Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)BURSA ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI MANİSA'da cinnet getiren bir erin uyurken şehit ettiği üç askerden biri olan Mümin Pınardağ, Bursa'da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolcuğuna uğurlandı.

1)BURSA ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

MANİSA'da cinnet getiren bir erin uyurken şehit ettiği üç askerden biri olan Mümin Pınardağ, Bursa'da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolcuğuna uğurlandı.Manisa'da Kula İlçe Jandarma Komutanlığı'nda cinnet geçtren bir erin uyurken şehit ettiği 3 askerden biri olan Mümin Pınardağ Bursa'da bugün son yolculuğuna uğurlandı. 97/1 tertip asker olan, 2 ay önce geldiği Kula İlçe Jandarma Komutanlığı'nda şoförlük yapan Pınardağ'ın cenazesi bugün öğlen Merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi'ndeki Mihraplı Camii'ne getirildi. Buradaki törene Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye BaşkanvBüyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık,  Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Başkanı Abdulkadir Şahin, Bursa milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve binlerce vatandaş katıldı.

TABUTUNA FENERBAHÇE FORMASI KONULDU

Musalla taşına konan şehidin tabutuna amcası tarafından tarafından taraftarı olduğu Fenerbahçe forması bırakıldı. Acılı baba Adnan ile anne Sema Pınardağ, taziyeleri kabul etti. Ayakta durmakta güçlük çeken aile gözyaşlarına hakim olamadı. Ayrıca şehidin 5 yaşındaki kardeşi Melis'te olanlardan habersiz annesinin ve yakınlarının kucağında oturdu. Cenaze namazının ardından top aracına konulan şehidin cenazesi  Demirtaş Mezarlığı'na defnedildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Cenazeden görüntüler

Yakınlarından görüntüler

Cenaze namazının kılınması

Naaşın top arabasına konması

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

SÜRE:  5 dakika 03

BOYUT: 234 MB

==================================================

2)KAZA ŞEHİDİ ASKER, AFŞİN'DE TOPRAĞA VERİLDİ

KÜTAHYA'da meydana gelen trafik kazasında şehit olan Jandarma er 22 yaşındaki Çınar Taş, memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Törende şehidin tabutuna kapanan nişanlısı Menekşe Tabak'ın; "Ne olur ayırmayın" diye ağıt yakması yürekleri dağladı.

Kütahya'nın İhsaniye Köyü yakınlarında kamyonetle çarpışan askeri aracın sürücüsü jandarma er Çınar Taş şehit oldu. Atakan ve Fatma Taş çiftinin 3 çocuğunun en büyüğü olan Çınar Taş'ın cenazesi, Kütahya'da uğurlandıktan sonra getirildiği Afşin Devlet Hastanesi morgundan öğle saatlerinde alınarak Kaşanlı Mahallesi'ndeki cemevine getirildi. Burada düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Vahdetin Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper, Emniyet Müdürü Doğan İnci, protokol üyeleri, şehidin ailesi, yakınları ile vatandaşlar katıldı. Şehit babası Atakan Taş'ın güçlükle ayakta durduğu törende anne Fatma Taş ile yakınları tabuta sarılarak ağıt yaktı. Menekşe Tabak da evlilik hayali kurduğu nişanlısının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü ve, "Ayırmayın bizi ne olur. Ne olur ayırmayın bizi ne olur" diye ağıt yaktı.

Çınar Taş'ın cenazesi, İl Müftüsü Celal Sürgeç'in kıldırdığı cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında defnedildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Cenaze aracının gelişi

Şehidin babası ve yakınları

Tabutun taşınması ve askerlerin selam durması

Şehidin annesi Fatma Taş'ın tabuta sarılması

Şehidin nişanlısının ağıt yakması

Vali'nin babaya başsağlığı dilemesi

Namazın kılınması

Baba Atakan ile Vali Özkan'ın cenaze arkasında yürümesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 184 MB

===============================================

3)3 YAŞINDAKİ OĞLUNU BOĞARAK ÖLDÜRÜP, İNTİHARA KALKIŞTI

ZONGULDAK'ın Gökçebey İlçesi'ne bağlı Bakacakkadı Beldesi'ndeki bir restoranda garson olarak çalışan 25 yaşındaki Gülveren A., oğlu 3 yaşındaki Emir Can'ı cep telefonunun şarj kablosuyla boğarak öldürdükten sonra bileklerini keserek intihara kalkıştı.Olay, bugün sabah saatlerinde öğrenci servisi şoförü 26 yaşındaki Olcay A.'nın, eşi, annesi ve babasıyla birlikte yaşadığı evinde meydana geldi. Restoranda garson olarak çalışan Gülveren A., eşi Olcay A.'nın ekmek almek için bakkala gitmesinin ardından yatak odasında uyuyan oğlu Emir Can'ın yanına giderek kapıyı kilitledi. Çocuğun ağlama sesleri üzerine kayınpederi odanın kapısını açamayınca oğlunu cep telefonundan arayarak haber verdi. Eve gelen Olcay A. da kapıyı açamadı. Pencereden yatak odasına giren Olcay A., oğlunu hareketsiz yatarken, eşini ise bilekleri kesilmiş kanlar içinde buldu. Olcay A., 112 Acil'i arayarak haber verdi.

Gelen sağlık ekipleri, Emir Can'ın boğularak yaşamını yitirdiğini belirledi. Çok sayıda ilaç içtiği ve bileklerini kestiği tespit edilen Gülveren A. ise ambulansla önce Çaycuma Devlet Hastanesi'ne, ardından da Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hayati tehlikesi bulunan Gülveren A., yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede Emir Can'ın, cep telefonunun şarj kablosuyla boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Emir Can'ın kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından belli olacak.

Soruşturma sürerken Gülveren A.'nın geçen 5 Temmuz'da jandarmaya eşinden şiddet gördüğü iddiasıyla başvuruda bulunduğu öğrenildi. Bunun üzerine Olcay A.'ya evden uzaklaştırma cezası uygulandığı, ancak çiftin barışmasının ardından eşinin eve döndüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Evin önünden detaylar

-Komşunun olayı anlatması

-Detaylar

-Hastane önünden detaylar

-Ölen çocuğun daha önce çekilen görüntüsü (sağdaki)

Süre: (2.48) Boyut: (90 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

=====================================================

4)İZNİK'TE TERK EDİLEN OTOMOBİL BÖYLE ALEV ALDI

BURSA'nın İznik ilçesinde bugün pazar yeri yakınında terk edilen LPG'li otomobil alev aldı. Yanında buluna iki aracında hasar görmesine neden olan yangın korku ve paniğe neden olurken olay anı cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi. İznik'te bugün öğle saatlerinde pazar yerine terk edilmiş olan ve LPG'i olduğu öğrenilen  16 YA 563 plakalı araç bilinmeyen bir neden ile aniden yanmaya başladı. Alevler otomobilin yanında bulunan iki aracada zarar verdi. Vatandaşların korku ve panik yaşadığı araç yangıana müdahale için önce itfaiyeye haber verildi. B: u sırada bazı vatandaşların yangın tüpü kullanarak alevlere müdahale  etmesi diğer araçların fazla zarar görmesini engelledi. Olay anı cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.

Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü dökümü

------------------

-Yangından çekilen cep telefonu görüntüsü

-Detaylar

Mehmet BULDU/İZNİK(Bursa)-

==================================================

5)ADLİYE ÖNÜNDE KESERLİ BOŞANMA DAVASI: 1 YARALI

NİĞDE'de iki aile arasında boşanma davasının görüldüğü adliye binasının önünde çıkan keserli kavgada 1 kişi yaralandı, 4 kişi de gözaltına alındı.Merkeze bağlı Himmetli Köyü'nde oturan Fatih G. ile Ayşe G., Niğde Adliyesi'nde boşanma davalarının duruşmasına katıldı. Duruşmanın ertelenmesi üzerine boşanmak isteyen çift ile yakınları adliyeden ayrıldı. Bu sırada binanın önünde taraflar arasındaki çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Barış E., kavga sırasında Murat Yasin E.'nin başına keserle vurdu. Polisin müdahalesiyle büyümeden önlenen kavgada yaralanan Murat Yasin E., kaldırıldığı Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.

Olayla ilgili Fatih G., Ayşe G., Barış E. ile Murat Yasin E. gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Göz altına alnınanların polis aracına bindirilmesi

Kavgaya karışan grubun yakınlarının polise bağırması

Adliye önündeki kalabalıktan görüntü

SÜRE: 03'19"

Haber-Kamera: Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,

=====================================================

6)TARTIŞTIĞI KOMŞUSUNU DİLİNDEN BIÇAKLADI

ÇORUM'da 58 yaşındaki Ali Y. tartışma yaşadığı apartmandaki üst kat komşusu 45 yaşındaki Miyase Gülsoy ile yanındaki akrabası 50 yaşındaki Elif Akkaç'ı bıçakladı. Hastaneye kaldırılan kadınlardan Miyase Gülsoy'un dilinde de bıçak yarası olduğu belirlendi.Olay, Çorum'un Mimar Sinan Mahallesi 11. Cadde üzerindeki Çağrı Apartmanında meydana geldi. Apartmanda Ali Y., asansör kullanımı, çamaşır asma gibi çeşitli nedenlerle sorun yaşadığı iddia edilen üst kat komşusu Miyase Gülsoy ile tartıştı. Konuşmak için Miyase Gülsoy'un dairesine giden Ali Y.  komşusu ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine şüpheli, Gülsoy ile yanıda bulunan akrabası Elif Akkaç'ı darp edip, meyve bıçağı ile iki kadını vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı.

İhbar üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı kadınlar, ambulanslarla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Miyase Gülsoy 5 yerinde ve dilinde, Elif Akkaç da el ve kollarından yaralandı.

Olayın ardından kaçan şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Bıçaklanan Miyase Gülsoy'un hastaneye getirilmesi

-Ambulans ve sağlık görevlilerinden görüntü

Temizlik görevlisinin yerdeki kanları temizlemesi

Detaylar

(SÜRE: 2 dk - BOYUT: 70 MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

=================================================

7)İŞÇİLERİN KAMYONET KASASINDA TEHLİKELİ YOLCULUĞU

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde inşaat işçilerinin çalışacağı yere kamyonet kasasında taşındı.

Keşan'da, araç trafiğinin yoğun olduğu İspat Cami Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde ilerleyen kamyonetin kasasına 6 işçi bindirildi. İşçiler kamyonetin demirlerine tutunarak ve birbirlerine sarılarak dengelerini sağladı. Trafikteki diğer sürücülerin şaşkın bakışları arasında ilerleyen kamyonet, daha sonra sokak arasına girerek gözden kayboldu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kamyonet kasasındaki işçiler

-Aracın ilerlemesi

-İşçilerin birbirlerine sarılması

-Trafik ve diğer araçlar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

===================================================

8)KIRKPINAR'A REKOR KATILIM BEKLENİYOR

EDİRNE'de bu yıl 656'ıncısı düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılacak pehlivanların kayıtlarına başlandı. Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz, güreşlere rekor bir katılım beklediklerini belirterek, katılımın 2 bin güreşçi sayısına ulaşacağını ön gördüklerini belirtti.

Edirne'de bu yıl 656'ncısı yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için pehlivanlar kayıtlarını yaptırmaya başladı. 14 boyda güreşçilerin kıran kırana güreşeceği Kırkpınar için kayıtlar, Edirne Gençlik ve Spor Müdürlüğü Mimar Sinan Spor Salonu'nda sabah saatlerinden itibaren başladı.

Önceki yıl katılan pehlivan sayısının 1959 olduğunu hatırlatan Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz, bu yıl 2 bin rekoruna ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. 62 başpehlivanın Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için kayıt yaptırması beklenirken, çok fazla talebin olduğunu vurgulayan Yılmaz, "656'ncısını bu yıl gerçekleştireceğimiz Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılımın en üst düzeyde olacağını düşünüyoruz. Geçen yıl 1959 sporcumuz vardı. Bu sene 2 bin kişiyi geçeriz diye planlıyoruz. Gelen talepler bu yönde. Bu atmosferi ve tarihi yaşamak istiyorlar. Milli sporcularımız, şampiyon olmuş sporcularımız hatta Taha Akgül dahil burada bizimle olmak istiyor. Taha Akgül dünyanın başpehlivanı. İnşallah kendisi minderde bize daha çok madalyalar kazandıracak. O aşamada buraya gelmesini doğru bulmuyoruz. Yağlı güreşe çok büyük bir talep var. Örfümüz, adetimiz ve ata yadigarı sporumuz bizim. Biz de Güreş Federasyonu olarak hakkaniyet çerçevesinde en iyi şekilde elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Birinci planda hakkı olanın hakkını teslim etmek. Amacımız bu inşallah bunu başarırız. En az hatayla bunu tamamlamak istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde oldu. Sezon başlangıcından bu yöne kadar sürekli istişarelerde bulunduk. Hata her zaman olabilecek bir şey ama önemli olan bilinçli olmamızdır" dedi.

BAŞPEHLİVANLAR VE HAKEMLERDEN BAYRAK GÖSTERİSİ

Darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün unutulmayacağını ve başpehlivanların bayraklı bir gösterisinin olacağını söyleyen Yılmaz, "Bu sene 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yıl dönümüne denk geliyor. Manevi yönü büyük olacak. Geçen 15 Temmuz'dan bugüne kadar biz hep andık. Allah bir daha bu ülkenin başına böyle bir felaket yaşatmasın. Hiçbir zaman da bu tür hainlere teslim olmayacağız. Biz 15 Temmuz ile ilgili başpehlivanlarımızdan ve hakemlerimizden büyük bir bayrak şovumuz olacak. Yaklaşık 3 bin tane tişört yaptırdık. 15 Temmuz şehitlerine minnettarız şeklinde bir slogan yazıyor. Yine bir büyük bir pankart hazırladık. Kırkpınar bandosu ile beraber 15 Temmuz şehitlerimizi anacağız" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

Kayıt yaptıran pehlivanlar

Heyetin pehlivanlara kura çektirmesi

Pehlivanların ağırlıklarının vücuduna yazılması

Tahir Yılmaz'ın açıklaması

Kayıttan genel görüntü

Pehlivanların tartılması

Tartılmak için sıraya giren pehlivanlar

Heyetin kayıt alması

Pehlivanların parmak kontrollerinin yapılması

Salondan genel görüntü

Haber-Kamera: Jale AVYÜZEN/ EDİRNE, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırkpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title