Haberler

Şehirler arası otobüslere sıkı denetim

Güncelleme:

Türkiye'de son günlerde yaşanan otobüs kazalarının ardından Çorum'da şehirler arası seyahat eden otobüsler, sıkı denetime tabi tutuldu.

Türkiye'de son günlerde yaşanan otobüs kazalarının ardından Çorum'da şehirler arası seyahat eden otobüsler, sıkı denetime tabi tutuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan kentte otobüs kazası yaşanmaması için sürücü ve yolculara yönelik denetim yaptı.

Ekipler, şehirlerarası otobüs sürücülerine alkol muayenesi yaptıktan sonra evraklarını inceledi. Yolcular da emniyet kemeri ve maske kullanımı konusunda denetlendi.

Denetim sonrasında ekipler, yolculara çikolata ikramında bulundu.

İl Trafik Denetleme Şube Müdürü Bünyamin Demir, sürücülerden yolcuları emniyet kemeri takmaları konusunda uyarmalarını istedi.

Emniyet kemerinin can güvenliği için son derece önemli olduğunu belirten Demir, "Allah korusun, kaza olduğunda tek kurtuluşumuz emniyet kemeri. Yolcularımızı uygun bir dille uyarıp, kemer takmalarını sağlayalım." dedi.

Sürücüleri de uykusuz, yorgun ve alkollü şekilde yola çıkmamaları konusunda uyaran Demir, "Kurallara uyalım, uykumuz gelirse tereddüt etmeden dinlenme yerine otobüsü çekelim. 50 tane can taşıyorsunuz. Sorumluluğu size ait." diye konuştu.

Demir, Çorum'da 7 ayda 25 bin otobüsün denetlendiğini, denetimlerin kaza sayılarına yansıdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Denetimler sayesinde ilimizdeki kaza sayılarında büyük düşüş var. Son günlerde denetimlerimizi daha da artırdık. Çorum Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne ilave bir ekip daha görevlendirdik. Denetimlerimiz artarak devam edecek. Otobüsteki yolcuların da mutlaka emniyet kemeri kullanması gerekir. Emniyet kemeri olası bir kazada yaşama şansını yüzde 40 artırıyor. Onun için lütfen emniyet kemerlerini takalım. Gerekirse birbirimizi nazikçe uyaralım. Emniyet kemeri ve maske bizim için olmazsa olmaz. Otobüste yolculuk boyunca emniyet kemerlerini açmayalım."

Kaynak: AA / Güncel

İç Anadolu Bölgesi Türkiye Çorum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title