Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

TSK: Tunceli'de 8 terörist ölü olarak ele geçirildiTÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), 24-28 Kasım tarihleri arasından Tunceli Aliboğazı deresinde terör örgütü PKK'ya yönelik insansız hava araçlarıyla destekli yapılan operasyonlar sonrası yapılan arama çalışmalarında toplam 8 teröristin ölü olarak...

TSK: Tunceli'de 8 terörist ölü olarak ele geçirildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), 24-28 Kasım tarihleri arasından Tunceli Aliboğazı deresinde terör örgütü Pkk'ya yönelik insansız hava araçlarıyla destekli yapılan operasyonlar sonrası yapılan arama çalışmalarında toplam 8 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu. Ayrıca operasyonlarda sığınak ile mağara içlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi bulunduğu da belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: '24 Kasım 2016 tarihinde Tunceli Aliboğazı deresinde keşif faaliyeti yapan İHA/İKU tarafından ısı kaynaklarının tespit edilmesini müteakip, terörist unsurlara yönelik başlatılan "Hava Destekli Operasyonö sonrası 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından 24-28 Kasım 2016 tarihleri arasında icra edilen Şehit Piyade Er Nazmi YILDIZLI-26 Operasyonu kapsamında, 5 erkek cesedi yapılan arama tarama faaliyetinde, 3 erkek cesedi ise çatışma esnasında olmak üzere 8 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.

14 adet sığınak ile mağara içlerinde silah, mühimmat ve çok sayıda yaşam malzemesi bulunmuştur. Ele geçirilen silah, mühimmat ve malzeme listesi aşağıya çıkarılmıştır. 11 adet EYP, 200 kg. Amonyum Nitrat, 3 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 6 adet dolu Kaleşnikof Piyade Tüfeği Şarjörü, 1 adet HK-33 Piyade Tüfeği, 1 adet Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, 1 adet dolu LAW Silahı, 2 adet tabanca, 4 adet el bombası, 2 adet termal silah dürbünü, 1 adet büyük telsiz, 1 adet el telsizi, çok sayıda ve miktarda yaşam malzemesi"

Görüntü Dökümü

--------------

-Fotoğraflar

ARŞİV

-Aliboğaz'ndaki operasyonlardan görüntü

Haber: TUNCELİ - HAKKARİ

========================================

Kaldıkları pansiyonun çatısı uçan 38 öğrenci tahliye edildi

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde şiddetli fırtına nedeniyle lise öğrencilerinin kaldığı pansiyonun çatısı uçtu. Pansiyonda kalan 38 öğrenci tedbir amaçlı olarak tahliye edildi.

İlçede dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur ve fırtına nedeniyle İbrahim Süleyla İzmiroğlu Fen Lisesi öğrencilerinin kaldığı erkek ve kız pansiyonunun çatısı uçtu. Okul ile yan yana bulunan pansiyonun çatısından kopan parçalar bahçeye düştü. Ayrıca binanın ısı yalıtım kaplamaları da koparak bahçeye dağıldı. Çatıdan kopan bazı parçalar okulun camlarının kırılmasına sebep oldu. Büyük korku yaşayan öğrenciler, pansiyon görevlileri gözetiminde binadan tahliye edildi. Pansiyonda kalan 22 kız ve 16 erkek öğrenci tedbir amaçlı olarak geceyi geçirmek üzere otobüslerle ilçede bulunan öğretmenevine götürüldü.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü okula gelerek görevlilerden bilgi aldı. Okuldaki hafta sonu kurslarına onarım çalışmalarının durumuna göre bir süre ara verildiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

-İbrahim Süheyla İzmirlioğlu Fen lisesi binası, öğrencilerin kaldığı pansiyon binası

-Binanın çatısından kopan parçalar

-Çevreye dağılan ısı yalıtım malzemeleri

-Okul idaresinin bina çevresinde inceleme yapması

-Öğrencilerin pansiyon binası girişinde beklemeleri

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz'ın okul idaresi görevlilerinden bilgi alması

-Öğrencilerin toplanması

-Okulu boşaltan öğrencilerin otobüse binmeleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE / EREĞLİ-ZONGULDAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================================

Sivas'ta buzlu yol kazası: 33 yaralı

SİVAS'ın İmranlı ilçesi girişinde buzlu yolda kontrolden çıkan minibüs ile ona çarpmamak için manevra yapan yolcu otobüsünün şarampole girip yan yatması sonucu 33 kişi yaralandı.

Kaza dün saat 20: 30 sıralarında Sivas-Erzincan karayolu üzerinde, İmranlı ilçesi girişinde yaşandı. Ağrı'dan İzmir'e gitmekte olan Enver Yaşik yönetimindeki 34 ZP 2463 yolcu otobüsü, iddiaya göre buzlanma nedeni ile kayganlaşan yolda karşı yönden kayarak gelen Emrah Çolak yönetimindeki 46 BM 983 minibüse çarpmamak için manevra yapınca kontrolden çıkarak yolun sol tarafındaki şarampole devrildi. Kontrolden çıkan minibüs ise otobüsün yaklaşık 50 metre uzağında şarampole girerek durdu. Kazada otobüste bulunan 2'si çocuk 27 kişe ile minibüste bulunan 6 kişi olmak üzere toplamda 33 kişi yaralandı. Yaralılardan aralarında minibüs şoförü Emrah Çolak'ın da bulunduğu 5 kişinin durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Durumu ağır olanlar İmranlı Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale sonrası Sivas'taki hastanelere sevk edildi. Durumları hafif olan diğer yaralılar ise İmranlı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralı yolcular, yolda minibüsün üzerlerine doğru gelmesi üzerine şoförün manevra yaptığını, daha sonra otobüsün şarampole yattığını söyledi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Devrilen otobüsün görüntüleri

-Minibüsün görüntüleri

-Hastanedeki yaralılardan görüntüler

-Yaralıların kazayı anlatması

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

Buzlanan yolda, otobüs devrildi: 8 yaralı

KÜTAHYA'da kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda yolcu otobüsü şarampole devrildi, kazada 8 kişi yaralandı.

Kaza, saat 05.30 sıralarında Kütahya-Tavşanlı karayolunun 20'nci kilometresindeki Yoncalı Kaplıcaları yakınında meydana geldi. Kütahya'dan Tavşanlı İlçesi'ne gidine Mevlüt Yurdagül yönetimindeki 42 EEA 11 plakalı yolcu otobüsü, kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda kayarak şarampole uçtu. Devrilen otobüste şoför Mevlüt Yurdagül ile 7 yolcu yaralandı. Otobüste sıkışan bir yolcu kaza yerine gelen Kütahya Belediyesi İtfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yaralı 8 kişi ambulanslarla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

-Araçta sıkışan yaralının kurtarma çalışması

-Ambulanstaki yaralıların görüntüsü

-Devrilen otobüsün,

-Kaza yerinden görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

=============================================

Yüksekova'da tipide mahsur kalan 9'u öğrenci 19 kişi, 3 saatte kurtarıldı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Bağdaş Köyüne giden 9'u öğrenci 19 kişi tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Mahsur kalanlar, İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin yaptığı yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından kurtarılarak köye ulaştırıldı.

Yüksekova'da yatılı olarak okuyan öğrenciler, hafta sonu tatillerini geçirmek üzere okul çıkışında minibüsle köylülerine doğru yola çıktı. İçerisinde 9'u öğrenci 19 kişinin bulunduğu minibüs, Yüksekova'ya 40 kilometre uzaklıkta bulunan Bağdaş köyü ile Dilektaşı köyü arasında tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Kara saplanan minibüste bulunanlar Yüksekova'dan yardım istedi. Yüksekova'dan yola çıkan karla mücadele ekipleri yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından mahsur kalanlara ulaştı. Karla mücadele ekiplerinin nezaretinde 19 kişi Bağdaş Köyü'ne ulaştırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-Tipi

-Kepçe yol açması

-Yolda kalan araçların kepçenin arkasında gitmesi

-Duran araçlar

-Açıklama yapan İsmet Karan

-Öğrencilerden Gülhan Alıcı açıklaması

-Servis içindeki yolcular ve öğrenciler

-Tipi içinde araca kaçan öğrenciler

-Evlerine giden yolcu ve öğrenciler

-Genel detaylar

Haber-Kamera Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA- HAKKARİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Bolu'da kar ulaşımı olumsuz etkiledi

BOLU'da, TEM yolu ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi.

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırdı. TEM yolu ile D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım olumsuz etkilendi. TEM'in Bolu Dağı Tüneli, viyadükler, Elmalık ve Dağkent kesimlerinde etkili olan tipi şeklindeki kar yağışı, zaman zaman sürücülere zor anlar yaşattı. D-100 Karayolu'nun da Bolu Dağı, Seymenler, Bakacak ve Karanlıkdere mevkilerinde de kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle kent beyaza bürünürken, kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu.

Karayolları ekipleri güzergahlarda karla mücadele çalışması sürdürürken, sürücüler, ışıklı tabelalarla kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri de sürücüleri, yakın takip, aşırı hız ve hatalı sollama yapmamaları yönünde uyardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ.

------------

-Kar yağışından görüntüler

-Sürücülerin yavaş ilerlemeleri

-Tünel ve Bolu Dağı'ndan görüntüler

-Karayolları ekiplerinin çalışmaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/ BOLU,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Uludağ'da 30 araç mahsur kaldı

KIŞ turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar yağışının etkili olması nedeniyle zirveye çıkan yolda otomobiller kara saplanarak mahsur kaldı.

Yoğun kar yağışı turizmcileri mutlu ederken, araçlarıyla Bakacak mevkiinden şehir manzarası izlemek isteyen yaklaşık 30 araç sürücüsü bölgede mahsur kaldı. 30 santim olan kar kalınlığı nedeniyle bölgeye zincirsiz çıkan araç sürücüleri zor anlar yaşadılar. Köylüler tarafından traktörlerle saplandıkları yerden çekilen araçlar yollarına devam ederken, jandarma ekipleri sürücülere zincir takmalarını ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundular.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

-Kara saplanan aracın traktör ile çıkarılması

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR / OSMANGAZİ-BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Yusufeli- Erzurum karayolu üzerindeki tünelde göçük

ARTVİN'in Yusufeli ilçesinde Erzurum karayolu güzergahında yapımı devam eden tünel girişinde 3 gün önce göçük meydana geldi. İnşaat firmasının olası çökme tehlikesini görerek çalışanları bölgeden uzaklaştırması can kaybını önledi. Çökme anı cep telefonlarıyla kaydedildi.

Yusufeli barajı nedeniyle Yusufeli - Erzurum karayolunun sular altında kalması sonrasında yeniden inşasına başlanılan yol üzerinde yansıtıcılar mevkiinde yapımı devam eden tünel kazısı sırasında yüklenici firmanın mühendisleri ve iş güvenliği uzmanlarınca tünel girişine göçük meydana gelebileceği tespit edildi. Bunun üzerine 29 Kasım Salı gecesi tünelde çalışanlar ve makineler bölgeden uzaklaştırıldı. 30 Kasım sabah saat 09.00 sıralarında tünel girişinde beklenen göçük yaşandı. Önceden önlem alınması nedeniyle can kaybı olmadan atlatılan göçük cep telefonlarıyla kaydedildi.

Bölgede halen jeolojik çalışmaların sürdüğü, tehlike kalmadığının belirlenmesi halinde çalışmaların yeniden başlatılacağı öğrenildi.

Görüntü dökümü

-----------

-Tünel girişinde çöküntünün cep telefonu görüntüsü

Haber: Adem GÜNGÖR / ARTVİN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

Akıl hastası kendisini almaya gelen ekibe ateş etti: Akıl hastası öldü, polis memuru yaralandı

SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde akıl hastası olduğu için ailesinin tedavisinin yapılmasını istediği 40 yaşındaki Halit Gölcü, polislerle birlikte eve gelen sağlık görevlilerine tabanca ile ateş etti. 11 yıllık polis memuru 35 yaşındaki Soner Tiryaki boynuna isabet eden mermi ile yaralanırken, Halit Gölcü, polisin açtığı ateş sonucu öldü.

Olay dün saat 16.00 sıralarında, Başpınar Mahallesi'nde meydana gedi. Hendek Toplum Sağlığı Merkezi'ne başvuran bir kişi oğlunun akıl hastası olduğunu ve kendisine zarar vermesinden endişe duyduklarını söyledi. Bunun üzerine ambulans ve bir sağlık görevlisi beraberlerinde Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden iki polisle Halit Gölcü'yü almak üzere evine gitti. Halit Gölcü 11 yıllık polis memuru Soner Tiryaki'yi karşısında görünce ateş etmesi üzerine polis memuru da karşılık verdi.

Olayda polis memuru boynundan vurularak yaralanırken, Halit Gölcü ise polis memurunun tabancasından çıkan mermi ile öldü. Olay sonrası polis memuru Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis memurunun sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

OLAY KAMERALARA YANSIDI

Olay anı bir işyerinin güvenik kameralarına yansıdı. Polisin vurulması sonucu yere düşmesi, olay yerine polislerin gelmesi güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Polis memuru sedyede (Özel)

-Hastaneden detaylar

-Güvenlik kamera görüntülerinde polisin vurulma anı

-Olay yerine polislerin gelmesi

HABER: AZİZ GÜVENER-AHMEÇ ÇİLECİ-KAMERA: AZİZ GÜVENER-HENDEK-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================

Kırmızı ışıkta bekleyen polis aracına otomobil çarptı: 2'si polis 5 yaralı

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, kırmızı ışıkta bekleyen polis otosuna arkadan başka bir otomobilin çarptığı kazada 2'si polis 5 kişi yaralandı. Otomobili kullandığı öne sürülen 30 yaşındaki Hasan Duman'ın 100 promil alkollü olduğu belirlendi.

Kaza, gece saat 02.00 sıralarında Güzelyalı Mahallesi Mithatpaşa Caddesi 19/1 Sokağı girişinde meydana geldi. Konak'tan Balçova yönüne seyir halinde olan ve sürücüsü belirlenemeyen 35 DKG 36 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen 51 yaşındaki polis memuru Hayati Satır idaresindeki 35 A 28158 plakalı polis otosuna arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil trafik ışıklarına çarparak durabildi. Kazada polis memuru Hayati Satır ve yanında bulunan polis memuru 32 yaşındaki Mahmut Kemal Yozgat ile diğer otomobildeki yolculardan Sevim Gümüş (27), Damla Demir (26), Ayşe Yıldırım (20) yaralandı. Kazayı gören çevredekiler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Bu sırada kazayı yara almadan atlatan ve otomobilden inerek kaçmaya çalışan Hasan Duman ile Engin Kartaca polis tarafından yakalandı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralı polis memurları Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne, diğer yaralılar ise Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza sonrası Hasan Duman'ın 100 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kaza sırasında otomobili kullanmadıklarını öne süren Hasan Duman ve Engin Kartaca gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Polis, otomobili kullanan sürücünün belirlenmesi amacıyla çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

Kaza yapan araçlardan görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Yaralılardan görüntü

Gözaltına alınan Hasan Duman'ın görüntüsü

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN-Mehmet GÜNEY / İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================================

Adana'da PKK operasyonu: 5 gözaltı

ADANA'da terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 5 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, kent merkezinde terör örgütü PKK üyesi olduğu ve korsan gösterileri katıldığı iddia edilen şahısların adreslerine sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenledi. Diğer şubelerin de destek verdiği operasyonda adreslere giren ekipler, 5 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü ve tabelası

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=========================================

Kırıkkale'ye şehit ateşi düştü

Torununun şehadet haberiyle yıkıldılar

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlere girdiği çatışmada şehit düşen, sözleşmeli er Özgür Mutlu'nun (23) acı haberini oturdukları Antalya'nın Kemer İlçesi'nde alan dedesi Yaşar, babaannesi Suna ve dayısı Yusuf Yücel, gözyaşına boğuldu. Kırıkkale'ndeki yakınlarının telefonla arayarak acı haberi vermesi üzerine Suna Yücel, baygınlık geçirdi. Suna Yücel, ambulansla hastaneye götürüldü. Şehit Özgür Mutlu'nun dedesi Yaşar Yücel'in Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalıştığını aralık ayı meclis toplantısında öğrenen Kemer Belediye Başkanı Bağımsız Mustafa Gül ve belediye meclis üyeleri, oturumu kapatarak şehit evine gitti.

Yaşar Yücel'e başsağlığı dileyen Başkan Mustafa Gül, aileyi teselli etmeye çalıştı. Hastanedeki müdahaleden sonra eve getirilen Suna Yücel, tekrar bayılınca sağlık görevlileri müdahale etti. Yücel ailesi ve diğer yakınlarının şehidin toprağa verileceği Kırıkkale'ye gitmesi için Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün talimatıyla otobüs tahsis edildi.

Otobüse binen Suna Yücel, "Kuzum kuzum, kınalı kuzum. Kurban olayım, ciğerim yavrum" diye feryat etti. Bu sırada yine baygınlık geçiren Yücel'e sağlık ekibi müdahale etti. Görevlilerin hastaneye götürmek istediği Suna Yücel, "Ben kuzuma gidiyorum. Ne olur bana iğne yapmayın" diye ağıt yaktı. Sağlık görevlilerinin müdahalesinden sonra Yücel ailesi ve yakınlarının bulunduğu otobüs, Kırıkkale'ye gitmek için hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün şehit dedesi Yaşar Yücel'in yanına gelmesi

Babaanne Suna Yücel'in hastaneye götürülmesi

Apartamana asılan bayrak

Suna Yücel'in bayılması

Suna Yücel'in otobüse bindirilmesi

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

Pınarbaşı saldırısıyla ilgili Gaziantep'te tutuklama

KAYSERİ'nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bombalı araçla düzenlenen terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkartılan 1 kişi, Gaziantep'te düzenlenen operasyonla yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

25 Mayıs 2012 tarihinde terör örgütü PKK'lı teröristlerce Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından gözaltına alınan ve adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ismi açıklanmayan 1 kişi, hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Karar üzerine şüpheli, polis tarafından Gaziantep'te dün düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. İsmi açıklanmayan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gaziantep Valiliği'nden operasyonla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince, PKK/KCK Terör Örgütü mensubu ve eylemin faillerinden olduğu şüphesiyle daha önce yakalanarak gözaltına alınan ve adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 1 şahsa operasyon düzenlendi. Söz konusu şahıs hakkında yapılan yargılamada; 3 defa ağırlaştırılmış müebbet ile 11 defa 14 yıl, 10 defa 15 yıl ve 4 yıl 6 ay olmak üzere toplam olarak, 308 yıl 6 ay ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle yargılanan şahıs hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama emri çıkarılması üzerine dün Gaziantep ilinde yapılan operasyon neticesinde yakalanmıştır. Bahse konu şahıs bugün tutuklanmıştır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Polisin operasyon düzenlemesi

Emniyet Müdürlüğü

Şüphelinin emniyetten çıkarılması

Şüphelinin polis aracına bindirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================

Bakan Çelik'ten "Bereketli toprakları hep beraber ayağa kaldıralım" çağrısı

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Balıkesir'de kırsal kalkınma projesi ve hibe dağıtımı töreninde çiftçilerle biraraya gelirken, "Tarımı ihmal edemeyiz. Hayvancılığı kenara koyamayız. Ağıllarınızı doldurun. Arazinizi ekin. Bereketli toprakları hep beraber ayağa kaldıralım" dedi.

Bakan Faruk Çelik dün geldiği Balıkesir'de ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunup, Doğumevi Kavşağı'nın temelini attı. Bakan Çelik, daha sonra Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe dağıtımı töreninde çiftçilerle buluştu. Kırsal Kalkınma Programı (IPARD ) toplu açılış törenine ve 'Ortak Akıl' toplantısına katıldı.

Hibe töreninde konuşan Bakan Çelik, 'Milli Tarım Projesi' kapsamında gerek hayvancılık gerek bitkisel üretimle ile ilgili önemli adımlar attıklarını vurgulayıp, "Tarımı ihmal edemeyiz. Hayvancılığı kenara koyamayız. Dünyada koyamıyor, koyamayacak. Mutlaka dört elle toprağımıza sarılmak durumundayız. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Kimse kendisini bakan, başbakan, dünyanın kralı ya da en zengini filan zannetmesin. Hepimizin ayağı çukurda. Bunu bilelim. Bunun için ekilmedik bir karış toprak bırakmayacağız. Toprağımıza sahip çıkacağız" dedi. Hibeye hak kazanan çiftçilerin yüzde 92'sinin kadınlar olduğunu belirten Bakan Çelik, bu konuda pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydetti.

Bakan Çelik daha sonra sembolik olarak altı büyükbaş hayvanlarını teslim etti. Bu arada genç çiftçiler, bakanla selfie yaptı.

"HER ZAMAN YANINIZDAYIZ"

Hibe dağıtımı töreninin ardından Balkonuk Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) toplu açılış törenine katılan Bakan Çelik, buradaki konuşmasında da tarımsal arazilerin korunması ve tüm toprakların ekilmesi için teşvik ve destekler vereceklerini açıkladı. Çiftçinin tüm işlerinin ve sorunlarının Tarım il ve ilçe müdürlüklerinde oluşturulan Yeşil Masalar'da çözüleceklerini belirten Bakan Çelik, "Ağıllarınızı doldurun. Arazinizi ekin. Devlet, hükümet ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı her zaman yanınızda olacak. Bereketli toprakları hep beraber ayağa kaldıralım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'tarımın sorunları çözülmeden diğer işleri rayına koymak mümkün değil" sözlerini de hatırlatan

Bakan Çelik, "Biz kolkola, beraber yürümek durumundayız. Tarımın var olan meselelerini birlikte çözeceğiz. Bunun heyecanını duymalıyız. Bakan nereden bakarsa baksın, millete bakmayan bakanı ne yapalım biz? Biz sizin dertlerinizle dertlenmek sizin sorunlarınızı çözmek için buradayız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------:

-GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in valiliği ziyaretinden görüntü

-Bakan Çelik'in Doğumevi Kavşağı'nın temel atma törenine katılmasından görüntü

-Bakan Çelik'in hibe dağıtımına katılmasından görüntü

-Bakan Çelik'in yoğurt yemesinden görüntü

-Genel ve detay görünütüler

Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: Coşkun YAMAN / BALIKESİR, DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================

Bakan Eroğlu: TÜrkiye için Başkanlık değil de yeni Cumhurbaşkanlığı sistemı çok elzemdir

Bursa Valiliği'ndeki ziyaretinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeni anayasa taslağı konusunda liderlerin anlaştığını belirtti. Eroğlu, "Türkiye için başkanlık değil de yeni cumhurbaşkanlığı sistemi çok elzemdir. Artık Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yönetilmesi şarttır. Bunun için de başkanlık sistemi dediğimiz cumhurbaşkanlığı sistemi gereklidir. İnşallah bundan sonra program belirlenecek." dedi.

"BÜTÇEDEN SONRA GÜNDEME GELİRö

Bakan Eroğlu, TBMM'de bütçe görüşmelerinin başlayacağını hatırlatarak, "Önümüzdeki pazartesi günü Başbakanımızın konuşmasıyla birlikte bütçe görüşmeleri başlayacak ve aralık ayının 16'sına kadar sürecek. Heralde ondan sonra anayasa değişikliğiyle ilgili tasarı gündeme gelir. Takvimi belirleyecek kişi değilim. Sayın Başbakanımız bu konuda müjdeyi verecektir." diye konuştu.

"HIÇBIR ŞEHRI SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Barajlardaki doluluk oranlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Eroğlu,öŞu anda Büyükşehirlerde bir sıkıntı yok. Zaten doluluk oranı önemli değil. Ekim, kasım ayları barajlarda seviyenin en düşük olduğu dönemdir. Çünkü yağışlı dönemlerde suyu biriktirmek için baraj yapıyoruz. Haziran, temmuz, ağustos, eylül aylarında yağış olmadığı için barajlardaki suyu kullanıyoruz. Barajlarda su seviyesi düştü. Elbette düşecek, çünkü o suyu yazın kullanıyoruz.ö Ifadelerini kullandı.

Daha sonra koordinasyon toplantısına katılan Eroğlu, burada bakanlığa bağlı genel müdürlüklerin yöneticileriyle basına kapalı olarak görüştü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Bakanın konuşması

-Salondan detay

Haber: Edip TEKİN / BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================

CHP'li Bilgehan, "Türkiye'de büyükanneler torunlarından daha ileridir"

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, CHP İlçe Başkanlığı tarafından, "Cumhuriyetin getirdikleri ve günümüzde kadının yeri" konulu panel düzenlendi. Panele katılan CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Atatürk döneminde yapılan inkılaplar sayesinde o dönemdeki kadınlarının şu an ki kadınlardan daha ileride olduğu belirterek, "Türkiye'de büyükanneler torunlarından daha ileridir" dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi'nin katkılarıyla Heredot Kültür Merkezi'nde 'Cumhuriyet'in getirdikleri ve günümüzde kadının yeri' konulu panel düzenlendi. CHP üyesi ve Cumhuriyet Atölyesi çalışma grubu üyesi Meral Saraçbaşı'nın yönetiminde, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu'nun konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşen paneli aralarında CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, İlçe Başkanı Recai Seymen, belediye meclis üyelerinin bulunduğu yaklaşık 250 kişi izledi.

"TÜRK KADINLARINA BAKARAK BAŞLATTIKLARI BİR DEVRİMDİ"

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, "Cumhuriyet'in ilanı ile en büyük devrim, öğretim birliği, şeriatın kaldırılması ve 1926 medeni yasadır. Medeni yasa o kadar önemli ki; kadınlara, eşlere, ailelere ne haklar veriliyor. Evlenme hakkı, çok eşliliği kaldırıyor, boşanma hakkı getiriyor, velayet hakkı veriyor, miras hakkı veriyor. Şimdi aradan bu kadar zaman geçmiş, bulunduğunuz coğrafyaya baktığınızda hele hele 6 yıl önce başlayan şu Arap baharı rüzgarının sonuçlarına baktığımızda, Arap baharı tamamen o bölgedeki kadınların, Türk kadınlarına bakarak Türkiye Cumhuriyeti'ne, Atatürk'ün getirdiği devrimlerin sonuçlarına bakarak, hevesle başlattıkları bir devrimdi. Ama nasıl sonuçlandığını görüyor musunuz? Şu anda gene etrafımızdaki ülkelere baktığımızda o işte bizim 1926 yılında aldığımız, kullanmasak bile kağıt üzerinde de kalsa da o eşitlik haklarının bugün de dediğim gibi aynı inancı paylaştığımız ülkelerin hiçbir kadınının elde edemediğini biliyoruz. O devrimlere baktığınızda, kendi ailelerinin büyüklerinize baktığınız zaman ben kendi anneannemi, annemi düşündüğüm zaman sizler de ailelerinizi düşündüğünüz zaman gerçekten acı, herhalde bir tek Türkiye'de büyükanneler torunlarından ileri diye düşünüyorum. Ama işte bu da eşitliğe inanan erkeklere sayesinde başlar. O hakları kullanmayı sağlayanlar, gene onlar üzerinden bu kadar yıl geçtikten sonra, seçim döneminde yaptığımız bir ziyarette bir seçmen 'Size oy vermek istiyorum ama evden izin çıkmıyor' diyor. Bunu aşmak için uğraşıyoruz" dedi.

Bilgehan, "Atatürk döneminde siyasette kadın oranında dünyada 2'nci sıradayız. Şimdi 193 ülke arasında 127'nci sıradayız. Yine Dünya Ekonomik Forumu'nun her yıl yayınladığı araştırma sonuçları var. Toplumsal cinsiyet uçurumunda 2016 verilerine göre kadınların ekonomiye katılması konusunda 129'uncu sıradayız" dedi. Panelin sonunda CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Bilgehan'a Bodrum Sağlık Vakfı'nda engelli öğrencilerin yaptığı seramik çalışmalardan hediye etti. Bilgehan, panelin ardından Ankara'ya döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Panelden görüntü

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================

Yalçın Akdoğan: 40 yıl bunları 15 Temmuz için beslemişler

BAŞBAKAN eski Yardımcısı Yalçın Akdoğan, FETÖ'nün 40 yıldır yapılanan örgüt olduğunu belirterek, "40 yıl bunları 15 Temmuz için beslemişler. Gün gelecekti düğmeye basacaklardı o canavar harekete geçecekti. Evet gün geldi zombinin düğmesine bastılar ortalık canlandı, harekete geçti ama başarılı olamadılar" dedi.

İzmit Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde öldürülen Erol Olçak adına Kuruçeşme Mahallesi'nde yaptırılan anıt törenle açıldı. Törene, Başbakan eski Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından Kuruçeşme Kültür Merkezi'nde Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Asker Sivil İlişkileri ve Kumpastan Darbeye FETÖ" konulu konferans düzenlendi. 15 Temmuz akşamı şehit olanların Türkiye'nin istikbali için kendilerini siper ettiklerini söyleyen Yalçın Akdoğan, "Göğsünü kurşunlara siper etti ve Türkiye'nin istikbali için kendilerini feda ettiler. Ruhları şad olsun. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu FETÖ 40 yıldır yapılanan bir örgüt. Bu örgüt 1970'lerden itibaren aslında bugün anlıyoruz ki bu anahtar teslimi olarak bir fabrika kurulmuş. O dönemde bir casusluk şebekesi olarak kurulmuş. 40 yıl bunları 15 Temmuz için beslemişler. Gün gelecekti düğmeye basacaklardı o canavar harekete geçecekti. Evet gün geldi zombinin düğmesine bastılar ortalık canlandı, harekete geçti ama başarılı olamadılar" dedi.

Akdoğan darbecilerin milleti hesap edemediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Milleti hesap edemediler. Bu milletin tankların önüne çıkacağını, savaş uçaklarına meydan okuyacağını hesap edemediler. Her yere sızdılar, bütün devlet kurumlarına sızdılar. Güç neredeyse, para neredeyse hepsini ele geçirmeye çalıştılar ama milleti unuttular. Milleti hesaba katmadılar ve başarısız oldular. Bir kez daha 15 Temmuz'da canını, kanını, hayatını bu millet, bu bayrak için feda eden tüm şehitlerimizi başta Erol Olçak olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Anıtın açılması

-Yalçın Akdoğan'ın konuşması

Haber: HABER-KAMERA: Faruk KIYAK-Orhan UZUN / İZMİT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Metin Feyzioğlu, "Bu sistemle apartman yönetemezsiniz"

MANİSA'da düzenlenen panele katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, partili cumhurbaşkanlığı kastederek, "Bu siyasi partiler kanunuyla partili cumhurbaşkanı derseniz meclisin başkanı denetleme ihtimali olmaz. Hatta daha ilerisini söyleyeyim. Bu sistemle apartman yönetemezsiniz" dedi. Yargıtay'daki FETÖ operasyonlarına da değinen Feyzioğlu, FETÖ'nün devlete sızmadığını, devletin bir miktar FETÖ'ye sızmış olduğunun görüldüğünü belirterek, darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını istedi.

Manisa'da Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 'Türkiye nereye gidiyor' isimli panel düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'ndaki panele konuşmacı olarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu katıldı. Panel öncesinde meclise getirilmesi için imza toplanan yeni anayasa ve partili cumhurbaşkanlığı ile ilgili soruları cevaplayan Feyzioğlu, partili cumhurbaşkanlığını hakkında "Bu sistemle apartman bile yönetilmez" dedi. Bazı soruların netleştirilmediğini dile getiren Feyzioğlu, kuvvetler ayrılığı ilkesinin ihlal edilip edilmeyeceği endişesi taşıdıklarını söyledi. Feyzioğlu, "Partili Cumhurbaşkanı partili yönetim kadrosunda olacak mı, yoksa sadece parti üyesi mi olacak? Bu bir soru işaretidir. Cumhurbaşkanı tarafının ve iktidar partisinin 'tabi ki genel başkan olmalıdır' şeklinde bir yaklaşımı var. Bu noktada kuvvetler ayrılığını düşünmemiz lazım. Biz Barolar Birliği olarak hukuk penceresinden baktığımızda, hangi hükümet sistemini getirirsek getirelim, kuvvetler ayrılığının çok güçlü bir şekilde olması lazım. Şimdi yargının nasıl bağımsız, hesap verebilir olduğunu anayasa taslağında görmeden konuştuğumuz her şey boş. Yasamanın cumhurbaşkanını, hükümeti nasıl denetleyebileceğini görmeden konuştuğumuz her şey boş. Ancak açık seçik bir şey var. Bu siyasi partiler kanunuyla partili cumhurbaşkanı derseniz meclisin başkanı denetleme ihtimali olmaz. Hatta daha ilerisini söyleyeyim. Bu sistemle apartman yönetemezsiniz. Siz apartman yönetici ile deneticiyi aynı kişi yapıyor musunuz? ya da apartman yöneticisi seçip, yöneticiye de deneticiyi sen seç dediğinizi duydunuz mu? Bugün siyasi partiler kanunu neye izin veriyor? Milletvekili adaylarının tamamını parti genel başkanını da içinde bulunduğu MYK'nın seçmesine izin veriyor. Önseçimi yüzde yüz ve zorunlu kılan bir siyasi partiler kanunumuz var mı? Yok. Partili cumhurbaşkanı, parti genel başkanı da olursa yasama organını kendisi belirleyecek" dedi.

DİKTATÖRLÜK MÜ DEMOKRASİ Mİ?"

Parlamentonun cumhurbaşkanını denetleyemediği yerde sadece diktatörlük olacağını savunan Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanının eline öyle bir sopa veriyorsunuz ki, sen beni denetlemeye kalkarsan, ben senin seçimini yenilerim. Ha bir daha da o milletvekillerini yazmam diyorsunuz. Partisi eğer cumhurbaşkanını denetlemeye kalkarsa 'Ben seni bir daha genel seçimde yazmam' diyorsunuz. Böyle bir denetim olabilir mi? Bütün meselemiz kuvvetler ayrılığıdır. Kuvvetler ayrılığını sağlayan başkanlık sistemine millet karar versin. Ama ne olur millete her şeyi doğru anlatalım. Diktatörlük mü yoksa demokrasi mi diye soruyoruz. Gerçek soru bu. Diktatörlük mü istiyorsun yoksa demokrasi mi? Parlamentonun cumhurbaşkanını denetleyemediği, yargının cumhurbaşkanını ve hükümeti denetleyemediği bir yerde sadece diktatörlük olur" diye konuştu.

"FETÖ DEVLETE SIZMAMIŞ, DEVLET FETÖ'YE BİR MİKTAR SIZMIŞ"

Yargıtay'daki FETÖ operasyonlarının sorulması üzerine Feyzioğlu, "Aslında doğru soru devlet bunun içine ne kadar sızmış? Yani FETÖ devlete sızmamış da devlet bir miktar bu örgütün içine sızmış. Kontenjanlara bakıyorsunuz, itirafları okuyorsunuz resmen evin girişinde hoca efendi '140'dan aşağı asla olmaz' demiş. Bunlar Yargıtay'daki dağılıma karar vermişler. Hoca efendileri oradan '140 aşağısını kabul etmeyin' diyor, bunlar 'en fazla 80 veririz' diyor. Kimin nesini veriyorsunuz? Bir insanın özgürlüğünü, hayatını, malını, mülkünü emanet ettiğiniz hakimlerin tayin edilmesinden bahsediyorsunuz. 120'de bağladıkları anlaşılıyor. Pazarlık konusu yapılan bu milletin namusudur, şerefidir, itibarıdır, geleceğidir. Bunun pazarlığı bir evin arka odasında yapılmış. Rezalettir bu. Devletin içine ne kadar sızdığını benden daha çok siyasi iktidarın bilmesi çok normal. Yargının içine kaç kişi sızdırdıklarını bilmeleri normal. Bu bir sızma değil, 'buyurun geçin şu koltuklar sizin, bu koltuklar bizim olsun' demektir" dedi.

"KİMSE BİZİM AKLIMIZLA ALAY ETMESİN"

Örgütün her yere sızdığını ancak siyasi ayağının ortaya çıkarılmadığını vurgulayan Feyzioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın darbeleri araştırma komisyonu tarafından dinlenmesi gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, "FETÖ denilen yapı her yere sızmış. Üniversiteyi ele geçirmiş, Danıştay'ı ele geçirmiş, yargıyı ele geçirmiş. Fakat iş siyasete geldiğinde 'yok o bizim işimiz değil, biz siyasi particiliğe karışmayalım mı? demiş.' Kimse bizim aklımızla alay etmesin. Biz tepemize bombalar yağdıran bu canilerin siyaset ayağını görmek öğrenmek istiyoruz. Bir daha olmasın diye bazı soruların cevaplanması lazım. Saat kaçta haber aldınız, haber aldıktan sonra ne yaptınız? Bunu MİT Müsteşarına, Genel Kurmay Başkanına soracaksınız. Allah için 30 sene önceki darbeleri araştırdılar, 30 sene önceki dış işleri bakanını çağırdılar. Geldi adamcağız, komünizmden falan bahsetti. 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin en kilit bilgilere sahip olan iki ismi meclis araştırma komisyonu davet etmedi. Bu alay etmektir. Aklımızla dalga geçmektir. Derhal bu iki ismin komisyonun tüm üyelerinin oybirliği ile meclise davet edilmesi lazımdır" diye konuştu.

Feyzioğlu açıklamasının ardından panele katılacağı salona girdi ve vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Salonda arka sıralara oturan ve selfie çektiren Feyzioğlu, konuşma zamanına kadar arka sıralarda oturdu. Daha sonrasında da Feyzioğlu, panelde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşması

Panelden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Nermin UÇTU - Kamera: Ersan ERDOĞAN / (Manisa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Abdullah Gül,Kayseri'de

11'inci CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, dün akşam saatlerinde uçakla Kayseri'ye geldi. Gül, Pazar günü açılışı yapılacak kendi adını taşıyan müzede bugün saat 14.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

İstanbul'dan eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte özel uçakla Kayseri'ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, Erkilet hava limanında Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik ve protokol mensupları ile yakınları karşıladı. Hava limanı VİP salonunda bir süre dinlenen bir önceki dönem Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Alpaslan mahallesindeki baba ocağına geçti. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün saat 14.00'de açılışı 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve konuk devlet adamları tarafından yapılacak müzede Kayserili medya mensuplarıyla bir araya gelerek, bilgilendirmede bulunacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-11. Cumhurbaşkanı Gül'ün uçaktan inişi

-Gül'ün protokol ile tokalaşması

-Havaalanından çıkışı

-Genel detaylar

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ, DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

Üst geçidi kullanmamak hayatına mal oldu

ADANA'da 150 metre mesafedeki üst geçidi kullanmayıp, trafiğin yoğun olduğu caddeden yolun karşısına geçmek isteyen 42 yaşındaki Bilal Bulut, hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Kaza, dün akşam saat 20.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı Merkez Otogar yakınında meydana geldi. İddiaya göre, 150 metre ilerideki üst geçidi kullanmayan Bilal Bulut, trafiğin yoğun olduğu cadden koşarak karşıya geçmek istedi. Bu sırada 22 yaşındaki Cihan Y.'nin kontrolündeki 01 DST 88 plakalı otomobil, duramayarak Bulut'a hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce uzağa savrulan Bulut, olay yerine çağrılan ambulans ile yakındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Çok kan kaybeden Bulut, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamazken, hafif ticari aracın şoförü ise Şakirpaşa Polis Merkezi'ne götürüldü.

Polis, kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

Bilal Bulut'a çarpan hafif ticari araçtan görüntü

Aracın hasar gören kaputu ve ön camından görüntü

Üst geçitten görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Suriye'de ölenler için gıyabı cenaze namazı kılındı

SURİYE'nin Halep kentinde rejim güçlerinin yaptığı saldırılarda hayatını kaybedeler için Gaziantep'te gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hür Dava Partisi İl Başkanlığı tarafından organize edilen gıyabi namaz Hüseyin Paşa Cami'sinde kılındı. Kılınan namazın ardından başta Suriye olmak üzere İslam coğrafyasındaki tüm savaşların sona ermesi için dua edildi.

Hüda-Par Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Halep'te 300 bin insanın sıkıştığı bölgede yaşadığı dramın sona ermesi için adım atılması gerektiğini belirterek, "İslam devleti liderleri biran önce akan mazlum kanını durdurmak için adım atmalı. Birleşmiş Milletler taraflara sadece ateşkes çağrısı yapıyor, başka hiç bir adım atmıyor. Bu nedenle sorunun BM ile çözülemeyeceği açık bir şekilde ortadadır" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cenaze namazından görüntüler

Mehmet Nakşi Erat'ın konuşmasından görüntüler

Haber: Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Lüks villaya yapılan baskında 'Sihirli mantar' bulundu

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, polisin lüks bir villaya yaptığı uyuşturucu baskınında, Türkiye'de ender olarak görülen, yiyen kişilerde halüsinasyonlar gördüren zehirli mantar türü olan ve 'Sihirli Mantar' olarak adlandırılan Magic Mashroom ele geçirdi. Operasyon kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İskele Mahallesi'nde bir villada uyuşturucu imalatı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan takip sonucunda lüks villaya baskın düzenlendi. Villada yapılan aramada, özel ışık, ısı ve havalandırma sistemleri (vantilatörü, baca sistemi, ayarlı klima, ağ düzeneği), ısı ayarlamakta kullanılan termometre, tohumlar, hormon ilaçları ile alüminyum kaplı fermuarlı özel bez elbise dolapları içerisinde oluşturulmuş iki serada 29 kök hint keneviri bitkisi, bir adet hassas terazi, bir adet esrar öğütme aparatı, 19 gram kubar esrar maddesi, bir adet esrarlı sigara ve 3 gram toz esrar ele geçirildi.

Ayrıca operasyonda Türkiye'de çok ender olarak görülen ve yiyen kişilerde halüsinasyonlar gördüren, zehirli mantar türü olan ve Sihirli Mantar olarak bilinen Magic Mashroom bulundu. Kuru halde 25 adet ve buzlukta yaş halde 8 adet Magic Mashroom Mantarı'na incelenmek üzere el konuldu. Olayla ilgili olarak, Datça'da telefon bayiliği yaptığı öğrenilen ve lüks villayı kiraladığı tespit edilen M.Ş.Ü. (31) ile M.A. (42) polis tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Ş.Ü. tutuklanırken, M.A. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

Baskın yapılan villadan görüntü

Villada ele geçirilen maddelerden görüntü

Gözaltına alınan şüphelilerin adliyeye götürülmesinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Bergamalılar Uluslararası Uzay İstasyonu'nun geçişini seyretti

DÜNYA yörüngesine yerleştirilen, içerisinde taşıdığı 6 mürettebat ve 450 ton ağırlığı ile yaklaşık 430 kilometre uzaklıkla dünyaya en yakın yörüngeden geçen Uluslararası Uzay İstasyonu, İzmir'in Bergama İlçesi'nde meraklıları tarafından izlendi.

Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) dün saat 17.30 civarında Bergamalılar tarafından çıplak gözle izlenildi. Dünyaya en yakın bu saatlerde görülebileceği önceden bildirilen Uluslararası Uzay İstasyonu'nun saatte ortalama 28.000 kilometre gibi bir hızla geçtiği öğrenildi. Uzay istasyonu ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, Rusya Federal Uzay Ajansı, Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansı tarafından oluşturulmuş ortak bir proje olarak yıllardır dünya yörüngesinde seyir ediyor. Uluslararası Uzay İstasyonu, deneyler için uzay ortamı ve düşük yerçekimi ortamı sağlayan bir laboratuvar merkezi olarak biliniyor. İçindeki mürettebata biyoloji, fizyoloji, fizik, kimya, astronomi, meteoroloji ve daha birçok dalda deneyler yapmasına olanak veriyor. UUİ, dünya üzerinde günde 15.5 tur atıyor ve her seferinde ülkemizden de geçiş yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

İzleyenlerden görüntü

Uzay istasyonundan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Oben ULU / BERGAMA (İzmir)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Foseptiğe düşen yavru köpeği itfaiye kurtardı

BURSA'nın İnegöl İlçesinde üstü açık bırakılan foseptiğe düşen yavru köpeği itfaiye ekibi kurtardı.

İnegöl'ün Fatih Mahallesinin yeni yerleşim bölgesindeki evine gitmekte olan bir kişi, inşaat alanının yanından gelen yavru köpek sesini duyunca otomobilden inip, sesin geldiği yöne doğru yönelince, üstü açık bırakılan foseptiğe düşen yavru köpeği gördü. Yaklaşık 5 metre yüksekliğinde içi su dolu olan çukurdaki köpeği kendi imkanları ile çıkaramayacağını anlayan bu kişi itfaiye ekiplerine haber verdi. Belirtilen yere gelen itfaiye ekibi, ip ve demir çubuk yardımı ile yavru köpeği çukurdan çıkardı.

Yavru köpek, itfaiye görevlileri daha sonra vucudunu temiz su il yıkayan itafiye ekipleri tarafından salındı.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Yavru köpeğin kurtarılması ve doğaya salınması

Haber: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Faruk Çelik Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

title