Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

BAŞSAVCI ALPER VE ŞOFÖRÜ İÇİN ADLİYEDE TÖREN (3)1)BAKAN BOZDAĞ, KAZA YERİNİ İNCELEDİAdalet Bakanı Bekir Bozdağ, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'nin öldüğü kaza yerinde adliyedeki tören öncesi kaza yerinde inceleme yaptı.

BAŞSAVCI ALPER VE ŞOFÖRÜ İÇİN ADLİYEDE TÖREN (3)

1)BAKAN BOZDAĞ, KAZA YERİNİ İNCELEDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'nin öldüğü kaza yerinde adliyedeki tören öncesi kaza yerinde inceleme yaptı. Bilgi alan Bakan Bozdağ, her türlü ve en küçük detayın bile titizle incelenmesi talimatını verdi. Bakan Bozdağ, daha sonra kazada ölen Muzaffer Akşehirli'nin cenaze törenine katılarak son yolculuğuna uğurladı. Öncesinde ise Akşehirli'nin evine taziye ziyaretinde bulunan Bakan Bozdağ, eşi Dudu Akşehirli ve çocukları Ahmet, Asiye ve Elif Akşehirli'ye başsağlığı diledi. Bakan Bozdağ daha sonra Hilal Camii'ndeki cenaze törenine katıldı. Bakan Bozdağ'ın yanı sıra cenaze töreninde, kazadan yaralı kurtulan koruma polisi Ramazan Uğur da yer aldı. Öğle namazına takiben Akşehirli için kılınan cenaze namazının ardından Bakan Bozdağ, tabuta el atarak taşıdı. Akşehirli'nin öğlende kılınan cenazesi, Çakmak Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bakan Bozdağ, daha sonra Denizli'den ayrılarak Ankara'ya gitti.

KAVAKLIDERE YASTA

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in cenazesi ise Denizli'deki törenin ardından helallik alınması için Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'ndeki baba ocağına getirildi. Başsavcı Alper'in Türk bayrağına sarılı tabutunun baba evine getirilişi sırasında, yakınları ve vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın dua etmesi ve helallik alınmasının ardından cenaze, Kavaklıdere Merkez Camisi'ne götürüldü. Öğlende kılınan ilk cenaze namazına; annesi Ulviye Alper, kardeşi Ümit Alper ilme birlikte Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar katıldı. Kavaklıdere eski Belediye Başkanı Nuray Bozyer tarafından Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in özgeçmişi okundu. Daha sonra Alper için cenaze namazı kılındı. Annesi Ulviye Alper çocuğunun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Cenaze Namazı'nın ardından Alper'in tabutu başına kardeşi Ümit Alper de uzun süre gözyaşı döktü. Başsavcı Alper'in Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin ardından polis mangası tarafından alınarak cenaze aracına konuldu. Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper için ikinci sefer bu kez Aydın Söke'de cenaze namazı kılınacak. Başsavcı Mustafa Alper, kendisi gibi trafik kazısında yaşamını yitiren "Süper vali" olarak bilinen Recep Yazıcıoğlu gibi Söke'de toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü(DENİZLİ

-------------------------

Bakan Bozdağ'ın şoförün evini ziyaret etmesi

Bakan Bozdağ'ın cenaze törenine katılması

Cenaze namazının kılınması ve tabutun taşınması

(Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera : Deniz TOKAT / DENİZLİ,

Görüntü Dökümü

------------------------ MUĞLA

Başsavcı Mustafa Alper'in babaocağındaki cenezeden görüntü

Haber- Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, DHA)

=====================================================

(ÖZEL)

2) MAGANDA KURBANI ALİCAN'IN ÖLÜMÜ KAMERADA

GAZİANTEP'te, geçen pazar günü sokakta yapılan nişanda ateşlenen tabancadan çıkan kurşunun boğazına isabet etmesi sonucu ölen ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki Alican Üzüm'ün vurulma anı, düğünde bulunan bir davetlinin çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı.

Gaziantep'in Yavuzeli İlçesi'ne bağlı Büyükkarakuyu Mahallesi'nde geçen pazar günü Naciye Korkmaz ve Mehmet Karakuyulu'nun sokakta düzenlenen nişan eğlencesi sırasında silahlar ateşlendi. Kim tarafından ateşlendiği belirlenemeyen bir tabancadan çıkan kurşun ailesiyle birlikte nişana katılan ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Alican Üzüm'ün boğazına isabet etti. Bir anda kanlar içinde yerde kalan çocuk, yaşamını yitirdi.

Ölümü ile yakınlarını yasa boğan Alican Üzüm'ün cenazesi, Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi sonrası, TIR şoförü olduğu için Irak'ta bulunan ve yakınlarının "Çatıdan düştü" diyerek çağırdığı babası Mehmet Üzüm'ün gelişiyle düzenlenen törenin ardından mahalle mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

KAMERAYA YANSIDI

Alican'ın ölüm anı, düğüne gelen davetlilerden birinin çektiği cep telefonu görüntüsüne yansıdı. Görüntülerde, masada oturan ve halay çeken davetliler silahlarıyla havaya peş peşe ateş açıyor. Bu sırada küçük çocuklar ile davetlilerin oturduğu masanın önünden geçen Alican Üzüm, silah sesleri arasında bir anda yere düşüyor. Daha sonra yerinden kalkan ve eliyle boğazını tutarak yürüyen çocuk, birkaç metre ilerledikten sonra yere yığılıyor. Yere yığılması ile vurulduğu anlaşılan Alican Üzüm, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamıyor.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Maganda kurşunu ile vurulan Alican Üzüm'ün ölümünün ardından güvenlik güçleri de soruşturma başlattı. Olayın ardından nişan töreni sırasında cep telefonu ve kamera ile yapılan görüntü kayıtlarını inceleyen jandarma, havaya tabanca ve tüfekle ateş açtığını belirlediği 15 kişiyi gözaltına aldı. Ancak, kurşunun nereden geldiği tespit edilemediği için gözaltındaki şüpheliler ifadeleri alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Jandarma ekipleri, küçük çocuğun ölümüne neden olan tabancayı ateşleyen magandanın bulunmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

AİLE YASTA

Alican'ın ölümü ile yasa boğulan Üzüm ailesi fertleri ise başka ailelerin evlat acısı yaşamaması için düğünlerde silah sıkılmasının engellenmesini istiyor. Anne ve babası yakınları tarafından teselli edilen Alican'ın amcası Mustafa Üzüm, "Alican, pazar günü sesleri duyunca nişanın yapıldığı alana gidiyor. Mahalle arkadaşlarıyla oynayarak zaman geçiriyor. Bu sırada ateşlenen bir silahtan çıkan kurşun Alican'ın boğazına isabet ederek ölümüne neden oluyor. Kasıtlı olarak yapılmadığını biliyoruz ama Alican'ın ölümüne neden olan kişinin bulunarak yargılanmasını istiyoruz. Bundan sonra da hep nişan, düğün yapanların hem de güvenlik güçlerinin bu konuda daha duyarlı davranarak, başka ailelerin evlat acısı yaşamalarını engellemelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------

Nişan töreninde halay çekenler

Havaya ateş açanlar

Alican'ın yere düşmesi (23'üncü saniye)

Alican'ın boğazını tutarak yürümesi (34'üncü saniye)

Havaya ateş açanlar

Çocuğun vurdulduğunun anlaşılması

Adli Tıp Kurumu

Morga gelen ambulans ve ekipler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ-GAZİANTEP-DHA)

================================================

3)BAKAN SOYLU VE AVCI YANAN FABRIKADA

Trabzon'un Arsin İlçesi'ndeki Organize Sanayi Sitesi'nde Gündoğdu Mobilya Fabrikası'nda sabah saatlerinde çıkan yangının söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.  Bölgeye Giresun ve Rize'den gelen çok sayıda takviye itfaiye aracı ve su tankeri de yakaşık 7 saatir süren söndürme çalışmalarına yardım etti. Bölgede etkili olan yoğun dumandan ötürü çevrede görev yapan polislere ayran ve yoğurt ikram edildi. Rize'de bir toplantıya katılmak üzere  Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür Turizm Bakanı Nabi Avcı da yangın yaşanan fabrika ve çevresinde incelemelerde bulundu. Yangın söndürme ve soğutma çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi alan Bakan Soylu ve Bakan Avcı, fabrika sahibi Aydın Gündoğlu ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti, "Çok geçmiş olsun.Ne gerekiyorsa emrinize amadeyiz' dedi. Bakanlar daha sonra Rize'ye hareket etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Söndürme çalışmaları

Bakanların ziyareti

Detaylar

(Haber: FATİH TURAN Kamera : Selçuk BAŞAR/DHA

================================================

4)KOLONYA İMALATHANESİNDE YANGIN: 7 YARALI

ADANA'da kolonya imalathanesinde meydana patlama ve ardından başlayan yangında işyerinde bulunan 7 kişi hafif şekilde yaralandı.Merkez Seyhan İlçesi Kocavezir Mahallesi'ndeki bir kolonya imalathanesi çalışanları, öğle saatlerinde depoya malzeme taşırken iddiaya göre, alkol dolu bir koli devrildi. Kırılan şişeden dökülen alkolün elektrikli soba ile temas etmesi üzerine patlama ve ardından yangın çıktı.

Yangın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kol, yüz ve bacaklarından yaralanıp, dumandan etkilenen 7 kişiye ambulanslarda müdahaleye alındı. İtfaiye ekipleri de polisin çevre güvenliği aldığı işyerindeki yangına kısa sürede kontrol altına alındı.

Polis, kolonya imalathanesindeki yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kolonya imalathanesi önünden genel görüntü ve itfaiye ekibi

Yaralıların ambulasa alınması

Ambulansın içindeki diğer yaralı

İmalathanenin içinden detay görüntüler

İtfaiye aracından görüntüler

Olay yerine güvenlik şeridi çekilmesi

Bir vatandaşın konuşması

Olay yerinden genel görüntü

SÜRE: 02'07"    BOYUT: 130 MB

Haber-Kamera: ADANA,

===================================================

(EK GÖRÜNTÜLERLE YENİDEN)

5)ALİ AĞAOĞLU'NUN ULUDAĞ'DAKİ OTELİNİN KAÇAK BÖLÜMLERİ YIKILIYOR

İŞADAMI Ali Ağaoğlu'nun Uludağ'daki Ağaoğlu My Resort Otel'in kaçak olduğu belirtilen 8 bin 500 metrekarelik bölümünün yıkımına başlandı.Ali Ağaoğlu'nun kullanmadığı bu otelin kaçak olduğu belirtilen 8 bin 500 metrekarelik bölümü yargı sürecinin tamamlanmasının ardından dün Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından kepçelerle kullanılamaz hale getirildi. Bu işlemin yargı sürecinin sona ermesinden sonra gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, "Oteldeki kaçak bölümlerin tamamı, tahsisli alanlar ayrı tutularak yıkılacak. Bu yıkım ise ödenek gönderildikten hemen sonra yapılacak. Ayrıca Uludağ'da, bu durumda bulunan bazı oteller var. Mahkemelerde davalar  sonuçlanınca buraları da yıkacağız" dedi.

Kış turizminin önemli kayak merkezlerinden Uludağ'da, 1'inci yerleşim bölgesindeki tüm otellerin yıkılmasını öngören 'Dönüşüm Planı'na otel işletmecileri tepki göstermişti. Ali Ağaoğlu da 2009 yılında 4 yıldızlı Ağaoğlu My Resort'u kapatmış, eşyayı da ihtiyacı olan okullara  ve kişilere dağıtmıştı.

Görüntü dökümü

----------------------

Otelin yıkıldıktan sonraki görüntüsü

Moloz görüntüleri

Çalışan işcilerin görüntüsü

Uludağ'dan görüntü

Cep etelefonu ile çekilen görüntü

(SÜRE: 3.40 dk) (BOYUT: 371 mb)

====================================================

6)KARABÜK'TE EVİNİN ÖNÜNDEKİ OTOMOBİLİ ATEŞE VERİLDİ

KARABÜK'te 43 yaşındaki Murat Aybakır'ın otomobili, evinin önünde ateşe verildi. Aybakır, güvenlik kamerasına yansıyan olayda aracını kundaklayan kişinin ablasının boşanma aşamasındaki eşi olduğunu ileri sürerek polise şikayette bulundu.Olay, dün sabah saat 05.00 sıralarında Yeşil Mahalle Hilal Tepe Caddesi'nde bulunan Kader Apartmanı önünde meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, istinat duvarından atlayarak Murat Aybakır'a ait 78 BP 820 plakalı otomobili benzin dökerek ateşe verdi. Sabah namazını kıldıktan sonra evine dönen komşusu alevleri fark ederek Aybakır'a haber verdi. Aybakır, yangın tüpleriyle aracını söndüremeyince itfaiyeyi aradı. Kısa sürede gelen itfaiye, alevleri söndürdü. Motor kısmı tamamen yanan otomobil, kullanılamaz hale geldi. Polis, apartmanın güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye aldı.

Aybakır, ablasının boşanma aşamasındaki eşi Musa C.'nin otomobilini kundakladığını iddia ederek polise şikayette bulundu. Aracının 2 defada lastiklerinin kesilmesinden dolayı apartmana güvenlik kamerası taktırdığını anlatan Aybakır, şöyle dedi:

"Ablamla boşanma aşaması başladığı günden bu yana sürekli tehditler aldım. Ablama ve daha sonra bana koruma kararı çıkartıldı. Koruma kararına rağmen evimle aracımın arası 4 metredir. Dibime kadar girip aracımı kundaklayabilecek kadar yaklaşabiliyor. 2 gün önce de ablamın evine giderek çilingirle kapısını açtı. Şu anda firar olduğu söyleniyor. Yetkililerden biran önce Musa C.'yi bulmalı ve buna kimler yardım ediyorsa hepsinin gerekli cezaları almasını istiyorum. Aile olarak da herkes korku ve panik içerisinde. Çünkü aracımı yakmaya gelen, lastiklerini kesen, evimin bu kadar yakınına gelen bir insan bana ya da ailemden herhangi birisinin canına da kastedebilir."

Polis, Musa C.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü

----------------------

-Otomobilin kundaklanma anı

-Yanan otomobilden görüntü

-Yanan otomobilin sahibi Murat Aybakır'ın açıklaması

Süre: (6.24) Boyutu: (288 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=====================================================

7)AMASYA'DA KAZALAR MOBESE KAMERALARINA YANSIDI

AMASYA'da meydana gelen trafik kazaları mobese kameralarına yansıdı.

Amasya'da meydana gelen trafik kazaları Mobese kameralarına yansıdı. 1,5 yıl önce Amasya-Samsun sınırındaki tünelde 11 aracın karıştığı ve 7 vatandaşın yaralandığı zincirleme kazada olanlar Mobese kameraları tarafından kaydedildi. Araçların birbirine girmesi üzerine paniğe kapılan vatandaşlardan birinin buz pistine dönen tünelde üzerine gelen araçtan son anda kaçarak kurtulduğu anlar kameralarda görüldü. Aynı tünelde aşırı hız ve dikkatsizlik kazaların meydana gelmesine neden oldu.

Görüntü Dökümü:

--------------

Mobese kameraları trafik kazaları detay

-Diğer detaylar

(SÜRE: 6: 33-BOYUT 256 MB)

Haber: Sinan HARMANCI/AMASYA,-

=================================================

8)BOLU, İZZET BAYSAL'A SAYGI İÇİN YÜRÜDÜ

BOLU'ya eğitim ve sağlık alanında 135 eser kazandıran ve 1994'te 'Devlet Üstün Hizmet Madalyası' ile ödüllendirilen hayırsever işadamı merhum İzzet Baysal adına düzenlenen 'Şükran Günleri', 'İzzet Baysal'a Saygı Yürüyüşü' ile başladı.

Kurduğu vakıf aracılığıyla Bolu'nun her köşesine, köy sağlık ocaklarından hastanelere, kreşlerden üniversiteye, camilerden huzurevlerine 135 tesis yaptıran ve 5 Mart 2000'de vefat eden hayırsever iş adamı İzzet Baysal için her yıl 11- 13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 'İzzet Baysal Şükran Günleri' başladı. Kent Konseyi tarafından Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) desteğiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Ardından İzzet Baysal'a Saygı Yürüyüşü yapıldı. Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal'ın kızı Esin Avunduk, diğer protokol üyeleri, öğrenciler ve kent sakinleri İzzet Baysal Caddesi'ni takiben Belediye Meydanı'ndaki İzzet Baysal Anıtı'na kadar belediye bandosu eşliğinde yürüdü.

'ESERLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Burada İzzet Baysal Anıtı'na çelek konuldu. Daha sonra İzzet Baysal'ın hayatı ve eserleri hakkında bilgi verildi. Merhum işadamının yeğeni, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, amcasının tüm eserleri karşılık beklemeden yaptırdığını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Sevgili amca; sen Bolulardan hiçbir şey beklemeden karşılıksız verdin her şeyini. Ama işte bir kere daha görüyorsun sevgili amca, onlar da en değerli karşılığı böyle güzellikle veriyorlar. Sana adadıkları bu Şükran Günleri'nde sevgilerini veriyorlar. Her faniye nasip olmayan unutmazlığın örneğini veriyorlar. Senin için her şeyden mühim olduğunu bildiğim vakfına sahip çıkmayı biliyorlar. Bıraktığın varlığa hiç dokunmadan onun gelirlerinin sadece üçte ikisini harcayarak, gösterdiğin yolda Bolu'muza eğitim ve sağlık tesisleri kazandırmaya devam ediyoruz. Bu yıl sonunda Özel İdaremizin tahsis ettiği 10 dönüm arsa üzerinde 2015 yılında inşaatına başladığımız İzzet Baysal Spor Okulu'nu bitiryoruz. Üniversitemizin İzzet Baysal Mengen Kampüsü'nü kuruyoruz. Mengen köylülerimizin bağışladığı 28 bin metrakare araziye Gastronomi Yüksekokulu, Aşçılık Meslek Yüksekokulu, bunların uygulama mutfağı, sosyal tesislerini yapmak üzere planladık. Ayrıca Hukuk Fakültesi için de YÖK onay vermiş. Bakanlar Kurulu da karar verdiği takdirde 2019 yılı başında Hukuk Fakültesi'ne de başlamış olacağız."

Konuşmaların ardından tören sona erdi. 3 gün sürecek İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında çeşitli etkinlikler yapılacak.

Görüntü Dökümü

------------------

-Anıtpark'taki törenden görüntü

-Yürüyüşten görüntü

-Çelenk koyma töreni

-Protokolden görüntü

-Ahmet Baysal'ın konuşması

SÜRE: (04.54 DK) BOYUT: (548 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

===============================================

9)HASTANEDE KİMYASAL PATLAMA TATBİKATI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nde kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer tehlikeli maddeler tatbikatı gerçekleştirildi.

Ereğli Devlet Hastanesi'nde yapılan tatbikata, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Acil Servis görevlileri katıldı. Senaryo gereği boya fabrikasında meydana gelen kimyasal patlamada yaralanan 2 işçi için hastane bahçesine çadır kuruldu. Çadır içinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ilaçla kimyasal maddeden arındırıldıktan sonra hastaneye götürüldü. Hastaneye gelen yaralı yakınlarını polis ekipleri sakinleştirdi. Bu sırada AFAD ekipleri de hastane bahçesinde oluşturulan patlamanın meydana geldiği fabrikada ölçüm ve inceleme yaptı.

Tatbikatın ardından gazetecilere açıklama yapan Afet Planı Başkanı Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Vildan Türkeli, bu tür tatbikatların önemli olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Bugün Hastane Afet Planı çerçevesinde çeşitli kurumlardan ekiplerin katılımı ile bir tatbikat gerçekleştirdik. İlçemizin sanayi bölgesi olması nedeniyle bu tür olaylar maalesef kaçınılmaz. Böyle bir durumda neler yapılması gerektiğini bizim hastanemiz zaten afet planında açıkça belirtiyor. Fakat pratik uygulamada öngörülemeyen bazı aksaklıklar meydana gelebiliyor. Bu  aksaklıkların daha önceden tespiti ve birimler arasında ki koordinasyonun sağlanabilmesi için zaman zaman tatbikatların yapılması gerekiyor. Biz de böyle bir tatbikatı bugün gerçekleştirdik."

Görüntü Dökümü:

.............................

-Ekiplerin olay yerine gelmesi

-Güvenlik önlemlerinin alınması

-Müdahale çadırının hazırlanması

-Yaralıların çadıra taşınması

-Yaralılara Çadırda müdahale edilmesi

-Yaralıların ambulanslarla acil servise götürülmesi

-Yaralı yakınlarına polisin müdahalesi

-Yaralıların acile getirilmesi

-Vildan Türkeli'nin yaralı yakınlarına açıklaması

-Vildan Türkeli basın mensuplarına açıklaması

Dosya Adı: erghastanetatbikat

Süre: (10.27) Boyut: (321 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak),

=====================================================

10)İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE JANDARMADAN TRAFİK EĞİTİM

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde ilkokul öğrencilerine İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından trafik eğitimi verildi. Minikler, akülü araçlarla parkurda araç kullanmanın keyfini de yaşadı. Çorlu İlce Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, ilçede ilkokul öğrencilerine uygulamalı olarak trafik eğitimleri vermeye başladı.İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesindeki parkurda yapılan eğitime İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Emniyet Müdürü Aykut Efe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Gürzsoy katıldı. Görevli jandarmalar tarafından öğrencilere önce emniyet kemeri, yaya geçidi,  trafik ışıkları anlatıldı. Öğrenciler akülü araçlara bindirilerek trafik parkurunda uygulamalı olarak eğitimden geçti. Miniklerin akülü araçlarla parkurda tur atmaları renkli görüntülere sahne oldu.

Eğitimden sonra ise öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Eğitime katılan öğrenciler

Öğrencilere eğitim verilmesi

Öğrencilerin akülü araçla parkuru gezmeleri

Eğitimden detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ ÇORLU(Tekirdağ),-

===================================================

11)ZONGULDAK'TA OKUL ÇEVRELERİNDE 292 POLİSLE DENETİM

ZONGULDAK'ta, okulların çevresinde öğrencilerin korunmasına yönelik şüpheli kişilere karşı 292 polisin katılımıyla denetim yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü, merkez ve ilçelerde toplam 95 okul çevresinde 292 polisin katılımıyla bu sabah eş zamanlı denetim başlattı. Okullarda öğrencilerin korunmasına yönelik şüpheli kişilere karşı denetimler gerçekleşti. İl merkezinde özellikle okulların yoğun olduğu Fener Semti'ndeki denetimlerde eğitim kurumlarının çevresinde öğrencilerin alışveriş yaptığı iş yerlerinde, metruk binalar didik didik arandı. Belgelerinde eksiklik tespit edilen iş yerleriyle ilgili tutunak tutuldu. Okulların çevresinde araçlarıyla gezenler ve bekleyen şüpheli kişilerin üzerleri arandı, kimlik kontrolleri yapıldı. Okullarla ilgisi olmayanlar uzaklaştırıldı. Öğle saatlerine kadar yapılan denetimlerde suç unsuruna rastlanmadı. Denetimlerin gün boyu devam edeceği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

.............................

-Polisin üst araması yapması

-Büfeye tutanak tutması

-Yoldan geçenlere kimlik kontrolü

-Araç araması

Süre: (3.50) Boyut: (123 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

================================================

12)ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR ÇÖMLEK YAPTI

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde zihinsel engelli çocuklar toprağa şekil vererek çömlekler yaptı. Çocuklar çömlek yaparken eğlendi.

Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde zihinsel engelli öğrenciler okulun atölyesinde çömlek yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Sanatkarı Osman Yıldız ile İftariye Atalay önce öğrencilere çömleğin nasıl yapılacağını gösterdi. Öğrenciler daha sonra Osman Yıldız ve İftariye Atalay'ın yardımı ile toprağa şekil vererek çömlek yaptı. Çocuklar çömlek yaparken eğlenirken, bazı öğrenciler çamura bulunan ellerini yüzüne sürerek eğlenmenin keyfini çıkardı.

Osman Yıldız toprağa dokunmanın özel bir duygusunun olduğunu belirterek, "Çömlek sanatını bir sonraki kuşağa aktarmak ve tanıtmakla ilgili çalışmalar yapmaktayız. Aynı zamanda rehabilite açısından çocuklarımızın gelişimi ve çömlek yaparak kendilerindeki stresi azaltmak, el ve göz koordinasyonlarını güçlendirmek, ben yapabilirim özgüvenini kazandırabilmek için çocuklarla çok değerli bir çalışma yapıyoruz. Çocuklarımızla bu çalışmaları yaparken özellikle onların parmaklarını çok güzel kullanmalarını, el göz koordinasyonlarını tamamen uyum sağlamalarını, konsantrasyon sürelerini arttırmalarını sağlıyoruz. Dolayısıyla çocuklar belirli bir süre sonra artık ben yapabilirim özgüvenini kazandıktan sonra onlara çok iyileştirici bir sanatsal çalışma ile birlikte katkı sağlıyoruz. Herkes daha mutlu, keyifli bir şekilde yapacaklarını yapmaya başlıyorlar. Aynı zamanda diğer çocuklarımızla masada otururken, o kili hissederek, tanıyarak içindeki enerjilerini ortaya çıkartmaya çalışıyorlar. Zaten bu toprağa dokunmak çok özel bir duygu ve bu kile dokunup şekiller yapmaya başladıkça da onlar inanılmaz bir mutluluk duyarak devam ediyorlar" dedi.

Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezi el sanatları öğretmeni Emin Balıkçı ise, "Atölyede çocukların motor kas gelişimini geliştirecek ve onların öz güvenini artıracak etkinlikler yaptık. Buradaki yaptıkları çömlekleri çocuklara veriyoruz. Kendi yaptıkları çömleklere evde sürekli bakarak büyük bir özgüvene sahip olacaklar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Çocukların çömlek yapmaları

Çocuklardan ve çömleklerden görüntü

Osman Yıldız ile röp.

Emin Balıkçı ile röp.

Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Alper Bekir Bozdağ İzzet Baysal Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title