Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu; Deprem Bölgesinde Geceyi Çadırda, Yer Yatağında Geçiriyor: "Bir Kız, 'Anne Ayağım Yok' Derken, Anne 'Senin Ayağım...

Güncelleme:

Haber: TAMER ARDA ERŞİN – Kamera: FURKAN ERDEM

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geceyi deprem bölgesinde Kahramanmaraş'ta Nurhak'ta, çadırda ve yer yatağında depremzedelerle beraber geçiriyor. Kılıçdaroğlu, "Ben hastanede depremzedeleri ziyaret ederken, bazılarının kolu, bazılarının ayağı yoktu. Gerçekten de büyük bir dram. Bir kız 'Anne ayağım yok' derken, anne 'Senin ayağım ben olacağım, benim iki ayağım var' dedi, ben bunlara da tanık oldum. Büyük acılar. Birlikte aşacağız inşallah" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremzedelerin sorularını dinlemek için gittiği Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde yurttaşlarla birlikte çadırda kalıyor. Kılıçdaroğlu, geceyi yer yatağında geçirecek.

Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte son duruma ilişkin istişare yaptı. Kılıçdaroğlu daha sonra CHP'li Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, Mansur Yavaş ve CHP'li yöneticilerle beraber ateşin başında kısa süre sohbet etti ve çay içti.

Kılıçdaroğlu, CHP'li yöneticilerin hiçbirinin deprem bölgelerinde makam aracıyla gitmediğini belirtti ve "Bu arada Genel Başkan, Büyükşehir Belediye Başkanları dahil olmak üzere hiçbirimiz makam aracımızla bir yere gitmedik. Biz de sizler gibi bir minibüse bindik, minibüslerle gittik. Var olan sorunları dinlemek için hep beraber gezdik" dedi.

Bir yurttaş, Kılıçdaroğlu'na Nurhak'a ilişkin "Siz grup başkanvekiliyken Nurhak'a bankası olmayan ilçemizdi, şimdi hiçbir şeyimiz yok" dedi. Yurttaş, depremin ardından CHP'li belediyelerin Nurhak'a yardım ettiğini aktararak, "Bir lokma, bir bardak su Ankara Büyükşehir'den geldi Nurhak'a" diye dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu ise dayanışmanın önemine vurgu yaparak, şunları belirtti:

"Bütün bu yaraları saracağız. Dayanışma kültürü ile bütün bu yaraları saracağız. Hiç endişe etmeyin. Beraber, birlikte olduğumuz, dayanışma kültürünü geliştirdiğimiz sürece bütün bu sorunlar aşılır. Elbette ki hayatını kaybedenleri geri getiremeyiz, yaralananlar var, onlara şifalar dileyeceğiz. Ben hastanede depremzedeleri ziyaret ederken, bazılarının kolu, bazılarının ayağı yoktu. Gerçekten de büyük bir dram. Bir kız 'Anne ayağım yok' derken, anne 'Senin ayağım ben olacağım, benim iki ayağım var' dedi, ben bunlara da tanık oldum. Büyük acılar. Birlikte aşacağız inşallah."

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title