Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Yunan Bakan Kardak'a çelenk bıraktıYUNANİSTAN Savunma Bakanı Panos Kammenos, beraberindeki bazı askeri yetkililerle birlikte bu sabah, 21 yıl önce ölen 3 Yunan askerinin anısına Kardak kayalıklarına helikopterden çelenk attı.

Yunan Bakan Kardak'a çelenk bıraktı

YUNANİSTAN Savunma Bakanı Panos Kammenos, beraberindeki bazı askeri yetkililerle birlikte bu sabah, 21 yıl önce ölen 3 Yunan askerinin anısına Kardak kayalıklarına helikopterden çelenk attı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının geçen pazar günü öğle saatlerinde gidip inceleme yaptığı Kardak kayalıklarına, bugün Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos geldi. Bazı askeri komutanlarla birlikte saat 08.30'da, Leros Adası'ndan helikopterle hareket eden Savunma Bakanı Panos Kammenos, kayalıklara 21 yıl önce ölen 3 Yunan askerinin anısına çelenk attı. O dakikalarda, hangi ülkeye ait olduğu öğrenilemeyen F16 uçakları, 30 dakika boyunca gökyüzünde uçtu. Kayalıklar üstünde bir süre uçan Kammenos'u taşıyan helikopter ise ardından kalkış yaptığı adaya döndü. Bakan Kammenos, Twitter hesabından Kardak ziyaretinin fotoğraf ve görüntülerini paylaştı.

PANAMA GEMİSİ HEYECAN YARATTI

Saat 11.30'da ise İspanya'nın Castellon Limanı'ndan gelerek Güllük Limanı'na giden Panama bayraklı 'Star S' isimli 150 metre uzunluğunda ve 21 metre genişliğindeki 11 bin 896 grostonluk kuru yük gemisi, kayalıkların yakınından geçince, çarpma ihtimali nedeniyle korkuttu. Ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı, yoluna devam etti. Bölgede 1 Türk sahil güvenlik botu ve P1208 bordo numaralı 'Kaş' isimli Türk Karakol Botu ile Yunan sahil güvenliğine ait 1 botun bekleyişini sürdürdüğü görüldü.

--- KUTU ---

KARDAK'TA NE OLDU?

Tarihe Kardak Krizi olarak geçen olay 1996 yılının Ocak ayında yaşandı. Figen Akat adlı Türk gemisi 25 Aralık 1995 tarihinde Ege Denizi'ndeki, Bodrum'un 3.8 mil uzaklığındaki Kardak Kayalıklarında karaya oturdu. Bu olaydan sonra Yunanistan, deniz kazasının kendi karasularında olduğunu ileri sürdü. Türkiye ise söz konusu adaların kendisine ait olduğunu belirtti. Yunan ordusu, bir süre sonra doğudaki adacığa asker çıkarıp bayrak dikti. Bunun üzerine iki ülkenin deniz kuvvetleri adanın çevresinde konuşlandı. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller, "O bayrak inecek, o asker gidecek" diyerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savaşa hazır olduğunu belirtti ve 30 Ocak 1996 gecesi adaya asker çıkarılmasını istedi. Türk SAT ve SAS komandoları Doğu Kardak'ı kuşatan Yunan donanmasının arasından geçerek hemen yandaki ikinci adaya (Batı Kardak) gece operasyonu ile çıkıp Türk bayrağını dikti. Daha sonra ABD ve NATO'nun girişimleriyle tansiyon düşürüldü ve kriz öncesi duruma dönüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Sabah gelen helikopterin uzaktan görüntü

Panama bayraklı geminin kayalıklara yakın geçmesi

Kamennos'un çelenk atmasından fotoğraf

Türk ve Yunan botlarının beklemeleri

Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

============================================================

Reşadiye'nin kayıp çocukları yeniden aranıyor (2) (Yeniden)

TOKAT'ın Reşadiye İlçesi'nde 13 ay önce kaybolan 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'nın aranmasına yeniden başlandı. Çocukların en son görüldüğü noktanın 50 metre ilerisinde bulunan Abdullah Korkmaz'ın oturduğu 2 katlı ahşap evin bahçesi kazıldı.

İlçeye bağlı Reşadiye'nin Çermik Mahallesi'nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, 29 Aralık 2015 tarihinde saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, AFAD ve jandarma ekiplerinin de katılımıyla aylarca süren arama çalışmaları başlatıldı. Fakat yapılan aramalara rağmen çocukların izine rastlanamadı.

BABASI KONUŞTU, ÇALIŞMA BAŞLADI

Kayıp çocukların aileleri dün özel bir televizyon programına katıldı. Burada kayıp çocuklardan Dursun Kağan Taşçı'nın babası İbrahim Taşçı, ilçede evli olan bir başka kadınla ilişkisi olduğunu itiraf ederek, şöyle dedi: "Kaçırmış olabilirler. Benim muhatap olduğum kişinin çevresi olabilir. Bununla ilgili ifadelerimi verdim. 2 yıldır süren bir ilişkim vardı. İlişkimin olduğu kişinin eşi olayı çocuklar kaybolduktan sonra emniyette öğrendiler. Kaybolduktan sonra ilişkimi bitirdim. Ben bildiklerimi yetkililere anlattım."

Baba Taşçı'nın bu konuşması ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından yeniden çalışma başlatıldı.Çalışma kapsamında şüphe üzerine çocukların en son görüldüğü noktanın 50 metre ilerisinde bulunan Kelkit Çayı kenarındaki Abdullah Korkmaz'ın yaşadığı evin arka kısmındaki alanda kazı çalışması yapıldı. Ancak, yapılan çalışmada çocukların izine rastlanılmadı. Kazı çalışmalarına ara verilirken, öğleden sonra devam edeceği öğrenildi.

DHA muhabirine konuşan evin sahibi Abdullah Korkmaz, kazı çalışmalarının sabah başladığını kaydederek, "Nereyi arz ederlerse orayı eşsinler. Benim bir korkum yok. Yeter ki çocuklar bulunsun. Kazdılar, bir şey yok yani çok şükür. Burada çocuklar yok. Önceden bir kazı yapılsa ve tekrar doldurulmuş olsa fark ederdim" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Kazının yapıldığı alan

-ekiplerden görüntü

-evin sahibi Abdullah Korkmaz ile röp.

DHA muhabiri Mustafa Turapoğlu'nun anonsu

-retaylar

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, -

============================================

Vahşi cinayette 2 gözaltı daha

ANTALYA'da işadamı İsmail Erten'in oğlu 30 yaşındaki Süleyman Erten'in kaçırıldıktan sonra öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Süleyman Kabakuşak'ın babası ve erkek kardeşi 'yardım ve yataklık' suçundan gözaltına alındı. Cinayetin, Erten'in Kabakuşak'a olan 1 milyon liranın üzerindeki borcu nedeniyle işlendiği ortaya çıktı.

Antalya'da eski belediye meclisi üyesi ve MHP'den Muratpaşa Belediye Başkan adayı olan işadamı İsmail Erten'in 5 çocuğundan ortancası Süleyman Erten, 30 Ocak saat 10.00 sıralarında Aksu İlçesi, Topallı Mahallesi'nde 06 FY 2514 plakalı aracıyla silahlı iki şahıs tarafından kaçırıldı. Ardından İsmail Erten'i arayan bir kişi, oğlunun arkadaşı olduğunu, Isparta yolunda birlikte kaza yaptıklarını belirterek yardım istedi. Kendi aracıyla verilen adrese giden İsmail Erten, oğlunun yol kenarındaki cipinin bagajında el ve ayakları bağlı, başında da pompalı tüfekle bekleyen kişiyle karşılaştı. Başka biri de elindeki pompalı tüfekle İsmail Erten'i araca bindirmek istedi. Ancak yoldan geçen çimento yüklü myonunun önüne atlayarak durduran İsmail Erten, yaşanan kargaşadan yararlanarak bindiği kendi aracıyla kaçmayı başardı.

Antalya Toptancı Hali'nde sebze meyve komisyon dükkanı bulunan İsmail Erten'in Aksu Jandarma Karakolu'na başvurması üzerine soruşturma başlatan polis ve jandarma ekipleri, Süleyman Erten'in babasının adına kayıtlı aracı dün sabah Korkuteli Naldöken yolu üzerinde yanmış halde buldu.

CESEDİ YAKILMIŞ HALDE BULUNDU

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Süleyman Erten'in vinç ve nakliye firması işleten Süleyman Kabakuşak tarafından kaçırıldığını belirledi. Kısa sürede Kabakuşak'ı gözaltına alan polis, bu kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda, dün saat 15.00 sıralarında Süleyman Erten'in cesedini Korkuteli- Antalya eski yolu 3'üncü kilometresindeki Korucak Mevkii'nde ormanlık alanda buldu. Erten'in boğulduktan sonra cesedinin yakıldığı belirlendi.

BORÇ YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLDÜ

Polis tarafından jandarmaya teslim edilen ve Muratpaşa İlçesi'nde nakliyecilik yaptığı belirtilen Süleyman Kabakuşak, ilk ifadesinde cinayeti 5-6 yıla dayanan alacağı nedeniyle işlediğini itiraf etti. Katil zanlısı Süleyman Kabakuşak'ın öldürülen Süleyman Erten'e sebze meyve ihracatı işinde nakliye hizmeti verdiği ve buradan kaynaklanan 1 milyon liranın üzerinde alacağı olduğu iddia edildi.

Süleyman Kabakuşak'ın sorgusu sürerken babası Mehmet Kabakuşak ve erkek kardeşi Enes Kabakuşak 'yardım ve yataklık' suçlamasıyla Korkuteli İlçesi'nde dün akşam gözaltına alındı. Korkuteli Jandarma Komutanlığı'ndaki sorguları süren 3 şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek.

Süleyman Erten'in cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'ndaki işlemlerin ardından ailesi tarafından alındı. Cenaze, Uncalı Mezarlığı içindeki camide öğle vakti kılınacak namazın ardından defnedilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

(DÜN GEÇİLDİ)

------------------

Yanan araçtan

İsmail Erten Röp

Süleyman Erten fotoğrafları

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL- Adem DURMAZ/ANTALYA-DHA)

==========================================

Doğu ve Güneydoğu kara tesilm oldu

DOĞU ve Güneydoğu'da son bir haftadan beri etkili olan kar yağışı, son 2 gün içerisinde tipi ve fırtına ile birlikte hayatı felçetti. Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde sabah saatlerinde hayvanlarına yem vermek için evinden çıkan 60 yaşındaki Ömer Aydın, saplandığı kardan çıkamayarak donarak yaşamını yitirdi. Elazığ, Batman, Siirt, Şırnak ve Bingöl'te toplam bin 448 köy ulaşıma kapanırken, bir çok kentte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personele valilikler tarafından izin verildi.

KAR VE SOĞUK HAVA CAN ALDI

Doğu ve Güneydoğu'da, etkili olan ve yaşamı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı ve soğuk Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde bir can aldı. Karlıova İlçesi'ne bağlı Kargapazarı Köyü'nde yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle sabah saatlerinde, hayvanlarına yem vermek için evden çıkan 60 yaşındaki Ömer Aydın, metrelerce kalınlıktaki kara saplandı ve çıkamadı. Tipi nedeniyle görüş mesafesininde düştüğü bölgede 60 yaşındaki Aydın, donarak yaşamını yitirdi. Karlıova Kaymakamlığı'na bağlı Özel İdare Ekipleri, paletli kar aracıyla köye ulaşırken, ekiplerin yaptığı yol temizleme çalışmasının ardından Aydın'ın cesedi bulunduğu yerden alınarak otopsi yapılmak üzere Karlıova Devlet Hastanesi'ne getirildi.

BİNGÖL, KAR VE TİPİYE TESLİM OLDU

Bingöl'de yaklaşık bir haftaden beri belli aralıklarla devam eden kar yağışı, dün gece saatlerinde tipi ve fırtınaya dönüştü. Yoğun kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Bingöl-Elazığ, Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayolları ulaşıma kapanırken, bir çok araç ise yolda mahsur kaldı. Karayolları ekiplerinin müdahalesinin ardından bazı yollar açılırken, kent genelinde 278 köy yolu kar yağışı dolayısıyla ulaşıma kapandı. Tüm ilçe yollarında ulaşımda aksaklıklar yaşanırken, Muş karayolu üzerindeki Saray Mahallesi içerisinde 8 kişinin bulunduğu araç kara saplanarak mahsur kaldı. Araç içerisindeki vatandaşların cep telefonu ile yardım istemesinin ardından karayolları ekipleri köy yolunu açarken, belediye ekipleri de mahsur kalan aracı ve içindekileri kurtardı. Bingöl'ün yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 2 metreyi aştığı belirtilirken, özel idare, karayolları ve belediye ekiplerinin kapanan köy yollarını açmak için başlattığı çalışmalar devam ediyor.

BATMAN'DA 565 KÖY VE MEZRA YOLU KAPALI

Batman'da, kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde etkili olan kar yağışı canlı yaşamını olumsuz yönde etkiliyor. Kent genelinde 565 yerleşim biriminin yolu kapandı. Kapanan 2 bin 600 kilometrelik yolun açılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, "Kar yağışı nedeniyle ilimiz merkez başta olmak üzere 282 köy ve 283 mezranın toplam 2 bin 600 kilometre yolu kapalı durumda. Seyahat etmek zorunda olan vatandaşlarımızın zincirsiz ve tedbirsiz olarak yola çıkmamaları gerekiyor. Yoğun kar yağışı nedeni ile kapalı köy yollarımızda, ekiplerimiz 24 saat kesintisiz olarak karla mücadele çalışmalarına devam ediyor" dedi. Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan hamile ve engelli personelin iki gün süreyle izinli sayılacağı belirtilerek, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İlimizde beklenen yoğun kar yağışı ve don olayları sebebiyle herhangi bir olumsuzluk veya mağduriyetin yaşanmaması için kamuda çalışan engelli ve hamile personelimiz dün ve bugün idari izinli sayılacaktır" denildi.

ACİL HASTALAR İÇİN ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Kar yağışının yüzlerce köy ve mezra yolunu kapattığı Kozluk ve Sason ilçelerinde ise, acil vakalara zamanında ulaşan Özel İdare ve AFAD ekipleri, durumu acil olan hastaları sağlık merkezlerine zamanında ulaştırdı. Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, kar yağışının etkili olduğu kırsaldaki yerleşim birimleri için AFAD bünyesinde acil bir ekip oluşturduklarını söyledi. Kozluk İlçesine bağlı Arıkaya Köyü'nün Dikbayır Mezrası'nda 50 yaşındaki yüksek tansiyon hastası Şefike Kavak'ın fenalaşarak fenalık geçirdiği yönündeki haber üzerine karla şikayetin anında değerlendirildiğini ifade eden Özer, "Kozluk ilçesinde Şefike Kavak, Sason ilçesinin Örenağıl Köyü'ne bağlı Kömürcü mezrasında da kalp rahatsızlığı olan vatandaşımızı almak için karla mücadele ekiplerimiz anında köye giderek, hastaları alıp sağlık ekiplerine zamanında teslim etti. Zor durumdaki acil vakalar için asılsız ihbarlarda bulunulmamasını istiyoruz" diye konuştu.

SİİRT'TE SİBİRYA SOĞUKLARI

Bölgede iki günden beri etkili olan kar yağışı, Siirt ve çevresinde tipi ve fırtına ile birlikte hayatı felce uğrattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle 5 ilçede toplam 90 köy yolu ulaşıma kapandı. Şehir merkezinde gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 8 ile eksi10 dereceye düştüğünü belirten yetkililer, zorunlu olmadıkça vatandaşların evlerinden çıkmamaları uyarısında bulundu. Siirt İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, "Siirt'in Pervari ilçesine bağlı 38, Şirvan'da 25, Eruh'ta 15, Baykan'da 10 ve Tillo'da 2 köy yolu olmak üzere 90 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar devam etmektedir" denildi.

MARDİN'DE KAR YAĞIŞI 4 GÜNDÜR ARALIKLARLA SÜRÜYOR

Mardin'de, 4 günden beri aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kent genelinde 118 köy yolunun kapanmasına neden olurken, tarihi kentin beyaza bürünmesini sağlayarak, kartpostallık görüntülerin oluşmasına yolaçtı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı, don, buzlanma ve ani sıcaklık düşüşünün halkın günlük yaşantısını olumsuz yönde etkilememesi için bütün kış mevsimini kapsayacak şekilde kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli tedbirlerin alındığı belirtilirken kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde, zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçları ile trafiğe çıkmamaları gerektiği, araçları ile yola çıkmaları durumunda ise gerekli donanımların ve aracın teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları ve trafik kurallarına uymaları istendi.

İLÇENİN TEK HALI SAHASI ÇÖKTÜ

Kar yağışı nedeniyle Mazıdağı İlçesi'nde birçok iş yerinin çatısı, biriken kar yığınlarının ağırlığına dayanamayarak çöktü. İlçenin geçen yıl faaliyete giren tek halı sahasının çatısı da yıkılan çatılar arasında yeraldı. Hüseyin Aba'nın işletmeciliğini yaptığı bin 400 metrekare üzerine kurulu kapalı halı saha, etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün öğlen saatlerinde çatısında biriken karın ağırlığını taşıyamadı ve çöktü. Sahanın çökme anında kimsenin bulunmaması, olası bir faciayı önledi. Can kaybının yaşanmadığı göçükte, halı sahada büyük çapta maddi hasar oluştu.

ŞIRNAK-HAKKARİ KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Şırnak'ta kar yağışı, fırtına ve tipiden dolayı kapanan Şırnak Merkeze bağlı köy yolları ulaşıma açıldı. Kar temizleme çalışması yürüten ekipler, çığ tehlikesine aldırış etmeden çalışmalarını sürdürüyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı ekipleri kar, tipi ve fırtınanın yanısıra her türlü zorluğa rağmen vatandaşların yolda kalmamaları için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kar yağışının artmasıyla sık sık çığ tehlikesiyle karşı karşıya geliyor.

ELAZIĞ'DA BEYAZ ESARET

Elazığ'da yoğun kar yağışı nedeniyle 552 köy yolundan 389 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi. Elazığ Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Elazığ merkeze bağlı 44, Ağın 5, Alacakaya 10, Arıcak 11, Baskil 16,Maden 38, Karakoçan 87,Keban 10, Kovancılar 77, Palu 36, Sivrice 50 olmak üzere toplam 389 köy yolu şu an itibariyle ulaşıma kapandı. İl özel idare ekipleri kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalımlarını aralıksız sürdürüyor" denildi. Elazığ-Bingöl, Elazığ-Diyarbakır ve Elazığ-Malatya karayollarında ise ulaşım güçlükle ve kontrollü olarak yapılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

MARDİN

Köy yollarının açılması,

Çöken Halı sahadan görüntü,

Fotoğraf çektirenler,

Mardin'den görüntü,

Kardan aslan yapan ve kayan çocuklar

Genel ve detay görüntüler

BİNGÖL

-Bir minibüsün mahsur kalması

-minibüsteki vatandaşların aracı itmesi

-İtfaiyeye ait bir aracın yolda kalanları alması

-itfaiye ekiplerinin aracı itmesi

-yağış detayları

-tipide yolda yürüyen bir vatandaş

-genel ve detay görüntüler

KARLIOVA

Cadde fırtına ve tipi

Boş caddeler

Fırtına ve tipi sesi

Genel ve detay görüntüler

ŞIRNAK

İş makinelerenin yol temizleme çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Turan KOYUNCU-Şahismail GEZİCİ-Nezir GÜNEŞ-Sekvan KÜDEN-Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ-Serkan BİNGÖL/TUNCELİ-ELAZIĞ-BATMAN-SİİRT-MARDİN-ŞIRNAK-BİNGÖL, -

==============================================

Doğu'da kar çilesi (2)

ERZURUM'DA 280 BİN TON KAR NAKLİ YAPILDI

Ağır kış koşullarının sürdüğü Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar temizleme ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, 470 personel, 430 araç ile kırsal kesimde hem de şehir merkezinde kar temizleme çalışması yapıyor. 2016 yılında karla mücadele çalışmalarında 55 milyon lira harcandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, şunları söyledi:

"Şehirdeki bu toplanan, kürenen karlar başka yerlere nakil yapılıyor. Şu ana kadar 280 bin ton civarında kar nakli yapmışız. Bu hatrı sayılır bir rakam. Topladığımız, biriktirdiğimiz karları şehirde yaşamı ve trafiği olumsuz yönde etkilemeyecek yerlere taşıyoruz. Köylerimizde, ilçelerimizde de yine ekiplerimiz 24 saat çalışıyor. Şehir içerisinde 85 civarında karla mücadele aracıyla hizmet veriyoruz. Kendi araçlarımızın yetmediği durumlarda kiralık araçlarla bu hizmeti görmeye çalışıyoruz. Erzurum karla güzel. Gerçekten birçok yerde kar zahmet gibi, biz nimet olarak görüyoruz. Kayak sezonuyla beraber de karın güzelliklerinden de istifade etmeye başladılar.Karın nimetlerinden istifa etme noktasıda şu anda pistlerimiz dolu otellerimiz cıvıl cıvıl. Bütün yurttaşlarımızı, dostlarımızı Erzurum'a bekliyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

ERZURUM

-Ekiplerin kar temizleme çalışması

-Ali Rıza Kiremitçi ile röp.

-Temizlik görevlisi ile röp.

Haber-Kamera: ERZURUM,

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: AĞRI

-Vatandaşların çatı temizliği

-Belediye ekipleri

-İş yeri önünde biriken karlar

-Detay

Haber-Kamera: Servet ARSLAN/ AĞRI,

===========================================

Cenaze taşıyan kamyonet karda mahsur kaldı

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde kanserden hayatını kaybeden 48 yaşındaki Nusret Gülcan'ın cenazesini taşıyan kamyonet, kar nedeniyle yolda mahsur kaldı. Belediye ekiplerinin çalışmasıyla yolun açılmasının ardından Gülcan'ın cenazesi toprağa verildi.

Siverek'in Peynirci Mahallesi'nde oturan 4 çocuk babası Nusret Gülcan, dün kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yakınları bunun üzerine Gülcan'ın cenazesini kamyonete yükleyerek toprağa vermek üzere mahalleye doğru yola çıktı. Ancak, yoğun kar yağışı nedeniyle cenazeyi taşıyan kamyonet yolda mahsur kaldı. Saatlerce cenazeyle birlikte yolda mahsur kalan ve donma tehlikesi geçiren vatandaşların çağrısı üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgeye yönlendirildi. İş makineleriyle yolu açarak cenazenin taşındığı bölgeye ulaşan ekipler, donma tehlikesi geçirenlere kumanya dağıttı. Yolun açılmasının ardından cenazenin bulunduğu kamyonet ile konvoydaki araçlar Peynirci Mahallesi'ne ulaştı. Kılınan cenaze namazının ardından Gülcan'ın cenazesi mahalle mezarlığına defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Cenazeyi taşıyan kamyonetin yolda mahsur kalması

İş makinasıyla kurtarılan cenaze aracı

Omuzlara alınan cenaze toprağa verilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

===================================================

Bitlis'te kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı

BİTLİS'te bir haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, kent merkezindeki kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı.

Araçların ve tek katlı evlerin karda kaybolduğu Bitlis'te 257 köye ulaşım sağlanamıyor. Kent merkezindeki bazı mahallelerde ise iş makinelerinin yığdığı karlar bina boylarına ulaştı. Bazı elektrik ve telefon direkleri de yarıya kadar kara gömüldü. Meteoroloji İl Müdürü Rasim Saraç, Bitlis kent merkezinde kar kalınlığının 1 metre 80 santimetre olduğunu, son 24 saat içerisinde 30 santimetre kar yağdığını belirtti. Saraç, kar yağışının bugünden sonra bölgeyi terk edeceğini, ancak hava sıcaklıklarının da önemli derecede düşüş yaşanacağını söyledi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan ise, son kar yağışının ardından Bitlis ve ilçelerine bağlı 257 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, "10 ayrı şantiyede 84 personel ve 55 iş makinesi ile kapanan köy yollarını en kısa sürede yeniden ulaşıma açacağız" dedi. Bitlis'te kar yağışı sonrasında belediye ekipleri de karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İş makinelerinin yolları açık tutmak için geceli gündüzlü çalıştıklarını belirten belediye yetkilileri, kapalı mahalle yolunun bulunmadığını açıkladılar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kar altında kalan araçlardan detaylar

-Karlı sokaklardan detaylar

-Kar birikintileri arasındaki binalardan detaylar

-Karda ilerleyen araçlardan detalar

-Kapılarının önünü kardan temizleyen vatandaşlar

-Buz sarkıtları

-Karda kaybolan elektrik direkleri

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,-

======================================================

Karda yüzen Ağrılı fenomen Kaya: Hiç üşümedim

AĞRI'da bacasını kardan temizlerken aklına gelen, 'karda yüzme' düşüncesini gerçeğe çevirerek şort giyen ve takla atarak bahçedeki karların üzerine atlayan 17 yaşındaki Ali Kaya, 1 metreyi aşan karda hiç üşümediğini söyledi.

Murat Mahallesi'nde oturan Meryem- Tekin Kaya çiftinin 3'ü kız 5 çocuğundan biri olan Ali Kaya, evlerinin bacasını karla temizlerken, aklına gelen 'karda yüzme' fikrini gerçeğe çevirmek istediğini söyledi. Üzerindeki şortla bacadan takla atarak bahçedeki karların üzerine düşen ve denizdeymiş gibi kulaç atarak yüzen Ali Kaya, evlerinin önünden ikinci kez kar yığınına balıklama altalarken ikizi Muhammed Can Kaya kendisini cep telefonuyla görüntüledi. "Ağrı'da deniz vardı da biz mi yüzmedik" diyen Ali Kaya'nın görüntüleri, yükledikleri sosyal medyada binlerce kez tıklandı.

Sosyal medyada fenomen olan Ağrılı Ali Kaya, evlerinin önünde yeniden aynı gösteriyi yaptı. Karların içinde yüzen ve hiç üşümediğine dikkati çeken Ali Kaya, ikizi ile birlikte Lise 1'inci sınıftan ayrıldıklarını, iş aradıklarını bildirdi. Okulda folklör oynadığını belirten Ali Kaya, şunları söyledi: "Bu fikir bahcemizdeki karı temizlerken aklıma geldi. Ağrı'da bunu kimsenin yapmadığını düşündüm. İkizim Muhammed Can'a fikrimi açıkladım. O cesaret edemedi. Ben hemen soyundum ve damdan atlayarak karların içinde yüzdüm. Kar kalınlığı bir metreden fazla olduğu için rahatlıkla hareket ettim. Bir bakıma kendimi sudaymışım gibi hissettim. Karda yüzmek o kadar korkulacak bir şey değil."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Ali Kaya ile röp

Bacaya çıkması ve kara atlaması

Evlerinin bahçesinde ki kar içinde yüzmesi

Yakınları ve arkadaşlarıyla

Haber- kamera: Servet ARSLAN/ AĞRI,

=========================================

40 gün sonra ikinci kez sobadan zehirlenen kadın öldü

GAZİANTEP'te, sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenen 41 yaşındaki Ayşe Ataş öldü, 42 yaşındaki eşi Hasan Ataş ise hastanede tedaviye alındı. Ataş ailesinin 40 gün önce yine sobadan sızan gazdan zehirlendikleri ve hastanede yapılan müdahaleyle hayatta kaldıkları belirtildi.

Olay, bu sabah Ocaklar Mahallesi'nde meydana geldi. İki katlı binanın zemin katında oturan Mustafa Ataş, kahvaltıya çağırmak için çıktığı üst kattaki ağabeyi Hasan ile yengesi Ayşe'yi hareketsiz bulunca sağlık görevlilerine haber verdi. İhbarla gelen sağlık görevlileri, Ayşe Ataş'ın sobadan sızan gazdan zehirlenip öldüğünü belirledi. Kadının cesedi otopsi için morga götürülürken, baygın halde bulunan Hasan Ataş ise ambulansla Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Ataş çiftinin, 40 gün önce yine sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlendikleri ve yakınlarının fark etmesiyle çağrılan sağlık görevlilerinin müdahalesiyle hayatta kaldıkları öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olayın yaşandığı yer

Olay yerindeki polis ve sağlık ekipleri

Ölen kadının komşularının ağlamaları

Olay yeri inceleme polislerinin çalışmaları

Kadının cesedinin evden çıkarılması

Ölen Ayşe Ataş'ın fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN- GAZİANTEP-DHA)

==========================================

Avukatlık ücretleri yargıya taşındı

BURDUR Baro Başkanı Ramazan Gedik, düşük olduğu gerekçesiyle 2017 yılı CMK ücret tarifesinin iptali için Adalet ve Maliye bakanlıkları aleyhine Danıştay Başkanlığı'na dava açtıklarını söyledi.

Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik, "31 Aralık 2016 tarih ve mükerrer 29935 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere' ilişkin 2017 yılı ücret tarifesinin iptali ve dava sonuna kadar yürütmenin durdurulmasını talep ettik" dedi.

Gedik, "Burada açıkça anayasaya ve yasalara aykırılık vardır. Avukatlık mesleği kamusal bir görevdir. Her yıl avukatlık ücret tarifesi belirlenir ve bu tarifeye göre ücret almamız önerilir. Ama Ceza Muhakemesi Kanunu ile görevlendirilen avukatlar ile Asgari Vekalet Ücreti sözleşmesi gereğince almamız gereken ücretler arasında açık farklar var. Yasanın emredici hükmü var ama Türkiye Barolar Birliği'nden görüş alınmadı. Belirlenen ücretler anayasada yasaklanan angarya niteliğini kazanmakta. Meslektaşlarımıza o kadar az ücret verilmekte ki bu işin yapılması zorlaşmakta. Biz meslektaşlarımızın ve avukatlık mesleğinin mağdur edildiğine inanıyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Ramazan Gedik'in açıklamaları

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

================================================

İki bina arasındaki 5 metrelik boşluğa düşen köpek kurtarıldı

RİZE'de, iki bina arasındaki 5 metrelik boşluğa düşen köpek Rize Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

Yeniköy Mahallesi'nde iki bina arasındaki boşluktan havlama sesi duyan vatandaşlar Rize Belediyesi Veteriner Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. Yaklaşık 5 metreden boşluğa düşen köpek için seferber olan ekipler, merdiven indirerek ulaştıkları köpeğin boynuna tasma geçirdi. İlk denemede yukarı çekilirken tasmadan kurtulan köpek yeniden boşluğa düştü. İkinci denemede yukarı çıkartılan köpek Veteriner Müdürlüğü'ne götürüldü sağlık kontrolünün ardından bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Ekiplerin köpeğin bulunduğu alana gitmesi

Köpeğin kurtarılma çalışmaları

Köpeğin ilk denemede düşmesi

İkinci denemede köpeğin kurtarılması

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Kaya Kardak Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title