Haberler

DOSABSİAD,17. Genel Kurulu Geniş Katılımla Yapıldı

Genel kurulda Nilüfer Çevikel, DOSABSİAD'ın yeni başkanı seçildi.

DOSABSİAD'ın 17. Genel Kurulu dernek merkezinde yapıldı. Genel kurula; AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, DOSAB Başkanı Ersan Özsoy, TÜGİAD YİK Başkanı Ali Yücelen, TÜGİAD Genel Merkez Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu, TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar ile çeşitli şube başkanları, Bursa'daki kamu kurum ve STK'ların temsilcileri ve bölge sanayicileri katıldı.

"Burada görev yapmak bir gururdu"

DOSABSİAD'ın 16. Dönem Başkanı İbrahim Öztürk genel kurul açılışı ve yönetim kurulu faaliyetlerinin sunumunu yaptığı konuşmasında, 32 yıllık köklü bir geçmişe sahip DOSABSİAD'da görev yapmanın kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. Öztürk, görev süresi boyunca gerek iş dünyasına gerekse sosyal çevreye yönelik pek çok proje gerçekleştirdiklerini hatırlattı ve göreve gelecek ekibe başarılar diledi.

Divan Başkanlığı'nı duayen sanayici Fahrettin Gülener'in yaptığı genel kurulda konuşan DOSAB Başkanı Ersan Özsoy da, DOSABSİAD'ın, DOSAB'ın alt yapısını oluşturduğunu söyledi. Görevi devralacak yeni yönetime başarılar dileyen Özsoy, "Bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da birlikte önemli işlere imza atacağız. DOSAB, DOSABSİAD'sız, DOSABSİAD DOSAB'sız olmaz. Biz bir bütünüz" dedi.

BTSO'dan DOSAB'a hizmet yağmuru

Genel kurula katılan BTSO Başkanı İbrahim Burkay da BTSO olarak DOSAB'da 137 Milyon TL'lik yatırım yaptıklarına dikkat çekti. DOSABSİAD'ın bir eğitim kurumu gibi işler yaptığını ve önemli isimleri Bursa iş dünyasına kattığına işaret eden Burkay, "Eski başkanlar Bursa ve Türkiye sanayisinde hizmetler yapmış önemli isimler. DOSAB yönetimi ekibi buradan yetişiyor diyebiliriz.DOSAB, fazla yatırım yaptığımız yapılan OSB konumunda. Sanayiye ticaret kadar önem veriyoruz.

Bu dönem de çok yoğun şekilde çalışmaya devam edeceğiz veDOSABSİAD'ın en büyük destekçisi olacağız" diye konuştu.

"DOSABSİAD'ın her zaman yanındayız"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da genel kurulun ardından görevi devredecek İbrahim Öztürk'e hizmetlerinden ötürü teşekkür ederken, göreve yeni seçilecek isme başarılar diledi. Çeşitli vesilelerle DOSABSİAD'ı ziyaret ettiğini hatırlatan Aktaş, "Bugün de genel kurula katılmak büyük benim için onur. Yeni başkanımıza kolaylıklar dilerken, şehrin ihracatı şehrin menfaatine yapılacak her konuda yapılacak ne varsa yapmaya varız" dedi.

Programa katılan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise DOSAB'ın, Bursa ekonomisinin lokomotif sanayi bölgelerinden biri olduğunu ifade ederek, DOSABSİAD'ın da ekonomik ve sosyal anlamda önemli işlere imza atak bir SİAD olduğunu söyledi.

DOSABSİAD'ın ilk kadın başkanı

Bursa'da 23 OSB'nin bulunduğunun altını çizen AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise Bursa'nın Türkiye ekonomisinde, ihracatında ve ticaretindeki önemine değindi. İbrahim Öztürk'ten görevi devralacak Nilüfer Çevikel'e başarılar dileyen Gözgeç, "DOSABSİAD'ın ilk defa bir kadın başkan seçecek olması da çok önemli ve mutluluk verici.Kadınların karar verici mekanizmalarda olması ayrıca önem arz ediyor" diye konuştu.

Dernek adına 'İş İnsanları' ibaresi eklendi

Yapılan açılış ve selamlama konuşmalarının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ile denetleme kurulu raporunun okunması ve kabulünden sonra tüzük değişikliği maddesinde derneğin açık adındaki "İş Adamları" ibaresi "İş İnsanları" olarak onaylandı.

Çevikel oy birliğiyle başkanlığa seçildi

Genel kurul maddelerinin görüşülmesi ve onaylanmasının ardından tek listeyle seçimlere geçilirken, Nilüfer Çevikel, oy birliğiyle DOSABSİAD'ın 17. Dönem ve ilk kadın başkanı olarak seçildi.

Genel kurulun sonunda bir teşekkür konuşması yapan DOSABSİAD'ın 17. Dönem Başkanı Nilüfer Çevikel, şunları söyledi:

"Türkiye gibi oldukça sınırlı kaynaklar ile rekabetçi üretim yapmak durumunda olan bir ülkenin kaynaklarını, verimliliği ve yenilikçiliği artıracak şekilde kullanmak zorundayız. Orta ve uzun vadede hedefimiz "sanayide dijital bir kültür yaratmak" olmalıdır. Ancak unutulmaması gereken nokta, dijital kültürün bir anda oluşmayacağıdır. Bunun için bütüncül bir hazırlık sürecine ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye'nin geleceğini, geleceğini Türkiye'de görenler belirleyecektir. Biz de bu inançla çalışmalarımıza artan bir ivme ile devam edeceğiz. Bu çerçevede her birinizin desteğinin bizler için son derece kıymetli olduğunu yineler ve bu vesile ile Genel kurulumuzun DOSAB ve DOSABSİAD için hayırlar getirmesini dileyerek ve hepinize bir kez daha teşekkürlerimi sunarım."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası AK Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title