Haberler

Dha Yurt Bülteni-1

DHA YURT BÜLTENİ - 1

1)MERSİN'DE POLİS EKİP ARACINA BOMBALI SALDIRI: 2 YARALI

MERSİN'de, bu sabah polise yapılan bombalı saldırıda 2 polis yaralandı. Saldırı saat 07.30 sıralarında mMerkez Mezitli İlçesi Tece Kavşağı'nda meydana geldi. Kavşakta görevli ekip aracına başka bir araçta bulunan bir kişi patlayıcı atarak kaçtı. Henüz cinsi tespit edilemeyen bombalı saldırıda yaralanan 2 polis memuru Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, saldıgınlarını tespit ederek yakalamak için bölgeye çok sayıda ekip gönderildi.

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Ambulanslarla Mersin Üniversitesi Tıp Fakülkesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polis memurları Olcay Solak ile Hayrullah Poyraz, tedavi altına alındı. Yapılan ilk kontrollerde yaralı polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığı anlaşıldı.

EL YAPIMI PATLAYICI OLDUĞU SANILIYOR

Kavşakta bekleyen ekip aracına düzenlenen bombalı saldırı sonrası, alarma geçen Mersin Emniyeti, saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyonlar başlattı. Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha Şubesi ekiplerinin yaptığı araştırma yaparken, il belirlemelerde El Yapımı Patlayıcı (EYP) kullanıldığı tahmin ediliyor.

Görüntü Dökümü

--------------

Saldırıya uğrayan polis aracı

Delil araması yapan polisler

Çevre güvenliğini alan polis ekipleri

Vatandaşların görüntüsü

Haber : Ali ŞEN-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER DHA FEED' TEN GEÇİLİYOR

==============================================

2)BAŞBAKAN YILDIRIM, STK'LARLA BULUŞMA TOPLANTISINDA HDP'Yİ ELEŞTİRDİ

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Kayseri mitinginin ardından Kayseri Valiliğinin düzenlediği STK'larla buluşma toplantısında yaptığı konuşmada, HDP'yi de eleştirerek, "Bugün terörün sultasına giren parti, orada sokaklarda dolaşamıyor. Ama, bunu burada bırakamayız. Asla ve asla hiçbir vatandaşımızı terörün insafına bırakamayız. Kimimiz Türk, kimimiz Kürt, kimimiz Zaza, kimimiz Alevi, kimimiz Caferi, hepimizin ortak bir bayrağımız var ve hepimizin gurur duyacağı bir Türkiyemiz var. Bu vatanda, hep birlikte yolumuza devam edeceğiz" dedi. 14 yıldır halkın güvenini kazandıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, "81 vilayetimiz bizimle beraberdi. Hemşehriniz Abdullah Gül bizimle beraberdi. Sayın Gül, AK Parti iktidarında Başbakanlık yaptı, Cumhurbaşkanlığı, yol arkadaşlığı yaptı. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Getirdiğimiz anayasa değişikliği niye bu kadar ilgi görüyor? Bu sefer milletin hakemliğine gidiyoruz. Bu değişikliğin önemi nereden geliyor? Bütün vesayetleri kaldırıyoruz. Adına vesayet derseniz, tek vesayet sahibi, tek patron millet oluyor. Bu değişiklikte seçimi yapıyorsunuz, sonra hükümet kuruluyor ve hizmetler başlıyor. Kayserili mesarifi sevmez. Yazın sandık, kışın sandık yok artık. Bir seferde 2 sandık gelecek ve orada sizi yönetenleri siz seçeceksiniz. İktidar garanti, seçim oldu, sandıklar açıldı, yüzde 51 alan iktidar oluyor. Beş sene sen sağ ben selamet." dedi.

"HÜKÜMETİ MİLLET KURUYOR, GENSORUYU KİME VERİYORSUN?"

Anayasa değişikliğiyle meclisin etkisiz hale getirildiği şeklinde eleştiriler yapıldığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Bunlar da külliyen yanlış. Yok böyle bir şey. Değişiklikle, milletvekillerinin etkinliği, özgüveni daha çok artıyor. Bugünkü sistemde iktidar olursanız, iktidar milletvekilleri ve hükümet kanun çıkarıyor. Ama yeni sistemde, milletvekilleri kendileri kanun teklifi sunuyor. Aynı şekilde meclisin denetim yetkisi azalmıyor bilakis daha çok artıyor. Yazılı soru var, yazılı soruyu 15 gün içerisinde yanıtlama zorunluluğu var. Gensoru ve güvenoyu yok diyorlar. Kardeşim millet güven oyunu veriyor. Hükümeti millet kuruyor. Gensoruyu kime veriyorsun? Yetmedi, meclis soruşturması var. Cumhurbaşkanı bakanları, milletvekillerini yargılayabiliyor. Bunların anayasayı okudukları falan yok. Hakikaten okumuyorlar. Ömür boyu koruma var diyorlar. Böyle bir şey yok. Görev süresi bitince, vatandaş gibi bir suçlama varsa, burada belirli kurallar var. Mevcut sistemde, bir bakanın herhangi bir suçu varsa, meclise geliyor, belli bir oyu alınca komisyona gidiyor, orada görüşülüyor, genel kurula geliyor orada görüşülüyor, ondan sonra yargılanabiliyor. Şimdiki sistemde Cumhurbaşkanı vatana ihanetten başka bir suçtan yargılanamıyor. O zaman da mevcut milletvekillerinin dörtte üçünün oyu gerekiyor. Yeni sistemde suçlamaları olabildiğince artırıyoruz, yargılanma için milletvekili sayısını azaltıyoruz. Cumhurbaşkanı, siyasi, hukuki, cezai sorumluluk da var. Şu anda Cumhurbaşkanının yetkileri neyse, yeni düzenlemede de aynısı var."

Başbakan Yıldırım, geaçmiş yıllardaki iktidarlara değinerek, "İki irade olunca tartışmalar oluyor. Çok partili hayatta, Adnan Menderes ve Celal Bayar bile anlaşamadı. Ne oldu? Sonunda darbe oldu. Ondan sonra kayıp yıllar, Türkiye 1950-1960 yılları arası dünya ortalamasının 2 katı büyüdü ama 60-70 arası dünya ortalamasının yarısı kadar büyüyemedi. Rahmetli Özal'la Demirel arasında yaşananlar, Demirel'le Çiller arasındaki yaşananlar, Özal'a Akbulut arasında yaşananlar. Sonra 2001 krizi yaşandı. Sezer, anayasa kitapçığı fırlattı, Türkiye milli gelir olarak yüzde 26 geriye gitti. Zayıf iktidarların Türkiye'ye neler kaybettirdiğini görüyorsunuz. Mehter bile değil, mehter 2 ileri bir geri gider, bunlar bir ileri iki geri gitti" diye konuştu.

"CHP KUZU OLDU"

Konuşmasında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Yıldırım, "Kılıçdaroğlu, (Binali Beyin makamı için hayır diyoruz) diyor. CHP'ye bir haller oldu. Kuzu oldular kuzu. Minibüsçülerle oturuyor, hatlarınız elinizden alınacak, muhtarlarla oturuyor, muhtarlığınız elinizden alınacak diyor. Ana muhalefet sorumluluk gerektirir. Anamuhalefet partisinin korku ve umutsuzluk verme hakkı yok. Yeni bir ufuk verecek, umut verecek. HPD'nin koluna girmiş, hayır kampanyası yapıyor. HDP'nin mayası belli. (Arkamızda Kandil var) dediler, kendi iradelerini muhafaza edemediler. Şimdi bir de tek adamlık diyorlar. Ben anlamadım, 2 cumhurbaşkanı, 2 belediye başkanı mı seçeceğiz. CHP liderini bir eş başkanlık merakı sardı. Sandıkta ya hükümetini alıp gidiyorsun ya da dersini alıp gidiyorsun. Başka bir alternatif yok" ifadelerini kullandı.

Anayasa değişiklik teklifinde bulunan bir başka konunun da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin seçimiyle ilgili olduğunu bildiren Yıldırım, "Şimdiki sistemde, HSYK'nın 7 üyesini, yargı üyeleri kendi aralarında seçiyorlar, 12 bin kişi oy kullanıyor. Sonra da birbirlerine düşüyor, kanlı bıçaklı oluyorlar. Bu yanlış bir şeydi. Bu seçimi aldık, milletin seçtiği milletvekillerinin olduğu meclise verdik. Buna karşı çıkıyorlar. Bunların millete güvenleri yok. Bunların kafalarında vesayet var" dedi.

"BU SİSTEMDE SÜREKLİ KOŞU, SÜREKLİ BÜYÜME VAR"

Başbakan Binalı Yıldırım, seçilme yaşının 18'e düşürülmesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Konuşmasında MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye de teşekkür eden Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz'da Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi gördü. Bizimle birlikte bu değişikliğe destek verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Hangi partiye gönül veriyorsunuz, başım üstüne ama Türkiye'nin geleceği noktasında kararımız tek olmalı" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından Erkilet Havaalanı'na geçerek,özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Başbakan Yıldırım'ın konuşması

-Genel ve detaylar

Haber : Oktay ENSARİ-Zafer BARIŞ/KAYSERİ,

02.04.2017 - Haber Kodu : 170402157

02.04.2017 - Haber Kodu : 170402158

02.04.2017 - Haber Kodu : 170402159

02.04.2017 - Haber Kodu : 170402160

=========================================

3)BAKANA SESLENDİ, İŞ İSTEDİ

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soyu, Düzköy ilçesinin Çal Mahallesi'nde bir kahvehanede vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. Mevcut sistemi eleştiren Bakan Soylu, "Bu sistem adamda güç bırakmaz. Bu sistem adamda milli irade, takat bırakmaz. 'Tam işi düzelttik' diyoruz, tak gezi olayları, 17-25 Aralık darbesi, 6-7 Ekim olayları oluyor. Allah'ınızı seviyorsanız bu darbecilerin yaptığı anayasayı muhafaza etmek zorunda mıyız? Önerdiğimiz her madde dünyanın gelişmiş ülkelerinin hepsinde var. Bu maddeler oralarda denenmiş maddeler. Biz bunları aydan getirmedik. Bu memleketin gelişmesini ve zenginleşmesini istiyoruz" dedi. Kahvehanede bulunan ve adının açıklanmamasını isteyen bir kişi söz alarak, 'Sayın Bakanım, bu işsizlik sorunu ne olacak? Ben sorumu sorayım da siz cevap verin. 10 yıldır oy veriyorum. Vermeyenler işe girdi de biz neden giremedik? Ahırdaki öküzü sattım, güvenlik sertifikası aldım. Bana söz verdiler. Ben inşaat tepelerinde ne kadar daha çalışacağım?" dedi. Bakan Soylu da, 'Tam da haklısın işte. Sen merak etme. Eğer Türkiye'yi bizi başka yerlerle uğraştırırlarsa bu meselelerle ilgili tam istediğimiz çözümleri elde edemeyiz. Sen çıkışta bana gel, ben elimden geleni yapacağım' yanıtını verdi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Bakan Soylu'nun konuşması ve vatandaşla diyaloğu

-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih TURAN-Osman ŞİŞKO/ TRABZON,

02.04.2017 - Haber Kodu : 170402152

=============================================

4)CHP'Lİ İNCE: SANA ÖDEDİĞİM YÜZDE 2'LİK TRT PAYIM HARAM ZIKKIM OLSUN

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Cumhurbaşkanı devletin uçağını, metrosunu, TRT'sini kullanıyor. TRT'ye hepimiz TRT payı ödüyoruz. TRT'de beni görüyor musunuz? Bu 71'inci mitingim 46'ıncı vilayet. TRT'de bir kere haber olmuyoruz. Neden çünkü evet diyenleri haber yapıyor. Ulan babanızın çiftliği mi TRT. Ben Bafra'dan TRT'ye sesleniyorum. Sana ödediğim yüzde 2'lik TRT payım haram zıkkım olsun" dedi.

Partisinin Samsun'un Bafra İlçesi'nde düzenlediği mitinge halka hitap eden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İnce, "Cumhurbaşkanı devletin uçağını, metrosunu, TRT'sini kullanıyor. TRT'ye hepimiz TRT payı ödüyoruz. TRT'de beni görüyor musunuz? Bu 71'inci mitingim 46'inci vilayet. TRT'de bir kere haber olmuyoruz. Neden çünkü evet diyenleri haber yapıyor. Ulan babanızın çiftliği mi TRT. Ben Bafra'dan TRT'ye sesleniyorum. Sana ödediğim yüzde ikilik TRT payım haram zıkkım olsun. Eğer bu TRT yöneticilerini yargılarken anayasadaki tarafsızlık ilkesine uymadıkları için onları yargılarken TRT'den canlı yayın yapacağız hiç merak etmeyin" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın dünkü açıklamasında 'FETÖ'nün siyasi ayağı yok' dediğini söyleyen İnce, "Ne diyordu geçmişte bizi kandıramazsınız. Sonra rabbim bizi affetsin, kandırıldık. FETÖ'cü general var mı? FETÖ'cü savcı, hakim, öğretmen, polis, baklavacı, davulcu, zurnacı hepsi var. Bir tek FETÖ'cü milletvekili yok öylemi. Şimdi bunlar tutturmuşlar Tayyip Erdoğan'a gazilik ünvanı vereceklermiş. Atatürk'e gazilik unvanı ne zaman verdiler. Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra. Biz bir şartla evet oyu veririz. Önce FETÖ'ye 17 üniversite kurdurdular mı? Sonra FETÖ'cü vali yaptılar mı? Önce Recep Tayyip Erdoğan'a FETÖ'ye hizmetlerinden dolayı bir madalya versinler. Gazilik unvanı istiyorsa kendisi bir meydan muharebesi kazanmadı. Ama beygirden düştüğü için istiyorsa veririz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin konuşması

-Mitingden detaylar

Haber-Kamera: Ayhan AYDEMİR/BAFRA(Samsun),

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403001_

============================================

5)CHP HAKKARİ DE MİTİNG YAPTI

CHP'Lİ ERDEM: HAKKARİ'DE YÜZDE 90, TÜRKİYE'DE YÜZDE 58 HAYIR ÇIKAR

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, partisinin Hakkari'de düzenlediği mitinge yaptığı konuşmada referandumda Hakkari'de yüzde 90, Türkiye genelinde yüzde 58 oranında 'hayır' oyu çıkacağını ileri sürdü.

Sümbül Mahallesi'nde mitingin yapıldığı otobüs terminaline gelenler üst aramasından geçirildi ve yoğun güvenlik önlemi alındı. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, demokrasi için mücadele ettiklerini söyledi. Bugün ülkede bütün ülkede farklılıklara karşın bir arada yaşandığını belirten Erdem, şunları söyledi:

"Farklılıklarımızla, bütün farklı düşüncelerimizle, kimliklerimizle, inançlarımızla bir arada eşit olmanın yollarını aramak durumundayız. Bizim yapmamız gereken budur. Ama gel görkü, bir anayasa getirmişler. Bizim orada derler 'Bu anayasanın mala davara faydası yok.' Ben de Malatyalıyım. Aynı zamanda bir taraftan Elazığ, öbür taraftan Karslıyım. Bu yörenin insanıyım. Fakat bu anayasanın mala, davara faydası yok."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk günden bu yana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığını belirten Erdem, "Şimdi onun konuşmalarına bakarak bu anayasada ne olduğunu da ben şöyle anladım. Anayasanın birinci maddesi ey Kılıçdaroğlu, ikinci madde ey Kılıçdaroğlu, üçüncü madde ey Kılıçdaroğlu, dördüncü madde ey Kılıçdaroğlu. Başka bir şey söylemiyor" dedi.

Ak Parti'nin camileri siyasi propaganda ofisi haline getirdiğini anlatan Erdem, "Bu anlayışın inancımıza, düşüncemize, değerlerimize verdiği zararları tarihte hiç kimse vermedi. Hatta ve hatta Hazreti Hüseyin'in şahadetine sebep olmuş olan Yezit bile camide siyaseti böyle yapmadı" dedi.

Hakkari'de sandık seferberliği başlattıklarını belirten Erdem, Türkiye genelinde hayır oylarının yüzde 58, Hakkari'de ise yüzde 90 olacağını ileri sürdü.

Görüntü Dökümü

----------------

-Mitinge gelenler polis tarafından üst aramasından geçirilmesi

-Ellerindeki Türk bayrakları ile bekleyen çocuklar

-Miting alanına gelenler

-CHP Milletvekili Eren Erdem'in mitingi alanına gelişi

-Erdeme yoğun ilgi gösterilmesi

-CHP Hakkari il Başkanı Aytekin Karahanlı'nın kısa konuşması

-Milletvekili Erdem'in konuşması

-Alkış ve 'Hayır' diye bağıran vatandaşlar

-Genel ve detaylar

-Milletvekili Erdem, vatandaşlarla kol kola girip halay çekerken

-Detaylar

(HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 700 MB

SÜRE: 10 DK 31 SN

02.04.2017 - Haber Kodu : 170402115

02.04.2017 - Haber Kodu : 170402114

====================================================

6)SİNAN OĞAN: 'HAYIR' DEMEK İÇİN EN AZ 50 GEREKÇEMİZ VAR

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, referandumda oylanacak 18 maddeye 'hayır' demek için en 50 gerekçe sayabileceğini belirterek, "Onlar da gelsin 18 maddeye 'evet' için 8 gerekçe koysunlar" dedi.

'AŞIK VEYSEL'İM, BARIŞ MANÇO'YUM DE'

Burdur Belediyesi'nin Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen 'Hayırlı Anadolu yürüyüşü' programı kapsamında Sinan Oğan, vatandaşla buluştu. Oğan'ı dinleyenler arasında CHP İl Başkanı Barış Ayten de yer aldı. Konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım'ın "Biz Şivan Perver'izö dediğini hatırlatan Sinan Oğan, "Bu nasıl bir aymazlıktır. Nasıl kendini bilmezliktir. Nasıl kalkar bir ülkenin başbakanı 'Ben Şivan Perver'im' der. Öyle bir noktaya geldi ki Türkiye, maalesef dünyanın hiçbir ülkesinde bir başbakan bir teröriste 'kahraman' diyen adamın yerine kendisini koymaz. Aşık Veysel'im de, Barış Manço'yum de, Ozan Arif'im de. Türkiye'de sanatçı mı yok? Neşet Ertaş'ım, Ozan Arif'im, Barış Manço'yum diyemeyen bir başbakan gidiyor 'iki teröristin oyunu alacağım' diye kendisini terörist yerine koyuyor. Sonra da kalkıyor 'hayır diyenler teröristtir, teröristle yan yana duranlardır' diyor" dedi.

'BİZ VATAN HAİNİ MİYİZ'

Anayasa değişikliğiyle getirilmek istenen sistemin terörü çözeceğinin söylendiğini aktaran Sinan Oğan, "Başkanlık geldiğinde terör sorununun çözüleceği bir gizli formül varsa ellerinde açıklasınlar, 'Şu gizli formüllerle terörü çözeceğiz' desinler, biz de 'evet' verelim. Biz vatan haini miyiz? Başkanlık geldiğinde işsizlik sorunu çözülecekse biz neden 'hayır' diyelim. Peki biz de soralım, siz 15 sene boyunca bu işsizliği, terörü niye çözemediniz? Bir yiğit AKP'li arıyorum. Gelsin Burdur'un meydanında çıksın konuşalım, istediği televizyona çıkıp tartışalım. 15 senedir bu sorunları niye çözemediler? Şimdi bütün yetkileri bir kişiye vererek bu sorunları nasıl çözecekler? Bizim 18 maddeye 'hayır' demek için en az 50 gerekçemiz var. Onlar da gelsin 18 maddeye 'evet' için 8 gerekçe koysunlar" diye konuştu.

Oğan, "Bizim başkanlığa karşı olma sebebimiz ülkemizin geleceği ve bekası için kaygı duyuyor olmamızdan kaynaklanıyor" dedi.

Görüntü DökümüÜ:

-------------------------------

Salonun dışından detay görüntü

Sinan Oğan'ın salona gelenlerle tokalaşması

Katılımcılardan detay

Sinan Oğan'ın konuşması

Boyut: 98 MB /// Süre: 03.08

Haber: Mesut MADAN/BURDUR,

02.04.2017 - Haber Kodu : 170402151

===========================================================

7)TUR OTOBÜSÜ SÜRÜCÜSÜ KÖPEĞE ÇARPMAMAK İÇİN MANEVRA YAPTI: 15 YARALI

KONYA'da aniden yola çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapan tur otobüsü sürücüsü Mehmet Sevilmiş direksiyon kontrolünü yitirerek bariyerlere çarptı. Şarampole savrulan otobüsteki 15 kişi yaralandı.

Kaza, saat 23.00 sıralarında Konya-Karaman Karayolunun 70'inci kilometresinden meydana geldi. İddiaya göre Mersin'e günübirlik geziye gidenleri taşıyan 42 FR 992 plakalı otobüs sürücüsü Mehmet Sevilmiş aniden yola çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırdı. Ani manevrayla kontrolünü kaybeden otobüs, yol kenarındaki bariyerlere çarparak şarampole savruldu. Otobüste bulunan 14 yolcu ile şoför Mehmet Sevilmiş yaralandı. Yaralılar olay yerine çağırılan ambulanslarla Konya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenilirken kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Yaralıların ambulanslara alınması

-Yoldan çıkan otobüsün görüntüsü

-Hastanelere götürülen yaralılar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ-Muammer ŞEN/KONYA,

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403006

===========================================

8)BİLECİKSPOR'UN ŞAMPİYON OLDUĞU MAÇTA KAVGA

BİLECİK 1'inci Bölgesel Amatör Lig'de, 1308 Osmaneli Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Bilecikspor şampiyon oldu. Bileciksporlu futbolcular sahadan ayrılırken rakip takım taraftarlarının taşlı ve pet şişeli saldırısına uğradı, iki takımın futbolcuları yumruk yumruğa kavga etti. 1308 Osmaneli Belediyespor-Bilecikspor arasındaki şampiyonluk karşılaşması Osmaneli İlçe Stadyumu'nda oynandı. Gergin geçen karşılaşma sırasında tribünlerde taraftarlar arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Bileciksporlu taraftarlar maçın 80'inci dakikasında stattan dışarı çıkartıldı. 1-1 biten karşılaşmada Bilecikspor 1'inci Bölgesel Amatör Lig şampiyonu oldu.

Maç bitiminde Bileciksporlu futbolcular saha içerisinde şampiyonluk sevinci yaşadı. Bu duruma rakip takım taraftarları tepki gösterdi. Çevik kuvvet polisleri eşliğinde sahadan çıkan Bileciksporlu futbolculara tribündeki rakip takımın taraftarları taş ve pet şişe attı. Bileciksporlular soyunma odasına giderken de 1308 Osmaneli Belediyesporlu futbolcuların saldırısına uğradı. Futbolcular yumruk ve tekmelerle birbirlerine girdi. Kavgayı araya giren polisler ayırdı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin her iki takımın soyunma odasına giderek futbolcuları sakinleştirmeye çalıştı. Bilecikspor kafilesi ile taraftarları daha sonra polisin güvenlik önlemleri altında kent merkezine döndü.

Görüntü dökümü:

--------------------------------------

-Tribünden taraftarların,

-Maçtan görüntü,

-Taraftar arasında tartışma ve birbirlerine pet şişe atmaları,

-Bileciksporlu taraftarların stat dışına çıkartılması,

-Saha içerisinde futbolcular arasındaki arbede,

-Bileciksporlu futbolcuların maç bitiminde sahadan çıkarken rakip takımın taraftarlarının taşlı ve pet şişeli saldırısına uğraması,

-İki takım futbolcuları arasındaki kavgadan,

-Belediye başkanlarını futbolcuları sakinleştirmeye çalışması

Haber-Kamera: Cafer ELMAS-BİLECİK,

02.04.2017 - Haber Kodu : 170402167

==================================================

9)TERS LALE TOPLARKEN KAYALIKLARDAN DÜŞÜP MAHSUR KALDI, 7 SAATTE KURTARILDI

KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin İlçesi'nde ters lale toplamak isterken kayalıklardan 30 metre aşağıya yuvarlanıp yaralanan 50 yaşındaki Hamit Özer, AFAD'ın 7 saatlik çalışmasıyla mahsur kaldığı yerden kurtarılarak hastaneye götürüldü. Hamit Özer, dün öğle saatlerinde eşiyle birlikte Afşin'in ünlü bitki çeşitlerinden olan ters lale toplamak için Tanır Mahallesi kırsalına gitti. Daha çok dağlık ve kayalık bölgelerde yetişen ters lalelerden toplamaya çalışan Özer, dengesini kaybetmesi sonucu yaklaşık 30 metre aşağıya yuvarlandı. Düşme sonucu sol kolu ile sağ ayağı kırılan ve kayalıklarda mahsur kalan Hamit Özer'in eşi, cep telefonu çekmediği için mahalleye giderek vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edilirken, Malatya'dan da ambulans helikopter gönderildi.

Tüm çabaların sonuçsuz kalması üzerine AFAD'dan yardım istendi. Olay yerine sevk edilen AFAD ekibi ambulans helikopterle Hamit Özer'in bulunduğu bölgeye yakın bir noktaya götürüldü. Uzun uğraşlar sonunda Özer'in olduğu yere ulaşan ekipler vakit kaybetmeden kurtarma çalışmalarına başladı, havanın kararması nedeniyle helikopter dönmek zorunda kaldı. Hamit Özer'i sedyeye alan AFAD ekipleri daha sonra sedyeyi halat yardımıyla yukarıya çekti. Ekipler daha sonra yaralıyı sedye ile yaklaşık 3 kilometre taşıyarak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaklaşık 7 saatlik bir çalışma sonunda kurtarılarak ambulansla Afşin Devlet Hastanesi'ne götürülen Özer'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kayalıklardaki ekipler

Bekleyen sağlık görevlileri

Bölgenin havadan genel görüntüsü

( Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 52 MB

02.04.2017 - Haber Kodu : 170402145

===================================================

10)D-100 KARAYOLUNDA ET YÜKLÜ TIR DEVRİLDİ

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde et yüklü tır kontrolden çıkarak devrildi. Kaza nedeniyle D-100 Karayolu ulaşıma kapandı. Kaza Gebze Center Köprüsü altında saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Eren Tetik yönetimindeki 34 ET 6953 plakalı TIR Akşehir'den aldığı 20 ton eti İstanbul'a götürdüğü sırada sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak dorsesi karayolunda yan yattı. Kazayı gören diğer sürücüler polisi ve 112'yi arayarak yardım istedi. Kaza nedeniyle D-100 Karayolu İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmadı.

Tır dorsesindeki etler başka bir tıra taşındıktan sonra çekici yardımıyla dorse yol kenarına çekildikten sonra yol yeniden ulaşıma açıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Yan yatan tır dorsesi

-Trafik ekipleri

-Kazadan detaylar

Haber-Kamera: Mesut IŞIK/GEBZE(Kocaeli)

02.04.2017 - Haber Kodu : 170402172_

========================================================

11)CİNAYET ŞÜPHELİSİ PAZARDA ALIŞ-VERİŞ YAPARKEN YAKALANDI

ADANA'da 30 Mart günü ormanlık alanda toprağa gömülü cesedi bulunan 38 yaşındaki Cem Atalmış'ın firari katil zanlısı 30 yaşındaki Deniz Tekin, Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde pazarda alışveriş yaparken yakalandı.

Oto kiralama işi yapan Cem Atalmış, iddiaya göre müşterisi olan Deniz Tekin tarafından inşaat halindeki bir binadan yatırım amaçlı daire almak üzere ikna edildi. Cem Atalmış da müteahhit ile görüşüp, 60 bin lira peşinat verip daireyi almak için anlaşma yaptı. Deniz Tekin, bir süre sonra müteahhitte giderek, "Daireyi almaktan vazgeçtik" diyerek parayı geri aldı. Durumdan haberi olmayan Cem Atalmış, farklı zamanlarda daire için Deniz Tekin'e 60 bin TL daha ödedi. Durumdan haberdar olan Atalmış, iddiaya göre konuşmak üzere Deniz Tekin ve kuzeni Mehmet Tekin'le birlikte merkez Çukurova İlçesi Salbaş Mahallesi yakınlarına gitti. O günden sonra eşinden haber alamayan Esma Atalmış'ın kayıp ihbarı üzerine harekete geçen polis, Cem Atalmış'ın Deniz Tekin ve Mehmet Tekin tarafından öldürüldüğünü tespit etti.

İstanbul'un Silivri İlçesi'nde yakalanan Mehmet Tekin'in itirafı üzerine Atalmış'ın cesedi, olaydan yaklaşık 10 gün sonra gömülü bulunduğu yerden çıkartıldı. Atalmış'ın cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edilirken, polis ise kayıp şüpheli Deniz Tekin'in peşine düştü. Bugün adliyeye sevk edilen Mehmet Tekin ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2 GÜNLÜK ARAMA SONUCU YAKALANDI

Adana'dan Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne kaçtığı tespit edilen Tekin'in yakalanması için Cinayet Büro ekipleri bölgeye gönderildi. Adana'dan Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne gelen polis, 2 gün boyunca mahalle mahalle gezerek Deniz Tekin'in izini sürdü. 2 günlük çalışma neticesinde Tekin'in bulunduğu yeri belirleyen polis, bugün öğlen saatlerinde operasyon yaparak Deniz Tekin'i pazarda alışveriş yaptığı sırada yakalayarak Adana'ya getirdi.

Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adana Adli Tıp Birimi'ne getirilen Tekin, gazetecilerin sorularını "Diyecek bir şeyim yok" diye yanıtladı. Tekin, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü

Adli Tıp Birimi'nin tabelası

Katil zanlısı Deniz Tekin'in sağlık kontrolüne getirilmesi

Katil zanlısı Tekin'in gazetecilerin sorusuna "Diyecek bir şeyim yok" diye cevap vermesi

Katil zanlısı Tekin'in sağlık kontrolünden sonra polis aracına bildirilmesi

Polis aracının gidişi

Süre: 01'23" Boyut: 84,4 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403009_

=======================================

12)BAŞKALE'DE KARLA MÜCADELE

VAN'ın Başkale İlçesi'nde kardan dolayı aylardır kapalı olan mahalle yolları açıldı.

Türkiye'nin güney sahillerinde deniz mevsimi açılırken, Van'ın İran sınırındaki Başkale İlçesi'nde karla mücadele çalışması dün de sürdü. İlçenin aylardır kardan dolayı kapalı bulunan Yukarı Dallı ile Doyum mahallelerinin yolları dün akşam saatlerinde açılabildi. Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Başkale Şantiye Şefliği karla mücadele ekipleri, 2 günden beridir çalışma yürüttüğü ve Başkale İlçesi'ne 35 kilometre uzaklıktaki mahalle yolunda, zaman zaman 2 metreyi bulan kar kalınlığını temizlemekte büyük güçlük çekti. Yaklaşık 7 aydır kapalı olan 10 kilometrelik yolun büyük bir kısmında çığ tehlikesi bulunduğunu belirten Başkale Karla Mücadele ekipleri Şefi Ümit Aslan, "Zor şartlarda çalışma yürüttük. Çünkü çok riskli ve Başkale'nin en son mahalleleri. Biz çığların düşmesini ve karların biraz daha erimesini bekledik. Son köy yolumuzu da açarak bu yılki karla mücadeleyi tamamladık" dedi.

Görüntü dökümü:

--------------------------------------

CEP TELEFONU KAMERASI

-Kapanan yolların açılmasından görüntüler

Haber: Engin ERTÜRK/BAŞKALE(Van),

02.04.2017 - Haber Kodu : 170402176

===================================================

13)TARTIŞTIKLARI GARSON VE MÜŞTERİYİ YARALAYIP KAÇTILAR

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 3 kişi, restoranda çıkan tartışmada garsonu tabancayla bacağına ateş ederek, müşteriyi ise başına tabanca kabzasıyla vurarak yaraladıktan sonra kaçtıyar. Manavgat Eski Hisar Mahallesi'ndeki bir restoranadün akşam saat 21.00 sıralarında gelen Vahit Ö., Buğra K. ve kimliği belirlenemeyen bir kişi, iddiaya göre yüksek sesle konuşup gürültü yapmaya başlayınca garsonlar tarafından uyarıldı. Alkollü olduğu öne sürülen 3 kişi duruma sinirlenerek müşteri ve garsonlarla tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine 3 şüpheli garson Osman Yılmaz'ı tabancayla bacağına ateş ederek, müşteri Mustafa Öcalan'ı ise başına tabanca kabzasıyla vurarak yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtılar.

İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaralıları ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürdü. Şüphelilerden Vahit Ö.'nün cinayet suçundan arandığı belirtildi. Polis saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:

--------------------------------------

Olay yerinden genel görüntü

Polislerin olay yerinde yaptığı inceleme

Personelin restoranda yaptığı temizlik

Haber-Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403002

==============================

14)ELEKTRİK ÜRETİMİ MANAVGAT ŞELALESİ'Nİ ETKİLİYOR

Antalya Manavgat'taki dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi üzerinde kurulu Manavgat ve Oymapınar barajlarındaki elektrik üretimi, şelalenin su seviyesinde önemli değişikliklere neden oluyor. 48 megavat güç kapasiteli ve yılda 220 gigavat/saat elektrik enerjisi üreten Manavgat Barajı ile 540 megavat güç kapasiteli yılda 1620 gigavat/saat elektrik enerjisi üreten Oymapınar Barajı şelaleyi doğrudan etkiliyor. Her iki barajdan ırmağa maksimum saniyede 260 metreküp su bırakılırken, suyun tutulduğu zamanlarda ise mevsime göre bırakılan su miktarı değişiyor. Irmaktaki doğal yaşamın bozulmaması için kışın saniyede 12 metreküp, sulama ihtiyacı nedeniyle yaz aylarında geceleri saniyede 22 metreküp, gündüz saniyede 30 metreküp su bırakılıyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Kentte hizmet veren yüzlerce işletme mevcut. Her birisi bu ırmağın güzelliğini dünyaya anlatan işletmeler. Yani suların tasarrufu, salınış saatleri, tutuluş saatleri bu gerçek düşünülerek yapılmalı" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Manavgat Şelalesi'nden genel görüntü

Manavgat Şelalesi'nin girişi

Şükrü Sözen'in şelaleye gelişi

RÖP 1: Şükrü Sözen (Manavgat Belediye Başkanı)

Şelaleden detay görüntüler

Manavgat ırmağı detay görüntüler

Botta çalışma yapan işçi

RÖP 2: Bilal Ersoy (tekne işletmecisi)

Manavgat Irmağı detay görüntü

Manavgat Irmağı genel görüntü

03.52"

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinan Oğan Eren Erdem Manavgat Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title