Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu Açıklaması

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, depremin yaralarının sarılması için tüm kurumların gece gündüz çalıştığını belirtti.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesini ziyaret eden Çavuşoğlu, belediye binası olarak hizmet veren halk kütüphanesinde, koordinatör olarak görev yapan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'den bilgi aldı.

Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremden 11 ilin, birçok ilçe, köy ve beldenin etkilendiğini söyledi. Afşin'in de depremden en çok etkilenen ilçelerden biri olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Malum Elbistan ikinci depremin olduğu merkez. Dolayısıyla bu bölgelerde epeyce hasar var ama yaraları hep beraber sarıyoruz. Koordinatör valilerimiz, zaten belediye başkanımız burada. Belediye binamız maalesef yıkılmış ama konteynerlerde ve kültür merkezinde her türlü hizmeti vatandaşlarımıza verirken yeni yapılacak konutlarımızın da planlamaları yapılıyor." diye konuştu.

Afşin'in avantajlı olduğunu dile getiren Çavuşoğlu şunları kaydetti:

"Çünkü daha önceden şehri taşıma çalışmalarının faydasını görüyoruz. Etütler falan tabii tekrar yapılması lazım, onlar yapılıyor. Ama bu süreçte yeni evler yapılıncaya kadar da vatandaşlarımızı konteynerlerde, çadırlarda rahat ettirmek için her türlü çalışmalar yapılıyor. Özellikle burada şimdi konteyner kamplar kurulmaya başlandı. Sürekli çadırlarda kalmak olmaz, vatandaşlarımızı sürekli çadırlarda tutamayız. Kırsalda tabii vatandaş tarlasının, bahçesinin başına gidiyor, mevsim başladı. Dolayısıyla oraya giden kardeşlerimize de gerekli imkanları sağlamak lazım. Diğer taraftan sağlık olsun, günlük ihtiyaçlar olsun her türlü hizmeti vermeye çalışıyoruz. Jandarmamız, askerimiz, komandomuz, polisimiz tüm birimlerimiz sahada. Sadece Afşin'de değil tüm deprem bölgelerini dolaşıyoruz. Her yerde herkes gece gündüz yaraları sarmak için ve şehirlerimizi tekrar ayağa kaldırmak için çalışıyor."

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat bu çalışmaları koordine ettiğini ve sahadan bilgiler aldığını dile getirdi.

Tüm bakanların gece gündüz deprem bölgelerinde çalıştığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanı'mız da fırsat buldukça bölgeyi ziyaret ediyor. Biz de yurt dışından gelen tüm destek ve yardımların koordinasyonunu kurumlarımızla yaparken fırsat buldukça sahaya gelerek arkadaşlarımızın çalışmalarına destek olmaya çalışıyoruz. Afşin'de de birlik, beraberlik içinde herkesin fedakarca çalıştığını gördüm. Bundan da ayrıca memnuniyet duydum." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, ilçede kurulan çadır kent ve konteyner kentlerde depremzedelerle sohbet etti.

Trabzon Köprübaşı Belediyesi tarafından kurulan konteyner kenti ziyaretinde Sönmez ailesinin konteynerine misafir olan Çavuşoğlu aileyle bir süre görüştü.

Çavuşoğlu, ilçede kıyafet dağıtımı yapılan yardım çadırını da ziyaret ederek bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Kahramanmaraş Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title