Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN VALİ ŞAHİN'E "170 BİN" TEPKİSİBugün kendisine kargoyla bu abaküsü yolluyoruz.

1- CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN VALİ ŞAHİN'E "170 BİN" TEPKİSİ

Bugün kendisine kargoyla bu abaküsü yolluyoruz. Sayın vali saymayı unutmuş, yeniden sayacak"

Yaşar KAÇMAZ, İstanbulDHA

CHP Milletvekili Özgür Özel, Adalet Mitingi'ne katılım rakamını 175 bin olarak açıklayan İstanbul Valiliği'ne tepki göstererek İstanbul Valisi Vasip Şahin'e 'abaküs' göndereceklerini söyledi.

Partisinin il başkanları toplantısının düzenlendiği Maltepe'deki Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'inde açıklama yapan Özgür Özel, farklı basın organlarına göre Adalet mitingine katılımın 2 milyonun üzerinde olduğunu dile getirerek valiliğin talimatla açıklama yaptığını iddia etti. Özel "Birisi gecenin bir yarısında İstanbul Valisi'ni uyandırdı. Dedi ki, 'Acil açıklama yapın bu mitingi küçük gösterin'... Bir dizüstü bilgisayardan, tablet bilgisayardan yazıldığı altında kendiliğinden ifade edilen Türkçesi bozuk bir açıklama... Diyor ki, 'Orada 170 bin kişi vardı. Sayın Vali! Sen Ahmet Davutoğlu'nun 2 milyon kişi deyip bunun yarısı kadar olan bir miting 2 milyon diye açıklama yapılırken o hesaba göre burda 3-4 milyon kişi varken insan nasıl 170 bin der? Hiç utanmasa bin yedi yüz  kişilerdi diyecek. Genel Başkan MYK'sıyla beraber 17 kişi oradaydı diyecek. Şimdi bundan sonra anlaşılıyor ki sayın vali ilkokul öğretmenini de utandıracak. Kendisine bugünleri hatırlatınca kendisi de utanacak, belki çocukları ve torunları da utanacak. Ondan, ilkokul öğretmenini utandırmaması için onu unuttuğu bir hesapla tanıştırıyoruz. Bugün kendisine kargoyla bu abaküsü yolluyoruz. Sayın vali saymayı unutmuş, yeniden sayacak" dedi. Özel daha sonra  elinde tuttuğu abaküste sayı saydı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Özgür Özel'in açıklaması

-Özel'in abaküsle sayı sayması

-Abaküsün görüntüsü

DHAFEED

===================

2- CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİNGÖL : 2 MİLYONDAN FAZLA İNSANI BARINDIRABİLECEK O MİTİNG ALANI DOLUP TAŞMIŞTI

Haber-Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İSTANBUL DHA

Adalet mitingi sonrası İstanbul'da kalarak bu sabah Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğreden sonra ise partisinin il başkanlarını topladı.  Maltepe'de bulunan Prof. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Adalet Yürüyüşü ve mitingi sonrası değerlendirmelerin yapıldığı toplantının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl açıklama  yaptı. Muhteşem bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdiklerini ifade eden Tekin Bingöl, "Bugün de hiçbir yorgunluk alameti göstermeyen, sanki 25 gün, o zor koşullarda hiç yürümemiş bir genel başkanın dinamikliğiyle il başkanları toplantımızı gerçekleştirdik.İl başkanlarımızla birlikte bu süreci değerlendirdik. Yürüyüş ve mitingle ilgili arkadaşlarımızın gözlemleri düşünceleri konuşuldu. Yine il başkanlarımız bundan sonraki süreçle ilgili de bir takım önerilerde bulundular" diye konuştu.

"BİRİLERİ KÜÇÜK GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR"

Adalet mitingine katılımla ilgili süren tartışmalara da değinen Bingöl, "Bir buçuk saatlik sürec içerisinde, 2 milyondan fazla insanı barındırabilecek o miting alanı dolup taşmıştı. Yanlarda, sokak aralarında 100 binler vardı. Siz bakmayın birileri bunu çarpıtıp küçük göstermeye çalışıyor. Bizim mitingimizle diğer mitingleri ayıran çok temel özelliklerden bir tanesi, büyük bir coşkuyla vatandaşlarımızın kendi iradeleriyle o mitinge gelmeleri. Biz geçmişte AKP'nin yaptığı mitinglerde ne tür dayatmaların olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu mitingde asla böyle birşey yoktu. Milyonlar adete Maltepe Meydanı'na aktı. Büyük bir tariy yazılmıştır. Bu tarihi yazan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

15 TEMMUZ DA KONUŞULDU

Toplantıda 15 Temmuz anmasıyla ilgili yapılacakların da konuşulduğunu belirten Tekin Bingöl, "15 Temmuz'la ilgili de Sayın Genel Başkanımız örgütlerimize gerekli açıklamaları ve talimatları yapmıştır. Kısa süre sonra zaten genelgelerle örgütlerimiz, partililerimiz bu konuda bilgilendirilecek ve buna göre adım atacaklar" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Tekin Bingöl'ün açıklaması

-Kılıçdaroğlu'nun kültür merkezinden ayrılması

10.07.2017 - 17.14 Haber Kodu : 170710146_

========================

3- KILIÇDAROĞLU'NDAN MOĞULTAY'IN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ (2)

Haber-Kamera: Yaşar KAÇMAZ - Uğur AYAZSIN - İSTANBUL DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde vefat eden Eski Adalet ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Moğultay 'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Moğultay'ın ailesinin Kadıköy'deki evinde yaklaşık yarım saat kalan Kılıçdaroğlu, açıklama yapmadan ayrıldı

Görüntü Dökümü:

-------------

-Kılıçdaroğlu'nun Moğultay'ın ailesine ziyareti

-Kılıçdaroğlu'nun ayrılması

10.07.2017 - 17.12 Haber Kodu : 170710144_

============================

4- İŞTE 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ABİDESİNİN DETAYLARI

Abidenin son halinin görüntüleriyle

Haber: Enver ALAS - İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanlığı'ndan Cumartesi günü açılacak 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin videolu tanıtımı yapıldı.

"250 ŞEHİDİ TEMSİLEN 250 SELVİ, 250 GÜL DİKİLDİ"

15 Temmuz Şehitler Abidesi hakkında şu bilgiler verildi:

" 15 Temmuz 2016 tarihinde milletine düşman vatan haini bir grubun darbe teşebbüsü; milletin fıtratında gizli, haksızlık ve hukuksuzluğa karşı mücadele azmi ve şanlı direnişiyle karşılaşmış, asker, polis ve sivil vatandaş olarak 250 insanımız şehid olmuştur. Abide, bu şanlı direnişin hatırasını yaşatmak için, hadiselerin en yoğun ve dehşetli olarak yaşandığı bölgelerden biri olan; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası çıkışında; aslında geleneğimizde olan ve asırlardan beri olgunlaşmış kümbet-türbe anlayışıyla bir "şehitlik makamı" olarak inşa edilmiştir. Şehitlik makamının bulunduğu mevkie, Nakkaştepe tarafından yol açılarak, yaklaşık 11 dönümlük arazi; tamamen Şehitlik Parkı olarak tanzim edilmiş, Boğaziçi'ne mahsus ağaçlarla ağaçlandırılmış peyzajında 250 şehidi temsilen 250 selvi, 250 gül dikilmiştir"

"BİRLİK, BERABERLİK VE KENETLENMEYE ATIFTIR"

" Kubbe, bütünlüğüyle kainatı ve sonsuzluğu sembolize etmekte, şehitlerin aslında 'ölüler' olmayıp, sonsuz bir hayatla beraber, ilahi nimetlere mazhar olduklarını ifade etmektedir. Çubuk elemanlardan oluşan, şeffaf geodezik kubbeyi teşkil eden kollar, milletin böylesine bir teşebbüs karşısında ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve kenetlenmeye atıftır. Bu tevhid ve kenetlenme sayesindedir ki, milletimizin ve devletimizin bekasını temin edecek çok güçlü ve sarsılmaz, kilitlenmiş bir çatı oluşmuştur"

"GECE GÜNDÜZ HER AN HAFİF BİR SESLE OKUNACAK SALA"

"Abide beş kollu yıldıza atıfla, türk üçgenlerinden oluşan, beşgen bir plana oturan ve yine beşgenden üretilen geodezik bir kubbeden ibarettir. Kubbede çelik konstrüksiyon üzerine, 5 cm. kalınlığında küfeki taşı kaplama yapılmıştır. Kubbenin kapladığı alan yaklaşık 130 m². olup, beşgene oturan kubbenin 5 köşesinde, 5 adet kemer bulunmaktadır. Kemerlerden 2 adedi giriş çıkış için birer kapı mahiyetinde olup, diğer 3 kemer, içlerinde 250 şehidin isimlerinin yazılı olduğu kitabe nişleri olarak kullanılmıştır. Dış mekandaki bir kemer nişine de; bu elim hadise ve kahramanca direnen aziz şehitlerin hatırasına inşa edilen Abide'nin tarih manzumesi hak edilmiştir. Beşgen esaslı geodezik kubbe kavsi, kademelenerek toprak altına dalmakta, "kökü mazide ati" fikrini sembolize ederek mekanlaşmaktadır. Kubbenin çevrelediği kademeli mekanın tam merkezinde, İslam Sanatlarının en mümtaz unsurlarından biri olan mukarnas, yıldız şeklinde, suyun devrettiği, canlı olan herşeyin sudan yaratıldığına işaret eden bir havuz olarak kullanılmıştır. Bu merkez; zamanın ve bütün hadisatın, tek bir yere ve bir merkeze aktığının 'Biz Allah'a aidiz ve nihayet O'na döneceğiz (Bakara-156)' hakikatinin ifadesidir. Ziyaretçiler bu merkezin etrafındaki kademelerde oturup gece gündüz her an hafif bir sesle okunacak, büyük bestekar Itri veya Hatip Zakiri Hasan Efendi'ye ait olduğu tahmin edilen, dilkeşhaveran makamındaki salayı dinleyip, şehid isimlerini okuyabilecek, dileyenler Kur'an okuyup dua edebileceklerdir. Ayrıca, 250 selvinin önüne konulan, şehit isimlerinin yazıldığı künyelerin üzerindeki barkodlardan, şehitlerle alakalı detaylı bilgilere ulaşılabilecektir"

Görüntü Dökümü:

--------

-Abidenin son hali ve çevresi havadan görüntülerle

10.07.2017 - 17.40 Haber Kodu : 170710149

====================================

5-  KURBAN BAYRAMI'NDA İSTANBUL'DA ULAŞIM YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

Haber:  Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,

İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Kurban Bayramı boyunca toplu ulaşım araçlarının yüzde 50 indirimli hizmet vermesine karar verdi. Öte yandan okulların açılacağı 18 Eylül Pazartesi günü 06.00-14.00 saatleri arasında da ulaşım araçları ücretsiz olarak hizmet verecek.

BAYRAMDA ULAŞIM YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

Bayramda vatandaşların aile, akraba ziyaretlerini daha kolay yapabilmesi ve bayramda özel araç kullanımının azaltılmasının amaçlandığı uygulama ile; 1 - 4 Eylül arasında Kurban Bayramı boyunca İETT ve Özel Halk Otobüsleri, Otobüs AŞ, Metrobüs, Şehir Hatları Vapurları, Toplu Taşıma Entegre Özel Deniz Motorları, Metro, Tramvay, Hafif Metro ve Füniküler yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

OKULUN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM

Ayrıca ilk, orta ve liselerin açılacağı 18 Eylül Pazartesi günü de 06.00-14.00 saatleri arasında İstanbul'daki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olarak hizmet verecek. 18 Eylül'de İstanbul'da 5 bin 771 okulda, 2 milyon 689 bin 988 öğrenci ile 142 bin 524 öğretmenin ders başı yapacak. Alınan kararla okulun ilk günü vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe ek yük getirmemesi amaçlanıyor.

==========================

6- ERGENEKON DAVASI'NIN ESKİ HAKİM VE SAVCILARINA "İŞKENCE" SUÇUNDAN DA SUÇ DUYURUSU

Haber: Serpil KIRKESER / İstanbul DHA

Ergenekon Davası'na bakan hakim ve savcıların yargılama aşamasında ihmal ve kusurlarına ilişkin hazırlanan iddianamede ilginç bir detayda ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon Davası'na bakan eski hakim ve savcılar hakkında da "işkence" suçundan Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) suç duyurusunda bulundu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELİRTİLDİ

Söz konusu suç duyurusunda Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk,  Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın,  İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Uçkun Geray, ÇYDD Başkanı ve bilim insanı Prof.Dr. Türkan Saylan, Araştırmacı Erhan Gökse, Kuddusi Okkır, Yarbay Ali Tatar,  Yüzbaşı Olgun Ural, Kaşif Kozinoğlu ve  Albay Tanju Ünal'ın yargılandıkları ya da gözaltına alınmak istendikleri sırada farklı sebeplerle hayatını kaybettikleri hatırlatıldı.

"BİR KISMININ İNTİHAR ETTİĞİ…."

Suç duyurusunda, "Devlet içerisine sızmış FETÖ Terör Örgütüne mensup şüphelilerin hiyerarşik bir şekilde oluşturdukları; kurgu, iftira, yalan, aşağılayıcı, toplum nezdinde itibar kaybedici, mesnetsiz deliller ile maktullerin itibar, şeref ve haysiyetlerini toplum nezdinde yok ederek iradelerini fesada uğrattıkları, maktuller için hayatı yaşanılmak ve çekilmez bir hale soktukları,  iradesi ortadan kalkan maktullerin maruz kaldıkları maddi-manevi işkence sonrası bir kısmının intihar ettiği, bir kısmının ise farklı gerekçelerle haksız eylemlerin sonucu vefat ettikleri anlaşılmıştır" denildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULDU

İddianameyi hazırlayan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner, şüpheliler Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, Ercan Fırat, Fatih Mehmet Uslu, Nihat Topal ve savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ile Mehmet Murat Dalkuş hakkında HSK'ya "İşkence" suçundan suç duyurusunda bulundu. Türk Ceza Kanunu'nda yer alan "işkence" suçundan 8 şüpheli hakkında soruşturma yapılması istenen suç duyurusunda, şüphelilerin "Anayasayı İhlal" ve "Hükümete karşı Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmak kastı" ile hareket ettiklerinin anlaşıldığından iddiaya konu suçtan soruşturma  yapılması talep edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Tekin Bingöl Özgür Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title