Haberler

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

18.00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Meridyen Open'17 Uluslararası Münazara Turnuvası Ödül Töreni / Haliç Kongre Merkezi

/////////////

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1 - (Geniş Haber ) CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SURİYE VE IRAK TOPRAKLARINDA YAŞANAN VAHŞET YÜREĞİMİZİ PARÇALIYOR, YAKIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Bölgede oynanan oyunun bizim birliğimizi, beraberliğimizi, geleceğimizi hedef aldığını da çok iyi biliyoruz"

"Bundan sonra da bölünmemize zemin hazırlama gayreti içerisine girenlere fırsat vermeyeceğiz"

"Dün bize hasta adam diyenlerin bugün kendilerinin ekonomik, sosyal, siyasal hastalıkların pençesinde kıvrandıklarını biliyoruz. Bu kritik dönemi, çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Her kriz, yeni bir fırsattır. Bize kurulan tuzakları tersine çevirip yeni bir yükselişin basamakları haline getirebiliriz"

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER - Hakime TORUN / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen 'Mukaddes Emanetler Işığında Sergi ve Konferansı'na katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemizde yaşanan acılar, Müslümanlar olarak mukaddes emanetlerde sembolleştirdiğimiz, değerlerimize yeterince sahip çıkamadığımızın en büyük ispatıdır. Asırlar boyunca İslam'ın ve Müslümanların en nadide eserlerine ev sahipliği yapmış Suriye ve Irak topraklarında yaşanan vahşet yüreğimizi parçalıyor, yakıyor. Bazen şunu söylüyorum, ah Suriye keşke seni tanımasaydım. Tanıdıktan sonra tabi bu çok daha ağırımıza gidiyor. Bütün o eserlerin yer ile yeksan olması bizi gerçekten yakıyor, yıkıyor" dedi.

"DİĞER DİNLERE MENSUP İNSANLARIN DA EMANETLERİNİN BİR YERDE BEKÇİLİĞİNİ YAPIYORUZ"

"Diğer dinlere mensup insanların da emanetlerinin bir yerde bekçiliğini yapıyoruz" diyen Erdoğan, "Mukaddes emanetlere olan saygımız, bunların korunması, muhafazası konusunda çok önemli sanat eserlerinin ortaya konuşmasına vesile olmuştur. Bu emanetlere kıyamete kadar, canımız pahasına sahip çıkmakta, onlara hürmeten yapılan eserleri devam ettirmekte kararlıyız" ifadesini kullandı.

"MEKKE VE MEDİNE'DE BULUNAN GARİPLER İÇİN FON OLUŞTURULABİLİR"

Erdoğan, "Milletimizin tamamının katkılarıyla oluşturulacak bir fon aracılığıyla mübarek üç aylar boyunca Mekke ve Medine'de bulunan dünyanın her köşesinden gelmiş gariplere yardım ulaştıracak bir mekanizmayı kurabiliriz. Bunun gayreti içinde olmamız gerekir diye düşünüyorum" dedi.

SURİYE KEŞKE SENİ TANIMASAYDIM

Erdoğan, "Bölgemizde yaşanan acılar, Müslümanlar olarak mukaddes emanetlerde sembolleştirdiğimiz, değerlerimize yeterince sahip çıkamadığımızın en büyük ispatıdır. Asırlar boyunca İslam'ın ve Müslümanların en nadide eserlerine ev sahipliği yapmış Suriye ve Irak topraklarında yaşanan vahşet, yüreğimizi parçalıyor, yakıyor. Bazen şunu söylüyorum, ah Suriye keşke seni tanımasaydım. Tanıdıktan sonra tabii bu çok daha ağırımıza gidiyor. Bütün o eserlerin yer ile yeksan olması bizi gerçekten yakıyor, yıkıyor. Bölgeden hemen her gün mahzun insanların ya terör örgütleri ya da güya onlara karşı operasyon yürüten güçler tarafından katline dair acı haberler geliyor" diye konuştu.

"BÖLGEDE OYNANAN OYUNUN BİRLİĞİMİZİ, GELECEĞİMİZİ HEDEF ALDIĞINI BİLİYORUZ"

Ortadoğu'daki gelişmelere değinen Erdoğan, "Türkiye olarak bu acıların önüne geçebilmek için hem kendi sınırlarımız boyunca hem de uluslararası alanda elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Esasen bölgede oynanan oyunun bizim birliğimizi, beraberliğimizi, geleceğimizi hedef aldığını da çok iyi biliyoruz. Ama ne yazık ki hala üzülerek söyleyeceğim, birliğimize, beraberliğimize, dirliğimize gayret sarf etmeyip 'Acaba nasıl kendi içimizde bölünebiliriz', bunun gayreti içerisinde olanları da gördükçe bu bizi ayrıca yaralıyor. Her zamankinden çok daha fazla birliğe, beraberliği, kardeşliğimizi güçlendirmeye ihtiyacımızın olduğu bir dönemden geçiyoruz, bunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Her zamankinden fazla birliğe, beraberliğe, kardeşliğimizi güçlendirmeye ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

"BÖLÜNMEMİZE ZEMİN HAZIRLAMA GAYRETİ İÇERİSİNE GİRENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Erdoğan, "Özellikle vurgulamak istiyorum; Bizim bu dayanışmamız, bu birliğimiz, bu beraberliğimiz tartışılmaz, bunun devam etmesi, güçlenerek devam etmesi olmazsa olmazımızdır. Bugüne kadar bu senaryonun neticeye ulaşmasına izin vermedik. İnşallah bundan sonra da bölünmemize zemin hazırlama gayreti içerisine girenlere bu fırsatı milletimizle beraber vermeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

"HALKLAR NEZDİNDE BİR SIKINTI YOK. SIKINTI BAŞKA YERDE SORUMLULUĞUMUZ ÇOK AĞIR"

Türkiye'nin istiklal ve istikbalinin İslam coğrafyası için de önem teşkil ettiğini belirten Erdoğan, "Türkiye'nin istiklali ve istikbali için yürüttüğü mücadelenin başarısı, tıpkı bin yıldır olduğu gibi tüm İslam coğrafyasının istiklali ve istikbaline önderlik edecektir. Türkiye'nin duruşu, dünyanın her yerindeki mazlumlar ve mağdurlar için de bir umut kaynağı olacaktır. Zaten halklar nezdinde bir sıkıntı yok. Sıkıntı başka yerde. Bu bakımdan sorumluluğumuz çok ağır. Kendimizle birlikte bölgemizde ve dünyada üstlendiğimiz misyonun hakkını vermek millet ve devlet olarak boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

"BİZE KURULAN TUZAKLARI TERSİNE ÇEVİRİP YÜKSELİŞİN BASAMAKLARI HALİNE GETİREBİLİRİZ"

Erdoğan, "Dün bize hasta adam diyenlerin bugün kendilerinin ekonomik, sosyal, siyasal hastalıkların pençesinde kıvrandıklarını biliyoruz. Bu kritik dönemi, çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Her kriz, yeni bir fırsattır. Bize kurulan tuzakları tersine çevirip yeni bir yükselişin basamakları haline getirebiliriz. Bu şansımız, insan gücümüz var. Birliğimize, beraberliğimize bunun için çok sıkı sahip çıkmamız şart. Yeni dönemde, siyaset, ekonomi ve güvenlik boyutundaki başarılarımızı medeniyetimizin ihyası için olmazsa olmaz olarak gördüğümüz eğitim, kültür, sanat, mimari ile  tahkim etmeliyiz. Hocalarımıza bu noktada çok iş düşüyor. Bunu başaramazsak şeklen, ruhun arzu ettiğimiz özgünlüğe, özgürlüğe kavuşamayız. Tüm unsurlarıyla medeniyetimize sahip çıkacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Erdoğan'nın konuşması

-Detaylar

06.05.2017 - 20.30 Haber Kodu : 170506211

06.05.2017 - 20.31 Haber Kodu : 170506212

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

2- İSTANBUL'DA DOLU YAĞIŞI

Sürücüler dolu nedeniyle köprü altlarına sığındı.

Haber-Kamera: Gülseli KENARLI - Mehmet AKTARAN - Ali AKSOYER-Uğur AYAZSIN / İstanbul DHA

İstanbul'da aralıklarla süren yağmurun ardından bazı bölgelerde dolu yağışı başladı. Dolu yağışı aralıklarla sürdü. Etkili olan yağışlar nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Bazı sürücülerin yağış sırasında araçlarıyla köprü altlarına sığındığı görüldü.

CADDE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Sancaktepe'de ise dolu yağışı nedeniyle Safa Mahallesi, Sancaktar Caddesi'nin bir bölümü adeta kara büründü. Yaklaşık 3-4 cm yüksekliğinde dolu birikintisini vatandaşlar küreklerle temizlemeye çalıştı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ortaköy ve 15 Temmuz Köprüsü'nden dolu yağışı

-Köprü altlarına yanaşan araçlar

-Dolu birikintisi oluşan cadde

-Kürekle temizleyen vatandaşlarr

-Genel ve detaylar

06.05.2017 - 17.57 - Haber Kodu : 170506186

06.05.2017 - 18.01 - Haber Kodu : 170506189

07.05.2017 - 04.36  -Haber Kodu : 170507004

///////////////////////////////////////////////

3- DENİZ GEZMİŞ, HÜSEYİN İNAN VE YUSUF ASLAN KADIKÖY'DE ANILDI

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN / İstanbul DHA

Kadıköy'de Mücadele Birliği Platformu'nun çağrısıyla toplanan bir grup, idam edilişlerinin 45. yıl dönümünde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma programı düzenledi. Grup anmanın ardından Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürüdü.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı anmak için Kadıköy Altıyol'da toplanan kalabalık, burada pankart açıp slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan Fatma Yıldırım, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın düşüncelerini her yerde açıkça ortaya koyan devrimci liderler olduğunu belirterek, "Onlar kendilerine düşeni yaptı, biz de kendimize düşeni yerine getirmeliyiz. Bize düşen onların yaktığı isyan ateşini devrime taşımaktır" dedi.

Açıklamanın ardından Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmeden önce ailelerine yazdıkları son mektupları okundu. Daha sonra kalabalık sloganlar atarak Bahariye Caddesi üzerinde bulunan Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na

yürüdü. Grup yürüyüşün ardından olaysız bir şeklide dağıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Toplanan grubun görüntüsü

-Açılan pankart ve dövizler

-Slogan atılması

-Basın açıklaması

-Yürüyüşten görüntü

-Genel ve detay görüntüler

06.05.2017 - 20.33 Haber Kodu : 170506213

////////////////////////////////////////////////////////

4  - HOSTESLER HAVADA, 'LORKE LORKE' TÜRKÜSÜ İLE HALAY ÇEKTİ

Haber: Hakime TORUN - Kamera: İstanbul DHA

Muş'un Varto ilçesinden bir etkinlikte sahne almak için İstanbul'a gelen '11 Köyün Koro ve Orkestrası' üyesi çocuklar uçakta hosteslerle birlikte şarkı söyleyip halay çekti.

Muş'un Varto ilçesine bağlı Hamurpet Ortaokulu'na 3 yıl önce atanan İzmirli Müzik Öğretmeni Aslı Tanrıkulu'nun öğrencileriyle birlikte kurduğu '11 Köyün Koro ve Orkestrası', Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla İstanbul'a geldi.

Maltepe Belediyesi ve Sansev tarafından organize edilen, İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'nde sahne almak üzere İstanbul'a gelen orkestra grubunun üyelerinin uçakta verdiği müzik ziyafeti renkli görüntülere sahne oldu. Şarkılar eşliğinde eğlenen öğrencilere, uçakta görevli hostesler de 'Lorke Lorke' türküsüne eşlik ederek halay çekti. Yaşanan renkli anlar cep telefonu kameralarına böyle yansıdı.

ÇOCUKLAR FESTİVALDE SAHNE ALDI

Neşeli yolculuğun ardından çocuklar, İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'nde sahne aldı. Türkçe, Kürtçe ve İngilizce eserler seslendiren Vartolu çocuklar, izleyenleri adeta büyüledi.

"VARTOLU ÇOCUKLAR ÖRNEK OLUŞTURDU"

Büyük alkış toplayan koroya teşekkür için sahneye çıkan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Bugün bu salonda, ülkemizin sayısız müzik öğretmenlerinden birinin kurduğu ve ülkemizin farklı seslerini buluşturan bu koro, Anadolu'nun renkliliğini de ortaya koydu. İşte biraz önce sahne alan Vartolu çocuklarımız, bu örneklerden sadece biri. Demek ki o coğrafyaya el uzatınca Anadolu'nun her köşesinden pek çok cevherler yetişebiliyor. Sizleri ve Aslı öğretmenimizi burada ağırlamaktan onur duyuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız, teşekkür ederiz" dedi.

İMKANSIZLIKLARDAN BUGÜNLERE…

Daha sonra çocuklara, festivale katılım belgeleri takdim edildi. Takdim sonrası duygulandığı gözlenen müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu, "Orkestramız 3 yıllık bir çalışmanın ürünü. Bu koroyu kurma fikri kafamızda oluştuğunda hiçbir enstrümanımız yoktu. Çocuklarımız, kendi kendilerine çeşitli müzik materyalleri oluşturarak çalışmaya başladılar. Evden annelerinin yemek kaplarını, kaşıklarını ve bidonlarını getirdiler. Hatta bidonların arkasını keserek, hayvan derileri gerdiler ve evdeki eleklere deri gererek davul ve bendir yaptılar. Daha sonra Varto Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz onlardaki bu ışığı görünce, bizlere, büyük bir piyano ve değişik müzik aletleri hediye etti. Bizler de çalışmalarımızı hız vererek bugünlere geldik" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Konserden detaylra

-Röpler

-Hosteslerin şarkı eşliğinde öğrencilerle halay çekmesi

-Vartolu öğrencilerin konserinden görüntü

-Detaylar

06.05.2017 - 17.49 - Haber Kodu : 170506184

06.05.2017 - 18.47 - Haber Kodu : 170506201

///////////////////////////////////////////////

5 - İSTANBUL'DA YAĞMUR VE TRAFİK YOĞUNLUĞU

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Mustafa ÖZDABAK / İstanbul DHA

İstanbul'da dün akşam etkisini arttıran yağmur nedeniye TEM'de ve D-100 Karayolu'nda trafikte yoğunluk yaşandı.

İstanbul dün güne yağmurla başladı. Yağmur gün boyu aralıklarla şehrin genelinde etkisini sürdürdü. Yağış nedeniyle TEM ve D-100 Karayolu'nda trafik yoğunluk yaşandı. TEM'deki trafik Ankara istikametinde Gaziosmanpaşa girişinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne; D-100 Karayolu'nda ise Haliç'ten 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kadar uzadı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Maslak'tan görüntü

-TEM Otoyolu'ndan görüntü

-Araçların yavaş yavaş ilerlemesi

-Yol kenarlarında oluşan su birikintileri

-Genel ve detaylar

06.05.2017 - 18.46 - Haber Kodu : 170506200

///////////////////////////////////////

6 - İSTANBUL MÜFTÜSÜ SABAH NAMAZINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU İSTANBUL DHA

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz,  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gençlere yönelik başlattığı "Camii gençlik buluşması" projesi kapsamında gençlerle bir araya geldi. Gençleri camiyle buluşturmak amacıyla yürütülen çalışma kapsamında İstanbul Müftüsü Yılmaz  Süleymaniye Camii'nde sabah namazında gençlerle buluştu. İstanbul Müftüsü Yılmaz,  sabah namazını cemaatle kıldı, gençlere de nasihatlerde bulundu.

RAMAZAN DA DEVAM ETTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Yılmaz, "Diyanet İşleri Başkanlığı, "Cami Gençlik Buluşması" adıyla yıllar önce bir çalışma başlattı. Bu proje şehirlerimizde hayat bulmaya devam ediyor. ve bizim ilçelerimizde uzun zamandan beri bu projeleri yürüten hocalarımız, müftülerimiz var. Biz de bugün Elhamdülillah İstanbul genelinde bütün ilçelerimizdeki müftülerimizin, imamlarımızın, hocalarımızın gençlerimiz Süleymaniye Camii'nde cem etmek süretiyle biraz daha geniş kapsamlı çalıştık. İnşallah bu Ramazan'da ve Eylül ayında devam ettirmeyi düşünüyoruz. Amacımız  gençlerimizin camii ile cemaatle, ibadetle, mabetle buluşmasıdır. Çünkü aidiyet şuurunun, mensubiyet duygusunun oluşumunda camiinin, mabetin çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır" dedi.

GENÇLERLE BERABER OLMAK BİZE AYRICA BİR GENÇLİK KATIYOR"

"Bu çağda, 15-20 yaş arasındaki gençlerimizin mabetlere gelmesi, burada kendisini bulması elbette bu mabede, bu millete, ülkeye mensubiyet açısından katkılar sağlıyor. Biz bunu önemsiyoruz" diyen Yılmaz,  "O bakımdan gençlerle beraber olmak bize ayrıca bir gençlik katıyor. Onların duygusu, coşkusu, heyecanı, saf ve temiz simaları elhamdülillah gönül dünyamıza güzellikler katıyor. Gördüğünüz gibi cemaatin içinde çok sayıda genç ama onlarla beraber orta yaşlı ve yaşlı insanlarda vardı. Ama hepsi aynı gençlik heyecanını yaşamışlar. Biz bunu çok önemsiyoruz, inşallah önümüzdeki süreçte tüm camiilerimizde sürdüreceğiz. Ramazan'da bir kere daha yapacağız. Ondan sonra Temmuz,Ağustos'da okullar tatil olduğu için gerçekleştiremeyebiliriz. Eylül ayından itibaren en az ayda bir kere imkan bulursak 15 günde bir büyük bir camimizde gençlerle bir araya gelmeyi planlıyoruz. Bunun hayırlara vesile olacağına inanıyoruz. Ezan, bayrak, millet ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz'da bir kere daha görmüş olduk. Gençlerimizin bu manada heyecanını harekete geçirmek istiyoruz" dedi. Daha sonra namaz çıkışında avluda kurulan mobil büfeden camiden çıkanlara çorba ikramı yapıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Namaz kılan cemaatten görüntü

Kuran okunması

İstanbul müftüsünün vaaz vermesi

Müftü ile röp

Çorba ikram görüntüsü

Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Suriye Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title