Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

KIZINI CİNAYETE KURBAN VEREN BABA: ARTIK KADINLARA DOKUNMASINLARKADIN Meclisleri, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü' dolayısıyla birçok ilde olduğu gibi İzmir'de de basın açıklaması yaptı.

KIZINI CİNAYETE KURBAN VEREN BABA: ARTIK KADINLARA DOKUNMASINLAR

KADIN Meclisleri, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü' dolayısıyla birçok ilde olduğu gibi İzmir'de de basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılan ve 2012 yılında evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle öldürülen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, "Her kadın cinayetinde aynı acıyı yaşıyorum. Artık kadınlara dokunmasınlar" dedi.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan Kadın Meclisleri üyesi yaklaşık 50 kadın, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü' nedeniyle basın açıklaması yaptı. Kadınlar "Kadın cinayetlerini, ekonomik şiddeti, baskıyı durduracağız" pankartı açarken, "Kadına şiddet son bulsun", "Kadın cinayetlerini durduracağız", "Kadına dokunma" sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Kadın Meclisleri sözcüsü Hilal Susuz,  şöyle konuştu:

"2017 Kasım ayından itibaren 2018 Kasım ayına kadar 435 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sayısının her yıl artmasının kader olmadığını bu cinayetlerin her birinin önlenebilir olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kadınları hayattan koparan bu şiddeti engellemek için ilk önce yapılması gerekeni hayata geçirmekle, 6284 sayılı kanunu uygulamakla mümkün. Sıla'dan komşumuz Ayşe teyzeye tüm kadınlar bu yasadan yararlanacak ve korunacak. Kadınları yaşatmanın rehberi olan İstanbul Sözleşmesi harfiyen uygulandığı takdirde çok büyük ilerleme kaydedilecek. Kadınları güçlendirmek kadına yönelik şiddeti engellemenin en temel yoluyken ve boşanmak isteği için öldürülen yüzlerce kadın varken, nafakayı ve sosyal yardımları tartışmaya açamazlar."

Kadınlara destek vermek için eyleme katılan ve 2012 yılında evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle öldürülen bir çocuk annesi 29 yaşındaki Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, "Her kadın cinayetinde aynı acıyı yaşıyorum. Artık kadınlara dokunmasınlar. Yaşanan olaylar sonrası adalet istiyoruz. Adalet yerini bulmayınca daha çok canımız yanıyor" dedi.

Açıklamanın ardından eylem olaysız şekilde sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yürüyüşten görüntü

Açıklamadan görüntü

Babanın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Hande NAYMAN / İZMİR,

=========================

KADINA ŞİDDET 'MAKYAJLA' PROTESTO EDİLDİ

MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından, adına yönelik şiddet protesto edildi.

Marmaris Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında, basın açıklaması yaptı. 19 Mayıs Gençlik Meydanı'ndaki basın açıklamasına, ilçedeki 20 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, CHP Marmaris İlçe Başkanı Tolga Akbay, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanı Ali Rıza Doğanyılmaz katıldı. Açıklamaya ok sayıda erkek de destek verdi. Açıklamaya kefen giyerek gelen kadınlar üzerlerine, 'Ya toprağınsın ya benim', 'Boşanmak istedim sokakta öldürüldüm' ve 'Fiziksel ve psikolojik şiddete dayanamadım hayatıma son verdim' yazılı dövizler astı. Kefenleri ile bir süre meydanda dolaşan kadınlar, 10 dakika sessizce bekledi. Etkinliğe bazı kadınlar da yüzleri ve gözleri şiddet görmüş gibi makyajla morartılmış, dudakları patlamış halde katılarak farkındalık yaratmaya çalıştı.

Grup adına Marmaris Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Şenay Kılın, basın açıklamasını okudu. Kadına şiddeti önlemek topyekün bir mücadele gerektiğini vurgulayan Kılın, "Ne yazık ki ülkemizde her geçen yıl kadına yönelik fiziki ve psikolojik şiddet artmaktadır. Kadına şiddetin önüne geçilmesi için temelden eğitim gerekmektedir. Okula başlanılan ilk günlerden itibaren şiddetin zararları anlatılmalıdır. Bizler, sessiz kalan hem cinslerimizin haklarını savunmak için el birliği vererek mücadele etmek zorundayız. Kadına yönelik şiddet cezasız kaldığı sürece artarak devam edecektir. Bacılarımız, kız kardeşlerimiz, annelerimiz ve teyzelerimizin haklarını savunmak için herkesin duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kadına şiddet eylem cezaları artırılıncaya kadar bu meydanlarda mücadelemiz devam edecek" dedi.

Açıklamanın ardından grup, 'Kadına şiddete son' sloganları atıp bir süre tempolu alkış tuttu. Etkinlik sonrası şiddete uğramış kadınların fotoğrafların bulunduğu ve kadın hakları ile ilgili yasaların yazılı olduğu dövizlerin yer aldığı sergi gezildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Etkinlikten görüntü

-Kefen giyerek etkinliğe katılan kadınlardan genel görüntü

-Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Şenay Kılın basın açıklaması

-Açılan sergiden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Toplam: 3 dakika 4 saniye-222 MB HD görüntü)

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

=====================================

KADINA ŞİDDETE KARŞI HORON OYNADILAR

DÜZCE'nin Akçakoca ilçesinde kadınlar, kadına şiddete karşı 'Eller kadın değil, horona kalksın' sloganıyla hep birlikte horon oynadı.

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslarası Mücadele Günü kapsamında Akçakoca ilçesinde kadınlar bir araya geldi. İlçe belediyesinin 'Kadına şiddete hayır. Eller kadına değil horona kalksın' sloganıyla Akçakoca Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte kadınlar, müzik eşliğinde horon oynadı. Farkındalık yaratılmak istenen etkinlikte, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

Etkinlikten görüntüler

Horon oynamaları

HABER-KAMERA: Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA(Düzce),

============================================

HIRDAVATÇININ ÇELİK KASASINI SOYDULAR, BAŞKA HIRDAVATÇIDAN ALDIKLARI LEVYE SAYESİNDE YAKALANDILAR

KARAMAN'da hırdavatçıdaki çelik kasadan 6 bin lira çalan Erhan E. ve Recep A., çelik kasayı açmak için başka hırdavatçıdan satın aldıkları sarı renkli levye sayesinde yakalandı.

Geçen 18 Kasım günü  gece yarası Tahsin Ünal Mahallesi'ndeki bir hırdavatçının kapısını zorla açıp içeri giren şüpheliler, levye yardımıyla açtıkları çelik kasadan 6 bin lirayı alıp kaçtı. İş yeri sahibi sabah işe geldiğinde durumu fark edip polise haber verdi. Polis, iş yerinde yaptığı incelemede çelik kasanın, metal ve sarı renkli sert bir cisimle açıldığı belirledi. Metal cismin levye olabileceği üzerine, kentteki hırdavatçıları inceleyen polis, 2  kişinin hırsızlığın gerçekleştiği iş yerinin yakınındaki bir başka hırdavatçıdan sarı renkli levye satın aldığını belirledi. Bunun üzerine kentteki yaklaşık 200 mobese ile güvenlik kamerası inceleme altına alındı.  Yapılan incelemede levyeyi satın alan kişilerin hırsızlıktan kaydı bulunan İzmir nüfusuna kayıtlı Erhan E. ve Tokat nüfusuna kayıtlı Recep A. olduğunu saptadı. Araştırmasını derinleştiren polis, iki kişinin olayın ardından İzmir'e gittiğini belirledi. Saklandıkları evde yakalanan 2 kişi, sorgulanmak üzere Karaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Sorgularının ardından da bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

Güvenlik kamerasından detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN

====================================

ANAMUR'A YENİ SAĞLIK MERKEZİ

MERSİN'in Anamur ilçesinde, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Opr. Dr. Yusuf Taner Kafadar'ın oluşturduğu doğumhane düzenlenen törenle hizmete girdi.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki merkezin açılışına Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Emniyet Müdürü Mehmet Güngör, İlçe Sağlık Müdürü Cem Adil, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Opr. Dr. Yusuf Taner Kafadar, "4.5 yıl Anamur Devlet Hastanesi'nde görev yaptıktan sonra başka bir yere gitmek istemedik. Böyle bir muayenehane açarak Anamurda kalmaya kadar verdik. Bu kararı alırken eşim başta olmak üzere aile fertlerinin de büyük etkisi oldu. Yıllar sonra bir doğum merkezi ve bir tüp bebek merkezi açabilirim. Anamur bunu hak ediyor" dedi. Kaymakam Mehmet Kurdoğlu ile Belediye Başkanı Mehmet Türe ise iyi dileklerini ileterek, merkezin hayırlı olması temenni etti. Konuşmaların ardından protokol üyelerince merkezin açılış kurdelesi kesildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Davetlilerden genel görüntü

Doktorun konuşması

Belediye başkanının konuşması

Kaymakamın konuşması

Kurdele kesimi

Merkezin gezilmesi

SÜRE: 05'02"   BOYUT: 150 MB

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin),

=================================

3 KATLI BİNANIN ÇATISINDAN ÖLÜME ATLADI

ADIYAMAN'ın Besni ilçesinde, Macit O. (33), evinin bulunduğu 3 katlı binanın çatısından atlayarak, yaşamına son verdi.

Olay, öğleden sonra, Yeni Besni Mahallesi'nde meydana geldi. Macit O., henüz bilinmeyen nedenle evinin olduğu 3 katlı binanın çatısına çıktı. Macit O., aniden kendisini aşağı bıraktı. Macit O.'nun zemine çakıldığını görenler, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. İhbarla gelen sağlık görevlileri, yaptığı kontrolde, Macit O.'nun yaşamını yitirdiğini belirledi. Polisin olay yerindeki incelemesinin ardından Macit O.'nun cansız bedeni, otopsi için morga götürüldü. Acı haberi alıp, mahalleye gelen Macit O.'nun yakınları sinir krizi geçirdi. Polis, intiharla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Olay yeri ve kalabalık

Ambulans ve cenaze aracının gelişi

Fenalaşanların ambulansa alınması

İntihar eden Macit Ormankıran'ın cansız bedeni

-Polislerin güvenlik şeridi çekmesi

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

-Cenazenin tabuta konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 289 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Güncel Haberler

title