Haberler

Depremin kahramanları AFAD ekipleri her daim göreve hazır

Güncelleme:

Son olarak İzmir'deki depremde kahramanlıklarıyla öne çıkan AFAD arama kurtarma ekipleri, sürdürdükleri eğitimlerle insanların yardımına koşmak için hazır bekliyor.

Depremde yıkılan binalarda enkaz altında kalanları kurtarmak için diğer arama kurtarma görevlileriyle büyük çaba gösteren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, bu süreçte de yorgunluğa aldırış etmeden yoğun mesai harcadı.

Arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir kısmı, yıkılması planlanan binalarda görev alan ekiplerden bir bölümü ise İzmir Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünde yürüttükleri eğitim çalışmalarıyla yeni görevlere hazırlanıyor.

Eğitimli köpeklerin de yer aldığı tatbikatlarda enkaz altında canlı arama gibi eğitimleri icra eden arama kurtarma ekipleri, tüm olasılıkları dikkate alarak zorlu görevler için çalışıyor.

"Kendimizi diri tutmaya ve hazır olmaya çalışıyoruz"

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, AA muhabirine, kurum olarak afet ve acil durumlarda üstlendikleri koordinatör görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

İzmir depreminde de diğer paydaşlarla örnek çalışmalara imza attıklarını anlatan Güllüoğlu, şunları söyledi:

"Gönül ister ki Türkiye'nin alt ve üst yapısı depremlere hazır olsun, biz müdahalede en az ihtiyaç duyulan olalım. Ama o taraftaki çalışmalar devam ederken biz de kendimizi diri tutmaya ve hazır olmaya çalışıyoruz. Çadır stoklarımızdan, ekiplerimizin eğitimine kadar... Şu anda da Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğündeyiz. Burası bizim arama kurtarma ekiplerimizin konuşlandığı, hem lojmanlarının hem de eğitim alanlarının, enkaz alanlarının ve köpeklerin olduğu, havuzumuzun olduğu eğitimlerimizi devam ettirdiğimiz bir yer. AFAD olarak paydaşlarımızla müdahalenin her aşamasına canlı ve diri bir şekilde hazırız. Allah bir daha afet göstermesin ama kurumlarımızın da hazırlığını hep el üstünde tutması gerekiyor."

İzmir AFAD Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Atila Altunbulak da çalışmalarını Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında yürüttüklerini aktardı.

İtfaiye teşkilatı, sivil toplum örgütlerinin içerisinden kurulmuş arama kurtarma ekipleri, kamu ve özel sektörden ekiplerin çözüm ortakları olduğuna dikkati çeken Altunbulak, "İzmir Arama Kurtarma Müdürlüğünün 126 personeli var. Bunun yanında destek çözüm ortaklarımızla beraber 828 kişiden oluşan bir grubuz. Uluslararası yardım çağrısına yönelik de bir oluşumumuz var. Olay türlerine göre de ayrılmış ekiplerimiz var. Destek çözüm ortaklarımız kendi iç eğitimlerini aksatmadan sürdürüyor." diye konuştu.

Altunbulak, yaptıkları eğitimlerle daha iyi olma çabasında olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

İzmir AFAD Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title