Haberler

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Mersin'de konuştu

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun, "Geçen yıl 600 bine yakın kurban organizasyonunu başkanımızın talimatıyla bu sene 750-800 bine çıkarmak gayretindeyiz.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun, "Geçen yıl 600 bine yakın kurban organizasyonunu başkanımızın talimatıyla bu sene 750-800 bine çıkarmak gayretindeyiz." dedi.

Argun, Mersin Müftülüğünce Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2022 yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı"nda Türkiye'nin sığınmacıları bağrına bastığını ve onları bünyesinde barındıran model bir ülke olduğunu anlattı.

İslam'ın merhamet dini olduğunu söyleyen Argun, "Başkanlığımız, Türkiye, Cumhurbaşkanımız aleyhine Avrupa basınında sürekli haberler ve yazılar yayınlanıyor. İslam medeniyeti ve Müslümanlar başka medeniyetlere askeri, siyasi, ekonomik açıdan hiçbir tehdit oluşturamayacağına rağmen neden bu kadar aleyhimizde yazılar yazılıyor sorusu önemli bir sorudur. Çünkü onlar da biliyor; İslam günümüzde İnsan-ı Kamil çıkarabilecek yegane dindir. Bunca dezenformasyona, İslamofobik saldırılara, karalama kampanyalarına rağmen halen neden İslam dünyada en fazla yayılan din sorusunun cevabını onlar da bulamıyorlar." diye konuştu.

Argun, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Türkiye ve Avrupa'da en fazla kurban kesen sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak, "Geçen yıl 600 bine yakın kurban organizasyonunu başkanımızın talimatıyla bu sene 750-800 bine çıkarmak gayretindeyiz. Bunun arkasında çok büyük medeniyet projesi var. Bizler, bu kurbanlarda aracıyız. Hamiyetperver, bu necip milletin yardımlarını muhtaçlara ulaştırmakla mükellefiz." ifadelerini kullandı.

Vekalet yoluyla kurban organizasyonlarının önemine değinen Argun, temsilcileri ve partner kuruluşları bir araya getirerek kurbanları keseceklerini aktardı.

Mersin İl Müftüsüyken Din Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atanan Şaban Kondi de görevi sırasında Mersin'de çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kentte kalıcı eserler oluşturduklarını dile getiren Kondi, sözlerini, "Çalıştığımız süre boyuncu itici, nefret ettirici, uzaklaştırcı, bölücü olmayı değil, birleştirici, karşılıklı huzur ve güven içerisinde çalışmayı temel prensip edindik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzde 5 daire var. Bu 5 dairemizle birlikte her daim sizinle olan gönül ve bilgi bağımız her zaman açık olacak. Bu kurum bize çok büyük değerler katıyor. Bu kurum yeryüzünün mazlum ve mağdurlarının umududur. Mazlum ve mağdurlar sizi bekliyor." diye tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title