Haberler

DHA YURT BÜLTENİ-21

Kaynaşlı'da dereler taştıDüzce'nin Kaynaşlı ilçesine bağlı köylerde sabah saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle dereler taştı.

Kaynaşlı'da dereler taştı

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesine bağlı köylerde sabah saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle dereler taştı. Derelerin etrafında konaklayan fındık işçileri ise sel sularını izledi.

Kaynaşlı'ya bağlı köylerde sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle ilçe merkezindeki dereler taştı. TEM yolu Kaynaşlı gişeleri mevkisinde bulunan Darıyeri Yörükler Köyü içinde konaklayan fındık işçileri de taşan derenin hemen kenarında kaldı. Bölgeye ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmazken, TEM yolu Kaynaşlı Kavşak çalışmaları nedeniyle D-100 karayolu ile Darıyeri Yörükler Köyü'nü birbirine bağlayan geçici köprüde çökmeler yaşandı. Diğer yandan fındık işçileri ise merakla taşkın olan derenin görüntülerini çekti.

Dere yataklarının genişlememesi için çalışma başlatan Kaynaşlı Belediyesi ekipleri, gece geç saatlerden itibaren şehir merkezine gelen tüm derelerin önündeki taşkına neden olacak yabancı maddeleri temizledi. Diğer yandan fındık işçilerinin hemen yanında konakladığı derede de taşmayı önlemek ve işçilerin zarar görmemesi için moloz ve ağaç parçaları temizlendi.

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, "Akşam Kaynaşlı'nın 2 deresinde sıkıntı vardı. Biz hemen müdahaleyi ettik sıkıntı olmadı. Bütün iş makinelerimiz çalıştı. Dere boğazı ve karaçalı da ki derelerde ki sıkıntıları çözdük. Burada da köprülü kavşak yapılmıştı. Buradan 112 Acil jandarma ve köylerimize ulaşım kapandı. Buraya geçici köprü yapıldı. DSİ Genel Müdürlüğü ile görüştük. Belediye olarak bizim buna gücümüz yetmez. Merkezde iki köprü yaptık. Ancak belediye olarak gücümüz belli. Burada da her an sel olabilir. Biraz duyarsız kalındı" dedi.

Şahin ayrıca bölgede mahsur kalanlar olmadığını ancak bölgeye ulaşımın uzadığını belirterek "Orada ki insanların buraya gelmesi için 3 kilometre dolaşması lazım. Orada bir hasta olsa yangın olsa 3 kilometre dolaşmak zorunda kalacağız" diye konuştu.
Dere yataklarının temizlenmesi ile su debisi normale dönerken bölgede herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.


GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Taşan derenin görüntüsü

Kaynaşlı Belediyesi çalışma görüntüsü

Dereyi izleyen fındık işçilerinin görüntüsü

Drone görüntüsü

Kaynaşlı Belediye Başkanı açıklamaları ve detaylar

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,


=============================

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin annesi Sebiha Bali, toprağa verildi

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin, 10 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren annesi Sebiha Bali (84), memleketi Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin annesi Sebiha Bali, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hastanede tedaviye alındı. Sebiha Bali, 10 gün sonra doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Bali için memleketi Gaziantep'in İslahiye ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. İslahiye Sıdıka Tayyar Hatun Camii'nde, ikindi vakti kılınan cenaze namazına; Vali Davut Gül, CHP'li Gaziantep milletvekilleri İrfan Kaplan ve Bayram Yılmazkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Nurdağı Kaymakamı İslahiye Kaymakam Vekili Lokman Düzgün ile iş insanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Bali ailesi ile çok sayıda kişi katıldı. İlçe Müftü Vekili Mustafa Tunceli'nin kıldırdığı namazın ardından Sebiha Bali'nin cenazesi, İslahiye Asri Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
Sıdıka Tayyar Hatun Camii

- Cenaze namazı

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

==========================

Bakan Pakdemirli, Manisa'da üzüm rekoltesini açıkladı (2)

OTOMOBİL YATIRIMI KONUSUNU ANLATTI
Manisa'da üzüm rekoltesini açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'la olan otomobil yatırımı diyaloğunu anlattı. Bakan Pakdemirli, "Kendimi Manisa'da evimde hissediyorum. Manisa 515 bin hektarda tarım yapılan bir şehir. Manisa sadece tarım değil, aynı zamanda bir de sanayi şehri. Sayın Sanayi Bakanımız Mustafa Varank bey, beni birkaç ay önce aradı. Dedi ki 'Manisa'da bir otomobil fabrikasının yatırım durumu var. Ne dersin, seni de ilgilendiren bir kısmı var. Çünkü arazilerde bakanlığınızı ilgilendiren kesimler var. Bakanlığınız çok önemli kilit bir noktada. Bu konuda ne yapabiliriz' dedi. Ne gerekiyorsa hepsini yap, tüm yetki sende bütün imzaları atabilirsin. Çünkü Manisa bizim için çok önemli dedim" diyerek, isim vermeden dünya devi otomobil firması Volkwagen'in yatırım için Manisa'yı seçtiğini ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamaları

Haber- Kamera: Cemil SEVAL / MANİSA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaynaşlı DHA Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title