Haberler

Daib'ten Dış Pazar İçin İki Yeni Urge Projesi

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), 2017-2019 yılları arasında uygulanacak "Mobilya Sektöründe İhracatın Geliştirilmesi için İşbirliği-Güçbirliği" ve "Meyve ve Sebze Sektöründe İhracatın Geliştirilmesi için İşbirliği ve Güçbirliği" projeleriyle bölge ihracatçılarına yeni pazarlar...

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), 2017-2019 yılları arasında uygulanacak "Mobilya Sektöründe İhracatın Geliştirilmesi için İşbirliği-Güçbirliği" ve "Meyve ve Sebze Sektöründe İhracatın Geliştirilmesi için İşbirliği ve Güçbirliği" projeleriyle bölge ihracatçılarına yeni pazarlar açmayı hedefliyor.

DAİB'den yapılan yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığının himayelerinde ve DAİB organizasyonunda 2016-2018 yıllarında "Bölgemizdeki Gıda İhracatının Artırılması" ile "İnşaat Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin geliştirilmesi" isimli projelerin yapılacağı anımsatıldı.

Bu projelere ek olarak 2017-2019 yıllarında "Mobilya Sektöründe İhracatın Geliştirilmesi için İşbirliği-Güçbirliği" ile "Meyve ve Sebze Sektöründe İhracatın Geliştirilmesi için İşbirliği ve Güçbirliği" projelerinin uygulanacağı belirtilen açıklamada, buradaki amacın, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi' (URGE) projeleriyle yeni pazarlar bulmak için dünyaya açılmak olduğu aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DAİB Başkanı Cemal Şengel, "İhracatta yüzde 100 başarı getiren, katılımcıların rekabet gücünü artıracağına inandığımız Ekonomi Bakanlığının ciddi destekler verdiği URGE projelerinin yenilerini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz." dedi.

Devam eden inşaat ve gıda sektörlerine yönelik iki ayrı projenin yanı sıra Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanan "Mobilya ve Meyve Sebze" URGE projeleriyle birlikte toplamda 6 aktif proje için çalışmaları hızlandırdıklarını belirten Şengel, şöyle devam etti:

"Projelerimiz Ekonomi Bakanlığımız tarafından onaylandı. Yeni projeler kapsamında seçilen firmalara yönelik ihtiyaç analizi çalışması ve bu analiz çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık ve eğitim hizmetleri verilerek ihracat konusunda yetkinliklerini artırmayı amaçlıyoruz. Söz konusu çalışmaların akabinde, ilgili firmalara yönelik olarak sektördeki gelişmeler, trendler, ticari imkanlar ve iyi uygulamalarla ilgili, gerek sektördeki gelişme hızı yüksek ve gerekse gelişmiş pazarlara yönelik sektörel ticari heyetler-alım heyetleri düzenlenecek. Projelerimiz kapsamında yapılan bu faaliyetler neticesinde, katılımcı firmaların yapılanmalarının ihracat stratejilerine uygun hale getirilmesi, ihracata yönelik insan kaynağı yetkinliğinin artırılması ve hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarının sağlanması gibi olumlu sonuçlar alınacağını bekliyoruz."

Şengel, 2016 ve 2017 yıllarında projeler kapsamında Abu Dhabi Sial Gıda Fuarı, Suudi Arabistan Saudi Gıda fuarı, Katar Yapı ve İnşaat Fuarı ve Suudi Arabistan The Big 5 Yapı Malzemeleri Fuarı'na katılan firmalarının en iyi şekilde tanıtımının yapıldığını aktararak, "Yeni projelerimiz kapsamında firmalarımızı yurt dışı fuarlara götüreceğimiz, yurt dışındaki alıcıları da buraya davet edeceğimiz faaliyetler gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda mevcut olarak ihracat yaptığımız ülkelerin dışında da ihracat yapabileceğimiz yeni ülkeleri keşfedeceğiz. İhracat potansiyeli olan ama yapamayan firmalarımızı ihracat yapar duruma getireceğiz. Bölgemizin ürünlerini bütün dünyaya tanıtacağız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Cemal Şengel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title