Haberler

Dünya Helal Zirvesi, Son Gününde Ziyaretçilerini Bekliyor

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) organizasyonu ile başlayan Dünya Helal Zirvesi (World Halal Summit) son gününde ziyaretçilerini bekliyor.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) organizasyonu ile başlayan Dünya Helal Zirvesi (World Halal Summit) son gününde ziyaretçilerini bekliyor.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na bağlı İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü(SMIIC), Discover Events organizasyonu ile 15 Aralık'ta Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde başlayan Dünya Helal Zirvesi (World Halal Summit) son gününde ziyaretçilerini bekliyor. Helal Expo Fuarı ile eş zamanlı olarak başlayan zirvede 3 günlük program boyunca "Helal Gıda Endüstrisi', 'İslami Finans', 'Helal Turizm', 'İslami Yaşam', 'Helal Kozmetik ve Ecza' başlıkları altında konular ele alınıyor. Helal konusunun tüm boyutlarıyla değerlendirildiği zirveye Ekonomi Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra birçok sivil toplum kuruşu da destek veriyor. Zirveye ayrıca yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda konuşmacı katılım gösterdi. Zirveyle helal ürünler ve Müslüman standartlarına uygun olarak üretilen sertifikalı ürünlerin tüketimini konusunda insanların bilinçlendirilmeleri hedefleniyor.

"İnsanlar yedikleri ve içtikleriyle ilgili daha emin olmak istiyorlar"

Dünya Helal Zirvesi hakkında konuşan Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takım Direktörü Emrah Köksal Sezgin, "Türkiye Aşçılar Federasyonu adına Dünya Helal Zirvesi'nde iki gündür tadımlıklar hazırlayıp ülkemizi yabancı katılımcılara karşı da temsil etmeye çalışıyoruz. Son dönemde oldukça önem ve değer kazanmış bir konu helal gıda, ülkemizde de sertifika alan ürünler artıyor bu konuları takip ediyoruz. Yurt dışından gelen firmalar da var, bununla ilgili ciddi bir talep var. İnsanlar yedikleri ve içtikleriyle ilgili daha emin olmak istiyorlar, sertifika alan ürünleri tercih ediyorlar. Ülkemizde, Müslüman nüfus çoğunlukta olduğu için giderek önem kazanıyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title