Haberler

Dere kenarına yapılan trafo duvarı vatandaşların tepkisine neden oldu

Güncelleme:

Dere kenarına yapılan trafo duvarı vatandaşların tepkisine neden oldu

Yıllardır seller ve su baskınları ile gündeme gelen Rize'de dere kenarına yapılan trafo duvarı vatandaşların tepkisine neden oldu

RİZE - Rize'de mahallede oluşabilecek afete karşılık zaman zaman temizlenmesi gereken derenin kenarında iş makinesi için yol bırakılmadan elektrik dağıtım şirketi tarafından trafo merkezi yapılması mahalle halkının tepkisine neden oldu.

Merkeze bağlı Engindere mahallesinde derenin kenarına bulunan AKSA Elektrik Dağıtım Şirketi'ne ait trafo merkezi duvar ile çevrelendi. Ancak oluşabilecek bir sel veya su baskınlarının önüne geçebilmek için temizlenmesi gereken dereye paralel olarak yapılan duvar iş makinesinin bölgeye girişini engellediği için vatandaşlar tarafından tepkilere neden oldu. Olabilecek bir sağanak yağmur ile derenin taşabileceğinin altını çizen mahalle sakinlerinden Mustafa Mavi, belediyenin belli aralıklarla dere yatağını temizlediğini ancak yapılan duvar nedeniyle artık iş makinesinin bu işlemi gerçekleştiremeyeceğini hatırlattı.

Mustafa Mavi, yapılan duvarı yetkili kurumlara dilekçe vererek şikayet ettiklerini de hatırlatarak "Bu dere nedeniyle 2011'den önce her şiddetli yağışta burada sel felaketi oluyordu. Çabalarımızın ardından Rize Devlet Su İşleri tarafından 2011 yılında derenin ıslahı yapıldı. Ara sıra dere gelince toprak birikiyordu, Rize Belediyesi tarafından içi temizlenmişti. 5-6 ay önce elektrik dağıtım şirketi burada bir imalata başladı. İlk başlarda nizami şekilde yaptı ondan sonra DSİ'nin imalatına kadar yanaştı. Bizde bunun üzerine yetkili kurumlara uygunsuz bir iş yapılıyor diye dilekçe verdik. Daha sonra ekipler geldi ve 'Doğru burada uygunsuz bir iş yapılıyor." dediler. Daha sonra ne olduysa bu imalat yapılmaya devam etti" şeklinde konuştu.

"Bize meyve fidanı diktirmeyen devlet oraya ev diktiriyor"

Yapılan bu duvarı yapılmasına izin veren kişi kimse ona cezalandırılması gerektiğini söyleyen Mavi, "Bu derenin ıslahını yaptık şimdi elektirik dağıtım şirketinden koruyamıyoruz onu. Şimdi aşağıdan yukarıya doğru derenin kenarında yapılacak olan yolu duvarıyla kapattı. Bizde en son dedik ki sahipsiz mi kaldık. Gerekeni artık yapsın devlet. Yaşanılacak herhangi bir selde burada bulunan her şeyi su basacak. Rize Belediyesi'nin de çalışmalarını engelledi bu duvar. Ben çaylığımı veremem 'Belediyenin dozeri gelsin deredeki toprağı çıkartsın' diye. Burada bütün kurumların suçu var. Bunu kim çözecekse çözsün. Devletin parası boşuna gitti bu duvarla. Bu duvar yıkılacak 6 metre daha geri yapılacak. Buna sebep olan kimse cezalandırılması lazım" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rize Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title