Haberler

Çukurcuma'yı Ön Plana Çıkaran Bir Düşüncemiz Var

Güncelleme:

Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "İnsanlar artık el emeği göz nuru, insanın ruhundan çıkan objeyi arıyor. Altın Eller, Sahaflar ve Antika festivalleri doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi, insanın kaybettiği bu özelliklerini arayıp bulabileceği yerde görüldüğü üzere Beyoğlu bölgesidir," dedi.

İstanbul'un her tarafından 36 antikacının yer aldığı, her gün Saat 15.00-16.00 arası bir söyleşi, eski mobilya restorasyonuyla ilgili altın varak, gomalak işlerinin canlı uygulamaları ve 17.00-19.00 arası Mezat'ın yapılacağı Antika Festivali Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımıyla Tepebaşı'nda başladı.

Etkinlik koordine eden Yapımcı-Yönetmen Mehmet Taşdiken, yaptığı konuşmada "Beyoğlu şu an bir kültür başkenti konumundadır. Bu festival sayesinde antikanın demode bir uğraş olmadığı ortaya çıkaracağız. Beyoğlu Belediyesi'ni Kültür Sanat adına yaptığı etkinliklerin daima fahri destekçisiyim. Kültüre sanata verdiği destekten dolayı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür ediyorum," dedi.

"İNSAN EL EMEĞİ GÖZ NURU İNSANIN RUHUNDAN ÇIKAN OBJEYİ ARIYOR "

Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sanayileşmenin insanlara kattıklarından bahsederek, "sanayileşmeyle elle bir ayda ya da iki ayda yapılan işi, makinelerin icadıyla beraber binlerce milyonlarca yapılmaya başlandı. Sanayileşmenin bize getirdikleri bunlar ama götürdükleri de var. İşin ruhu dediğimiz insanın dokunduğu el emeği göz nuru elinden kendi tezgâhından çıkardığı, ruh kattığı nefesinden üflediği bu özel objeler özel ürünler özel imalatlar kalktı. İşte insan bunları el emeği göz nuru insanın ruhundan çıkan objeyi arıyor." şeklinde konuştu.

Demircan, Beyoğlu Belediyesi'nin gereken değeri bulamamış sanat dallarının destekçisi olduğunu vurgulayarak "Altın Eller, Sahaflar ve Antika festivalleri doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi insanın kaybettiği bu özelliklerini arayıp bulabileceği yerde görüldüğü üzere Beyoğlu bölgesidir. En önemlisi de bu tür etkinlikler Beyoğlu'na yakışıyor, Beyoğlu'nu Beyoğlu yapan güzellikler de bunlardır."dedi.

"BEYOĞLU VE ÇUKURCUMA KELİMESİNİ YAN YANA GETİRMEK BİZİM GÖREVİMİZ"

Demircan, konuşmasının devamında Beyoğlu'nda geçen 10 yılda gerçekten çok güzel bir mesafe aldıklarından bahsederek,"Tarihi binalarımızın tek tek restorasyonu yapıldı. Hepsi gün ışığına çıktı. Belediye başkanlık binamız da öyle yakında açılacak olan Emek Sineması da. Bu festivalden yola çıkarak Beyoğlu cümlesiyle Çukurcuma kelimesini yan yana getirmekte bizim görevimizdir. Çünkü bilen biliyor, gidip geziyor ama bilmeyene Beyoğlu'nda olduğunu hissettirmeli. Çukurcuma'yı ön plana çıkaran bir düşüncemiz var. Hedefimiz senede böyle bir etkinlik yapmaya devam ederken belirli periyotlarda mini festivaller yapıp oradaki esnafı destekleyerek İstanbul'un ayağını buraya alıştırmaktır," dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Misbah Demircan İstanbul Tepebaşı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title