Haberler

'Demokrasi'nin zaferi' Aksu'da konuşuldu

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Yeni Türkiye Buluşmaları Konferans Dizisi, Aksu Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlendi. '15 Temmuz Demokrasi'nin Zaferi' konulu konferansa, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, AK Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, meclis üyeleri ve Aksulu vatandaşlar katıldı. Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz'ın oturum yöneticiliğini yaptığı konferansa, konuşmacı olarak Sosyal Medya Uzmanı-Yazar Yalçın Arı, Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş ve Köşe Yazarı Nihal Bengisu Karaca katıldı.

İNTERNET VE SOSYAL MEDYA AKTİF KULLANILMALI

Yazar ve Sosyal Medya Uzmanı Yalçın Arı, Gezi olaylarından başlayarak, 15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi'ne kadar yaşanan birçok siyasi olayda sosyal medyanın gücüne ve önemine dikkat çekti. Artık internet, fotoğraf ve video çağında yaşandığına dikkat çeken Arı, "Eğer, kendi savunduğunuz fikrinizi ve hikayenizi paylaşmıyorsanız sizin sesinizi kimse duymaz" dedi.

AMAÇ, TÜRKİYE'Yİ KÜRESEL EGEMENLERE HİZMETÇİ YAPMAKTI

Köşe Yazarı Nihal Bengisu Karaca da, konuşmasında şunları söyledi: "FETÖ denen örgüt, Türkiye'yi küresel egemenlerin istediği hizada tutmayı kendisine misyon edinmiştir ve Türkiye bu örgütün en acı yüzüyle 15 Temmuz gecesi karşılaştı. Asıl amaç Türkiye'yi küresel egemenlere hizmetçi yapmaktı. Darbe kalkışmasının sancıları hala devam ediyor. Fakat en büyük sancı 15 Temmuz gecesi milletin kendi iradesiyle atlatıldı."

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş da egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu vurgulayarak, "82 Anayasası, 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.' diyor. Yine aynı madde, egemenlik hakkının bir kişiye ya da bir zümreye verilemeyeceğini söylüyor. Dolayısıyla anayasanın meşru kılmadığı hiçbir eylem, kimse tarafından meşru kılınamaz. Halkın meydanlara çıkması, tankların önüne çıkması ve asil bir duruş sergilemesi bu metinde yer alan ifadenin hakkını vermektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aksu Belediyesi Halil Şahin Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title