Haberler

Cumhuriyet 95 Yaşında

Siirt'in Kurtalan, Mardin'in Ömerli ile Elazığ'ın Sivrice ve Keban ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Siirt'in Kurtalan, Mardin'in Ömerli ile Elazığ'ın Sivrice ve Keban ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Kurtalan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törende, dış güçlere karşı Türk milletinin destansı bir istiklal mücadelesi verdiğini anımsatarak, "Kazandığı büyük zaferi, milli iradeyi esas alan Cumhuriyeti ilan ederek taçlandırmıştır.

Milletimiz, Cumhuriyet ilanını içtenlikle sahiplenerek bugüne kadar getirmiştir." dedi.

Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören, sona erdi.

Ömerli

Mardin'in Ömerli ilçesinde Hükumet Konağı önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Mehmet Emin Taşçı, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen Kurtuluş Savaşı'nın tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandığını aktararak, "Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyet'e olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Başsavcısı Çağrı Börekçi, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kamil Aksoy, Emniyet Amiri Erdal Tunçer'in de katıldığı program, şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.

Sivrice

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sivrice Kaymakamı Mustafa Temiz, günün önemini belirten konuşma yaptı, öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterisi yapıldı.

Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Necip Kaçar, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Ali Öner, siyasi parti, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı programın sonunda halk oyunları gösterisi, şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Keban

Keban Spor Salonu'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Keban Kaymakamı Ersin Tepeli, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Kaymakam Tepeli, Cumhuriyet'in önemine değinerek, "95. yılını bugünün anlam ve önemine binaen yapmamız gereken şey hem sahip olduğumuz değerlerin muhasebesini yapmak hem de ileriye doğru bakmaktır." dedi.

Öğrenciler Buğrahan Doğan, Melisa Mutlu ve Selin Yıldırım şiir okudu.

Resim, şiir ve kompozisiyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Tepeli ve Keban Belediye Başkanı Atlı ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Özkan tarafından verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Kurtalan Ömerli Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title