Haberler

"Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma Planı"nda çalışmalar devam ediyor

Güncelleme:

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentin içme ve kullanma suyu kaynaklarından olan "Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma Planı"nda çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentin içme ve kullanma suyu kaynaklarından olan "Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma Planı"nda çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, DİSKİ, kentin gözbebeği olan su kaynağının korunmasıyla ilgili, alanında uzman akademisyenleri görevlendirdiği "Dicle Barajı Gölü Havzası Koruma Planı" projesinde, saha çalışmalarına hız verdi.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, kentin geleceği açısından oldukça önemli bir yere sahip olan, Temmuz 2021'de başlayan ve 550 günde tamamlanması hedeflenen projede yürütülen saha çalışmalarını inceleyerek personelden bilgi aldı.

Küresel ısınmayla birlikte yaşanan su sıkıntısının son zamanlarda kendini iyice hissettirdiğine dikkat çeken Tutşi, projenin kente büyük katkı sunacağını söyledi.

Dicle Barajı'nı, oluşabilecek risklerden arındırmak için fosil yakıtla yürütülen tekne taşımacılığını sonlandırdıklarını hatırlatan Tutşi, tekne taşımacılığının yeşil enerjiyle yapılması için Büyükşehir Belediyesi ile DİSKİ'nin çalışma yaptığını vurguladı.

Projenin birçok alana katkı sunacağını belirten Tutşi, şöyle konuştu:

"Dicle Baraj Gölü, kent turizmi açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. Suyun temiz kalmasıyla birlikte turizmin de devamını sağlanmayı amaçlıyoruz. Suyun kirli olduğu bir yerde turizm faaliyetleri yapılamaz. Proje aslında hem vatandaşlarımızın sağlığını hem de turizmin gelecekte sürekliliğini sağlıyor."

Proje başlangıcından itibaren 100 gün içinde başlangıç raporunun hazırlandığını, 240 gün sonunda gelişme raporu ortaya çıkacağını dile getiren Tutşi, 400 gün sonunda nihai rapor taslağının taraflara sunulacağını kaydetti.

Tutşi, akademisyenlerin görüşleri ve saha raporlarının yer alacağı raporun hazırlanmasının ardından 550. günde kapanış toplantısını gerçekleştireceklerini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Dicle Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title