Haberler

Çivril Belediyesi Güneşten Para Kazanıyor

Denizli’nin Çivril Belediyesi tarafından kurulan güneş enerjisi santrali elektrik üretmeye başladı.

Denizli'nin Çivril Belediyesi tarafından kurulan güneş enerjisi santrali elektrik üretmeye başladı.

Çivril'in Karabedirler Mahallesi'nde Belediye tarafından yapımı tamamlanan 20 bin 428 metre kare alana sahip olan 3 bin 738 panelden oluşan güneş enerjisi santrali (GES) saatte 890 kilowatt enerji üretiyor. Maliyetinin 4 trilyon 161 bin olduğu projeden yıllık ortalama 750 bin TL gelir sağlayacak. Bu proje ile Çivril Belediyesi birçok ilçe belediyelerine de örnek oluyor.

Hazırlanan ve yapımı tamamlanan proje ile güneş enerjisini verimli bir şekilde kullandıklarını ifade eden Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, "Göreve başladığımızdan bugüne kadar üretici bir belediye olmak vizyonumuz oldu. Bu projemiz için kolları sıvadık ve santralimizi faaliyete geçirdik. Yapımı biten ve devam eden projelerle ilçemizi değiştirmeye devam ediyoruz. Karabedirler Mahallesi sınırları içinde yaptığımız GES projesi de bunlardan biridir, yapımı bitmiş olan projemizin hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Denizli Çivril Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title