Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)KONYA'DA 3'ÜNCÜ ANA JET ÜSSÜ'NE FETÖ OPERASYONU: 20 PİLOT TUTUKLANDIKONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na düzenlenen 4'üncü dalga operasyonunda gözaltına alınan 69 pilottan, 1'i albay, 2 si kadın 20...

1)KONYA'DA 3'ÜNCÜ ANA JET ÜSSÜ'NE FETÖ OPERASYONU: 20 PİLOT TUTUKLANDI

KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na düzenlenen 4'üncü dalga operasyonunda gözaltına alınan 69 pilottan, 1'i albay, 2 si kadın 20 pilot tutuklandı, 49'u adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na yönelik 2'si albay 71'i üsteğmen 73 pilot hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Pilotların yakalanması için geçen 27 Ekim günü operasyon düzenlendi. Konya merkezli 17 ilde düzenlenen operasyonda 2'si albay 69 pilot gözaltına alındı. 4 pilotun yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Pilotların, 'Anayasayı ihlal, Yasama Organlarını Engellemeye Teşebbüs, Hükümete Karşı İsyan, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyette bulunmak' iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi. Gözaltına alınan 69 pilottan 1'i albay, 2'si kadın 19'u üsteğmen olmak üzere 20 pilot tutuklandı, 40 pilotta adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

---------------

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

SAğlık kontrolünden çıkartılması

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

=============================================

2)ÇANAKKALE'DE FERİBOT SEFERLERİNE FIRTINA ENGELİ

ÇANAKKALE'de olumsuz hava koşulları nedeniyle Kabatepe-Gökçeada hattındaki bazı feribot seferlerinin iptal edildiği duyuruldu. Kuzey Ege'de, saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle bugün bazı feribot seferleri iptal edildi. Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması tarafından yapılan açıklamada, "Gökçeada'dan Çanakkale'ye saat 08.00'de yapılması planlanan deniz otobüsü seferi, Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 11.00 ve 19.00'da yapılacak seferler ile Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 13.00 ve 17.00'de yapılması planlanan seferler, fırtına nedeniyle geçici olarak durduruldu" denildi. Yetkililer, hava şartlarının normale dönmesinin ardından seferlerin yeniden başlayacağını da bildirdi.Öte yandan Çanakkale-Eceabat ile Çanakkale-Kilitbahir feribot seferlerinin ise devam ettiği belirtildi.

Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, (DHA

===========================================

(ÖZEL HABER)

3)ŞEHİT YUNUS EMRE UÇAR'IN OYNADIĞI FİLM, AİLESİNİ GURURLANDIRDI

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde geçen 3 Eylül günü bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı 24 yaşındaki Yunus Emre Uçar'ın, şehit olmadan 6 ay önce Isparta Eğridir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkezi'nde çekilen sahnelerinde rol aldığı 'Dağ 2' filmi, geçen cuma günü vizyona girdi. Şehidin ağabeyi 33 yaşındaki Bünyamin Uçar, "Çok onur ve gurur verici. Kardeşim, kendisinin oynadığı filmi izlemeyi çok isterdi. Ama şehit oldu" dedi.Konyalı evi 1 çocuk babası Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar, geçen 3 Eylül'de Hakkari'nin Çukurca İlçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda şehit düştü. Şehit Uçar'ın cenazesi memleketi Konya'nın Sarayönü İlçesi Ladik Mahallesi'nde toprağa verildi. Şehit Uçar'ın, şehit olmadan yaklaşık 6 ay önce Isparta Eğridir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkezi'nde çekilen sahnelerinde rol aldığı 'Dağ 2' filmi gösterime girdi. Filmin senaryosunda özel kuvvetten oluşan askeri timin Kuzey Irak'taki kurtarma operasyonunu anlatılıyor. Şehidin ağabeyi Bünyamin uçar, akrabaları ve bazı arkadaşları İstanbul'da geçen 3 Kasım Perşembe günü yapılan filmin galasına davetli olarak katıldı.

FİLMİN CD'SİNİ VERMEK İSTEYEN YÖNETMENE 'KİM ÖLE KİM KALA' DEMİŞ

Şehit oğlunun filmde rol almasından oldukça duygulandığını ve gururlandığını belirten baba Şaban Uçar, şunları söyledi: "Çocuğumun o filmde çıkmasından dolayı çok duygulanıyorum. Biz de eşi, annesi ve torunumla gidip filmi izleyeceğiz. Kardeşleri ve kuzenleri İstanbul'daki galaya katıldılar orada izlediler. Film Eğridir'de çekilmiş benim haberim yoktu. Oğlum şehit olduktan sonra öğrendim. Yönetmen aradı öyle haberim oldu. Filmin yönetmeni Alper Çağlar da oğlumun şehit olduğunu öğrenince bizi arayıp çok duygulandığını söyledi. Bizi sürekli arıyor Allah razı olsun. Filmin galasına giden oğlumu ve arkadaşlarını çok iyi bir şekilde karşılamış. Hatta yönetmen Alper Çağlar, oğlum şehit olmadan önce 'filmin CD'sini sana vereyim' demiş oğlum da 'Kim öle kim kala' demiş. Yönetmen telefonda bana 'Yunus Emre'nin bu sözleri beni yıktı' dedi. Allah razı olsun yönetmenden."

HER SABAH BABASININ MEZARINA GİDİYOR

Oğlu Şehit olduktan sonra 2 yaşındaki torunu Muhammed Emin'i her sabah oğlunun mezarına götürdüğünü belirten Şaban Uçar, "Torunum, her sabah kalktığında dede babama gidelim diyor. Her sabah oğluma götürüyorum yavrusunu. Babasına gittiğinde dua okuyoruz. Torunum bayrağını öpüyor babasına bay bay diyor sonra eve dönüyoruz" dedi.

OYNADIĞI FİLMİ İZLEMEYİ ÇOK İSTERDİ AMA ŞEHİT OLDU

Kardeşinin rol aldığı filmi İstanbul'daki galasında seyreden şehit Yunus Emre Uçar'ın ağabeyi Bünyamin Uçar, kardeşinin filmde oynamasının gurur verici olduğunu belirtti. Ağabey Uçar, "Film, çok güzel ve gurur verici. Birebir Türk Silahlı Kuvvetlerimizi anlatıyor. Kardeşimin de filmde yer alması, onur ve gurur verici. Kardeşim filmden bana çok bahsederdi, çok izlemek istediğini söylerdi. Ama olmadı, kardeşim şehit oldu. Onun yerine filmi biz izledik" diye konuştu.

'DAĞ 2' FİLMİ

Alper Çağlar'ın yazıp yönettiği 'Dağ 2' adlı film geçen cuma günü vizyona girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle çekilen film, Irak'a bir operasyonla görevlendirilen 7 kişilik 'Fırtına Getiren' adlı timin yolcuğunu anlatıyor. 'Dağ 2' hem bir devam filmi, hem de yepyeni bir hikaye. Oyuncu kadrosu ikinci filmde daha da geniş tutulmuş. Başrollerde Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Murat Serezli, Ahu Türkpençe var. Gerçek mekanlar ve silahların kullanıldığı 'Dağ 2', gerçek bir kahramanlık öyküsü.

Görüntü Dökümü

---------------------

Şehit babası Şaban Uçar, röp

Şehit babası ve şehidin oğlu Muhammet Uçar'dan detay

Ağabeyi Bünyamin röp.

Genel ve detay

Şehid Uçar'ın film ile ilgili fotoğrafı

(Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

=====================================================

4)FETÖ'YE DESTEK SAĞLADIĞI İDDİA EDİLEN ESNAFLAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İZMİT'te, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 esnaf adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapmasında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, esnaflara yönelik operasyon düzenledi. FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla 13 esnaf gözaltına alındı. Emniyet müdürlüğündeki işlemlerin ardından esnaflar örgüt üyesi olmak ve örgüte finansal destek olmak iddiasıyla bu sabah Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------

Adliyeye sevk edilmeleri

Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli), -

====================================================

5)CUMHURİYET ÇINARI 100 YAŞINI OKULUNDA KUTLADI

İZMİR Kız Lisesi'nden 79 yıl önce mezun olan Meliha Saadet Şardağı, 100. yaşını ziyaret ettiği okulun öğrencileriyle kutladı. Okulun bahçesini, okuduğu sınıfı gezerek gezen Cumhuriyet kadını, berrak hafızasıyla anılarını anlatırken öğrenciler de cep telefonlarıyla onu görüntüledi.Cumhuriyet'in ilk eğitim kurumlarından olan İzmir Kız Lisesi'nden 1937 yılında mezun olan ve o yıl İstanbul Üniversitesi hukuk Fakültesi'ni kazanan Meliha Saadet Şardağı, 79 yıl sonra okulunda yeni öğrenciler ve öğretmenlerle 100. yaşını kutladı. Tarihi binanın bahçesi, sınıfını gezen Şardağı, ilerleyen yaşına rağmen berrak olan zihnindeki anıları öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin bazıları bu anılara cep telefonuna kaydederek dinledi. Çocukları Nejat Şardağı (64) Hacer Acar (67) Ayfer Akgönenç (61) ve damadı Recai Acar'ın (69) eşliğinde gerçekleşen ziyarette öğrencilere kendisinden söz eden Cumhuriyet kadını şöyle konuştu:

"Karşıyaka Cumhuriyet İlkokulu'ndan sonra Kız Malum Mektebi'nin orta bölümünü bitirdim, İzmir Kız Lisesi'ne geldim. Okulun bahçesine girer girmez o yıllara geri döndüm. Öğrenciliğimi yeniden yaşadım. Okul yöneticileri, öğrencileri, öğretmenleri sevgi ve şefkat dolu. Ben bu okulda çok güzel anılor biriktirdim. 100 yaşıma rağmen hala hafızamda canlı duruyor. Sanki her şey eskisi gibi hiçbir şey değişmemiş. Cumhuriyet gerçekten bu ülkeye çok güzel eserler bıraktı bu eserlerin en önemlisi eğitim. Buradaki Cumhuriyet çocuklarının coşkusu, zekası, saygısı öğretmenleri onlara çok şey katmış. Her birinde kendi öğrencilik yıllarımı görüyorum" dedi.

Şardağı, İzmir Kız Lisesi'nden mezun olduğu yıl İstanbul Üniversitesi hukuk Fakültesi7ni kazandığını, bir yıl okuduğunu daha sonra annesinin hasretine dayanamayıp döndüğünü belirterek, öğrencilere istedikleri mesleği seçip o alanda eğitim almalarını önerdi.

İzmir Kız Lisesi Müdürü Murat Arslan'ın okul kapısında karşılayıp elini öptüğü Cumhuriyet çınarı anılarıyla öğrencileri de heyecanlandırdı. öğrencilerden biri "Onun elini tuttuğumda sanki Atatürkün elini tutmuş gibi hissettim. Büyük bir heyacan duydum. Bizlere okulda elimizde bulunmayan o dönemdeki öğretmenlerin fotoğraflarını, diplomasını ve çeşitli yazılı görsel belgeler getirdi. Kendisini tanımaktan tüm okul olarak çok mutlu olduk" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Meliha Saadet Şardağı'nın okulda karşılanması

-Öğrencilerin Meliha Saadet Şardağı ile selfie çekmesi

Meliha Saadet Şardağı için pasta kesilmesi

-Meliha Saadet Şardağı'nın öğrencilere okul anılarını anlatması, sınıfları dolaşması

Meliha Saadet Şardağı, öğrenciler ve okul müdürü ile röp

Genel ve detay görüntü

Haber: Mustafa OĞUZ -Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

====================================================

6)ESKİ ADLİYE BİNASI YIKILDI

BURDUR'da atıl durumdaki eski adliye binası yıkıldı. Belediyeye devredilen arazi ise yeşil alan olarak düzenlenecek.

Tefenni karayolu üzerindeki Adalet Sarayı'nın geçen yıl faaliyete girmesinden sonra atıl durumda kalan eski adliye binası yıkıldı. Burdur Belediyesi ile Adalet Bakanlığı arasında yapılan takas ile belediyeye devredilen bina yıkıldıktan sonra arsa yeşil alan olarak düzenlenecek. İmzalanan protokol gereği yeni adliye binası yanındaki arsa da lojman yapılmak üzere Adalet Bakanlığı'na devredildi.

Burdur Barosu avukatlarından 70 yaşındaki Mehmet Öztürk, adliyenin 1972 yılında açıldığını belirtti. Öztürk, "1972 yılından bu yana avukatlık yapıyorum. Bu bina da o yıl hizmete girmişti. Başka bir bina yapılması yerine yeşil alan olarak düzenlenmesini olumlu buluyorum. Yeni adliye binasının yapılması ile burası ömrünü tamamladı. Benim avukatlık büromun olduğu bina da yıkıldı. Bu binada hatıralarımız var. Burdur için hayırlı olsun" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

Eski adliye binası,

Yıkım çalışmalarından detay,

Mehmet Öztürk ile röportaj

99.1 MB /// 03.06"

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Hakkari İzmir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title