Haberler

Çocuklar Fındığın Fotoğrafını Çekecek

Giresun'da, 16 yaşından küçük çocukların fındık bahçelerinde çalıştırılmamasına yönelik başlatılan "Gülen Çocuk" projesi kapsamında çocuklara fotoğrakçılık konusunda eğitim verilecek.

Gülen Çocuk Projesi Koordinatörü Özer Akbaşlı, Gezgin Fotoğrafçılar Derneği (GEZFOD) Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Ateş ile düzenlediği basın toplantısında, fındık tarımında çocuk işçiliğinin önlenmesi adına bugüne kadar birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

Proje kapsamında bu yıl 16 yaşından küçük çocuklara fotoğrafçılık eğitimi verilmesiyle ilgili farklı bir etkinliğe imza atmak istediklerini kaydeden Akbaşlı,"Fındığın konuşulması gereken farklı bir yönü var. Çocuklar fındık toplayacağına bahçede fotoğraf çeksin istedik. 10-15 yaş arasındaki çocuklara ilk önce eğitim verilecek daha sonra ise bahçede fındığı çekecek. Çocukların fındığı ve bahçeyi nasıl gördüklerinin bir izlenimini oluşturacağız. Daha sonra ise fındık üretilen bölgelerde, fındık işçilerinin geldiği yörelerde ve Hollanda'da çocukların eserlerinden oluşan bir sergi açacağız. Bu çalışmalarımız bir sonraki fındık hasadına kadar devam edecek"

GEZFOD Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Ateş de yaptığı konuşmada, 10 çocuğa eğitim vereceklerini söyledi.

Ateş,"Bu ay sonuna kadar sürecek eğitimlerin ardınlar çocuklar bahçelerde fındık fotoğrafları çekecekler. Daha sonra da çekilen fotoğraflar arasında seçilen 50 fotoğrafla yurt içi ve dışında sergiler açacağız" diye konuştu.

Toplantıda Akbaşlı ve Ateş, belirlenen 10 çocuğa fotoğraf makinesi hediye etti. - Giresun

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title