Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)ORDU'DA KAZADA HAYATINI KAYBEDEN 4 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİORDU'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 3'ü aynı aileden 4 kişi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

1)ORDU'DA KAZADA HAYATINI KAYBEDEN 4 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

ORDU'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 3'ü aynı aileden 4 kişi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Ordu'nun Altınordu İlçesi Eskipazar mevkiinde dün akşam meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Ertan Bordanacı, eşi Birgül Bordanacı ve annesi Taliye Bordanacı'nın cenazesi Ordu Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemlerinin ardından Artıklı Mahallesi'ne götürüldü. Burada helallik alınarak, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Ertan Bordanacı, Birgül Bordanacı ile Taliye Bordanacı, Artıklı Mahallesi'nde ki aile kabristanlığında toprağa verildi. Kazada hayatını kaybeden Zekai Demir'de Ulu Camii'de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulubey Koşaca Mahallesi'nde ki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Kazada hayatını kaybeden Ertan-Birgül Bordanacı çifti ve yaralanan 2 çocuğunun aile fotoğrafı

-Cenaze namazından görüntü

-Tabutlardan görüntü

-Cenazeden detay görüntü

(SÜRE: 3.37 Dk ) (BOYUT: 261MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN/ORDU-DHA

=====================================================

2)TRABZON'DA PKK'NIN MÜHİMMAT SIĞINAĞI ELE GEÇİRİLDİ

TRABZON'un Tonya ilçesi kırsalında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda PKK terör örgütüne ait olduğu belirlenen ve içerisinde çok sayıda patlayıcı, el bombası, mermi ve uzaktan kumandayla patlatılan bomba düzeneği bulunan mühimmat sığınağı ele geçirildi. Terörist grubun foto-kapana yakalanmasının ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda jandarma ve özel hareket polisi teröristleri yakalamak için çalışma başlattı.Doğu Karadeniz bölgesinde birçok eyleme karışan PKK'lı terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için yürütülen operasyonlar sürüyor. Operasyonlar kapsamında terörist grubundan birinin görüntüsünün geçtiğimiz günlerde Tonya ilçesinin kırsal kesimlerinde foto-kapana yakalanması üzerine güvenlik kuvvetleri bölgede arama-tarama faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

AĞAÇ DALLARIYLA KAMUFLAJ

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü, Terörle Şube Müdürlüğü ve Jandarma Özel Harekat ekiplerinin ortak yürüttüğü operasyonlar kapsamında güvenlik güçleri bugün saat 15.00 sıralarında ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Erikbeli Yaylası'ndaki kırsal alanda çevresi ağaç dallarıyla kamufle edilen sığınak fark etti. PKK terör örgütü mensuplarına ait olduğu tespit edilen sığınakta yapılan aramalarda 3 kilogram plastik patlayıcı, 4 adet uzaktan kumanda ve elektrikli fünye, çok sayıda tüfek ile tüfek mermisi, 4 adet el bombası, güneş paneli, 2 telsiz ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

EKİPLER BÖLGEYE KAYDIRILDI

Bu arada terörist grubunun ilçede yer alan birçok yayla evine girerek buradan erzak temin ettiğini de belirlendi. Bölgede güvenlik kuvvetleri yayla evlerinde gıda ve yaşam malzemesi bırakmamaları konusunda vatandaşları uyardı. PKK'lıları yakalamak için başlatılan kapsamlı operasyonlar sürerken, özel ekipler terörist grubun bölgedeki sığınığının yakalanması üzerine çalışmaları bu yönde yoğunlaştırdı. Zırhlı araçların da bölgede destek verdiği operasyonlara özel birliklerin de takviye olarak katıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Arazide bulunan mazemelerin fotoğrafları

-Tonya'da arazide güvenlik güçleri detaylar

-Haber-Kamera: İnan KALYONCU TRABZON-DHA

=====================================

3)GÖLCÜK'TE KAR GÜZELLİĞİ

BOLU'da, kar yağışı ile birlikte beyaz örtüyle kaplanan doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı'nda eşsiz manzaralar oluştu.Çam ormanlarının arasında saklı Gölcük, sabah saatlerinde yağan kar ile birlikte beyaza büründü. Tabiat parkında kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Göl çevresindeki alanlar ve çam ormanlarının beyaz örtüyle kaplanması ile birlikte eşsiz manzaralar oluştu. Soğuk havaya rağmen tabiat parkını ziyaret edenler, beyaz güzelliğin keyfini çıkardı. Sakinlik ve temiz havanın hakim olduğu Gölcük'te ziyaretçiler, karla kaplı göl çevresinde yürüyüş yapıp bol bol fotoğraf çekti.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Gölcük manzaraları

-Üniversite öğrencisi Gamze Beyhan ile röportaj -Detaylar Dosya adı: blgolcukguzellik

Süre: 01.24 Boyut: 86 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

=====================================================

4)SİVEREK'TE SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde, akraba iki aile çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı. Olay, öğleden sonra ilçeye 45 kilometre uzaklıktaki İleri Mahallesi'nde meydana geldi. Aynı mahallede oturan birbirine akraba Yılmaz ile Arıkçı aileleri arasında iddiaya göre arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede iki ailenin yakınlarının katılımıyla büyüyen tartışmada, tabanca, tüfek, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada, kim tarafından  ateşlendiği saptanamayan tabancadan çıkan kurşunların isabet ettiği Cenap Arıkçı, Mustafa Arıkçı, Mehmet Arıkçı ve isimleri öğrenilemeyen Yılmaz ailesine mensup 2 kişi yaralandı. Yaralılar, ihbarıyla mahalleye giden jandarmaların kavgayı sonlandırmasıyla çağırılan ambulansla Siverek ve Diyarbakır'daki hastanelere götürüldü. Siverek'te tedaviye alınan yaralılardan Cenap Arıkçı, doktorların müdahalesine karşın kurtarılamayarak öldü.Kavga ardından jandarma mahallede, polis ise, hastanede yeni bir olay yaşanmaması için geniş önlem aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Acil servis

Yaralı getiren ambulanslar

Yaralıların acil servise alınması

Alınan güvenlik önlemleri

-Sinir krizi geçirenler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 273 MB

=========================================================

5)EMNİYET: 4 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN ZIRHLI ARACIN İÇİNİ GÖSTEREN KAMERA GÖRÜNTÜSÜ YOK

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, geçen yıl zırhlı polis aracının kulesindeki makineli tüfekten açılan ateş sonucu, HDP Milletvekili Pervin Buldan'ın yeğeni Serhat Buldan'ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin ölmesi, 2 kişinin yaralanmasıyla ilgili polis memuru İ.M.'nin yargılanmasına devam edildi. Mahkemenin talimatı üzerine yazı gönderen Yüksekova Emniyet Müdürlüğü, olaya sebep olan zırhlı aracın içini gösteren kamera görüntülerinin olmadığını bildirdi. Mahkeme, sanık polis memuru İ.M.'nin tutuklanma talebini reddetti.

Yüksekova'da geçen yıl 8 Ekim günü zırhlı polis aracının kulesindeki makineli tüfeğin seri ateş alması sonucu HDP Milletvekili Pervin Buldan'ın yeğeni Serhat Buldan, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü ve Aydın Tümen'in hayatını kaybetmesi, Şemsettin Çakmakçı ve Mehmet Ali Kaya'nın yaralanmasına ilişkin, polis memuru İ.M.'nin 'Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme ve yaralama' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Güvenlik nedeniyle Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledilen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık İ.M., Zonguldak'ın Devrek ilçesinden SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmaya, olayda hayatını kaybeden Serhat Buldan'ın babası Hasan Buldan, Necdet İşözü'nün babası Sabir İşözü ve Aydın Tümen'in amcası Übeyit Tümen da "Suçtan zarar gören" sıfatı ile katıldı.

TÜBİTAK İŞ YOĞUNLUĞU NEDENİYLE BİLİRKİŞİ ATAMADI

Dosyaya gelen evrakı okuyan Mahkeme Başkanı, bilirkişi atanması için TÜBİTAK'a yazılan yazıya iş yoğunluğu nedeniyle olumsuz cevap verildiğini söyledi. Mahkemenin bilirkişi ismi istediği Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın da yazıya cevap vermediği belirtildi. Mahkemenin olaya ilişkin kamera görüntülerinin istenmesi yönündeki yazısına cevap veren Yüksekova Emniyet Müdürlüğü, olaya karışan aracın içini gösteren kamera görüntülerinin olmadığını bildirdi. Olaya ilişkin zırhlı aracın dış kamerasına ait görüntülerin ise dava dosyasına gönderildiği belirtildi.

Duruşmada söz alan Serhat Buldan'ın babası Mehmet Hasan Buldan, "Sanık, bu kadar büyük bir suç işlemişse bir yılı doldurmadan neden tahliye ediliyor, bunu anlayamıyoruz. Bu adam 4 hayvanı öldürseydi 4-5 yıl ceza yatardı. 4 insanı öldürmüş. neden tahliye ediliyor? Bir suç işlemişse bu temiz yüzünüzle gereken cezayı verin. Vermeyecekseniz sizi Allah'a havale ediyorum. Adalet varsa bu adamı bırakmamanız lazım. Bırakırsanız hakkımızı helal etmiyoruz"dedi.

AVUKAT: O ARAÇTA KAMERA GÖRÜNTÜLERİ VARDIR

Şikayetçilerin avukatı Davut Uzunköprü ise dosyanın kapatılmaya çalıştığını gördüklerini belirterek, "Sanık birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermeyle yargılanmaktadır. Bu sanığın 2 mesai arkadaşı da olayın failleridir. Emniyet bu zırhlı araçlarda görüntü olmadığını söylemektedir. Emniyet yalan söylüyor. Gidelim araç içine bakalım. O araçta kamera görüntüleri vardır. Gerçekten adil yargılama yapmak istiyorsanız, araç üzerinde keşif yapalım"dedi.

BARO BAŞKANI: SANIK KASTEN ÖLDÜRMEDEN YARGILANABİLİR

Hakkari Baro Başkanı Avukat Serdar Işık ise, yargılamanın başından beri çok tuhaf şeylerle karşılaştıklarını belirterek, " Türkiye'de silahlı öldürmelerde görmediğimiz şeyi burada gördük. Bu dosyada 3 emniyeti olan silah vatandaşa doğrultulmuştur. Biz bu olayda suçu olayda kullanılan silaha atmanın peşinde koşuyoruz. O zaman silah firması da yargılansın. Ateş edildiği sırada insanlar kaçmaya başlıyor. Sanık dışarıdan saldırıldığını söylüyor, yalan söylüyor. Disiplin soruşturması olup olmadığı sorulmuş. Emniyet ve Jandarma  sanığın aldığı başarı belgelerini göndermiş. Suçun vasıf ve mahiyeti değişip; sanık kasten öldürmeden yargılanabilir. Kaçma şüphesi vardır. Tutuklanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

SANIK POLİS: ÜZGÜNÜM

Söz hakkı verilen sanık polis İ.M. ise olaydan dolayı hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet dilediğini belirterek, "Böyle bir olay olduğu için üzgünüm. Emniyetten çıkarken emniyetlerin açık olduğu doğrudur. 2 meslektaşım da vardı. Ekranda merminin çıktığını gösteren bir şey olmadığı için anlayamadık ve kuleyi yukarı çevirdim"dedi.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme, sanığın tutuklanması yönündeki talebin, etki edebileceği delillerin toplanmış olması ve tutuklamanın bir tedbir oluşu dikkate alınarak reddine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR,

====================================================

6)KURU SIKI SİLAHLARI TORNADA GERÇEK SİLAHA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR

BURSA'da iki ayrı oto tamirhanesine yapılan operasyonda kuru sıkı tabancaları, yeni bir mekanizma yaparak gerçek silaha dönüştürdükleri tespit edilen 4 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü ve Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bazı şahısların kuru sıkı tabancalara yeni bir mekanizma yaparak gerçek silaha dönüştürdükleri ihbarı üzerine harekete geçtiler. Yapılan araştırmada Altınova ve Sırameşeler Mahallelerinde iki ayrı oto tamirhanesinde tornada yapılan bir mekanizmayla  kuru sıkı tabancaların gerçeğe dönüştürüldüğü tespit edildi. Ekipler dün sabah saatlerinde eş zamanlı yaptıkları baskında A.A.(33) O.P.(24) İ.E.(44) V.E.(34) isimli kişileri gözaltına aldı. İşyerlerinde yapılan aramalarda 7 adet silah ve silah parçaları ile kurusıkı tabancaları yiv açmak suretiyle fişek atar hale getirmekte kullanılan malzemeler ele geçirildi. Şüpheliler alınan ifadelerinin ardından 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet suçu kapsamında 'Silah üretmek ve satışa sunmak' suçundan Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildiler.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Zanlıların Emniyetten çıkarılması

Emniyetin görüntüsü

İşyerlerinde çekilen silahların fotoğrafları

Hüseyin TÜCCAR/BURSA-

====================================================

7)100 BİN DOLARLIK KÜRK

İSTANBUL Deri ve Deri Mamulleri Birliği'nin (İDMİB) Antalya'da düzenlediği deri fuarında, 50 Rus sansarı kürkünden imal edilen ve perakende 100 bin dolara satılan kürk ilgi gördü.

İDMİB'in Kremlin Otel'de düzenlediği deri fuarı, ağırlığı Rusya'dan 700 iş insanını buluşturdu. Rusya'nın yanı sıra Dubai, Türki Cumhuriyetler, Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan, Ukrayna, Kazakistan, Letonya, Litvanya ve Belarus'tan gelen iş insanları, Türkiye'den 35 firmanın açtığı stantlarda deri ürünlerini inceledi. 3 gün sürecek fuarda firmalar, birebir görüşmeler yaparak ürünlerini tanıtacak.

DERİ SEKTÖRÜ 2018'DEN ÇOK UMUTLU

İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, fuara sadece davetlilerin girebildiğini söyledi. 2016'nın kriz yılı olduğunu belirten Şenocak, bu yıl deri sektörünün harekete geçtiğini söyledi. Antalya'daki bu fuarın ekonomiye 20 milyon dolarlık katkı sağlayacağını belirten Şenocak, fuarın aynı zamanda Antalya'nın tanıtımına da katkı sunduğunu kaydetti. Geçen yıl deri sektöründe ihracatın 50 milyon dolara kadar düştüğünü anlatan Şenocak, "Bu yıl ihracatın 100 milyon doları aşacağını tahmin ediyoruz. Bütün dünyaya deri ürünleri satmaya başladık ve dağılım iyi. Deri konfeksiyonunda kilo başına ihracatımız 175 dolar seviyesinde. Bu rakam Türkiye ortalamasının 100 katı. 2018'in çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Türk derisinin imajı dünyada çok iyi" dedi.

FUARIN GÖZDESİ KÜRKÜN FİYATI 100 BİN DOLAR

Birbirinden şık ve pahalı deri ceket ve kürklerin yer aldığı fuarda en fazla ilgi ise 50 Rus sansarından elde edilen ve perakende fiyatı 100 bin dolar olan kürk oldu. Kürkü satan şirketin sahiplerinden Serdar Doğan, "Genelde sınırlı sayıda çıkan Rus sansarından bu kürkü yapıyoruz. Bunu sadece Rusya'dan temin edebiliyoruz. Temini çok zor, tabaklaması ise İtalya'da uzmanlar tarafından yapılıyor. Tane maliyeti 300 dolar" dedi. Bir ceket yapmak için de yaklaşık 50 hayvan kürkü kullanıldığını aktaran Doğan, "Endüstriyel maliyeti 15 bin dolar seviyesinde. Yurt dışında perakende satış fiyatı 100 bin dolardan aşağı değil. Tüm av hayvanlarının derisi bulunuyor" dedi.

Fuarda timsah, piton ve tilki, kurt gibi birçok hayvanın derisinden elde edilmiş ürünler bulunuyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kürkten detay görüntü

Mankenlerden detay görüntü

Röp. İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak

Röp: Serdar Doğan (Şirket sahibi)

Detaylar

394 MB//3.30"

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

======================================================

8)TRABZON'DAKİ KİLİSEDEN ÇALDIĞI İKONALARLA ADIYAMAN'DA YAKALANDI

TRABZON'da bir Rum Kilisesi'nden ikona, haç ve İncil çalan şüpheli, Adıyaman'da yakalandı.

Trabzon'daki bir Rum Kilisesi'nde bulunan Hazreti İsa ve Meryem Ana ikonaları ile tarihi haç ve İncil'in çalınmasının ardından başlatılan soruşturmada, şüphelinin Adıyaman'da olduğu belirlendi. Harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, adı açıklanmayan şüpheliyi çaldığı ikonalar, haç ve İncil ile birlikte yakaladı. Gözaltına alınan şüphelinin sorgulanmasına başlanırken, el konulan eserlerin ise kiliseye gönderileceği bildirildi.

Mahir ALAN/ADIYAMAN, -

=========================================================

9)SİVEREK'TE 100 ÖĞRENCİ İLK KEZ SİNEMAYA GİTTİ

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dünya Çocukları Derneği tarafından  bugüne kadar sinemaya gidememiş 100 öğrenciyi sinemayla tanıştırdı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlerle birlikte Şanlıurfa'ya giden öğrenciler, 'Ayla' filmini izledi. İlk kez sinema ortamında film izleyen öğrenciler, filmin ardından ise kentin tarihi mekanlarını dolaştı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Okul önünde toplanan öğrenciler

Öğrencilerin minibüslere binmesi

Sinemaya girmeleri

İlk kez film izlemeleri

-Öğrencilerin konuşması

-Şanlıurfa'yı gezen öğrenciler

Yemek yemeleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 329 MB

==============================================================

10)MERSİN'DE KADIN VE SİYASET TARTIŞILDI

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) AB Bilgi Merkezi ile Mersin Kent Konseyi işbirliğinde, 'Avrupa Birliği Yolunda Kadın ve Siyaset' konulu panel düzenlendi. Hilton Otel'de düzenlenen panele AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, MTSO Başkanı Şerafettin Aşuti Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, kadınlar ve siyaset dünyasının birçok ismi katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 83'üncü yılının kutlandığını hatırlattı. Bunu gerçekleştiren Batılı ülkelerden ilkinin Türkiye olduğuna işaret eden Berger, şöyle dedi:

"13-14 yılda AB başında kadınlar vardı. Yüksek temsilcimiz kadındı. Komisyon Başkan Yardımcısı kadındı. Bürüksel'de Ortadoğu'da görevlendirildiğimde 12 AB delegasyonundan da sorumluydum. Arap dünyasında, en azından büyükelçilerin yarısı kadın olmalıydı. 12 delegasyondan 6'sı kadın büyükelçi ile yönetiliyordu. İstatistiklere göre, kadın milletvekili sayısına bakınca BM Güvenlik Konseyi çıktığında dünya çapında yüzde 13.9 kadın milletvekili vardı. Avrupa'da yüzde 16 civarındaydı ama yüksek değildi. Günümüzde biraz iyileşme var ama az. Bu oran şu anda yüzde 23 ve AB Parlamentosunda yüzde 28.6 ama hala nüfusun yarısı değil."

KADINLAR İŞ DÜNYASINDA YER ALMALI

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda herkesin çalışması gerektiğini belirten Berger, kadınların iş dünyasında da role sahip olmasına çalıştıklarını ifade etti. Berger, "Kadın girişimcileri yetiştirmeye, becerilerini artırmaya çalışıyoruz. AB ve Türkiye arasındaki işbirliğinin sadece bir parçası. Atatürk; 'En önemli görevimiz modern dünyaya ayak uydurmak' demiş. 'Eğer biz sadece nüfusun yarısını modernize edersek bunu yakalayamayız' demiş. Bu tüm dünya için geçerli bir söz. Sadece 1920'lerde değil, günümüzde de geçerli bir söz" diye konuştu.

"BİZCE ÖNCELİK EĞİTİM"

Ardından söz alan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise, panelde kadının AB uyum sürecindeki hakları ve siyasetteki yeri hakkında uzmanlık gerektiren detaylara girileceğini kaydederek, şöyle dedi:

"Kadınların herhangi bir ayrımcılığa tabi tutulmadan hayatın ve toplumun içinde olması, görev alması ve katma değer yaratması elzemdir. Nüfusumuzun yüzde 50'sinin gücünü kullanmadan ne gerçek demokrasi, ne refah toplumu, ne de medeniyet olur. İşin kolayına kaçarak hemen yasalar çıkarıyor, işi kağıt üzerinde halletmeye gidiyoruz. Yasalar elbette çok önemli ama sadece yasa ile bu gelişme sağlanamaz. Bizce öncelik eğitimdir. Ailede, ana okulunda, ilk okulda başlayacak, bu konuda eşitliği, saygıyı sağlayacak bir eğitimdir. Ülkemizin özellikle son 15 yılda bu konuda aldığı mesafeyi görmemek de haksızlık olur. Bu anlamda Türkiye'nin AB uyum süreci, elbette bu ve benzeri konularda bizi motive eden, işi hızlandıran, farkındalık yaratan olumlu bir süreçtir."

KADININ SİYASETTEKİ YERİ KONUŞULDU

Konuşmaların ardından geçilen ilk oturumda, Türkiye Cumhuriyetinin İlk Kadın Bakanı İmren Aykut, Kadın ve Aile Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Zehra Önay Alpago ve Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın, sunum yapıp katılımcıların sorularını yanıtladı. İkinci oturumda ise Devlet eski Bakanı Fatma Şahin, Estonya Büyükelçisi Marin Mottus ve 23'üncü Dönem İzmir Milletvekili Şenol Bal katılımcılarla buluştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Salondan görüntüler

-Katılımcılardan görüntüler

-Kadınlardan görüntüler

-Panelden görüntüler

-MTSO Başkanı Şerafettin Aşut'un konuşması

-AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 03: 16 BOYUT: 200 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pervin Buldan Şanlıurfa Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title