Haberler

Deniz Üzerindeki Havalimanı Arsa Fiyatlarını Uçurdu

TÜRKİYE ve Avrupa'da deniz üzerine kurulan ilk ve tek olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açıldığı Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde arsa fiyatları tavan yaptı.

TÜRKİYE ve Avrupa'da deniz üzerine kurulan ilk ve tek  olan Ordu- Giresun Havalimanı'nın açıldığı Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde arsa fiyatları tavan yaptı. Gülyalı İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Talip Şen, "Havalimanı açılmadan önce karayolu kenarında 1 dönüm arsa 100-250 bin TL iken şimdi 1 milyon TL civarında" dedi. Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasıyla, tesisin bulunduğu Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde arsa fiyatları yükseldi. Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, havalimanı açıldıktan sonra yatırımcıların ilçeye yöneldiğini, bu yöndeki gelişmelerin sevindirici olduğunu belirtti. Mayıs 2015'te açılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın ilçeye ve kente büyük katkı sağladığını vurgulayan Talip Şen, şöyle dedi:

"Havalimanının Mayıs 2015'te hizmete açılmasından sonra arsa ve emlak fiyatları ilçemizde yoğun bir şekilde artıyor. Beklentilerimiz çok yüksek. Bu nedenle gelen giden yatırımcılar büyük bölümü Gülyalı tarafından konaklama tesisleri yapmak üzere arsa arama içindeler. Fiyatların yüksek oluşuda bunu ters orantılı olarak olumsuz yönde etkiliyor. Yer sahiplerinin beklentileri çok yüksek. Havalimanının açılmasıyla, fındık çikolata parkının ilçe merkezimizde yer alması nedeniyle Gülyalı tam bir cazibe merkezi haline geldi. Buda buradaki arazi sahiplerinin iştahını kabarttı."

1 DÖNÜM ARSA 1 MİLYON TL

Arsa fiyatlarının yüksek olması nedeniyle yatırımcıların daha uygun yer arayışında bulunduğunu da vurgulayan Talip Şen şunları söyledi:

"Yatırımcı tarafından baktığımızda daha uygun fiyata yer bulma arayışı içinde. Araziler, arsalar elbette el değiştiriyor. Örneğin ilçemizde 45 yataklı butik otel inşaatı devam ediyor ve Mayıs ayında açılacak. Başka yatırım amaçlı araziler var, çalışmalar devam ediyor. Altınordu ilçemizle beraber Gülyalı ilçemizinde revizyon imar planı çalışmaları devam ediyor. O çalışma bittiğinde bu bölgede, ilçemiz sahilinin imar planı tamamında imar uygulaması yapılmak suretiyle biraz daha önünü açmış olacağız. Havalimanı açılana kadar burada karayolu kenarında dönümü 100-250 TL arasında arsa alınabiliyordu ama şuanda yüksek. Yani 1 dönüm yer 1 milyon TL civarında. Alıcılar hemen buna 'evet' deyip almıyor ama şu anda Gülyalı'da asfalta yakın 1 dönüm yer 1 milyon TL.

- Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülyalı Türkiye Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title