Haberler

DESTİCİ: UKRAYNA'YA SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Güncelleme:

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırının NATO müdahalesiyle durdurulmasını beklediklerini belirterek, "Rusya'nın bu yayılmacı politikasını, Ukrayna'ya saldırmasını şiddetle kınıyoruz" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sivas İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Destici, Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırıya değinerek, "Büyük Birlik Partisi olarak başından itibaren Rusya'nın bu yayılmacı politikasını, Çarlık İmparatorluğu sevdasıyla çıktığı bu yolda Ukrayna'ya saldırmasını şiddetle kınıyoruz, şiddetle reddediyoruz ve bir an önce durdurmasını bekliyoruz. Eğer Rusya bunu durdurmazsa diğer dünya devletlerinin, NATO'nun, Birleşmiş Milletler'in bunu durdurmasını beklediğimizi ifade ediyorum. Putin geldiği günden beri işi bu noktaya getireceğinin adımlarını attı. Önce Gürcistan'ın Osetya bölgesini işgal ederek Gürcistan'dan ayırıp kendine uygun bir devletçik haline getirdi. Akabinde Kırım'a şimdiki Donbas bölgesinde olduğu gibi ayrılıkçılara hükümet kurdurdu, bağımsızlık ilan ettirdi ve Ukrayna'dan ayırıp kendine ilhak etti. 1944'e ya da onun öncesinde Küçük Kaynarca'ya, Kırım'ın işgaline gitmiyoruz. Çok yakın bir süreçte yaşadıklarımızı söylüyoruz. Öyle zalim, öyle despot ve öyle tiran bir yapı var ki; bugün yüzde yüzü Kırım Türkü olan Tataroğlan Kırım'da nüfusun çok azının Kırım Tatarı, Kırım Türkü olduğunu görüyoruz. Nereye gitti bu insanlar? Bu insanların çoğu öldürüldü, geriye kalanları da Sibirya başta olmak Rusya'nın değişik bölgelerine sürgün edildi. Bunların da hesabının bir gün sorulması lazım. Şimdi de Donbas'ta kendi yandaşı olan Rus etnik kökenli ayrılıkçı grupları önce destekledi, silahlandırdı ve Ukrayna hükümetine karşı isyan ettirdi. Şimdi de bunları bahane ederek Ukrayna'ya saldırdı" dedi.

'ORTA ASYA'DAKİ TÜRK DEVLETLERİ HEDEFTİR'

Putin'in, Ukrayna ordusuna Cumhurbaşkanı Zelenski'ye darbe çağrıda bulunmasına da değinen Destici, "Bu kabul edilebilecek bir şey değildir ve bir haydut, bir eşkıya mantığıdır. O zaman demek ki bu dünyada ne Birleşmiş Milletler'in, ne uluslararası kuruluşların, ne bugüne kadar yapılan anlaşmaların hiçbir kıymetiharbiyesi yok. Gücü olan gücüne güvenecek ve istediği ülkeyi işgal edip istediği yerde zulüm yapacak. Bugün Rusya, dün benzerlerini Amerika, bundan önce İngiltere ve Fransa yaptı. Artık bu düzenin değişmesi lazım. Birleşmiş Milletler yapısını yeniden düzenlenmesi hem diğer kuruluşların yapısının buna göre değiştirilmesi lazım. Eğer Rusya burada durdurulmazsa yarın dönecektir ve Doğu'da Türk devletlerinin, Türk topluluklarından kendine itaat etmeyen toprakları işgal edecektir. Orta Asya Türk devletleri, Kafkas Türk cumhuriyetleri ve tüm Türk toplulukları Putin'in bu işgalci, bu despot, bu tiran tavrı karşısında hedeftir. Bugün Rusya durdurulmazsa yeni dünya düzeninde farklı çatışma alanları da meydana getirebilir ve 3'üncü dünya savaşının çıkmasını da tetikleyebilir. Ukrayna, Norveç ve Finlandiya bağımsız bir devlet, istediği kuruluşa girer. Sen kimsin? Hangi devlet NATO'ya girecek ya da girmeyecek sen mi tayin edeceksin?" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title