Haberler

Darülaceze Sakinleri Adliyede Sergi Açtı

Darülaceze sakinlerinin eserlerinden oluşan resim sergisi, İstanbul Adalet Sarayı'nda açıldı.

Darülaceze sakinlerinin eserlerinden oluşan resim sergisi, İstanbul Adalet Sarayı'nda açıldı.

Adliyenin girişindeki alanda 11 darülaceze sakininin resimlerinin yer aldığı serginin açılışı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan tarafından yapıldı.

Açılışa, Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, Başsavcıvekilleri ve resimleri sergilenen Darülaceze sakinleri de katıldı.

Salihoğlu, gezdiği sergiden 3 resim satın aldı. Bazı ressamlar da resimlerinden Başsavcı Salihoğlu'na hediye etti.

Başsavcı Salihoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Darülaceze sakinlerinin boş vakitlerinde yaptıkları eserlerden güzel bir sergi doğduğunu ifade ederek, "Darülaceze'de yapılan bu eserlerin, halkımız tarafından Türkiye'nin en büyük ve en hareketli adliyesinde görülmesini istedik. Bize gelen talebi değerlendirdik. Görüyorsunuz çok da iyi yapmışız. Bu kadar güzel eserleri hep birlikte inceledik. Bunların halkımız tarafından alınması oradakilere katkı olur" diye konuştu.

Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan da tarihi bir an yaşadıklarını belirterek, Türkiye'nin en büyük adliye sarayında Darülaceze sakini ressamlara ait resimlerin sergilenmesinin gurur ve mutluluk verici olduğunu söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Hadi Salihoğlu Darülaceze İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title