Haberler

Denizlispor Koleji'ne Piyango Gibi İmar Değişikliği

Güncelleme:

Denizlispor'un 2000 yılında Bahçelievler Mahallesi'nde satın aldığı Denizlispor Koleji'nin bulunduğu arsa imar değişikliği ile ticaret ve konut alanına çevrilirken, yönetimin kulübün borçlarını ödeyebilmek için okulu satacağı öne sürüldü.

Yeşil-siyahlı kulüp, 2000 yılında Yusuf Şimşek'i Fenerbahçe'ye, Ümit Bozkurt'u Beşiktaş'a, Bülent Akın'ı Galatasaray'a satarak kasasına yaklaşık 16.5 milyon dolar koyarken, dönemin yönetimi bu paranın bir miktarı ile özel bir okulu satın alıp, Denizlispor Koleji ismi altında eğitim hizmeti vermeye başladı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliği ile alınan kararla, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyetinin 10 bin 500 metrekaresi Denizlispor'a ait olan 13 bin 500 metrekarelik okulun bulunduğu alanda imar planı değişikliği yapılıp, kat yoğunluğu arttırıldı, ticaret ve konut alanı olarak belirlendi. Aynı alanda, 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği ise Merkezefendi Belediye Meclisi'nde eylül ayı toplantısında görüşüldü.

CHP VE MHP'DEN İTİRAZ

Belediye Meclisi'nde CHP ve MHP Grubu, 13 bin 500 metrekarelik alanın yalnızca 10 bin 500'ünün Denizlispor'a ait olduğunu geri kalan 3 bin metrekarelik alanın ise 30 kişiye ait olması nedeniyle yalnızca Denizlispor Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu'nun talebi üzerine bu değişikliğin yapılamayacağını ileri sürdü. CHP'li Meclis üyesi Nigar Hüyük, "Komisyon toplantısında, eksik bilgi verildi. Arsanın yalnızca Denizlispor'a ait olduğu belirtildi. Oysa 31 kişinin de arsası var burada. Bir kişi istiyor diye diğer 30 kişiye haksızlık edilemez. Bu yönetmeliğe de aykırı" diyerek itirazını dile getirirken, MHP Grubu, "Burada amaç yalnızca Denizlispor'u kurtarmak mı? Yoksa imar planı değişikliği ile şahıslara çıkar sağlamak mı? Bu konuda endişemiz var" diyerek ret oyu verdi.

'DENİZLİSPOR BİZİM DEĞERİMİZDİR'

Ak Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Denizlispor'un borçları nedeniyle sıkıntı içerisinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Denizlispor bizim değerimizdir. Denizlispor'un bu arsayı satarak elde edeceği gelir ile borçlarının önemli bir kısmını ödeyip yoluna devam etmek istiyor. Borç çok büyük. Sanayiciden işadamından toplanan paralarla kapatılmaz. Camia, bu arsayı satarak borçlarını ödemek istiyor. Daha önceki yönetimin mali disiplinsizliği nedeniyle açılan bu borçlar bir şekilde ödenmek zorunda. Biz de burada alacağımız karar ile Denizlispor'a destek vermiş olacağız."

16 RED, 17 KABUL OYU

Merkezefendi Belediye Meclisi ise CHP ve MHP grubunun 16 ret oyuna karşılık AK Partili üyelerin 17 evet oyu ile kabul edilen karar, Denizlispor için umut oldu. Yeşil siyahlı kulübün Doğa Koleji'ne kiraladığı alana ilişkin imar değişikliği ile elini güçlendirdiği kaydedildi.

Denizlispor'un Doğa Koleji'ne kiralık verdiği okulun bulunduğu alanda kat yoğunluğunun arttırılıp, ticaret ve konut alanı ilan edilmesinin, arsanın değerini 3'e katladığı kaydedldi. Emlak çevreleri, arsanın 8- 9 milyon liraya rahatlıkla satılabileceğini belirtti. Kolejin bulunduğu arsaya lüks villalar ve iş merkezi yapmak için bazı girişimcilerin talip olduğu öne sürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler Mahallesi Yusuf Şimşek Denizlispor Fenerbahçe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title