Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)11'İNCİ CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN BABASININ CENAZESİ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM

BABASI 91 yaşındaki Ahmet Hamdi Gül'ü yitiren 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üzüntüsünden sabaha kadar uyumadı. Annesi Adeviye, erkek kardeşi Macit ve kız kardeşi Hatice Tekelioğlu'nu teselli eden ve sabaha kadar taziyeye gelenleri karşılayıp, yurt içi ve dışından, telefonla arayanlara yanıt veren Gül, "Allah herkesten razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar" dedi. Dün saat 18.50 sıralarında, yoğun bakım servisine kaldırıldığı Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde kurtarılamayan Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi hastane morguna konuldu. Cenazenin bu sabah yıkanması işlemine Abdullah Gül ve erkek kardeşi Macit, oğulları ve yeğenleri de katıldı. Bu arada Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nce, ana kapının sağında bulunan Ahmet Hamdi Gül Aile Mezarlığı'nı defin işlemine hazır hale getirdi. Mezarın bulunduğu parselin etrafı polis tarafından barikatlarla çevrildi. Resmi ve sivil polislerin yanı sıra özel harekat timlerinin de defin işleminin gerçekleşeceği mezarlık çevresinde önlem aldı. Abdullah Gül'ün babasının evinin bulunduğu merkez Melikgazi İlçesi Alpaslan Mahallesi Kamanlıoğlu apartmanının alt katındaki boş bulunan 2 katlı 1000 metrekarelik dükkan VIP misafirlere ayrılırken, binanın bahçesine kadın ve erkekler için iki ayrı çadır kuruldu. Taziye çadırında günün erken saatlerinden itibaren taziyeleri kabul etmeyen başlayan Abdullah ve Macit Gül kardeşlerin hayli üzüntülü olduğu görüldü. 69 yıllık eşini kaybeden anne Adeviye Gül, kendisine taziyede bulunanlara, "Ahmet Hamdi bey bir gün olsun beni incitmedi. Çok acı çekmeden ruhunu teslim etti" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babasının evinin önünden görüntüler

-11. Cumhurbaşkanının taziyeleri kabulü

-Gül'ün babasının Şehir Mezarlığındaki kabrinden görüntü

-Mezarlıkta yapılan çalışmalardan görüntü

-Genel Detaylar

Haber: Oktay ENSARİ-Zafer BARIŞ/Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

ÖZEL

DV 3 DOSYA, 6 dakika/200 MB

======================================================

2)OTOMOBİL RESTORANIN OTOPARKINA DALDI, VALE ÖLDÜ, BİR MÜŞTERİ YARALANDI

O ANLAR İŞYERİNİN GÜVENLİK KAMERASINCA SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde, dün gece sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil yoldan çıkarak restoranın otoparkına girdi. Hızla gelen otomobilin çarptığı otoparkta vale olarak çalışan 47 yaşındaki İsmail Şener ile restorandan çıkan kadın müşteri 65 yaşındaki Teyfide A. yaralandı.  Hastaneye kaldırılan yaralılardan İsmail Şener yaşamını yitirdi. Güvenlik kameralarına yansıyan kaza sonrası kaçan sürücü 22 yaşındaki R.P. yakalanarak gözaltına alındı. Olay, 22.30 sıralarında merkez Nilüfer İlçesi Karaman Mahallesi İzmir Yolu Caddesi üzerinde bulunan bir restoranda meydana geldi. R.P.  yönetimindeki 16 ET 092 plakalı otomobil, İzmir yolu üzerine seyir ederken kontrolden çıkıp yol kenarındaki restoranın bahçesine daldı. O sırada müşterilerin otomobillerine yer gösteren vale İsmail Şener ile müşteri Teyfide A.  kadın müşteri otomobil altında kalarak yaralandı. Bu sırada kargaşadan faydalanan araç sürücüsü olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Ağır yaralanan İsmail Şener ile müşteri Teyfide A., olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İsmail Şener, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmazken, Teyfide A.'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Aracın bilgileri ve güvenlik kamerasından yola çıkan polis ekipleri, şüphelinin 22 yaşındaki R.P., olduğunu tespit etti. R.P., polis ekiplerinin yaptığı çalışma ile evinde gözaltına alındı.

KAZA RESTORANIN GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada, kaza, restoranda bulunan güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, sol şeritte hızla ilerleyen otomobilin, kontrolden çıkarken restoranın bahçesine daldığı ve restoran çalışanlarının koşuşturması görülüyor.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü: (Güvenlik kamerası)

-------------------------

-Otomobilin sol şeritten gelmesi

-Kontrolünü kaybetmesi ve rostaranın bahçesine girmesi

-Çalışanların koşturması

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

=====================================================

(ÖZEL)

3)ŞEHİR TİYATROSU KAPATILINCA, 27 YILLIK OYUNCU KÖFTECİ OLDU

DİYARBAKIR'da, Şehir Tiyatrosu kapatılınca işsiz kalan 27 yıllık tiyatro ve dizi oyuncusu Vural Tantekin, köfteci oldu. İçişleri Bakanlığı'nın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne atadığı kayyum oyuncuların sözleşmelerini yenilemedi ve 1990 yılından bu yana faaliyet yürüten Şehir Tiyatrosu'nu kapattı. Bir çok tiyatro oyunu ile dizeler rol alan Vural Tantekin, işsiz kalınca, ailesini geçindirmek için köfteciliğe başladı. Belediyenin tiyatroyu kapatmasından sonra bazı arkadaşları kurulan özel tiyatroya geçen Tantekin, "1990'da kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 2'inci kadrolu şehir tiyatrosu kapandı. Ben bunu tercih ettim. Tabi yaşamımızı idame etmek isteyince sanat biraz geride kalıyor. Çocuklarıma bakmak, faturaları ve kiraları ödemek zorundasın. Köfteci açtım. Bu da bir sanat. Yani yemek de sanat" dedi. Tantekin'in işyerinin duvarlarını  oyunlarda ve dizilerde birlikte rol aldığı ünlü oyuncular ile çektirdiği fotoğraflarla süsledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eş başkan Fırat Anlı'nın 25 Ekim'de gözaltına alınıp tutuklanmalarından sonra İçişleri Bakanlığınca Belediye'ye atanan kayyum, 1990 yılından beri faaliyet yürüten Şehir Tiyatrosu'nda görev alan 31 tiyatro oyuncusunun, sözleşmeleri yenilenmeyerek işten çakardı. Oyuncuların işten çıkarılması ve tiyatronun kapanmasından sonra bir kısım oyuncular  özel kurulan Amed Şehir Tişatrosuna geçti, bazıları ise işsiz kaldı. İşsiz kalan tiyatro oyuncularından biri de ulusal kanallarda bir dönem yayınlanıp reiiting rekorları kıran dizelerde de oynayan Vuran Tantekin'de. Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosunda 27 yıl oyunculuk yapan ve Haldun Dormen'in yönettiği oyunlarda oynayan, Mahsun Kırmızıgül, Beren Saat, Serham Şimşek, Mehmet Akif Alakurt, Siren Ertun, Canse Dere, İlyas Salman ve Menderes Samancılar gibi ünlü oyuncularla Berivan, Sıla, Aşka Sürgün ve bir çok sinema filminde oynayan Tantekin, tiyatronun kapanması ile Diyarbakır'da, "Goşto" (Etçi) adlı bir köfteci dükanı açtı.

"27 YIL TİYATROCULUK YAPTIM, ŞİMDİ İSE KÖFTECİLİK YAPIYORUM"

Köfteci dükanında güveç, kuru fasulye, çifköfte gibi yiyicekler de hazırlayan Vural Tantekin, 27 yıl Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde, 2 yıl da özel tiyatrolarda tiyatro oyunculuğu yaptığını belirterek, "Şimdi ise köftecilik yapıyorum. Birçok Belediyeye kayyum atandı. Ciddi bir darbe süreci yaşadık. Hiç biri sanatçılara kıymet vermedi. Belediye şehir  tiyatrosu kapandı. 1990'da kurulan    ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 2'inci kadrolu şehir Tiyatrosu kapandı. Ben bunu tercih ettim. Birçok arkadaşım Amed şehir tiyatrosu adı altında tiyatro yapıyor. Tabi yaşamımızı idame etmek isteyince sanat biraz geride kalıyor. Çocuklarına bakmak, faturaları ve kiraları ödemek zorundasın. Ondan ötürü böyle bir şeye yeltendik. Bu da bir sanat. Yani yemekte sanat"diye konuştu.

"ŞU AN BU İŞİ MECBURİYETTEN YAPIYORUM, FATURALARI ÖDEMEMİZ GEREKİYOR"

Geçmişte ulusal kanallarda yayımlanan "Berivan" dizisinde Sibel Can ile, "Keje" filminde Berhan Şimşek, Siren Ertan ile, "Aşka Sürgün" dizisinde de Mahsun Kırmızıgül ile oynadığını söyleyen Tantekin, "Sonra da 'Sıla' dizisinde 2 sezon yaklaşık 70 bölüm Mehmet Akif Alakurt, Cansu Dere, Menderes Samancılar  ile oynadım. İlyas Salman ile sinema filmleri yaptım. Şimdi de buradayım. Markamız 'Goşto' yani etçil demek. Yani et demek oluyor. Kürtler et çok sever. Burada, köfte, goşto çiğköfte, çömlekte kuru fasulye yapıyoruz.  Sabahları çorba, öğlen ise pilav ve gibi çeşitler var. Haftanın bir günü şiir dinletisi ve Dengbej gibi şeyler düşünüyoruz. Umarım başarılı oluruz. Şuan mecburiyetten yapıyoruz. Faturaları ödememiz gerekiyor. Açılırsa dönerim. Ama bu şartlarda tiyatronun yeniden açılacağına ihtimal vermiyorum"dedi.

OYNADIĞI FİLM VE OYUNLARDAN LAR KÖFTECİ DUVARINDA

Vural Tantekin'in açtığı Köfteci dükanının duvarında ise, bugünü kadar oynadığı tiyatro oyunları ve televizyon dizilerinde çektirdiği fotoğraflar bulunuyor. Tantekin'in duvarda, oyuncular Mehmet Akif Alakurt, Menderes Samancılar, ünlü tiyatro yönetmeni Haldun Dormen, Sermiyan Midyat ve Zeynep Eronat adlı oyuncularla çektirdiği footoğrafları süslüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-İş yeri girişi

-Müşterilerin görüntüsü

-Tiyatro sanatçısının köfte yapması

-Sipariş alınması

-Masalara sipariş verilmesi

-Tiyatro sanatçısı Vural Tantekin ile röportaj

-Tantekin'in oynağı dizi ve oyunlarda çektiği fotoğrafların duvarda görüntüsü

-Genel ve detay

Haber-Kamera: Ferit ASLAN/DİYARBAKIR,-

=======================================================

4)SİİRT BÜRYANI İÇİN HER GÜN KENTTE 20 KUZU KESİLİYOR

TÜRK Patent Enstitüsü tarafından 2003 yılında patent verilen büryan kebabı için Siirt'te her gün 20 kuzu kesiliyor. Kenteki büryancıların yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir'e şoklanarak gönderilen Siirt büryan kebabının yapımına her gün saat 02.00'de başlanıyor. Sabahtan itibaren satışına başlanan büryan saat 15.00'te tamamen tükeniyor. Siirt'e yolu düşenler büryan yemeden ayrılmıyor. Kentteki büryan ustalarından Murat Kayaalp, bu kebabın meşe odununun yakıldığı kuyularda buharla piştiğini belirterek, "Siirt'ten gidenler de yanlarında mutlaka büryan götürür. Uçakla il dışına büryan gönderiyorduk ama şu anda seferler iptal edildi. biz de siparişleri Batman veya Diyarbakır'dan göndermeye çalışıyoruz" dedi.

YAPIMINA GECE 02.00'DE BAŞLANIYOR, MEŞE AGACININ BUHARINDA PİŞİYOR

Kentin vazgeçilmez yöresel yemeklerinden biri olan Büryan kebabı, sadece kentte yaşayan ve kentte gelenler değil, Türkiye'nin bir çok yerinde damak tadını bilenlerin rağbetini görmeye devam ediyor. Gece yarısı saat 02.00'de derin kuyularda meşe agacının ateşinin buharı ile pişirilen ve sabah karşı servine başlanan Siirt Büryani, İstanbul, Bursa, İzmir, Yalova gibi bir çok il'e şoklanarak gönderiliyor. Siirt'e gidenlerin gidiş ve dönüş saatlerin onun servis saattine göre ayarladığı, kentte gidip büryan yemeden dönenlerin kentti ziyaret etmiş sayalmadığı Siirt, Büryanı'nın kent dışına uzak yerlere şoklanıp uçak ile gönderildiği belirtildi.

"SİİRT UÇAĞI İPTAL OLUNCA, BATMAN VE DİYARBAKIR UÇAKLARI İLE GÖNDERİYORUZ"

Büryan kebabı ustası Murat Kayaalp, Güneydoğu Anadolu'da kültürü ve gelenekleri ile ön çıkan Siirt mutfağının vazgeçilmezlerden biri olan Büryan'a ilginin gün geçtikçe arttığını söyledi. Daha önce Büryanı Siirt'te yeme imkanı bulamayan Siirt'lilerin şuan yaşadıkları illerde Büryani yeme şansı olduğunu ifade ederek, "İl dışından gelen siparişleri uçak vasıtası ile gönderiyoruz. Özellikle Siirt'ten İstanbul'a giden vatandaşlarımız mutlaka yanlarında Büryan götürüyorlar. Bizlere il dışında gideceklerini belirttikleri zaman bizler Büryanı şokluyoruz ve özel ambalajları ile koruma altına alıyoruz. Koruma altına aldığımız büryanımız 48 Saat boyunca muhafaza altında kalabiliyor. Ancak, şuan Siirt'ten İstanbul'a uçak seferleri iptal edildi bizde Batman veya Diyarbakır'dan göndermeye çalışıyoruz"dedi.

"BÜRYANIN KİLOSU 140 LİRA, 100 GRAM YİYEN AKŞAMA KADAR ACIKMAZ"

Sabah kahvaltısında et yeme alışkanlığı olmayanların bile Siirt'te sabah Büryani yedikten sonra artık bundan vazgeçemediklerini söyleyen Kayaalp, "Günde 15-20 kuzu kesiyoruz, bu sayı siparişlere göre artıyor. Gece yarısı 02.00'da kuyuları yakıyoruz ve kuzu etimizi koyuyoruz. Daha sonra 2 saat piştikten sonra kuyudaki etimizi çıkarıyoruz ve servise hazırlıyoruz. Sabah erken saatlerde birçok vatandaş geliyor ve Büryanımızı tüketiyor. Sabah 05.00'da başlayan servisimiz öğleden sonra 13.00'da bitiyor. Büryanın en büyük özelliği tandırlarımızda buhar ile pişmesidir. Ana vatanı Siirt'tir, 2003 yılında türkiye Patent Enstitüsü bunun araştırmasını yapıp Siirt'i haklı bulup patentini Siirt'e vermiştir. Büryanın belirli bir kısımları var en çok tercih edilen, kaşşita dediğimiz kısım en çok tercih edilen kısımdır. Büryanımızı gram işi ile satıyoruz. Büryanımızın kilosu şuanda 140 lira olurken, 100 gramı 14 liradır.100 gram tüketen bir vatandaşımız, yani sabahtan akşama kadar kendisini tok hisseder"diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Gecece yarısı saat 02.00'da Büryanın kuyuya konulması

-Kuyuya konulan Büryanın etrafının hazırlanan harç ile kapatılması

-Büryan Ustasının kuyu başında Büryan ile ilgili bilgi vermesi

-Sabah 05.00'da Büryanın kuyudan ustalar tarafından çıkarılması ve ustanın açıklaması

-Büryan ile tüketilen kara fırın ekmeğinin yapılışı

-Kuyudan çıkarılan Büryanın tezgaha getirilmesi

-Büryanın dizilmesi ve satışa sunulması

-Büryan yemek isteyen vatandaşların sipariş vermesi

-Gramla satılan Büryanın kesilerek kara fırında müşteriye satılması

-Müşterilerin sabah 05.00'da Büryanı tüketmesi

-Büryan Ustasının konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,-

=================================================

5)ÇOCUKLAR KOVALAYINCA ÇATIYA ÇIKAN KÖPEĞİ KURTARILDI

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde,  çocukların kovalamasıyla üç katlı binanın çatısına çıkan köpek, İtfaiye ve Sahipsiz Havyanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ekipleri tarafından kurtarıldı.

İnegöl'ün Yenice Mahallesi Sabri Demircioğlu sokakta oyun oynayan çocuklar, başıboş dolaşan bir köpeği kovalamaya başladı. Sokak üzerinde bulunan üç katlı inşaata giren köpek, inşaatın çatı katına kadar çıktı. Sesi duyan inşaat işçileri, çatıya çıkarak köpeği indirmeye çalıştı. Köpeğin saldırgan tavır sergilemesi üzerine geri çekilen işçiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Binaya gelerek çatıya çıkan itfaiye ekipleri, köpeği indiremeye çalıştı. Köpeğin çatıdan atlama ihtimali üzerine itfaiye ekipleri durumu İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi görevlilerine iletti.

Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinden gelen görevliler, köpeği yakalamaya çalıştı ancak uçta duran köpeğin atlama veya düşme ihtimaline karşı fazla sokulmadan tedbirli şekilde yaklaştı. Yanına kimseyi yaklaştırmayan köpeği yakalayamayınca, sakinleştirici iğne ile vuran ekipler, sakinleşmesinin ardından itfaiye ekipleriyle birlikte köpeği çatıdan indirdiler.

Araca konulan köpek, gerekli bakımları yapılmak üzere Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Köpeğin kurtarılma anı

-Genel görüntü

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

====================================================

6)MARKET SAHİBİ YERİNDE OLMAYINCA SİGARA ÇALDILAR

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde market sahibinin iş yerinde olmadığını gören kadın raflardan sigara çalarken, yanında bulunan kişi ise gözcülük yaptı. Market sahibinin içeri girmesi ile dondurma alarak parasını ödeyen 2 kişi iş yerinden ayrılırken, hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Pamukova Elperek Mahallesi Mevlana Caddesi'nde bulunan bir markette meydana geldi. Marketin önünde duran bir otomobilden inen biri kadın 2 kişi iş yerine girdi. Market sahibinin iş yerinde olmadığını gören kadın raflarda bulunan 10 paket sigarayı alarak eteğinin içerisine doldurdu. Kapının önünde duran kişi ise gözcülük yaptı. Market sahibi içeri girerken, 2 kişi dondurma dolabına yöneldi. Bir dondurma alarak ücretini ödeyen 2 kişi daha sonra otomobile binerek uzaklaştı. Market sahibi bir süre sonra sigaraların çalındığını fark edince polise haber verdi. Polis iş yerindeki güvenlik kameralarını inceleyerek sigara çalan 2 kişinin kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

Güvenlik kamerası görüntüleri

İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya), -

========================================================

7)KAHRAMANMARAŞ'TA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 31 GÖZALTI

KAHRAMANMARAŞ'ta, 'torbacı' diye tabir edilen uyuşturucu  satıcılarına yönelik 40 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 31 kişi gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sabah erken saatlerde daha önceden belirlenen Kahramanmaraş merkezde 24, Elbistan İlçesi'nde ise 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 31 kişinin gözaltına alındığı operasyonda adreslerde arama yapan polis, 22 uyuşturucu hap, 183 gram esrar, 10 gram metamfetamin, 15 gram eroin, 5 av tüfeği, 4 kuru sıkı tabanca, 19 mermi ile 3 bıçak ele geçirildi.

Şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

Evin önündeki polisler

Şüohelinin evden çıkarılması

Şüphelilerin hastaneye getirilişi

Hastaneden çıkarılmaları

Polis otolarının gidişi

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 92 MB

===================================================

8)KONYA'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 22 GÖZALTI

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın talimatıyla 79 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında Konya'da daha önceden belirlenen 27 adrese yapılan baskında 22 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı 79 ilde uyuşturucu operasyonu düzenledi. Konya'da da Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri de, 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından bugün merkez Karatay İlçesi Doğanlar Mahallesi'ndeki daha önceden belirlenen 27 adrese baskın düzenledi. Operasyonda aralarında kadınlarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda 400 gram esrar, 5 gram eroin, 1 tabanca, 43 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Şüpheliler Konya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra  sorguları için Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

============================================

9)AKSARAY'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 7 GÖZALTI

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın talimatıyla 79 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında Aksaray'da daha önceden belirlenen  11 adrese yapılan baskında 7 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı 79 ilde uyuşturucu operasyonu düzenledi.Aksaray'da  da Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri de,  daha önce belirlenen 11 adrese baskın düzenledi. Operasyonda hakkında yakalama kararı çıkartılan 11 kişiden 7'si gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramada 15 gram eroin, 1 adet pompalı tüfek ve tüfeğe ait fişekler ele geçirildi.

Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

Operasyondan detay

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

(Haber- Kamera : Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

=========================================

10)FETÖ'NÜN MAHREM İMAMLARI ADLİYEDE

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün mahrem imamları oldukları iddiasıyla Eskişehir ve Bilecik'te gözaltına alınan 28 kişi adliyeye sevk edildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, geçen 26 Nisan'da haklarında gözaltı kararı bulunan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, FETÖ'nün mahrem imamları oldukları öne sürülen ve çoğunluğu öğretmen olan 20 kişi yakalandı.

Bilecik'te de KOM Şubesi ekipleri aynı gün düzenledikleri operasyonda FETÖ'nün mahrem imamları oldukları iddiasıyla 8 kişiyi gözaltına aldı. Götürüldükleri KOM şubelerinde sorgulamaları tamamlanan 28 şüpheli bu sabah Eskişehir ve Bilecik adliyelerine sevk edildi.

Görüntü dökümü:

----------------------------

-Eskişehir'de şüpheliler sağlık raporu için hastaneye getirilmeleri,

-Şüphelilerin hastaneden çıkarken,

-Eskişehir Yunus Emre Devlet hastanesi acil servisin dışından çekilen görnütüler bulunuyor.

-Bilecik'te şüpheliler polisler tarafından adliyeye getirilirken çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-Cafer ELMAS-ESKİŞEHİR-BİLECİK,

====================================================

11)FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 4 KAYMAKAM ADLİYEDE

SAMSUN'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan gözaltına alınan 4 eski kaymakam, Emniyettek işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.Çeşitli illerde polisin gerçekleştirdiği FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 4 eski kaymakam hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden gözaltı kararı çıkarıldı. Kararın ardından harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 3 ayrı ilde yaptığı operasyonda Kastamonu'nun Azdavay İlçesi eski Kaymakamı A.G., Ordu'nun Ünye İlçesi eski Kaymakamı M.D., Trabzon'un Ortahisar İlçesi eski Kaymakamı M,Ş, ve Çorum'un Laçin İlçesi eski kaymakamı M.E.'yi 4 gün önce gözaltına aldı. Şüphelilerin ByLock kullandıkları iddia edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde 4 gün süren sorgularının ardından 4 şüpheli bugün 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Şüphelilerdendetay

Emniyetten detay

(SÜRE : 1.01 - BOYUT : 32.26 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ / SAMSUN, -

======================================================

12)HAKKARİ'DE 3 BİN 487 RAKIMLI SÜMBÜL DAĞINA ZORLU TIRMANIŞ

HAKKARİ'de Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç başkanlığında, aralarında Bursalı dağıcının da bulunduğu 6 kişilik ekip, Valilik'ten aldığı izinle 2  yıldan bu yana güvenlik nedeniyle çıkılmasına izin verilmeyen 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'na tırmanış yaptı. Dağcılık Fedarasyonu Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç, Hakkari'nin dağları ve doğal güzellikleri ile görülmeye değer bir il olduğunu, ancak güvenlik nedeniyle Anadolu'daki dağcıların gelmekten tedirgin olduklarını söyledi.Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç başkanlığında Bursalı Dağıcı Yüksel Işık'ın da aralarında bulunduğu 6 kişilik dağcı, 2 yıldan bu yana güvenlik nedeniyle çıkılamayan 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'na tırmanış gerçekleşdirdi. Hakkari Valiliği'nden alınan izinle tırmanışlarını Depin mevkiinde başlatan dağçılar, yaklaşık 2 kilometresi karla kaplı Sümbül Dağı'nda 2 gün konaklayacak. Burada çadırlarını kurup iki gece  geçirecek olan  dağcılar, ücüncü gün zirve yaptıktan sonra kente dönecek.

"AMAÇ HAKKARİYİ TANITMAK"

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç, amaçlarının Hakkari'nin doğal güzellilerini ve dağlarını Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu, bu nedenle bu tür faaliyetlere önem verdiklerini söyledi. Ertunç, şöyle dedi:

"Biz bugün 6 arkadaşla Sümbül Dağı tırmanışı gerçekleşiriyoruz.Umudumuz bu etkinliği tehlike geçirmeden yapmaktır.Sümbül Dağı bilindiği gibi çok riskli bir dağ.Tam donanımlı bir şekilde hazırlandık.Arkadaşların performansına güveniyoruz.Hepsi de deneyimli dağcılarımız.Asıl amacımız, bilindiği gibi Hakkari bölgesi dağları ve doğal güzellikleriyle büyük bir potansiyele sahip.Yalnız güvenlik sorunu nedeniyle Anadolu'daki dağcı arkadaşlarımız maalesef çok tedirgin davranıyorlar.Amacımız onları buraya getirmek ve Hakkari bölgesini turizme kazandırmaktır."

Görüntü Dökümü

----------------------

-Depin mevkiinde araçta malzemelerini indiren dağcılar

-Dağcılar tırmanış için hazırlıklarını yaparken detaylar

-Omuzlarındaki çantalarıyla tırmanışa geçerlerken

-Dağcılar toplu halde mola vermeleri

-Naci Ertunç'un yakın plan görüntüsü

-Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunc'un açıklaması

-Hakkarili dağcı Süleyman Demirci ile röportaj

-Bursalı dağcı Yüksel Işık ile röportaj

-Sümbül dağına tırmanan dağcılardan detaylar

-Tırmanıştan genel görüntü

-Sümbül dağı

BOYUT: 576 MB

SÜRE: 5 DK 7 SN

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, -

==========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül Hakkari Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title