Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kuzey Makedonya'nın Gostivar şehrindeki Saat Camisi'ni ziyaret etti

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kuzey Makedonya'nın Gostivar şehrindeki Saat Camisi'ne ziyarette bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erbaş, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki programının ikinci gününde Makedonya İslami İlimler Fakültesi ile İsa Bey Medresesi'ni ziyaret etti.

Türkiye tarafından yaptırılan ve inşaatı devam eden Tophane Yeni Camisi'nde incelemelerde bulunan Erbaş, buradan Gostivar'a hareket etti.

Gostivar Müftüsü Sabahudin Zendeli ile görüşen Erbaş, daha sonra Saat Camisi'nde öğle namazını kıldı.

Namazdan sonra Gostivarlılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileten Başkan Erbaş, "Balkanlar, İstanbul'dan yaklaşık yüzyıl önce İslam'la tanıştı. O gün bugündür bu topraklarda ezan sesleri yükseliyor. Bugün Üsküp'ten buraya gelinceye kadar minareleri seyrede seyrede gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadık. Allah sizlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Üsküp'ün, Gostivar'ın İstanbul'dan, Bursa'dan farkı olmadığını belirten Erbaş, "Burada da ezan sesleri yükseliyor, orada da. Birliğimiz, beraberliğimiz o kadar büyük ki, o kadar iç içeyiz ki Rabbim bu birliğimizi, beraberliğimizi hiçbir zaman bizlerden uzak eylemesin." diye konuştu.

"Çocuklarımız camilerden istifade ederek peygamber efendimizin güzel örnekliğini öğrenecekler"

Müslümanların Hz. Muhammed'in örnekliğini kıyamete kadar rehber edinmeleri gerektiğinin altını çizen Erbaş, şöyle devam etti:

"Onun örnekliğinden istifade ederek Müslümanlığımızı en güzel şekilde yaşamaya çalışacağız. Çocuklarımız camilerden istifade ederek peygamber efendimizin güzel örnekliğini öğrenecekler. Onlar doğduklarında sağ kulaklarına ezan okuyor, sol kulaklarına kamet getiriyoruz. Ne demiş oluyoruz? 'Sen Müslümansın, son nefesine kadar İslam'ın ilkelerine göre yaşayacaksın' mesajını çocuklarımızın kulaklarına okuyoruz. Son nefeslerine kadar İslam'la şereflenmelerini sağlamak için temelleri bu şekilde atıyoruz. İşte İslam'la yoğrulan bu topraklarda yaşayan siz Müslüman kardeşlerimiz bu geleneklerimize, bu ilkelerimize riayet ederek yaşıyorsunuz. Rabbim kıyamete kadar bizi bu anlayıştan uzak tutmasın."

Konuşmasının ardından caminin bahçesindeki Hafızlık ve Güzel Kur'an Okuma Enstitüsünü ziyaret eden Erbaş, öğrencilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erbaş'a, Kuzey Makedonya İslam Dini Birliği Başkanı Şakir Fetahu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı ve Üsküp Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Mesten eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ali Erbaş Makedonya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title