Haberler

Down Sendromlu Türkü'nün Ygs Başarısı

Beylikdüzü 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde 12. sınıf öğrencisi olan down sendromlu Türkü Ertuğrul (18), Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) başarısıyla ailesini gururlandırdı.

Beylikdüzü 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde 12. sınıf öğrencisi olan down sendromlu Türkü Ertuğrul (18), Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) başarısıyla ailesini gururlandırdı. YGS'de engelli öğrenciler için baraj puanı 100 iken Türkü, sınavın 140 olan asıl baraj puanını da geçerek, 165 puan aldı.

Aşçı olmak istediğini söyleyen Türkü Ertuğrul, "Başardım" dedi. Kızının aynı zamanda öğretmeni olan anne Pınar Ertuğrul ise "Türkü, 165 puan alarak engel tanımadı. Bu bizim durumumuzda olan birçok aile için büyük bir umut" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE SINAVLARINA TAMAMEN KENDİ ÇABASIYLA HAZIRLANDI"

Türkü'nün edebiyat öğretmeni de olan anne Pınar Ertuğrul, "Çok büyük bir başarı bu Türkü için. Engelsiz öğrenciler için başarı puanı 140'tı. Türkü, 165 puan alarak engel tanımadı. 2 yıllık üniversitelere girmeye hak kazandı. Bu, bizim durumumuzda olan birçok aile için büyük bir umut. Kendi çabasıyla çalıştı. Küçükken benim yardımlarım çok oldu Türkü'ye; ama Türkü başarılı bir öğrenci . Çok iyi bir dinleyici. Üniversite sınavlarına tamamen kendi çabasıyla hazırlandı ve başardı. Dersaneye gitmedi. Evde hazırlandı. Ben kıyamadım ona, hem okula hem dersaneye gider, yorulur diye. Dersanesiz de başardı Türkü" dedi.

"ÇOCUĞUMU ÖZEL OKULLARA KABUL ETMEDİLER"

Down sendromlu kızını hiçbir zaman saklamadığını söyleyen anne Ertuğrul, "Türkü doğduğunda bu engelle doğdu. Ben Türkü'yü hiçbir zaman saklamadım, gizlemedim. Türkü'yü hep normal öğrncilerle okutmaya özen gösterdim. Türkü'yü her ortama soktum. Onu her zaman bir kaşıkçı elması gibi göğsümde gururla taşıdım. Çok sosyal bir çocuk, çok başarılı bir çocuk. Engelli diye bakanlar, engelli bence. Üzülüyorum. O çocuklar, gün yüzüne çıkmalı. O çocuklar, bir cevher gerçekten" dedi. Çocuğunun özel okullara kabul edilmediğini belirten anne, şöyle konuştu: "Bizim gibi ailelerin engeli, kusurumuz değil; tamamen engelsiz denilen insanların bize bakış açıları. Yolumuzdaki set sadece onlar. Acılarımız, onlardan kaynaklandı. Çocuğumu özel anaokullarına kabul etmediler. Çocuğumu özel okullara kabul etmediler. Girdikleri sınıflarda bazı veliler, imzalar toplayarak bizi okul dışına itmeye çalıştılar. Biz buna rağmen kararlılıkla eğitimimizi tamamladık. Çok şükür bu başarıyı da elde ettik" diye konuştu.

"BAŞARDIM, ARKADAŞLARIMLA MUTLU OLAYIM YETER"

Kızını Beylikdüzü çevresinde özel bir üniversiteye yerleştireceklerini kaydeden anne Pınar Ertuğrul, kızının aşçı olmak istediğini söyledi. Türkü Ertuğrul da "Başardım. Arkadaşlarımla mutlu olayım, yeter" dedi.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title