Haberler

Cumhuriyet Davasında Tanıklık Yapan Alev Coşkun: Bu Arkadaşlardan Fetö'cü Olmaz...

GAZETECİLER Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Musa Kart'ın da sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi'nin yönetici ve yazarlarına yönelik açılan 20 sanıklı davada tanık olarak dinlenen eski Cumhuriyet Vakfı Başkanvekili Alev Coşkun, "Bu arkadaşlarla çalıştım.

GAZETECİLER Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Musa Kart'ın da sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi'nin  yönetici ve yazarlarına yönelik açılan 20 sanıklı davada tanık olarak dinlenen eski Cumhuriyet Vakfı Başkanvekili Alev Coşkun, "Bu arkadaşlarla çalıştım. Bu arkadaşlardan terörist olmaz, FETÖ'cü olmaz" dedi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tanıklık yapan eski Cumhuriyet Vakfı Başkanvekili Alev Coşkun, Cumhuriyet Gazetesi'nde 22 yıl yöneticilik yaptığını ve Cumhuriyet Vakfı kurucu üyesi olduğunu belirterek "İlhan Selçuk vefat edince gazetede bir hareket başladı. 2 Nisan 2013'te vakfın bir üyesinin vefat etmesinin ardından bir üye seçimi yapıldı. Bu seçimde hukuka aykırılık yapıldığına inandık. Bu seçim Cumhuriyet Gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı için bir kırılma noktasıdır" dedi. Seçim sonucuna karşı itirazda bulunup hukuk mahkemesine dava açtıklarını anlatan Coşkun, "Şu anda görülen, burada görülen dava bir ceza davasıdır. Bizim açtığımız dava ile bu dava arasında bir illiyet yoktur. Ben arkadaşlarımız tutuklandığında buna karşı olduğumu söyledim. 1,5 yıldır üzerimde algı operasyonu yapılıyor. Ben ideolojik olarak İlhan Selçuk, Nadir Nadi, Uğur Mumcu yolunda çalışan adamım, onların yoluna bağlıyım. Benim açtığım davalar olmasaydı bu davanın açılmayacağını söylüyorlar, böyle mantıksız bir şey olamaz. Bunu üzerimde baskı olarak hissettim" diye konuştu.

"BU ARKADAŞLARDAN FETÖ'CÜ OLMAZ"

Can Dündar ile oturup kahve içmişliği olmadığını ifade eden Coşkun, "Orhan Erinç 50 yıllık arkadaşım. Turhan Günay, onun ne işi var bu davada?" deyince tutuksuz sanık Turhan Günay sanık sandalyesinden, "Sayenizde efendim" dedi. Alev Coşkun, "Bu arkadaşların geçmişini biliyorum. Bu arkadaşlarla çalıştım. Bu arkadaşlardan terörist olmaz, FETÖ'cü olmaz. Tutuksuz yargılanmaları için talepte bulunuyorum" dedi.

"BU GAZETE CAN DÜNDAR'IN TOP OYNAYACAĞI YER DEĞİLDİR"

Coşkun, savcının sorusu üzerine itiraz ettikleri Cumhuriyet Vakfı seçimi sonrasında vakfın yapısının değiştiğini belirterek "Vakfın yapısı değişti ve Cumhuriyet'e genel yayın yönetmeni olamayacak kişi genel yayın yönetmeni oldu" dedi. Daha sonra söz alan sanık avukatlarından Tora Pekin, "Cumhuriyet Gazetesi'nin 23-24 Mayıs 2015 tarihli nüshalarını siz mi götürdünüz terör şubeye?" diye sordu. Coşkun, söz konusu gazetenin herhangi bir yerde bulunabileceğini belirterek "Bu gazete beni ağlatmıştır. Çünkü Cumhuriyet logosunun üstünde Fetullah Gülen'in fotoğrafı vardır. Bunu nasıl kabul edersiniz?" diyerek polise verdiği ifadenin arkasında olduğunu belirtti. Avukat Pekin, "Haberin logonun üstünde yayınlanması temel ilkeye mi aykırıdır?" diye sorunca Coşkun, "Bu temel ilke değildir. Ama gazetenin manevi geleneği vardır. Bu gazete vakıf gazetesidir. Bu gazete Can Dündar'ın top oynayacağı yer değil. Bu gazete Atatürk'ün gazetesidir. Buranın temel ilkeleri var, Atatürk'e bağlılık, Cumhuriyet'e bağlılık. Burası terör örgütünün baş köşeye getirileceği yer değildir" diye cevap verdi. Duruşma, tanık Rıza Zelyut'un dinlenmesiyle devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Kadri Gürsel Can Dündar Ahmet Şık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title