Haberler

Diyarbakırspor Maçları Nerede Oynanacak?

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın düzenlediği Uluslararası Tarım Festivali'nin Diyarbakır Atatürk Stadı'na alınması, maçlarını burada oynayan Diyarbakırspor'u şok etti. Tarım festivali Atatürk stadına alındı. Diyarbakırspor'un maçlarını nerde oynayacağı belli değil.

Kulübe bilgi verilmeden alınan bu karar büyük tepki çekerken, Türkiye Kupası'ndaki Diyarbakırspor- Samsunspor ve ligdeki Diyarbakırspor-Yeşil Bursa maçları tehlikeye girdi. Bu maçların nerede oynanacağı belli değil. Diyarbakır'da spora darbe üstüne darbe vuruluyor. Sezon başında yeni stat karşılığında TOKİ tarafından yıkılmak istenen ancak Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın devreye girmesiyle bir yıl daha Diyarbakırspor'a tahsis edilen statta bu defa festival skandalı yaşanıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın düzenleyeceği 'Uluslararası Tarım Festivali'nin Atatürk Stadı'nda yapılmasına karar verilmesi ortalığı karıştırdı. Bakanlığın talebi üzerine Atatürk Stadı'nın burayı kullanma hakkı olan ve stada yatırım yapan Diyarbakırspor'a bilgi verilmeden, fikir alınmadan festival için tahsis edilmesi ciddi sorunlara yol açtı.

BU MAÇLAR NEREDE YAPILACAK?

Gelecek hafta içinde oynanacak Diyarbakırspor-Samsunspor Ziraat Türkiye Kupası maçı ve 28 Eylül Pazar günü oynanacak Diyarbakırspor-Yeşil Bursa maçlarının nerede yapılacağı belli değil. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü maçlar için Seyrantepe'yi diretirken, Diyarbakırspor taraftar desteğinden yoksun olacağı için Seyrantepe'yi istemiyor. Ayrıca hafta içinde Seyrantepe'de Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Adliyespor kupa maçının olması da işi iyice içinden çıkılmaz hale getirdi.

'MAÇLAR BAŞKA YERE ALINIRSA SAHAYA ÇIKMAYIZ'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün stadı kullanma hakkı olan Diyarbakırspor'u hiçe sayarak böyle bir karar alması ve aylar önce yapılan anlaşmanın yeni ortaya çıkması kentin nasıl yönetildiğini ve sporun Diyarbakırspor'un egemen güçler tarafından cezalandırılmaya devam ettiğinin göstergesi olurken, festival olayı TFF'yi de maç günleri, saatleri ve yeri konusunda çıkmaza sürükledi. Diyarbakırspor kulübü TFF'ye başvurarak maçların Atatürk Stadı'ndan başka yere alınması halinde bu duruma tepki olarak maçlara çıkmayacağını bildirdi.

TARAFTARLAR: 'BUNUN BEDELİ AĞIR OLACAK'

Yaşananlara taraftarlardan büyük tepki geldi. Festival yapılmasına karşı olmadıklarını ancak Diyarbakırspor üzerinde oynanmak istenen oyunlara tepkili olduklarını belirten taraftarlar, "Diyarbakır'da sporu yok etmek ve kişisel çabalarla ayakta duran Diyarbakırspor'u sindirmek için her şey yapılıyor. Maçların günü ve tarihi belli iken nasıl buraya festival veriliyor? Bu yanlıştan vazgeçilmezse bu kararı alanlar bedelini ödeyecek. Bunlar binlerce taraftarı sokağa dökmek mi istiyor? Art niyet yoksa o zaman festivali başka yere alsınlar. Yeter artık bu halkla fazla oynamayın." şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

HANİ ÇÖKME RİSKİ VARDI?

Bu arada 'deprem ve çökme riski var' bahanesiyle maçlarda Atatürk Stadı'na 4 bin 600 seyirci alınmasına karar veren zihniyetin 10 binden fazla insanın gelmesinin beklenildiği festivale izin vermesi kafa karıştırdı. Spor adamları, "Hani çökme riski vardı. Madem risk var o zaman niye festivalde bu kadar insanın gelmesine müsaade ediliyor?" diyerek tepkilerini dile getirdi. Ayrıca sahanın ortasına festival için kurulacak platform nedeniyle de Atatürk Stadı'nın bozuk olan zemini iyice çökecek.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Türkiye Kupası Diyarbakırspor Samsunspor Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title