Haberler

DİYARBAKIR - Meslek edindirme kurslarında kursiyerler iş hayatına hazırlanıyor

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (DİSMEK) eğitim gören kursiyerler iş hayatına hazırlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (DİSMEK) eğitim gören kursiyerler iş hayatına hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren DİSMEK, kalifiye eleman yetiştirmek ve vatandaşların çalışma hayatına katılmasını sağlamak amacıyla eğitimlerini sürdürüyor.

Bu amaçla dört noktada hizmet veren DİSMEK'te "Kadın giysileri artistik çizimi", "Saç renklendirme", "Şiş ve tığ örücülüğü", "Ahşap yakma tekniği", "Diksiyon spikerlik ve sunuculuk", Bilgisayar operatörlüğü", "Muhasebe", Dekoratif tablo yapımı" başta olmak üzere 92 kursta yaklaşık 1600 kursiyer eğitim alıyor.

DİSMEK, toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyor.

Göletlipark, Sümerpark, Silvan ve Kızılay kurs merkezlerinde son 2 yılda 6 bin 750 öğrenci farklı branşlarda kurs gördü.

Aşçılık kursuna yeni başlayan Metin Salarhan, daha önce hiç mutfak deneyimi olmadığını ve DİSMEK'e geldikten sonra mesleği öğrenmeye başladığını söyledi.

Aşçılığı profesyonel olarak yapmak için kursa katıldığını belirten Salarhan, "Bu alanla ilgili kendimi geliştirmek istiyorum. Gastronomi şehri olan Diyarbakır'a benim de katkım olmasını istiyorum."ifadelerini kullandı.

Dikiş-nakış kursuna katılan Gönül Tunç, kursa başladığından beri mesleki olarak ilerlemeler kaydettiğini aktardı.

Makineyi iyi derecede kullanmayı öğrendiğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"Üzerimdeki kıyafeti burada hocamın yardımıyla diktim. Aynı zamanda arkadaşlarıma ve akrabalarıma da elbise dikiyorum. Bu konuda el becerimi geliştirdim. Birkaç aşama daha var, o konularda da kendimi geliştirebilirsem hedefim kendime ait bir yer açmak."

Cilt bakım kursunda eğtiim gören kursiyerlerden Sude Tekinbaş, güzellik uzmanı olmak istediği aktardı.

Tekinbaş, "DİSMEK'te çok iyi bir eğitim var. Ücretsiz bir şekilde eğitimimizi tamamlayabiliyoruz. Eğitimimizi tamamladıktan sonra Diyarbakır'da çok güzel yerlere gelmeyi ümit ediyoruz." diye konuştu.

Zehra Özpınar ise kendisini geliştirmek için DİSMEK'e katıldığını ifade ederek, öğrendiklerini evde de uyguladığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title