Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

Tunceli'de 5 PKK'lının cesedi bulunduTUNCELİ'nin Çemişgezek İlçesi'ndeki Aliboğazı Mevkii'nde hava destekli düzenlenen operasyondan sonra bölgede yapılan arama tarama faaliyetinde 5 PKK'lının cesedi, silah ve patlayıcı düzenekleri bulunduğu açıklandı.

Tunceli'de 5 Pkk'lının cesedi bulundu

TUNCELİ'nin Çemişgezek İlçesi'ndeki Aliboğazı Mevkii'nde hava destekli düzenlenen operasyondan sonra bölgede yapılan arama tarama faaliyetinde 5 Pkk'lının cesedi, silah ve patlayıcı düzenekleri bulunduğu açıklandı.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, 23 Kasım'da Çemişgezek İlçesi Aliboğazı Mevkii sınırlarında güvenlik güçlerince bölücü terör örgütü grubu tespit edildiği ve tespit edilen bölgeye 4 ayrı hava harekatı düzenlenerek bölgenin yoğun ateş altına alındığı belirtildi. Planlanan operasyon sonrası 25 Kasım'da yapılan arama-tarama faaliyetinde 5 terör örgütü mensubunun cesedi bulunduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Ayrıca, 5 adet EYP düzeneği, 2 adet el bombası, 2 adet AK-47 Piyade Tüfeği, 1 adet Law silahı, 2 adet termal gözetleme dürbünü ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir. 5 terörist cesedi ön otopsi işlemleri için Devlet Hastanesi getirilmiş, yapılan ön otopsi işleminin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiş olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

(25 KASIM 2016)

Hava hareketliliği

Aliboğazı ve vadisi görüntüsü

Kobra helikopterinin uçuşu

KOBRA HELİKOPTERİNİN BOMBARDIMAN ANI

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ, -

==================================

Başkale'de PKK operasyonu: 14 tutuklama

VAN'ın Başkale İlçesi'nde jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı istihbari çalışmalar sonrası, Başkale İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yardım yataklık yapanlara yönelik 5 gün önce operasyon gerçekleştirildi. Başkale ilçe merkezi ile Albayrak ve Yurttepe mahallelerinde çeşitli adreslere eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 14 şüpheli jandarmadaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarıldı. 14 şüpheli 'Terör örgütüne yardım ve yataklık' suçundan tutuklandı.

Haber: BAŞKALE (Van), -

=======================================

Minik Sümeyye Kübra, babasının açtırdığı kuyuya düşmüş

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, 30 saat süren çalışmanın ardından cesedine ulaşılan 5 yaşındaki Sümeyye Kübra Demir'in düştüğü sondaj kuyusunu, çiftçilik yapan babası Mehmet Demir'in 3 ay önce açtırdığı ve üzerini tahtalarla geçici olarak kapattığı ortaya çıktı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan küçük Sümeyye Kübra'nın cesedi, Şanlıurfa'daki otopsinin ardından ailesine teslim edilirken babası Mehmet Demir, üzgün olduğunu söyledi.

Akçakale ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Büyüktaş Mahallesi'nde meydana gelen olayda; ailesinin 'Fatma Nur' diye hitap ettiği Sümeyye Kübra Demir, geçen cuma akşamı babası Mehmet Demir'in 3 ay önce evlerine 20 metre mesafedeki buğday ektiği tarlasını sulamak için açtığı ancak su çıkmayınca üzeri kapatılmayan sondaj kuyusuna düştü. Küçük kızın sesinin duyulması üzerine olayı fark eden yakınları bir süre kurtarma girişiminde bulundu ancak başarısız olunca durumu jandarma ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, 35 santim genişliğinde olan sondaj kuyusunda kurtarma çalışmasında yetersiz kalınca AFAD ve AKUT ekiplerinden de yardım istendi. Bölgeye gelen ekipler, girişi dar olan ve üzerine toprak dökülme riskinden dolayı kuyuya inemedi. Ekipler, kuyunun yanında iş makinesiyle kazı yaparak 30 saatin ardından kız çocuğuna ulaştı, ancak çocuğun ölmüş olduğu anlaşıldı. Küçük kızın cesedi, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

'TAHTALARI KALDIRMIŞLAR'

Mehmet Demir, kızının ölümüyle büyük üzüntü yaşadığını belirterek, "Tarla sulamak için 3 ay önce özel bir şirkete sondaj kuyusunu açtırdık. Ancak 20 metre kazmamıza rağmen su çıkmayınca üstünü tahtalarla kapatmıştık. Daha sonra tahtaları kaldırmışlar. Cuma günü biz tarlada çalışırken, kızım oradan geçerken kuyuya düşmüş. 30 saat sonra cansız bedenine ulaştık" dedi.

Küçük kızın cesedi, otopsisinin ardından toprağa verilmek üzere Büyüktaş Mahallesi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ali LEYLAK / ŞANLIURFA, -

============================================

Trafik polisi eşini öldürdü, 2 küçük kızı ve kendisini yaraladı

BALIKESİR'in Gömeç İlçesi'nde trafik polisi 40 yaşındaki Saadettin Karabulut, eşi Fatma Karabulut'u bıçaklayarak öldürdü, 2 kızını yaraladı. Daha sonra aynı bıçağı kendisine saplayan Karabulut, kızlarıyla birlikte hastaneye kaldırıldı.

Gömeç'te bir süreden bu yana psikolojik sorunları olduğu öne sürülen trafik polisi Saadettin Karabulut, bu sabah saatlerinde dehşet saçtı. Eşi Fatma Karabulut'u 2 kızının gözü önünde bıçaklayan Karabulut, daha sonra kızları 10 yaşındaki İ. Karabulut ve 6 yaşındaki G. Karabulut'u bıçakla yaraladı. Saadettin Karakulut, daha sonra aynı bıçağı kendi karnına sapladı. Anne Fatma Karabulut Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Aynı hastanede tedaviye alınan G.Karabulut'ın durumunun iyi olduğu bildirilirken, İ.Karabulut ise, Edremit Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Karnından yaralanan Saadettin Karabulut'un ise Burhaniye Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındığı kaydedildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber: Sefer TALAY/GÖMEÇ(Balıkesir), -

==============================================

İzmir'de hava kalitesi alarm veriyor

İZMİR'de hava kirliliği ölçümleri alarm verdi. Yapılan ölçümlerde havadaki kirletici partikül miktarının 'hassas' olarak ifade edilen düzeyde olduğu belirlendi. Konuyla ilgili görüş bildiren uzmanlar kirliliğin kalitesiz yakıt kullanımı ve sanayileşmeden kaynaklandığını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı istasyonlarının verilerine göre, 90 olması gereken metreküp başına hava kirletici partikül madde miktarının İzmir'de hava kalitesinin 'Sağlıksız' düzeyin bir alt kademesi olan 'Hassas'ta olduğu belirtildi. Yapılan ölçümlerde partikül madde değerleri Gaziemir'de 162, Bayraklı'da 132, Bornova'da 112, Güzelyalı'da 115, Şirinyer'de 120, Alsancak'ta 132 olarak ölçüldü. İzmir'in alarm veren hava kalitesi ile ilgili görüş belirten uzmanlar, kış aylarında yoğunlaşan kirliliğe büyük ölçüde ısınmak için kullanılan kalitesiz yakıtların, plansız yapılaşmanın ve ağır sanayinin neden olduğunu belirtti.

ALİAĞA YIL BOYUNCA HAVAYI KİRLETİYOR

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Helil Kınay, İzmir'de Aliağa bölgesindeki ağır sanayi tesislerinden kaynaklı hava kirliliğinin yıl boyunca devam ettiğini ancak kış aylarında ısınma kaynaklı kirlenme de eklendiğinde sorunun daha da büyüdüğünü aktardı. Plansız yapılaşmanın da hava kirliliğinde payı olduğunu belirten Kınay, "Yeşil alanların yok olması, hava hareketini sağlayacak hava koridorlarının ortadan kalkması, sosyo-ekonomik faktörlere de bağlı olan kalitesiz yakıt kullanımı, kent içerisindeki ve çevresindeki sanayi tesisleri, taş ocakları gibi faktörler kentin hava kalitesini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu sorunun kontrol altına alınarak çözülebilmesi için bütüncül bir yaklaşımla hava kalitesi yönetim planı yapılması ve kent sürecindeki tüm faaliyetlerin planlanmasında bu planlar doğrultusunda çalışmalar yürütülmesi gerektiğini yıllardır ifade ediyoruz" diye konuştu.

YÜKSEK BİNALAR HAVA KORİDORLARINI YOK EDİYOR

İzmir'de özellikle belirli bölgelerde yüksek ve bitişik nizam yapılaşmanın getirdiği olumsuz sonuçlar düzenlenmeden bu alanlarda kat yüksekliklerini arttıran yasal düzenlemelerin hava kalitesinde etkili olan hava koridorlarını ortadan kaldırdığını da anlatan Kınay, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir gibi coğrafi yapısı nedeni ile atmosferik koşulların yarattığı olumsuz etkilere de açık olan kentte sorun daha da büyüyor. Üstelik çevresel kirlilik yükü kapasitesini doldurmuş olan Aliağa Bölgesinde sanayileşmenin getirdiği sorunlara çözüm üretilmeden, bu bölgede yapılması planlanan yeni termik santrallere izin vermek, kent içerisindeki ve çevresindeki sanayi tesisleri ve taş ocakları ile ilgili sorunları çözmeden sadece doğal gaz ve daha az kirletici yakıt kullanımının teşvik edildiği önlemler kalıcı olmaktan uzak. Üstelik kentin farklı bölgelerinde yaşayan ekonomik gelir seviyesi düşük bölgelerdeki kullanılan yakıtlarla ilgili sorunun sosyal boyutunun da çözülmesi gerekiyor."

ARTIK HAVA KALİTESİNİ ONLİNE OLARAK İZLEYECEĞİZ

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, kirliliğin ısınma için kullanılan yakıtların kalitesizliğinden kaynaklandığını belirterek, "İzmir'in en büyük sorunlarından bir tanesi doğalgaz gibi temiz yakıt kullanamıyor. Sebebi İzmir'deki yoğun gecekondulaşma. Bu yapıların kentsel dönüşümle yenilenmemesi neticesinde her kış bu tür sıkıntıları yaşıyoruz" dedi.

Büyükşehir yasasıyla il sınırlarının idari sınır ilan edildiğini belirten Varan, "Yasa sebebiyle artık biz denetleyici olacağız. Kullanılan yakıtın kalitesini de bundan böyle büyükşehir belediyesi yapmaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak temiz yakıt konusunda Mavi Çevre Kurulu kararı aldık. Kararlardan biri ilimizde dönüşümün hızlı şekilde yapılarak temiz yakıt olan doğalgaza geçilmesi konusu. Zorunlu olarak kullanılan kömürün de kalitesinin yüksek olması. Bu tür kaliteli yakıtların merkezden kontrolünü Büyükşehir Belediyesi yapmaktadır. Geçtiğimiz günlerde temiz hava strateji planını yayınladık. Ege Bölgesi'nde temiz hava istasyonu binası ve 32 ölçüm istasyonu inşası bitirildi 2017 yılında hizmete girecekler. Artık hava kalitesini online olarak izleme fırsatımız olacak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Hava kirliliğinin yaşandığı bölgelerden görüntü

İzmir sahil kesiminden görüntü

Görüş mesafesinin düştüğü trafikten görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

==========================

Afiş asarken elektrik çarpan itfaiye eri toprağa verildi

MERSİN'de, elektrik direğine afiş astığı sırada akıma kapılınca yaşamını yitiren itfaiye eri 23 yaşındaki Durmuş Erdoğan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Dün saat 22.00 sıralarında, merkez Mezitli İlçesi Babil Kavşağı'ndaki elektrik direğine belediyenin bir etkinliğinin afişini asarken, akıma kapılan Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nde görevli Durmuş Erdoğan, yaşamını yitirdi. Erdoğan için İtfaiye Dairesi Başkanlığı binasında düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdoğan'ın ailesi, yakınları ve mesai arkadaşları katıldı. Törende itfaiye sirenleri, nişanlı olan ve evlilik hazırlığı yapan Erdoğan için çalındı. Erdoğan'ın yakınları gözyaşlarına boğulurken, mesai arkadaşları da hüzünlü anlar yaşadı. Olayın ihmal sonucu meydana geldiğihi belirten Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, "Şu an konuşmak çok zor. Genç yaşta, hayatının baharında, görev esnasında Hakk'a yürüdü. Maalesef ülkemizde insan hayatı çok ucuz. İlgililer, kurumlar görevlerini yeterince ve hassasiyetle yürütmediğinden dolayı, bir ihmal neticesi bu genç kardeşimiz Hakkın rahmetine yürüdü. Bu kardeşimize sahip çıkıp üzerimize ne düşüyorsa yapacağız" dedi. Erdoğan'ın cenazesi daha sonra götürüldüğü Çiftlikköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN, -

========================================

Yüksekten düşen işçi 3 gün sonra öldü

GAZİANTEP'te çalıştığı inşaatta boya yaparken üzerine çıktığı iskeleden beton zemine düşerek ağır yaralanan 33 yaşındaki Halil Öztürk, hastanede 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Olay, geçen Perşembe günü Karataş Mahallesi'nde meydana geldi. Öztürk, çıktığı iskelede boya yaparken dengesini kaybetmesi sonucu 5 metreden beton zemine düştü. Ağır yaralanan Öztürk, tedaviye alındığı Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nden, ailesinin isteğiyle özel bir hastaneye sevk edildi. Halil Öztürk, 3 gündür süren yaşam mücadelesini yitirip bu sabah hayatını kaybetti. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan evli ve 2 çocuk babası Halil Öztürk'ün cesedi, Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Otopsi Merkezi

Cenaze araçları

Cenaze yakınları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÖZER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

===========================================

Zehirlenen köpeğine su verdiği şişeden kendi de zehirlendi

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde, aralarında köpek ve kedilerin de bulunduğu hayvanlar peş peşe zehirlenerek öldürüldü. Köpeği zehirlenen hayvan sahiplerinden biri, köpeğine tuzlu su içirdiği şişeye yanlışlıkla ağzını değdirince kendisi de hastanelik oldu.

Kemer'e bağlı Çıralı Mahallesi'nde bir portakal bahçesinde son 1 haftada 6 kedi, 3 köpek, 3 kirpi ve birden fazla tavuk zehirlenerek öldürülmüş halde bulundu. Zehirlenenlerden 4 kedinin sahipli olduğunu söyleyen halk, duruma tepki gösterdi. Birkaç gün önce köpeğinin zehirlendiğini söyleyen pansiyon işletmecisi 38 yaşındaki Recep İtaatli, Jack Russell terrier cinsi 'Şeker' adını verdiği 1.5 yaşındaki köpeğinin sabah yürüyemediğini fark ettiğini söyledi. Hayvanın ayaklarında kasılmalar olduğunu belirten İtaatli, zehirlendiğini düşünerek bir şişeyle tuzlu su içirdiği köpeğini otomobiliyle ilçe merkezindeki bir veterinere götürdüğünü, ancak kurtarılamadığını kaydetti.

'DUDAĞIMIN DEĞMESİ BİLE YETTİ'

Köpeğini veterinere götürürken susadığını ve köpeğine tuzlu su içirdiği şişeyi yanlışlıkla ağzına değdirdiğini anlatan İtaatli, Çıralı'ya dönüşte dudaklarında uyuşma, kulaklarında zonklama başladığını kaydetti. Kemer'e dönmeye çalıştığını, ancak otomobili kullanamaz duruma gelince 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istediğini vurgulayan İtaatli, sonrasında ambulansla hastaneye götürüldüğünü anlattı. Antalya'da bir hastanede sabaha kadar yoğun bakımda tedavi gördüğünü söyleyen İtaatli, "Tarım ilacı zehirlenmesi teşhisi kondu. Zehir o kadar güçlüydü ki dudağımın değmesi bile yetti. Bu olayın sorumlusu bulunduğu taktirde davacı olacağım" dedi.

'ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ'

Pansiyon ve restoran işletmecisi 38 yaşındaki Cemal Demir, 'can yoldaşım' dediği 12 yaşındaki Alman kurdu cinsi 'Whisky' adlı köpeğini zehirlenmiş halde bulduğunu aktardı. Bölgede benzer zehirlenme olaylarının iki haftadır sürdüğünü kaydeden Demir, "Hayvanları sevmeyen ve zehirlemek için uğraşan birileri var diye düşünüyoruz. Çünkü Sahil Caddesi'nde bu olayların üst üste gelmesi pek hoş değil. Şu ana kadar gidip şikayette bulunmadık çünkü Recep İtaatli arkadaşımız da zehirlenip yoğun bakıma kaldırılmıştı. Onun gelmesini bekledik. Ben de biraz rahatsızdım. Pazartesi günü gidip şikayetçi olacağız ve sorumlunun bulunmasını isteyeceğiz" diye konuştu.

AYNI HAFTADA ZEHİRLENDİLER

Köfteci 48 yaşındaki Hüseyin Demir, 'Dayı' adlı köpeğinin zehirlendiğini belirterek, bunu yapanların bulunarak cezalandırılmasını istedi. Demir, aynı hafta içerisinde 3 köpeğin yanı sıra 6 kedi, 3 kirpi ve tavuk ölülerinin de bulunduğunu anlattı.

'HEP BİRLİKTE DAVACI OLACAĞIZ'

Hayvanların zehirlenmiş halde bulunduğu portakal bahçesinin sahibi Nihat Karataş ise buldukları hayvanları bahçeye gömdüklerini belirterek, "Hayvanları zehirleyenlerin bulunup adalete teslim edilmesini istiyoruz. Hep birlikte davacı olacağız. Artık hayvanların ölmesini istemiyoruz" dedi.

Tekirova Jandarma Karakol Komutanlığı'nın olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

RÖP 1: Recep İtaatli

RÖP 2: Cemal Demir

RÖP 3: Hüseyin Demir

RÖP 4: Nihat Karataş

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

==========================================

Kaymakamlık otoparkında şüpheli çanta

ANTALYA'da kaymakamlık binası otoparkındaki kapağı şifreli siyah çanta paniğe neden oldu. Fünye ile patlatılan çanta boş çıktı.

Olay, Muratpaşa ilçesi Sinan Mahallesi üzerindeki Muratpaşa Kaymakamlığı otoparkında saat 21.00'de meydana geldi. Otoparktaki banklar üzerinde siyah ve kapağı şifreli bir çanta görenler, durumu polise bildirdi. Olay yerine kısa sürede gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak yaya ve araç geçişine izin vermedi. Bomba imha uzmanları da çantayı bir süre inceledikten sonra içinin görülmemesi ve şifreli bir kapağı olması nedeniyle kontrollü şekilde patlatmaya karar verdi. Fünye yerleştirildikten sonra patlatılan çantanın boş olduğu görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Çantadan görüntü

Güvenlik önlemleri

Bomba uzmanı incelemesi

Çevrede izleyenler detay

Patlatılma anı

Etrafa saçılan çanta parçalarından detay

Kaymakamlık detay

HABER- KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

==============================================

Uludağ'a önce suni kar düştü

TÜRKİYE'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da sezon, suni kar yöntemiyle uzatılacak. Teleferik işletmesi tarafından yapılan deneme uygulamasında 1 günlük çalışma ile 3 bin metrekare alan suni kar ile kaplandı. Suni karla oluşturulan kayak pistinde inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölgeye bir gölet kazandıracaklarını, bu göletin hem bölgeye değer katacağını, hem de göletteki suyu kullanarak tüm pistlerin suni karla destekleneceğini kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kış turizm merkezi Uludağ'da kayak sezonunun uzatılması için çalışmalara başladı. Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biri olmasına rağmen özellikle son yıllarda yeterli kar yağışı olmağı için sezonun kısa sürdüğü Uludağ'da suni kar üretimiyle sezonun mümkün olduğunca uzatılması hedefleniyor. Bu kapsamda Teleferik A.Ş. tarafından yapılan deneme uygulamasında 1 günlük çalışma ile yaklaşık 3 bin metrekare alan suni kar ile kaplandı. Normal kara göre su yoğunluğunun fazla olması yüzünden kolay erimediği gözlenen suni karla hazırlanan pist, teleferikle Uludağ'a gelen tatilcilerin ilgi odağı oluyor.

TÜM PİSTLER DESTEKLENECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Bursa Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul ve belediye bürokratlarıyla birlikte suni karla oluşturulan pistte incelemelerde bulundu. Sistemin çalışma şekli ve deneme uygulaması hakkında İlker Cumbul'dan bilgi alan Başkan Altepe, yetersiz kar yağışı yüzünden son yıllarda kayak sezonunun kısa sürdüğü Uludağ'da, bu yöntemle sezonun uzatılabileceğini söyledi.

Uludağ'ın gerçek anlamda bir turizm bölgesi olması için her alanda yoğun çalışma içinde olduklarını dile getiren Başkan Altepe, "Çok kısa olan kayak sezonunun uzatılması amacıyla suni kar üretimi çalışmaları düşünüyoruz. Bununla ilgili uygulamalar da yapıldı. Teleferik işletmemiz çalışması ile 1 günde 3 bin metrekare alan karla kaplandı ve bu kar kolay erimiyor. Sezon sona kadar kalacak. Teleferikle gelenler bunu bile görünce mutlu oluyorlar. Rahatlıkla kayak yapılabilmesi, cazibenin artması için suni kayak pistleri oluşturulması için çalışıyoruz. Bu bölgeye değer katacak bir gölet yapmayı amaçlıyoruz. Göletteki su ile tüm pistlere suni kar pompalayabileceğiz. Bu sayede Uludağ gerçek anlamda bir kayak merkezi haline gelecek. Bölgeye de önemli bir katma değer sağlamış olacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Suni kar yapılan alandan görüntü

-Başkanın açıklaması

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: BURSA, -

=============================================

Rotary kulüpleri eğitim toplantısı

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Rotary kulüpleri eğitim toplantısı yapıldı.

UR 2430'uncu Bölge Rotary Kulüpleri Eğitim Toplantısı Manavgat'ta gerçekleştirildi. Toplantıya, Antalya, Alanya, Ankara'dan Rotary kulüplerinin başkanları ve üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan önceki dönem guvernörlerinden Müfit Metin, son yıllarda Rotary kulüplerine olan ilginin azaldığını belirterek, bunun sebeplerinden birinin Rotaryenlikle ilgili olumsuz algıdan kaynaklandığını söyledi.

BU YIL DURUM TERSİNE DÖNDÜ

Toplantıda konuşan Rixos Downtown Antalya Otel Genel Müdürü Hakan Duran, 2014 ve 2015 yıllarının Türk turizmi için 36 milyonluk turist sayısıyla en büyük başarı hikayelerinden biri olduğunu, ancak bu sene durumun tersine döndüğünü söyledi. Bütün hedef pazarlarda 2016 yılı için ekside olduklarını anlatan Duran, "Bütün Avrupa'da yüzde 34- 35'lerde bir kayıp görünüyor. Toplamda da yüzde 32'lik bir kaybımız var. Bu sene Almanya'da ciddi bir kayıp var. 4.5 milyondan 3 milyona düşmüş. İngiltere'de 2 milyondan 1 milyon 400 bine düşmüş. Aslında Avrupa'da çok ciddi kaybın göstergeleri bunlar. Turizm gelirlerimiz 12- 13 milyar dolar seviyelerinde, yüzde 40'larda da bir kayıp içerisinde gidiyoruz" dedi.

TURİZM SEKTÖRÜ ÇOK GÜÇLÜ

Hem Avrupa hem de Rusya pazarında yaşanan düşüşlere rağmen Türk turizminin, otellerin ve acentelerinin çok dirayetli ve güçlü olduğunu ortaya çıkardığını belirten Duran, "Çok iyi bir direnç gösterildi, çok iyi bir mücadele örneği verildi. Bu sene hepimiz çok korktuk, aslında hala korkumuz geçmiş değil, birçok acente batacak, birçok otelci batacak diye. Antalya 50 küsur senedir turizmden para kazanıyor, anlayamadığım bir dinamik var. Bugün acentelerden paramı 3 veya 6 ay için verilen bir çekle alıyorum, etim sütümü bu çeklerle ödemeye çalışıyorum. Hala batmadan dönmeye çalışan bir ticaret var. Bu anlaşılacak gibi bir şey değil hakikaten" diye konuştu.

Toplantı sonunda Manavgat Rotary Kulübü tarafından alınan tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Toplantıdan genel görünüm

Müfit Metin'in konuşması

Hakan Duran'ın konuşması

Tekerlik sandalye töreni

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

===============================================

Erkek çocuklara bira içirip taciz etti, tutuklandı

AYDIN'ın Buharkent İlçesi'nde 15 yaşındaki iki erkek çocuğa bira içirdikten sonra taciz ettiği iddia edilen 54 yaşındaki H.H.D. tutuklandı.

Olay, Buharkent İlçesi'nde geçen perşembe günü meydana geldi. İşçi emeklisi H.H.D., önceden tanıştığı 15 yaşındaki R.D. ve onun arkadaşı H.Y.'yi otomobiliyle bir süre gezdirdikten sonra kendisine ait boş eve götürdü. İddiaya göre çocuklarla birlikte burada bira içen H.H.D., bir süre sonra H.Y.'yi, R.D.'nin de yardımıyla taciz etmeye başladı. H.Y. kaçmak için dışarı çıksa da tekrar yakalandı.

Daha sonra eve giden H.Y.'nin hareketlerinden şüphelenen babası sıkıştırınca, H.Y., yaşadıklarını anlattı. Polis merkezine giderek şikayetçi olunması üzerine H.H.D. ve R.D., gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen H.H.D. tutuklanırken, R.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber: Cem ULUCAN/AYDIN,

============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title