Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1 - TAKSİM'DEKİ KADINA ŞİDDET EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ

Murat DELİKLİTAŞ-Özgür EREN-Çağatay KENARLI-Yüksel KOÇ / İSTANBUL DHA

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele gününde, Beyoğlu Tünel'den Galatasaray Meydanı'na yürümek isteyen kadınlara polis izin vermedi. Yürümek isteyen kadınları kalkanlarla ittiren polis, yere biber gazı da sıktı. Bir süre oturma eylemi yapan kadınlar daha sonra eylemi sona erdirdi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, yürüyüş yapmak isteyen yüzlerce kadın Beyoğlu Tünel Meydanı'nda dün saat 17.00'da bir araya geldi. Türkiye'nin dört bir yanında öldürülen kadınların aileleri ve şiddete uğrayan kadınların yer aldığı eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek verdi.

Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, izinsiz olduğu gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi. Kadınların, yürümek için hareketlenmesi üzerine polis gruba kalkanlarla müdahale edip ittirmeye başladı. Grup üyelerinin direnmesi üzerine polis bu kez de gaz tabancasıyla yere biber gazı sıktı.

Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından kadınlar yere oturarak eylemlerine devam etti. Bir süre slogan atan kadınlar saat 18.15'ten itibaren eylemi sona erdirdi.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Grubun toplanması

-Yürüyüşe geçmesi

-Polis müdahalesi

-Oturma eylemi

25.11.2018 - 17.33 Haber Kodu : 181125112

25.11.2018 - 17.53 Haber Kodu : 181125118

25.11.2018 - 17.58 Haber Kodu : 181125119

25.11.2018 - 18.00 Haber Kodu : 181125120

25.11.2018 - 19.24 Haber Kodu : 181125138

25.11.2018 - 19.26 Haber Kodu : 181125139

==============================

2-BAKIRKÖY'DE OTOMOBİL APARTMANIN BAHÇESİNE UÇTU

Haber-Kamera: Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL

Bakırköy'de seyir halinde ilerleyen otomobil sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybedince bir apartmanın bariyerlerinin üzerinden bahçe katına düştü. Kaza'dan yara almadan kurtulan sürücü tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Bakırköy Yeşilyurt Mahallesi'nde dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Gazi Erenos Caddesi'nden seyir halinde ilerleyen plakası öğrenilemeyen otomobil, Feneryolu Caddesi'ne girdiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybederek önce bir ağaca çarptı, ardından bir apartmanın bariyerlerinin üzerinden düşerek bahçe katında bulunan duvara çarptı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kaza'dan yara almadan kurtulan otomobil sürücüsü ambulansla yapılan ilk müdahalenin ardından tedbir amaçlı Bakıköy'de bulunan özel bir hastaneye götürüldü.

Burada yapılan müdahalenin ardından kazayı yara almadan atlatan sürücü, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------

Cep telefonu kamersından

-Yaralının sedyeye alınması

-Yaralının ambulansa konulması

-Kazanın hemen sonrası

-Kaza yapan otomobilden görüntü

-Çevredeki vatandaşlardan görüntü

-Apartmandan görüntü

-Genel ve Detaylar

25.11.2018 - 19.52 Haber Kodu : 181125143

=====================

3- GÜNGÖREN'DE 4 KATLI BİNA ALEV ALEV YANDI

Haber-Kamera: Cemil ÖZDEMİR / İSTANBUL

Güngören'de 4 katlı bir binanın birinci katında çıkan yangın alevlerin büyümesiyle üst katlara sıçradı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangında ölen ya da yaralanan olmazken binada hasar meydana geldi.

Yangın, Güngören Haznedar Mahallesi Kınalı Caddesi üzerinde 4 katlı bir binanın birinci katında henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı.  Alevlerin büyümesiyle yangın üst katlara sıçradı. Yangını gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin bir saatlik müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni itfaiye ekipleri tarafından araştırılıyor.

Yangında ölen ya da yaralanan olmazken binada hasar meydana geldi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

(cep telefonu kamerası)

-Yangından alevli görüntü

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesinden görüntü

-Sağlık ekipleri

-Çevredeki kalabalık

AKTÜEL

-Binadan görüntü

-Genel ve Detaylar

25.11.2018 - 21.41 Haber Kodu : 181125159

25.11.2018 - 21.42 Haber Kodu : 181125160

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title