Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

10 bin İzmirli, Atatürk portresiyle yürüdü İZMİR'de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yıl dönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Kordon'dan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen İzmirliler, 350 metrelik Atatürk portresini özenle başlarının...

10 bin İzmirli, Atatürk portresiyle yürüdü

İZMİR'de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yıl dönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Kordon'dan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen İzmirliler, 350 metrelik Atatürk portresini özenle başlarının üzerinde taşıdı.

İzmir Limanı önünde toplanan yaklaşık 10 bin İzmirli, Cumhuriyet Meydanı'na kadar Kordon boyundan yürüdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, CHP'li milletvekilleri, CHP ilçe belediye başkanları ve örgüt yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşte İzmirliler, 350 metrelik Atatürk portresini başlarının üstünde elleriyle taşıdı. Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarının seslendirdiği Atatürk'ün sevdiği şarkılara meydanı dolduran İzmirliler de eşlik etti. Yürüyüşe katılıp İzmirlilerin Ata sevgisine ve coşkusuna hayran kaldığını belirten ünlü sanatçı Haluk Levent, "Ben buraya sanatçı olarak değil görevini yerine getirmesi gereken bir birey olarak katıldım. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu organizasyonunun muhteşemliği karşısında da sizleri selamlamak istedim" dedi. Haluk Levent, Kent Orkestrası'nın seslendirdiği "Böyledir bizim sevdamız" adlı türküye de eşlik etti.

'ÇOK ÖZLEDİK ATAM SENİ'

Yürüyüş sonunda alanda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: "Tam kaybettik dediğimiz bir anda bize özgürlüğü, bize umudu, bize yurttaş olma bilincini yeniden hatırlatan, makus talihimizi yenip tarihimizin akışını değiştiren, aydınlık ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük mimarı büyük liderimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e sevgi, saygı, özlem yetmez. Sana gönül, vefa, can borcumuz var.  79 yıldır Türk milletinin Ata'sına olan hasreti hiç dinmedi. Özlem hiç bitmedi. İçimizdeki sevgi gram azalmadı. Azalmak ne kelime, kar topu gibi büyüdü de büyüdü. Çok özledik Atam seni. Karizmanı, asaletini, zarafetini, cesaretini, devlet adamlığını, adam gibi adamlığını, vizyonunu, barışa olan inancını, içindeki o insan sevgisini, demokratlığını, hakka hukuka olan saygını, bağlılığını, çağdaşlığını, ilericiliğini, aydınlığını çok ama çok özledik."

'ÇOK BÜYÜKSÜN ATAM ÇOK'

Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize karanlık ve taassup yerine bilimin, sanatın ve aydınlığın yolunu gösterdiğin, en sıkıntılı anlarda bile umudumuzu, cesaretimizi yitirmememiz gerektiğini öğrettiğin için sana minnetarız Atam. Düne kadar adının anılmasına bile tahammül edemeyenler bugün birden 'Atatürkçü' kesildiyse, çok büyüksün Atam çok. 'Bir zaman gelir, beni unutturmak isteyen çabalar belirebilir. Fikirlerimi inkar edenler, beni çekiştirenler çıkabilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar güçlüdür ki, Hindistan'dan, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir' sözünün değerini bugün daha iyi anlıyoruz. Nasıl bir enerji kaynağısın ki, hala yolumuzu aydınlatmaya devam ediyorsun. Gün cumhuriyetimizin temel ilkelerimize, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarılma günüdür. Gün, adalete ve özgürlüklere sahip çıkma günüdür. Kimse karanlıktan çıkış için başka yollar, başka formüller aramasın. Bizim aydınlık yolumuz Atatürk, umudumuz Cumhuriyet'tir. O bir ışık. Asla sönmeyecek. ve açtığı bu yoldan kimse dönmeyecek."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-10.Ata'ya Saygı Yürüyüşünden genel ve detay görüntüler

-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşması

-Sanatçı Haluk Levent'in konuşması ve sahne performansı

-10. Ata'ya Saygı Yürüyüşü ( 350 metrelik Atatürk Portresi) yukarıdan  çekimler

-Drone görüntüleri

Haber: Taylan YILDIRIM/İZMİR,

=================================================

Kulaçlar Ata'ya saygı için atıldı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde bir araya gelen 50 yaş üzeri 23 kişi, "Saygıyla anıyoruz. Atam için yüzüyoruz" adlı etkinlikte Türk bayrağıyla 3 kilometre açık denizde kulaç attı.

İçmeler Mahallesi'nde bulunan Altın Sahil'de, bugün saat 13.30'da, 23 kişilik bir grup bir araya geldi. Aralarında emekli subay, doktor, avukat, öğretmen ve yerleşik yaşayan yabancıların da bulunduğu 50 yaş ve üzeri 23 kişi, ellerine Türk bayrağı aldı. Grup denizde, "Saygıyla anıyoruz. Atam için yüzüyoruz" sloganı attı. Isınma hareketinin ardından grup, plajın karşısında bulunan 1.5 kilometre mesafedeki Keçi Adası'na doğru kulaç attı. Adaya ulaşan grup, bir süre dinlendikten sonra geri dönüş yaptı. Yüzen grubu gören sahildeki bazı vatandaşlar, eşlik ederek destek verdi. Yapılan etkinlikle ilgili açıklama yapan Emekli Albay Erkan Tokyürek, "Bugün burada atamıza saygı için kulaç atıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 79'inci yılında rahmetle anıyoruz. İkisi yerleşik yaşayan yabancı kişi olmak üzere 50 yaş ve üzeri 23 kişi bir araya geldik. Türk bayrağı ile Keçi Adası'na gidiş-geliş 3 kilometre yüzdük" dedi.

Yüzme sonrası sahilde bulunan bir otelin yöneticileri gruba yiyecek ve içecek ikramı yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Grubun toplu görüntüsü

Emekli Albay Erkan Tokyürek ve eşi Emine Tokyürek röp.

Denizde Türk bayrağı açan grubun toplu halde görüntüsü ve slogan atması

Yüzen gruptan görüntü

Genel ve Detay görüntü

(Toplam: 3 dakika 29 saniye-251 MB görüntü)

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

===============================================

Atatürk, Gaziantep'te anıldı/ek

MUSTAFA Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıldönümünde Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle anıldı.

Programa, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'irci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, öğrenciler ve davetliler katıldı. Program, öğrencileri tarafından okunan şiirler ve Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirilmesinin ardından sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Programa katılanlar

İstiklal marşının okunması

Gösterilerin yapılması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 191 MB

Haber-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP,

===============================================

Birecik'te zincirleme kaza: 8 yaralı

ŞANLIURFA'nın Birecik ilçesinde 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 8 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Birecik-Şanlıurfa karayolunun 7'nci kilometresindeki Arat Dağı mevkiinde meydana geldi. Birecik yönüne gelen sürücüleri öğrenilmeyen 27 DL 766 plakalı küçükbaş hayvan yüklü kamyonet ile 07 BHN 16 ve 63 RD 347 plakalı hafif ticari araçlar çarpıştı. Kazada 3 araçta bulunan 8 kişi yaralandı. Yaralılar ihbarla olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesi'ne taşındı. Acil serviste tedavisine başlanılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Kazaya karışan araçlar

Yaralılara müdahale eden ekipler

Olay yerinde çalışma yapan ekipler

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 58-103MB

Haber-Kamera: ŞANLIURFA,

===============================================

Çorum'da suç örgütüne operasyon

ÇORUM'da Bir dernek lokali ve kıraathanede kumar oynattığı ve borçlandırdıkları kişilerden ve tehditle para aldığı iddia edilen 15 kişi göz altına alındı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Çorum il merkezinde bulunan bir dernek lokalinde kişilere kumar oynatarak haksız kazanç elde edildiği, nakliyecilik yapan bazı esnaflar tehdit edilerek para alındığı,  bazı işyerlerine silahla zarar verildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Çorum İI Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından operasyon düzenlendi. Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, silah ticareti yapmak, haksız kazanç sağlamak, yağma, silahlı tehdit ve 6136 sayılı yasaya muhalefet suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, toplam 16 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilirken şüphelilerden 15'inin gözaltına aldı. Aynı soruşturma kapsamında 7 şüpheli ise polis tarafından ifadeleri alınarak serbest bırakıldı. Ayrıca başka suçtan cezaevinde bulunan 3 şüphelinin de ifadesi alındı. Polisin yaptığı operasyonla gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklanması istemiyle, 8'i ise adli kontrol tedbiri uygulanması istemiyle Çorum Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürüdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Zanlıların adliyeye getirilmeleri

- Detaylar

(SÜRE: 2 DK - BOYUT 70MB)

Haber : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

===============================================

At arabalı hırsızlar kameraya yakalandı

ISPARTA'da, at arabasıyla bir evin bahçesindeki inşaat malzemelerini çalan yüzleri maskeli 1'i kadın 3 kişi güvenlik kameralarına yakalandı.

Yedişehitler Mahallesi 2962 Sokak'taki bir eve saat bugün saat 06.30'da at arabasıyla gelen yüzleri maskeli 1'i kadın 3 kişi, evin bahçesindeki inşaat malzemelerini arabaya yüklemeye başladı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda, şüphelilerin kısa sürede kapı, tahta, demir, boya gibi çok sayıda malzemeyi at arabasına yükledikleri görülüyor.

KAMERAYI KIRDI

Güvenlik kamerasını fark eden kadın şüphelinin at arabasından aldığı demir çubukla kameraya vurarak kırdığı anlar ise evin girişindeki kameraya yansıdı. Görüntülerde, kadının kamerayı kırdıktan sonra hızla at arabasına bindiği ve olay yerinden kaçtığı da görülüyor. Bahçesindeki inşaat malzemelerinin çalındığını ve güvenlik kamerasının kırıldığını fark eden ev sahibi ise polise başvurarak şikayetçi oldu. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri incelemeye alan polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Hırsızlık anından güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler

At arabasının gelişi

1 kadın ve 1 erkeğin bahçeden demir kapı ve inşaat malzemelerini at arabasına yüklemesi

Kadının Güvenlik kamerasını etkisiz hale getirmesi

Ve olaydan yerinden uzaklaşmaları

Detaylar

217 MB /// 6.49"

Haber- Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

===================================================

Sanatçılar nikah şahidi olup, fidan dikti

MALATYA 7'nci Uluslar arası Film Festivali için kente gelen sinema sanatçıları, Yeter Yıldız ve Bülent Han çiftinin nikah töreninde şahitlik yapıp, Kayısı Bahçesi'ne kendi isimlerini taşıyan fidan dikti.

Yeşilyurt Belediyesinin Yakınca Mahallesi Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Parkındaki Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen nikah töreninde yönetmen Mesut Uçakan, sinema sanatçısı Halil Ergün, Emre Kızılırmak, Meral Orhansoy, Nursel Köse ile ses sanatçısı Belkıs Özener şahit oldu. Yeter Yıldız ve Bülent Han çiftinin nikahını kıyan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, genç çiftlere ömür boyu mutluluk dilerken, törende kendilerini yalnız bırakmayan sanatçılara teşekkür ederek, "Festival için Malatya'ya gelen yönetmen ve sinema sanatçılarımızda bugün aramızdalar. Bu mutlu günlerinde çiftlerimizi yalnız bırakmadıkları için tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum"dedi. Resmi imzaların atılmasından sonra evlilik cüzdanını Yeter Yıldız'a veren sanatçı Halil Ergün, çifte mutluluk diledi.

SANATÇILAR KENDİ İSİMLERİYLE FİDAN DİKTİLER

Festival kapsamında kente gelen sanatçılar, Yakınca mahallesinde oluşturulan Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi'ne fidan dikti. Kendi isimlerinin bulunduğu fidanları toprağa yerleştiren sanatçılar, yeşili ve ağaçlandırmayı özendirecek bu tür sosyal projelerin uygulanması aşamasında emeği geçenlere teşekkürler ettiler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Nikah kıyma görüntüsü

Fidan dikme görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 133 MB

Haber-Kamera: Taha AYHAN/MALATYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Malatya Birecik Çorum Politika Güncel Haberler

title