Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

Şehit Astsubay Gedik'in cenazesi memleketine uğurlandı (EK)1)EREN BÜLBÜL UĞURLANDITrabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül...

Şehit Astsubay Gedik'in cenazesi memleketine uğurlandı (EK)

1)EREN BÜLBÜL UĞURLANDI

Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül için memleketi Maçka'da cenaze töreni düzenlendi. Bülbül'ün Türk bayrağına sarılı tabutu polis mangası tarafından omuzlarda taşınarak cenazenin yapıldığı alana 'tekbirler eşliğinde getirildi. İlçe meydanında düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, CHP Trabzon Milletevkili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, asker, polis ve çok sayıda kişi katıldı. Tören için ilçeye gelen Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu ile futbolcu Onur Recep Kıvrak da Bülbül ailesine taziyelerde bulundu.

KARDEŞLERİ SAF TUTTU

Cenazede yaşamını yitiren Eren Bülbül'ün ağabeyleri Olcay, Arif, Orhan ve Çağlar da taziyeleri kabul ederek törende kardeşlerinin tabutu başında saf tuttu. İlçedeki alana sığmayan çok sayıda kişi de töreni çevredeki binalar ve balkonlardan izledi. Helallik alınması, namaz ve duanın ardından Bülbül'ün cenazesi omuzlarda bir süre taşınarak cenaze aracına konuldu. Bülbül'ün naaşına Bakan Soylu da omuz verdi. Eren Bülbül'ün cenazesi daha sonra Merkez Camisi'nde ikindi vakti kılınan namazının ardından Köprüyanı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

TRABZONSPOR TUTKUNUYDU

Güvenlik kuvvetlerine yardımda bulunduğu sırada hain kurşunların hedefi olarak hayatını kaybeden Maçka İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eren Bülbül'ün ikamet ettiği Maçka ilçesinde de hüzün hakim. İlçede Belediye binası ve birçok noktaya üzerinde Bülbül'ün fotoğraflarının yer aldığı 'Kahramanımız Maçka seni unutmayacak', 'İyi ki varsın Eren' yazılı afiş asıldı, ev ve iş yerleri de Türk bayraklarıyla donatıldı. Trabzonspor'a olan tutkunluğuyla da tanınan Bülbül'ün bordo mavili takımı yakınan takip ettiği öğrenildi.

PAYLAŞIMI YÜREK BURKTU

Yaşanan olayın ardından Eren Bülbül'ün 2 ay önce Facebook'taki hesabından paylaştığı mesaj da sosyal medyada gündem oldu. Eren yaklaşık iki ay önce sosyal medya hesabından 'Biride çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın: (' paylaşımında bulunmuştu. Sosyal medyada en çok konuşulan ve paylaşılan konular arasına giren Bülbül'ün mesajı da herkesi duygulandırdı. Bülbül'ün Facebook hesabına yorum yağdıran vatandaşlar da taziye dileklerini iletti.

Görüntü Dökümü

---------------------

Cenazeden görüntüler

Aileden ve çevreden detaylar

Cenazede aileye taziyeler

Cenaze namazının kılınışı

Cenazenin omuzlarda taşınması

Detaylar

HABER : MUHAMMET KAÇAR KAMERA: OSMAN ŞİŞKO-TRABZON/DHA

======================================================

2)YARALIYA İLK MÜDAHALEYİ YAPIP, HASTANEYE GÖTÜRÜLMESİNE EŞLİK ETTİ

BURSA'nın İznik İlçesi'nde, eşya taşıyan kamyondan düşen Suriyeli işçi 33 yaşındaki Abdullah Elsih Ahmet yaralandı. Yolda kanlar içinde kalan işçiye ilk müdühaleyi olay yeriden geçen anestezi teknisyeni Fatma Aydın yaptı. Aydın, durumu ağır olan yaralıya müdahalede geç kalınmaması için kamyonetle hastaneye götürülmesine de eşlik etti.

Kaza, bugün saat 14.00 sıralarında İznik Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. Taşıma işinde çalışan Suriyeli Abdullah Elsih Ahmet, kasasında bulunduğu eşya yüklü kamyonun aniden fren yapması sonucu yola düştü. Düştüğü yolda kanlar içinde kalan Ahmet'in yardımına olay yerinden geçen İznik Devlet Hastanesi'nde anestezi teknisyeni Fatma Aydın yetişti. Aydın'ın ilk müdahalesini yaptığı Ahmet için 112 Acil Servis ambulansı istendi. Ambulansın Orhangazi yolunda bulunduğu haberi üzerine müdahalede geç kalınacağı endişesiyle Ahmet, üzerine battaniye serilen kamyonete vatandaşlar tarafından yerleştirildi. Bir an olsun yaralının başından ayrılmayan Fatma Aydın da  kamyonetin kasasında Ahmet'in hastaneye götürülmesine eşlik etti. İznik Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Abullah Elsih Ahmet'in durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kazayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

---------------

-Yaralıya müdahalenin görüntüsü

Mehmet BULDU/İZNİK (Bursa),

===================================================

3)ADIYAMAN'DA KAZA: 2 YARALI

ADIYAMAN'da, iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen 2 kişi yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Karaali Mahallesi'nde meydana geldi. 36 yaşındaki Hasan Özeksi yönetimindeki 02 BB 136 plakalı otomobil ile 56 yaşındaki Kadir Gürsoy'un kullandığı 07 ALE 25 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada otomobillerde bulunan 8 yaşındaki Gamze Gürsoy ile 16 yaşındaki Ömer Tekin yaralandı. Yaralılar çağrılan sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Kaza yapan otomobillerden görüntü

Ambulanstan ve polis ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 80 MB

========================================================

4)NİĞDE'DE 'EKONOMİ ÖDÜLLERİ' SAHİPLERİNİ BULDU

NİĞDE'de TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) ve Niğde Ticaret Borsası'nda (NTB) 30, 40 ve 50 yıldır üyeliklerini devam ettiren ve ihracatta başarı gösteren firmalara ekonomi ödülleri verildi.  Grand Niğde Otel'de düzenlenen ödül törenine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'in yanı sıra kent protokolü ile iş adamları katıldı. Törende konuşan Rifat Hisarcıklıoğlu, Niğde'de ekonomik büyümenin Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu belirterek, "3 sene önce bana belediye başkanı ve belediye meclisi kararıyla Niğde hemşerilik beratı verdiniz. Niğde'deki bu birlik beraberlik olduğu sürece sırtı yerine gelmez" dedi.

Yılbaşından itibaren çok tehlikeli ve tehlikeli meslek grubuna giren firmalarda çalışanların iş ehliyeti almak zorunda olduklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Bu iş yerlerinde çalışanların hepsi iş ehliyeti olmadan o iş yerinde çalışamaz haberiniz olsun. Eğer bakanlık çalıştırdığımızı tespit ederse kişi başına günlük 574 lira ceza var. Bu ehliyet alan kardeşlerimizi çalıştırırsanız SSK payını 1 yıl ödemiyorsunuz. Yani cebimize işçi başına yüzde 19.5 kar girecek. TOBB olarak tüm Türkiye'de bu kapsamda ehliyet vermek üzere imtihanlar açıyoruz. En başarılı illerimizin arasında Niğde gelmektedir. Özellikle bu kapsamda Niğde'de Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş'yi tebrik ediyorum. Bize çok yardımcı oluyorlar, bir çok sınavımız orda olmaktadır" diye konuştu.

DİTAŞ'A İKİ ÖDÜL

Konuşmaların ardından NİTSO ve NTB'de üyeliklerini 30, 40 ve 50 yıldır devam ettiren, ihracatta başarılı olan, yerli malı belgesi olan ve tarıma katkı sağlayan 78 firmaya 'Ekonomi Ödülleri' verildi. Türkiye'nin önde gelen otomobil yedek parça üreticisi DİTAŞ'a, üyeliğini 40 yıldır devam ettirmesi ve Niğde'de ihracatta birinci olması sebebiyle 2 ödül verildi. Ödülleri DİTAŞ Genel Müdür Vekili Dursun Ali Yılmaz ile Genel Müdür Yardımcısı Goncagül Bilen aldı.

HİSARCIKLIOĞLU DİTAŞ'I ZİYARET ETTİ

Ödül törenin ardından DİTAŞ'a giden Hisarcıklıoğlu, burada TOBB'a bağlı Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi'nin(MEYBEM) sınav çalışmalarını yerinde izledi. Sınava giren çalışanlar ile gözetmenlerle bir süre sohbet eden Hisarcıklıoğlu, Dursun Ali Yılmaz'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Hisarcıkloğu,  daha sonra bir etkinliğe katılmak üzere Aksaray'a gitti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Salondan detay görüntü

TOBB Başkanının konuşması

Ditaş Genel Müdür vekili Dursun Ali Yılmaz'ın ödül alması

Ditaş Genel Müdür Yardımcısı Goncagül Bilen'in ödül alması

Hisarcıkoglu'nun Ditaş ziyareti yapması ve karşılanması

Hisarcıkoglu'nun yelek giymesi

Hisarcıkoglu'nun Ditaş yetkililerinden bilgi alması

Fabrikadan detay görüntüler

Fabrikadan çıkarken görüntü

SÜRE: 04'26" BOYUT : 223 MB

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE-Ali KADI/NİĞDE,

==================================================

(özel)

5)80 YAŞINDAKİ MUSTAFA DEDE TOKİ SAYESİNDE EV SAHİBİ OLDU

KAYSERİ'nin İncesu ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) yaptığı bin 265 konutun kurası çekildi. Kura çekiminde 80 yaşındaki Mustafa Bayrak ilk kez ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.İncesu Yavuz Özkan stadyumunda yapılan kura çekimine Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, İncesu Kaymakamı Barış Demirtaş, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ve kura çekimini heyecanla bekleyen vatandaşlar katıldı. Kura çekimlerinin sonlanması ile İncesu'nun Saraycık Mahallesi'ne 432, Aksubağları Mahallesi'ne 632 ve Örenşehir Mahallesi'ne 201 olmak üzere toplam bin 265 konut yapılacak. Kura çekilişi öncesi konuşan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, "Kura çekiminin sizlere ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İlçemizde 2005 yılında başlayan TOKİ uygulamaları olan birinci, ikinci ve üçüncü etapları hak sahiplerine teslim ettik. Vatandaşlarımız evlerinde oturuyorlar. Dün Saraycık Mahallemizin 437 konut kura çekimini yaptık. Bugün de İncesu ilçemizde 637 konutumuzun kura çekimini gerçekleştiriyoruz. Yine Örenşehir Mahallemizin de 201 konut kura çekimini bugün yapacağız. 4'üncü etap TOKİ çalışmaları inşallah 2018 yılı Kasım ayında tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, "Bugün kura sonrası ev sahibi olacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Burada önemli olan kira öder gibi ev sahibi olmak. 15 yıldır TOKİ ile yaptığımız çalışmalarda çok çeşitli faaliyetler oldu. Bugün siyasi istikrarla beraber yapılan yatırımları inşallah vatandaşlarımıza yayacağız. Türkiye'nin hiçbir ilçesinde nüfusa oranla TOKİ binasının bu kadar çok olduğu başka bir ilçemiz yok. İncesu hem göç alan hem de Kayseri'nin en ilerleyen ilçelerinden birisidir" diye konuştu.

80 yaşında ev sahibi olan Mustafa Bayrak da, "50 yıldır yurtdışında yaşıyordum. Ev sahibi olmak için TOKİ'ye yazıldım. Evimiz 1 yılın içinde bitecek. Bu evlerin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İlk kez ev sahibi olacağım" dedi. Yapılan konuşmaların ardından TOKİ'ye yazılan vatandaşların oturacakları daireler kura ile belirlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol konuşması

-Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız'ın konuşması

-Vatandaşlardan genel görüntü

-Kura çekimi yapılması

-80 yaşındaki Mustafa Bayrak ile röportaj

-Genel detay

: Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

5 dakika 41 saniye/182 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Maçka Niğde PKK Politika Güncel Haberler

title