Haberler

Çin Kuantum Çiplerini "Taze" Tutmak İçin Yüksek Vakumlu Bir Depolama Kutusu Geliştirdi

Güncelleme:

BEİJİNG, 17 Mart (Xinhua) -- Çinli araştırmacılar kuantum çiplerini "taze" tutmak için vakumlu bir depolama kutusu geliştirdi ve bunu ülkenin ilk kuantum çipi üretim hattında kullandı.

Çin Kuantum Çiplerini Taze Tutmak İçin Yüksek Vakumlu Bir Depolama Kutusu GeliştirdiÇin'in doğusundaki Anhui eyaletinin merkezi Hefei'de düzenlenen 2022 ulusal kitlesel girişimcilik ve yenilikçilik haftasının düzenlendiği alanda sergilenen bir kuantum işlemci görülüyor, 17 Eylül 2022. (Fotoğraf: Du Yu/Xinhua)

BEİJİNG, 17 Mart (Xinhua) -- Çinli araştırmacılar kuantum çiplerini "taze" tutmak için vakumlu bir depolama kutusu geliştirdi ve bunu ülkenin ilk kuantum çipi üretim hattında kullandı.

Çin Bilim ve Teknoloji Günlüğü gazetesinin haberine göre ülkenin doğusunda bulunan Anhui eyaletindeki Origin Kuantum Hesaplama Teknolojisi Limited Şirketi'nden araştırmacılar, söz konusu depolama kutusunu geliştirmek için yüksek vakumlu depolama teknolojisi kullandı. Bu sayede, kuantum çiplerinin bilgi işlem yeteneklerini sürdürmeleri için ideal bir depolama ortamı sağlanmış oldu.

Origin Kuantum'un çip araştırma ve geliştirme ekibinin başkanı Jia Zhilong, "Kuantum çiplerindeki süper iletken malzeme çevreye karşı son derece hassas ve tıpkı gıdaların havaya maruz kaldığında oksitlenip bozulması gibi havadaki oksijen ve su ile kolayca reaksiyona giriyor" dedi.

Aynı zamanda Anhui eyaleti Kuantum Hesaplama Mühendisliği Araştırma Merkezi'nin Müdür Yardımcısı olan Jia, "Kuantum çipleri uygun şekilde saklanmazlarsa kullanılamazlar. Depolama kutusu tıpkı bir buzdolabının yiyecekleri taze tutması gibi kuantum çipleri için yüksek vakumlu bir ortam sağlayabilecek" açıklamasında bulundu.

Kuantum bilgisayarlarının temel bileşenlerini oluşturan kuantum çiplerin, geleneksel çiplerin aksine karmaşık üretim süreçlerinden geçmesi gerekiyor. Ortam sıcaklığı, gürültü, titreşim, elektromanyetik dalgalar ve küçük kirlilik parçacıkları gibi bazı faktörler bu süreçleri olumsuz etkileyebilir.

Jia'ya göre, üretim süreçleri sırasında veya sonrasında depolama ortamı gerekli standartlara uygun değilse, süper iletken kuantum çipi çeşitli kirliliği adsorbe edecek ve temel bileşenleri eskiyecek, bu da kübitlerin frekans tutarlılığının zayıflamasına, tutarlılık süresinin azalmasına ve performansın bozulmasına neden olacak.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title