Haberler

Son dakika haberi... Dünya Doktorları Derneği pandemi sürecinde mültecilere sağlık hizmeti ulaştırıyor

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi: Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin, bu yıl insani krizlere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin eklenmesiyle mülteciler için hayat koşullarının daha zor hale geldiğini belirterek, derneğin Türkiye'deki 13 bin 371 mülteciye sağlık hizmeti ulaştırdığını aktardı.

Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin, bu yıl insani krizlere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin eklenmesiyle mülteciler için hayat koşullarının daha zor hale geldiğini belirterek, derneğin Türkiye'deki 13 bin 371 mülteciye sağlık hizmeti ulaştırdığını aktardı.

Dernekten "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" kapsamında yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bilgin, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunca kabul edildiğini hatırlattı.

Hakan Bilgin, insan hakları konusunda en temel belge olan bildirgede, ırk, renk, din, cinsiyet, dil, siyasi görüşler, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğum ya da diğer statüler sebebiyle ayrım gözetmeksizin herkesin insan haklarına sahip olduğunun vurgulandığını aktardı.

Derneğin, bildirgede belirtildiği gibi ayrım gözetmeden, tüm insanların insan onuruna yaraşır şekilde yaşaması için çalıştığının altını çizen Bilgin, şunları kaydetti:

"Bu yıl insani krizlere pandeminin de eklenmesiyle mülteciler için hayat koşulları daha zor hale geldi. Dernek olarak 2020 yılında İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü iş birliğinde mobil sağlık ünitelerimiz ile İzmir ve Manisa'daki 4 bin 599 mülteci ve mevsimlik işçinin birinci basamak sağlık hizmetleri, aile planlaması ve cinsel üreme sağlığı hizmetlerine erişimini sağladık. İstanbul ve Hatay'daki psikososyal destek hizmetlerimizle beraber Türkiye'de 13 bin 371 mülteciye sağlık hizmeti ulaştırmış olduk."

Hakan Bilgin, Türkiye dışında da insani yaşam koşullarını iyileştirmek için çalıştıklarını belirterek, "Suriye'de, 230 bin 890'ı İdlib, 153 bin 926'sı Afrin'de olmak üzere toplam 384 bin 816 mülteciye birinci basamak sağlık hizmeti ulaştırdık. Ayrıca, 2 bin 248'i İdlib, 1498'i Afrin'de olmak üzere toplam 3 bin 746 mülteciye ruh sağlığı ve psikososyal destek sağladık." bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title