Haberler

Darülaceze Sakinlerinden 2. Abdülhamit Tablosu

Haber - Kamera: Özgür ARSLAN İSTANBUL - DHA

Darülaceze'nin 119. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlik Darülaceze Kültür Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, 2. Abdülhamit'in torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, ressam İsmail Acar ve Darülaceze sakinleri katıldı.

Kuruluş yıldönümünün ana teması olan Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit'in Darülaceze sakinleri tarafından yapılan yağlıboya tablosu davetlilerin ilgi odağındaydı. Ressam İsmail Acar'ın yönetmenliğinde 9 parçanın birleştirilmesi ile oluşturulan resmin her bir parçası ayrı bir Darülaceze sakini tarafından yapıldı. 2. Abdülhamit'in torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu da, dedesinin resmi önünde fotoğraf çektirdi.

Törende bir konuşma yapan Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, dedesinin hem kendilerine hem de dünyaya çok güzel şeyler bıraktığını belirterek, "Darülaceze dünyada eşi benzeri olmayan bir yer. Öyle bir kapı ki, burası dünyaya göndereceğimiz haberlerden birisi" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, Osmanlı İmparatorluğu'nun insanlığa hizmet üzere bir devlet tesis ettiğini ifade ederek, "Büyük Hakan, 119. yılını idrak ettiğimiz bu müesseseyi kurarken insana hizmet noktasından hareket etti ve insanı kucakladı. ve bu müessesenin içerisini havrasıyla, kilisesiyle, camisiyle bütün insanlığı kucaklayacak onlara şefkat dağıtacak şekilde tesis etti" diye konuştu. Bugün dünyada yaşanan dramlara hep beraber şahit olduklarını söyleyen Mutlu, "Darülaceze kurumu, tarihi kuranlara insanları nasıl farklı kılmadan onları barış, huzur, adalet içerisinde kucaklamaları gerektiğinin bir numunesini teşkil edecektir" dedi.

2. Abdülhamit'in tablosunun yanı sıra yine Darülaceze'nin yaşlı sakinleri tarafından yapılan 50 kadar resim bir hafta boyunca Darülaceze Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda gezilebilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İsmail Acar Darülaceze Kayıhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title