Haberler

Cumhuriyet 95 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Mersin'in Gülnar, Silifke, Tarsus ve Anamur ilçelerinde törenler düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Mersin'in Gülnar, Silifke, Tarsus ve Anamur ilçelerinde törenler düzenlendi.

Gülnar ilçesindeki tören öncesi Kaymakam Mustafa Ayvat, makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Gülnar Teknik ve Kız Meslek Lisesi'ndeki törende, Kaymakam Ayvat, Belediye Başkanı Ahmet Günel ile birlikte vatandaşların bayramını kutladı.

Burada bir konuşma yapan Ayvat, Cumhuriyetin ilanının 95'inci yıl dönümünün büyük bir sevinç ve gururla kutlandığını söyledi.

Çeşitli gösterilerin yapıldığı törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, geçit töreniyle sona erdi.

Silifke

Silifke ilçesinde de Anıt Meydanı'nda tören düzenlendi.

Kaymakam Şevket Cinbir, makamında tebrikleri kabul ettikten sonra alana geçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler şiir ve kompozisyon okudu.

Kaymakam Cinbir, burada yaptığı konuşmada, Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda olumsuz hava koşullarından etkilenerek şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen, silah arkadaşı ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Cumhuriyet Bayramı'nın milletçe büyük bir coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğunun yaşandığını vurgulayan Cinbir, tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Tören, öğrenci guruplarının gösterisinin ardından kortej geçişiyle tamamlandı.

Tarsus

Cumhuriyet Bayramı, Tarsus ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Şükrü Uzundağ ve Belediye Başkanı Şevket Can, törene katılanların bayramını kutladı.

Kaymakam Ünal, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, cumhuriyetin 5 yıl sonra 100 yaşını dolduracağını belirterek, Türkler'in bin yıldır bu topraklarda yaşadığını anımsattı.

Törende kaymakamlık tarafından çeşitli yarışmalarda başarılı olan öğrencilere hediyeler verildi.

Program tören geçidiyle sona erdi.

Anamur

Anamur'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, kurum müdürleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Kurdoğlu, törende yaptığı konuşmada, dünyada 34 farklı ülkede 78 ayrı şehitliği olan başka bir millet bulunmadığını belirterek, "Ecdadımızın emanetlerini yere düşürmemek için her türlü fedakarlığı yapmak zorundayız. Tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olması dolayısıyla 'zorlu coğrafya' olarak anılan vatanımızda çocuklarımızı milli, manevi ve kültürel değerlerimizle bezeyerek yetiştirmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından program, geçit töreniyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Silifke Tarsus Gülnar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title