Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)ŞEHİT ÇAKIR'IN CENAZESİ MEMLEKETİ SİVAS'A GETİRİLDİHAKKARİ'nin Yüksekova ile Çukurca ilçeleri arasında bulunan Hisar Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine yönelik düzenlediği havanlı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde şehit düşen 25...

1)ŞEHİT ÇAKIR'IN CENAZESİ MEMLEKETİ SİVAS'A GETİRİLDİ

HAKKARİ'nin Yüksekova ile Çukurca ilçeleri arasında bulunan Hisar Dağı bölgesinde Pkk'lı teröristlerin güvenlik güçlerine yönelik düzenlediği havanlı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde şehit düşen 25 yaşındaki sözleşmeli er Nurullah Çakır'ın cenazesi, son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Sivas'a getirildi.

Pkk'lı teröristlerin Hisar Dağı bölgesinde güvenlik güçlerine havan topuyla düzenlediği saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Nurullah Çakır'ın cenazesi Van'da düzenlenen törenin ardından, sabah saatlerinde askeri uçakla memleketi Sivas'a getirildi. Şehidin cenazesi Nuri Demirağ Havalimanı'nda Sivas Valisi Davut Gül, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın ve İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy ile şehidin yakınları tarafından karşıladı. Şehidin cenazesi askerler tarafından törenle uçaktan indirilirken, yakınları gözyaşlarına boğuldu.

"SENİ SİLOPİ'YE GÖNDERMEYECEĞİM"

Bu arada şehidin Şırnak'ın Silopi ilçesinde sözleşmeli er olarak görev yapan kardeşi Bayram Fetullah Çakır'da ağabeyinin cenazesi ile birlikte kente geldi. Şehit annesi Nuriye Çakır, ağabeyinin cenazesi ile birlikte gelen oğluna sarılıp "Seni Silopi'ye göndermeyeceğim" diyerek feryat etti. Şehit babası Salih Çakır ise, "Evladım şehit oldu. Vatan için helal olsun. Gurur duyuyorum. Ama zor geliyor." diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin cenazesi ikindi namazı sonrası Tarihi Kale Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Şehit cenazesinin askeri uçaktan indirilişi

-Şehit yakınlarının gösyaşları

-Şehit babasının feryadı

-Şehit annesinin asker olan diğer oğluna sarılması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

====================================================

ANTALYA'DA 10 KASIM ANMASI

2)DALGALAR ARASINDA 10 KASIM ANMASI

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yılında Antalya'da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Antalya'da çeşitli etkinliklerle anıldı. Antalya protokolunun yanı sıra sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtının önünde bir araya geldi. Atatürk'ün öldüğü saat 09.05'te sirenler çaldı, alandakiler 2 dakikalık saygı duruşundu bulundu. Bazı belediye çalışanlarının saygı duruşu sırasında asker selamı vermesi dikkati çekti.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Münir Karaloğlu, Antalya Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çelenklerini anıtın önüne bıraktı. Antalya Valiliği'nin çelengini bir polis ve asker birlikte taşıdı. Tören esnasında alanda dolaşan bir köpek de dikkat çekti. Protokolun ardından diğer katılımcılar da çelenklerini anıtını önüne bırakırken, alanda 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atıldı.

DALGALAR ARASINDA 10 KASIM ANMASI

Sabah saatlerinde kent merkezinde gerçekleştirilen etkinliklerin yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Su Altı Araştırma Uygulama Merkezi Su Altı Topluluğu üyesi bir grup Konyaaltı Sahili'nde bir anma etkinliği gerçekleştirdi. AkÜ Su Ürünleri Fakültesi'nden öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu önderliğinde yaklaşık 50 üniversite öğrencisinin yer aldığı etkinlikte, saat 09.05'te sahilde 6 metreye 9 metre Türk bayrağı ve 4 metreye 6 metre Atatürk posteri açıldı. Saygı duruşunun ardından topluluk, Türk bayrağı ve posteri yanlarına alarak denize açıldı. Deniz ve hava koşulları nedeniyle zaman zaman insan boyunu aşan dalgalar nedeniyle Türk bayrağı ve posterin açılması zor oldu. Uzun uğraş sonunda anma gerçekleşse de denizden çıkmak kolay olmadı. Dalgalar nedeniyle poster ve bayrağı çıkarmakta zorluk çeken gruba kıyıdaki arkadaşları zincir oluşturarak destek verdi.

RİSKLİYDİ AMA DEĞDİ

Doç. Dr. Gökoğlu, etkinliğin dalgalar nedeniyle riskli olduğunu belirterek "Güçlü bir akıntı vardı. Bayrağı açmada çok zorlandık. Akıntı sürükledi gerçekten bizim için zordu. Çıkarken de zorlandık dalga sürüklüyordu. Riskli bir etkinlikti ama değdi. Türkiye'nin kurtuluşunu sağlayanlar daha büyük risklere girdi" dedi. Hukuk Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Gizem Ezgi Kalkan ise Atatürk'ün izinden gittiklerini belirterek hava şartları nedeniyle zorlandıklarını söyledi. Endonezyalı öğrenci David Julian da Atatürk'ün ne kadar büyük bir lider olduğunu bildiğini ve bu etkinliğe katılmaktan dolayı memnun olduğunu söyledi.

CHP'LİLERİN CUMHURİYET NÖBETİ

Dün gece Atatürk'ü ölümünün 78'inci yılında anmak için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 CHP'li ise anıt önünde mum yakarak 'Cumhuriyet Nöbeti' tuttu. Saat 21.05'te nöbete başlayan CHP'liler, nöbeti saat 09.05'te sonlandırdı. CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen nöbete, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, kadın kolları başkanı, ilçe teşkilat başkanları, sivil toplum kuruluşları ve partililer katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (1)

--------------------------

Işıklardaki polislerin saygı duruşu

Anıta sırası ile valilik, garnizon ve belediyenin çelenk bırakması

Saygı duruşu

İstiklal marşı

Tören alanından detay görüntüler

169 MB /// 3.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (2)

--------------------------------

Türk bayrağının açılması

Sirenlerin çalması

Sahilde bulunanların saygı duruşunda bulunmaları

Atatürk ve Türk bayrağının denizde açılması

RÖP 1: Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu

RÖP 2: Gizem Ezgi Kalkan

RÖP 3: Davit Julian

Toplu resim çekimi

Detaylar

219 MB /// 6.53"

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Süleyman EKİN- Alparslan ÇINAR: Kamera: Mehmet KILIÇASLAN- Emrah GÜL/ANTALYA-DHA)

=====================================================

3)ŞANLIURFA'DA, ATATÜRK ANILDI

TÜRKİYE'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78'inci yıl dönümünde Şanlıurfa'da düzenlenen törenle anıldı.

Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törende Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saatlerin 09.05'i göstermesiyle 2 dakika boyunca sirenler çaldı. Törene katılanlar saygı duruşunda bulundu. Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programda ise Atatürk'ün hayatı anlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Şehitler Abidesi

Çelenklerin anıta bırakılması

Sirenlerin çalınması

Bayrağın göndere çekilip yarıya kadar indirilmesi

Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonu

Atatürk'ün hayatını anlatan konuşmaların yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 165 MB

===============================================

4)BURSA'DA PKK OPERASYONU ŞÜPHELİLERİ ADLİYEDE

BURSA'da, terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonda gözaltına alınan 29 kişiden 15'i emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, 3 gün önce DBP ve HDP yöneticileri ve üyelerinin de aralarında olduğu 29 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 15'i bu sabah adliyeye sevk edildi. Adliyeye giriş sırasında slogan atan şüphelileri polis engelledi. DBP İl Eş Başkanı Recep Kuru ve HDP il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 14 kişinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Zanlıların polis otobüsünden inişi

-Adliyeye girişi

-Slogan atışı

-Detaylar

Mehmet İNAN/BURSA,

Süre: 1 dakika 27 saniye Boyut: 68,5 MB

====================================================

5)VAN'DA PKK/KCK OPERASYONU: 29 GÖZALTI

VAN'da PKK/KCK'ya yönelik yapılan operasyonlarda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, Büyükşehir Belediyesi İdari İşler ve Sekreterlik Şefi Erkan Keser'in de aralarında bulunduğu 29 şüpheli gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile taşeron işçilere baskı yapılarak terör örgütü adına para toplanmaya çalışıldığı iddiaları üzerine harekete geçti. Kentte çeşitli adreslere saat 05.30'da operasyon düzenleyen ekipler, aralarında Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre ve Van Büyükşehir Belediyesi İdari İşler ve Sekreterlik Şefi Erkan Keser'in de bulunduğu 29 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman ve dijital materyal ele geçirildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Gözaltına alınanların emniyete getirilişi

Orhan AŞAN/ VAN,

====================================================

6)SİLOPİ'DE ÖĞRETMENLER BOŞ ZAMANLARINDA OKULU BOYUYOR

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ndeki İstiklal İlk ve Ortaokulu'nda görevli idareci ve öğretmenler, derslerden arta kalan saatlerde ve hafta sonları, sınıfları ve okul bahçe duvarlarını boya ve badana yapıyor.

Silopi'deki İstiklal İlk ve Ortaokulu idareci ve öğretmenleri dersten arta kalan zamanlarında ve hafta sonlarında okulun boya, badana ve eksikliklerinin tamamlanması için çalışıyor. Öğrencilerin daha temiz bir ortamda eğitim görmeleri için çaba harcayan öğretmenler, temin ettikleri boya ve fırçalar ile sınıflarda, okulun dış çevre duvarı ile iç kısmını boyamaya başladı. Büyük bir fedakarlık örneği sergileyen öğretmenler, hafta sonu izinlerini okullarını güzelleştirmek için harcıyor. Fırçayı kapan öğretmenler, üstlerinin kirlenmesine aldırış etmeden boya ve badana yaparak, okulun daha sağlıklı ve güzel görünmesine katkı sunuyor.

İstiklal İlkokulu öğretmenlerinden Fatma İçalan, hafta sonu izinlerini okulda çalışarak değerlendirdiklerini belirterek, "İstiklal İlkokulu'nun öğretmenleri olarak her hafta sonu boş vakitlerimizi bu şekilde değerlendiriyoruz. Daha güzel bir şekilde okulumuzu eğitim alabilecek bir şekle getirebilmek için okulumuzun eksiklerini birlikte öğretmenlerimizle birlikte tamamlıyoruz. Okulumuzun boyası eksik boyalarımızı tamamlıyoruz öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte. Daha sonra okulumuzun materyal eksiklikleri var. Müdür beyle birlikte eksiklerimizi tamamlıyoruz. Yani amacımız daha güzel bir eğitim ortamı oluşturmak. Bu yüzden hep birlikte el ele vermiş bir şekilde çalışıyoruz. Gönüllü bir şekilde çalışıyoruz. Yani hepimiz hafta sonlarımızı burada gönüllü olarak geçiriyoruz" dedi.

İstiklal Ortaokulu Müdür Yarımcısı Okan Özkurt ise çalışmaların gönüllülük esasına dayandığını ifade ederek, "Gönüllüler sayesinde okulumuzda dış boyama ve iç boyamayı gerçekleştirdik, sınıflarımızı boyadık. Dışarıda duvarlarımızı, okul dış bahçe duvarlarını boyadık. Ayrıca demir korkulukları boyadık. Daha da bununla durmayacağız tabiki. Daha da yeniliklerimizi aşacağız. Okul için ne gerekiyorsa gönüllü olarak hepsini yapmak istiyoruz. İnşallah bu konuda değerli arkadaşlarımızdan yardım alabiliriz" diye konuştu.

Silopi İstiklal İlk ve Ortaokulu Müdürü Özhan Özyer ise okulda görevli öğretmenlerin büyük bir fedekarlık örneği gösterdiğini anlatarak, "Bu sene buraya görevlendirme ile geldim. İlk geldiğimizde okulun ortamı çok güzel değildi. Bizim okulumuzdaki görevli öğretmenler bu işte okulumuzun boyanmasında gönüllü oldular ve bizler de kendilerine destek verdik. Bu konuda onlara teşekkür ediyorum. Hafta sonu ders veren fedekar öğretmen arkadaşlarım, derslerden arta kalan boş zamanlarını ve hafta sonu izinlerini burada, okulda çalışarak geçiriyor" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Öğretmenlerin boya kovalarını taşıması

Boya badana için eşyaların toplanması

Boyanın hazırlanması

Elleri boya olan öğretmen

Öğretmenlerin duvarları boyaması

Konuşmalar

Okulun bahçe duvarının boyanması ve detaylar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), -

====================================================

7)YAZAR MUZAFFER İZGÜ'DEN GENÇLERE: KİTAP OKUYUN

YAZAR Muzaffer İzgü çocuklara dizi izlemek yerine kitap okumalarını önerdi.

Memleketi Adana'daki Yüreğir Ramazanoğlu Kültür Merkezi'nde '10 Kasım ve Atatürk' konulu söyleşiye katılan edebiyatçı yazar Muzaffer İzgü, büyük ilgi gördü. Özellikle ilk ve ortaokul öğrencilerinin çoğunlukta olduğu katılımcılara yaşadıklarını ve edebiyatla ilgili deneyimlerini aktaran İzgü, sorulara da yanıt verdi. Kendisi 5 yaşındayken, 24 Mayıs 1938'de Adana'ya gelen Atatürk'ü gördüğünü anlatan 83 yaşındaki Muzaffer İzgü, "O eşsiz liderin mirasını yaşatmalı, yaptıklarını asla unutmamalıyız" dedi.

'BİREY OLUN'

Söyleşiye katılan çocuklara zamanı iyi değerlendirmelerini öğütleyen Muzaffer İzgü şu tavsiyelerde bulundu:

"Kitaplar bana hayatı öğretti. Bugüne dek 154 kitap yazdım. Lütfen kitap okuyun, sakın dizi izlemeyin. Diziler size öğretmez, kitaplar öğretir. Beyin çalışınca insan soru sormaya başlar. Soran kişiler de sürünün koyunu değil, birey olur. Eğer birey olmazsanız, 'Büyüklerim bilir' dersiniz. Neden siz bilmeyesiniz? Siz bileceksiniz. Sürekli kitap okuyun. Kitap okuyanların yüzde 92'si ilk sınava girişlerinde üniversiteyi kazanıyor. Futbol tutkunlarının ise sadece yüzde 4'ü kazanıyor. 'Başarırım' deyip başarın. Zamanı satın alamazsınız, iyi değerlendirin."

Görüntü Dökümü

--------------

Salondan genel ve detay görüntüler

Muzaffer İzgü'nün konuşması

İzleyenlerin Muzaffer İzgü'yü alkışlaması

SÜRE: 02'55" BOYUT: 327 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: Sude UÇAROĞLU ADANA,

==================================================

8)CAMİDE JUDO EĞİTİMİ

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Alanya'da bir camide, Kuran kurslarında eğitim gören çocuklara judo eğitimleri veriliyor.

Kuran eğitimi gören çocukların aynı zamanda spor yapmasını hedefleyen proje kapsamında, Mahmutlar Mahallesi'nde Merkez Camii'nin zemin katındaki oda spor salonuna çevrilerek judo eğitimleri verilmeye başlandı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı eğitmen Okay Camkıran'ın verdiği judo eğitiminde, kursa katılan çocuklara temel judo ile savunma teknikleri öğretiliyor.

AMAÇ SPORLA BULUŞTURMAK

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, projenin amacının tüm gençleri sporla buluşturmak olduğunu söyledi. Projenin yaz ve kış spor okulları çerçevesinde yürütüldüğünü belirten Tamrak, "Kuran-ı Kerim kursuna gelen gençlerimizi sporla buluşturma, spora gelen gençlerimizi de temel dini dersleriyle buluşturma projemiz devam ediyor" dedi.

KÖTÜ ALIŞKANLIKTAN UZAK

Sporu tüm hayata yaymak istediklerini anlatan Erdal Tamrak, "Burada judo sporunu hep birlikte yapıyoruz. Müdürlüğümüzün kadrolu antrenörü sayesinde bu çalışmalarımız devam etmektedir. Hedefimiz hem gençlerimizi sporla buluşturma hem de kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Gençlerimizin burada öğrenecekleri spor ve dini bilgiler gelecekte daha iyi bir nesinin oluşmasını sağlacaktır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

Judo eğitiminden görüntüler

Erdal Tamrak açıklama

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Sivas PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
title