Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti Üyesi Mithat Sancar, "Hükümet gerçekten bizim nerede, kiminle ne konuşacağımızla ilgili en küçük bir imada dahi bulunmuyor" dedi.

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti Üyesi Mithat Sancar, "Hükümet gerçekten bizim nerede, kiminle ne konuşacağımızla ilgili en küçük bir imada dahi bulunmuyor" dedi.

Heyetin diğer üyelerinden Ali Bayramoğlu ile Çanakkale Girişimci İş Adamları ve Sanayicileri Derneğine (ÇAGİAD) ziyarette bulunan Sancar, burada yaptığı konuşmada, hükümetin çağrısı sonucu bir araya geldiklerini söyledi.

Ortak paydalarının, 30 yıldır yaşanan ve büyük kayıplara yol açan terör sorununun çözüm yöntemine destek vermek olduğunu belirten Sancar, barış kültürü ve dilini yerleştirecek çalışmalara katkı yapmayı amaçladıklarını bildirdi.

Sancar, çözüm sürecinde, Çanakkale'nin hem kendileri hem de Türkiye için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Çanakkale, kardeşliğin sembolü olarak anlatılan bir ilimiz. Türkiye'de yaşayan bütün insanların, kültürlerin ve etnik grupların, halkların katılımıyla yürütülmüş bir mücadele yönü var. Sonrasında ise savaşanların kardeşliği üzerinde kurulmuş bir kültür var. Çanakkale, bu ikisini de temsil ediyor. Sürecin siyasi boyutları, farklı kesimlerin farklı kaygı, endişe, hatta öfke ve kızgınlıkları olabilir. Bu çalışmalarımızda belli bir projeyi anlatmaya çıkmıyoruz. Ziyaret ettiğimiz yerlerde de hükümet başta olmak üzere herhangi bir kesimin fikirleri ya da politikalarını anlatma derdinde ve görevinde asla değiliz. Hükümet gerçekten bizim nerede, kiminle ne konuşacağımızla ilgili en küçük bir imada dahi bulunmuyor."

İkna faaliyetlerinde bulunmadıklarını vurgulayan Sancar, ziyaretlerde, kaygı, sıkıntı ve dertleri, soru işaretlerini öğrenmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Ali Bayramoğlu da çözüm sürecinin çok hızlı geliştiğini belirtti.

Süreçle ilgili endişeler olabileceğini söyleyen Bayramoğlu, "Risk almadan bu sorunları çözmek mümkün değil" ifadesini kullandı.

ÇAGİAD Başkanı Hikmet Sezen ise süreci desteklediklerini, milletin ve devletin uzun zamandır terör nedeniyle büyük bedeller ödediğini anlattı.

Demokrasi ve huzurun olduğu yerlerde ekonominin de geliştiğine işaret eden Sezen, "Bu süreci ÇAGİAD üyeleri olarak olumlu karşılıyoruz. İnşallah en kısa zamanda sonuçlanır" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Güncel

Mithat Sancar Çanakkale Türkiye Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title