Haberler

Çin ve Fransa İkili İlişkileri Geliştirme ve Çin-Ab İşbirliğini Derinleştirme Konusunda Anlaştı

Güncelleme:

HONİARA, 26 Mayıs (Xinhua) -- Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Perşembe günü yeni atanan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

HONİARA, 26 Mayıs (Xinhua) -- Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Perşembe günü yeni atanan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede her iki taraf da ikili ilişkileri geliştirme ve Çin-AB işbirliğini derinleştirme sözü verdi. Wang, iki ülkenin cumhurbaşkanlarının son dönemdeki telefon görüşmelerinde Çin ile Fransa arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığa bağlı kalma ve birbirlerinin temel çıkarlarına saygı gösterme konusunda anlaştıklarını belirtti. Wang, her iki tarafı iki cumhurbaşkanının vardığı uzlaşmayı ortaklaşa uygulamaya çağırırken Çin-Fransa ilişkilerini ilerletmek, Çin-AB işbirliğini derinleştirmek ve küresel yönetişimi geliştirmek için de daha fazla çaba gösterilmesini istedi.

Colonna, Fransa'nın iki ülke cumhurbaşkanları arasında varılan önemli uzlaşmanın ve ikili ilişkilere yönelik bir eylem planının uygulanmasına büyük önem verdiğini ifade etti. Colonna, Fransa'nın iki taraflı dostluğu geliştirme konusunda kararlı olduğunu, üst düzey görüşmeleri sürdürmeye hazır olduğunu ve diplomatik ilişkilerin kurulmasının 60. yıl dönümünü, pek çok farklı alanda uygulamalı işbirliğini derinleştirmek ve Fransa-Çin kapsamlı stratejik ortaklığını yeni bir zirveye çıkarmak için bir fırsat olarak görmeye hazır olduğunu belirtti.

Çin-Fransa uygulamalı ve geniş kapsamlı işbirliğinin yalnızca iki ülkeye fayda sağlamadığını, aynı zamanda dünya barışına ve kalkınmasına da katkıda bulunduğunu belirten Wang, Çin'in, Çin-Fransa ilişkilerine yönelik eylem planının uygulanmasına öncelik verdiğini ve ikili işbirliğine sürekli olarak yeni boyutlar eklemeye hazır olduğunu sözlerine ekledi. İki taraf, iklim değişikliği ve biyoçeşitliliğin korunması alanında küresel işbirliğine yönelik olumlu ivmeye ortaklaşa liderlik etme konusunda da anlaştı.

Wang, Çin'in Avrupa entegrasyonunu sıkı bir şekilde desteklediğini ve Avrupa'nın stratejik özerkliğini geliştirmek amacıyla Avrupa Birliği Konseyi'nin dönem başkanı olarak rolünü oynamasında Fransa'yı desteklediğini belirtti. Wang, Çin ve AB'nin megafon diplomasisinden kaçınması ve karşılıklı saygı temelinde, karşılıklı anlayışı geliştirmek amacıyla samimi ve derinlemesine iletişim kurması gerektiğini de sözlerine ekledi. Colonna, Fransa'nın bağımsız diplomasi geleneğine değer verdiğini, AB-Çin işbirliğini derinleştirmeye ve dünya genelindeki zorluklarla birlikte mücadele etmeye kararlı olduğunu söyledi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Togo Cumhuriyeti Fransa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title