Haberler

Dünya Gıda Günü

Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla program düzenledi.

Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla program düzenledi.

Muş Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlen toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Milli Eğitim Müdürlüğü ile merkez ve merkeze bağlı okullardaki 7. sınıf öğrencileri arasında kompozisyon yarışması düzenlediklerini söyledi.

Okullarda gıda tüketimine yönelik bilgilendirici eğitimlerin devam ettiğini ve kentte toplam bin 400 gıda işletmesinin mevcut olduğunu belirten Aydın, bu işletmelerde ilgili kanun gereği 2017'de 2 bin 650 denetim gerçekleştirildiğini, bu yıl ise 2 bin 50 gıda denetimi yapıldığını bildirdi.

Düzenlenen kompozisyon yarışmasının konusunu "Güvenilir Gıda ve Sağlıklı Yaşam" olarak belirlediklerini aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Kompozisyon yarışmasını düzenlememizin amacı öğrencilerin tüketmiş olduğu gıdalara bakış açısını değiştirmek, araştıran ve düşünerek tüketen bireyler olmasına katkıda bulunmak, gıda zehirlenmelerinin önüne geçmek ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenilir gıda tüketimini sağlamaktır. Her yıl ilköğretim 3. ve 4. sınıflar ile 6. ve 7. sınıflarda 'güvenilir gıda ve ekmek israfı' ile ilgili olarak eğitimler vermekteyiz. 2015 yılında il merkezi ve ilçelerde 3 bin 551 öğrenciye, 2016 yılında 2 bin 425 öğrenciye, 2017-2018 eğitim öğretim sezonunda ise 48 okulda toplam 3 bin 863 öğrenciye 'güvenilir gıda ve ekmek israfı' ile ilgili olarak eğitim verilmiştir."

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, okullardaki eğitimlere dikkat çekerek, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Vali Yardımcısı Alper Çifçi, kantin işletmecileri, yemekhane çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Gıda Günü Muş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title