Haberler

Çin-Kazak Petrokimya Projesinin İnşaatı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Güncelleme:

SULTAN, 6 Mayıs (Xinhua) -- Petrol zengini Kazakistan, onlarca yıldır petrokimya endüstrisini inşa etmenin hayalini kurdu.

NUR-SULTAN, 6 Mayıs (Xinhua) -- Petrol zengini Kazakistan, onlarca yıldır petrokimya endüstrisini inşa etmenin hayalini kurdu. Bir Çin firması da bu hayali gerçeğe dönüştürmeye yardım ediyor. Kazakistan'ın batısındaki Atyrau Bölgesi'nde, Çin Ulusal Kimya Mühendisliği Grubu tarafından inşa edilen ülkenin en büyük petrokimya kompleksinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Kompleks tamamlandığında, Kuşak ve Yol İnisiyati ile Kazakların önerdiği Parlak Yol ekonomi politikasının uyumu açısından bir pilot proje olacak.

Kazakistan ile Çin arasındaki kilit bir işbirliği projesi olarak bu kompleks, makine mühendisliği, tıp ve elektrik mühendisliğinde yaygın olarak kullanılan bir hammadde olan polipropileni yılda 500.000 tona kadar üretecek. Projeyi geliştiren ve işleten Kazakistan Petrokimya Endüstrileri, Nisan ayında yayınladığı basın açıklamasında, burada 65'in üzerinde farklı tipte polipropilen üretileceğini bildirdi.

Bazı Kazak sanayi operatörleri yerel basına, bu projenin Kazakistan'ın kimya endüstrisi için yeni olasılıklar yaratacağını ve endüstriyel gücünü artıracağını söyledi. Yaklaşık 1,79 milyar ABD doları değerindeki sözleşme ile 2018 yılında inşaatına başlanan proje, deneme üretim aşamasına geçmek üzere. Montaj işlerinden sorumlu müdür Ma Jun, Xinhua'ya inşaat sahasına ilk geldiğinde, yalnızca deve dikenlerinin yetiştiği sonsuz çorak alkali arazi gördüğünü söyledi. Dört yıldır devam etmekte olan proje, Kovid-19 sıkıntılarına rağmen yolunda ilerliyor.

Proje müdür yardımcısı Zhang Yuewei, "Pandeminin ortalığı kasıp kavurduğu zamanda herkes, kapalı yönetim altında sıkı pandemi önlemlerine uyarken görevini yaptı" dedi. Bu arada Beijing'deki genel merkez, işin yeniden başlaması için 1.000'den fazla Çinli işçiyi charter uçuşlarıyla Atyrau'ya geri gönderdi. Halihazırda şekillenmiş projenin bu yılın sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor.

Zhang'a göre, Şubat 2022'ye kadar projede 180.000 metreküp beton dökümü, 30.000 ton çelik yapı kurulumu ve 1.000 adet malzeme setinin montajı tamamladı. Ma, şimdiye kadar 40'tan fazla yerel taşeronun projede yer aldığını ve 3.000'den fazla yerel iş sağlandığını söyledi. Çin ekibi, yerel ortaklarla yakın işbirliği yaparak ilgili güçlü yönlerini kullanmalarına olanak sağladı. Çinli mühendisler ayrıca Kazak meslektaşlarına Çin teknolojisi konusundaki uzmanlıklarını ve yönetim kavramlarını gösterdi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Kazakistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title