Haberler

Çin, Ocak-Nisan Döneminde 78 Milyar ABD Dolarını Aşan Yatırım Projelerini Onayladı

Güncelleme:

BEİJİNG, 17 Mayıs (Xinhua) -- Çin'de Salı günü yayınlanan resmi verilere göre, ülkenin en üst düzey ekonomik planlama kuruluşu, bu yılın ilk dört ayında toplam 533,3 milyar yuan (yaklaşık 78,6 milyar ABD doları) toplam yatırımla 38 sabit varlık yatırım projesini onayladı.

BEİJİNG, 17 Mayıs (Xinhua) -- Çin'de Salı günü yayınlanan resmi verilere göre, ülkenin en üst düzey ekonomik planlama kuruluşu, bu yılın ilk dört ayında toplam 533,3 milyar yuan (yaklaşık 78,6 milyar ABD doları) toplam yatırımla 38 sabit varlık yatırım projesini onayladı. Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Sözcüsü Meng Wei'ye göre, Nisan ayında toplam yatırım miktarı 18,8 milyar yuana ulaşan sekiz sabit varlık yatırım projesi onaylandı. Meng, Nisan ayında onaylanan projelerin öncelikle bilgi teknolojisi ve enerji endüstrilerinden olduğunu söyledi. Daha önceki veriler, Çin'in sabit varlık yatırımının ilk dört ayda geçen seneye göre yüzde 6,8 artışla 15,35 trilyon yuana yükseldiğini göstermişti. Sabit varlık yatırımı, altyapı, emlak, makine ve diğer fiziksel varlıklara yapılan harcamaları içeriyor. Yatırım, büyüme için geleneksel olarak kritik öneme sahip motor gücü oluşturuyor. Çin, Kovid-19'un yeniden yükselişe geçmesi ve ekonomi üzerinde artan aşağı yönlü baskıya karşı büyümeyi desteklemek amacıyla etkin yatırımın rolünü altını çizdi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title